To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL: Winchesterowie kontra reszta świata i zaświata

BeeMeR - Pią 05 Lut, 2010 07:37

Admete napisał/a:
.A Dean...Ten to by sobie chciał posiedzieć przy grillu z piwkiem i w sobotnie popołudnie wypucować Impalę ;)
I skosić trawkę, tak? ;)
Do tego to się na głos nie przyzna :P

Admete - Pią 05 Lut, 2010 11:57

BeeMeR napisał/a:
Admete napisał/a:
.A Dean...Ten to by sobie chciał posiedzieć przy grillu z piwkiem i w sobotnie popołudnie wypucować Impalę ;)
I skosić trawkę, tak? ;)
Do tego to się na głos nie przyzna :P

Poniekąd to on się cały czas do tego przyznaje... ;)

Admete - Pią 05 Lut, 2010 21:34

Bawiłyśmy się dziś świetnie. Połowa uroku tego serialu tkwi w tym, że oglądam go razem z Riellą ;) Moim zdaniem całą załoga aktorska spisała się dziś bardzo dobrze, a na dodatek dostalismy kilka świetnych tekstów autorstwa Deana ;) Moim ulubionym zostanie chyba : "What do I look like -- dr. Angel, medicine woman?", choć "team free will" też jest niezłe ;)
Poza tym cóż...miałysmy rację z Riellą, od samego początku.

Spoiler:
Kain i Abel - ha!

Nawet na chwile zatrzymałyśmy się, żeby sobie powiwatować ;) Tylko zaraz potem stwierdziłyśmy, że konieczność stworzenia szóstego sezonu może zupełnie zrujnować zakończenie.
Bardzo podobali mi się aktorzy w rolach Mary i Johna. Mary pięknie odtwarzała samowe spojrzenie z cyklu "zabijanie wzrokiem". Natomiast młody papa W. został poniekąd zrehabilitowany. I jedna rzecz mnie pozytywnie zaskoczyła, bo takiego rozwiazania się nie spodziewałam.
Ostatecznie nic nie dzieje się przypadkiem i wszysko zostało wyryte w skale ;)
Przeciwniczki łzawych rozmów mogą być niezadowolone, bo jest ich sporo, choć nie pomiędzy braćmi. Dean miał dobrą rozmowe z matką, a Sam z ojcem.

Agn - Sob 06 Lut, 2010 17:13

Ja właśnie oglądam 05x13. I jak na poprzednim odcinku lałam jak opętana, tak na tym beczę. Jestem w połowie. Jeżu... Strasznie smutna jest ta rozmowa Sama z ojcem. Chlip! :cry2:

PS Miło było znów zobaczyć młodego Johna. Cholera, szloch szlochem, ale przystojniejszego nie mogliby znaleźć. :mrgreen:

praedzio - Sob 06 Lut, 2010 17:19

I tak właściwie - to czyją stronę trzymała Anna?
Agn - Sob 06 Lut, 2010 17:26

Praedzio, podług mnie - swoją własną. Rozkazu żadnego nie miała. Wymyśliła sobie jakiś sposób i ślepo usiłowała wykonać plan.

Rozwaliła mnie rozmowa Michała i Deana.
Dean: You just do whatever God says?
Michał: Yes, because I am good son.

Ale mu pojechał równo po bandzie! Dean coś takiego powiedział Samowi w pierwszym sezonie. :thud:

I końcowe zdanie Mary: "Angels are watching you". Oj, tylko w SPN to może zabrzmieć aż tak upiornie! :-P

praedzio - Sob 06 Lut, 2010 17:47

Czasem mi się wydaje, że Anna była takim kukułczym jajem, granatem z opóźnionym zapłonem. Niebo się nie wtrącało w jej plany, dopóki nie zaczęła krzyżować ich własnych. Inaczej nie udałoby się jej uciec z miejsca, w którym była więziona. Tak przypuszczam. :mysle:
Harry_the_Cat - Sob 06 Lut, 2010 17:49

Nadgonilam wreszcie =) bardzo podobał mi sie ostatni odcinek. Nigdy nie lubilam Anny :-P
Agn - Sob 06 Lut, 2010 17:52

Ja bohaterkę lubiłam. Aktorki nie lubię. Wygląda w porządku, ale jej gra aktorska działa mi na nerwy. Konkretnie to jej sposób mówienia. :roll:
Admete - Sob 06 Lut, 2010 19:00

Cieszę się, że wam się odcinek podobał, bo bardzo był klimatyczny. Świetne rozmowy. Mody John faktycznie doskonale wypadł, zwłaszcza jako Michał ;)
Harry_the_Cat - Sob 06 Lut, 2010 19:38

Taaak... Wygladał tez cudnie. Od razu mi sie przypomniało, ze jak zobaczylam na żywo, to mnie po prostu zatkało z wrażenia :ops1:
Agn - Sob 06 Lut, 2010 19:44

Na żywca jest równie powalający? *le sigh* Chcę do Ameryki...
Harry_the_Cat - Sob 06 Lut, 2010 19:49

Baaaardziej....... :thud:
Admete - Sob 06 Lut, 2010 19:56

Ostatnio stwierdziłam do Rielli, że ilość przystojniaków w Spn w tym odcinku była prawie zabójcza ;)
Agn - Sob 06 Lut, 2010 19:58

Prawda? Zeza można było dostać. Sam, Dean, Castiel i młody John na dokładkę, jeżu kolczasty, nie wiadomo było, gdzie patrzeć. :mrgreen:
trifle - Sob 06 Lut, 2010 20:00

Harry_the_Cat napisał/a:
Taaak... Wygladał tez cudnie. Od razu mi sie przypomniało, ze jak zobaczylam na żywo, to mnie po prostu zatkało z wrażenia :ops1:

Widziałaś go na żywo? :thud:

Fajny ten ostatni odcinek, dobrze się oglądało, rozmowy - nawet nie tak pompatyczne - i w gruncie rzeczy strasznie smutne. Nie podoba mi się taka wizja wszechświata, gdzie wszystko jest idealnie spełniającym się planem :roll:

Dobrze, że Anny już nie będzie, nie lubiłam jej specjalnie :roll: Ta aktorka jakąś taką irytującą minę miała cały czas.

I biedny Castiel, niezłą miał rolę w tym odcinku :lol:

Admete - Sob 06 Lut, 2010 20:03

Pan Śpiączka ;)
praedzio - Sob 06 Lut, 2010 20:07

Obejrzałam zajawki następnego odcinka - będzie jazda bez trzymanki... :lol:
Admete - Sob 06 Lut, 2010 20:11

Trochę niepokojące te zajawki ;) Znaczy obściskiwanie z Kupidem fazowe, ale na zwiastunie jest juz mniej wesoło. Widziałaś?

http://www.youtube.com/watch?v=TZ8upTpXZnA

praedzio - Sob 06 Lut, 2010 20:14

Widziałam.
Harry_the_Cat - Sob 06 Lut, 2010 20:23

trifle napisał/a:
Widziałaś go na żywo? :thud:

No w czasie konwencji =)

Matta, Jensena, Jareda, Mishe, Malika, Amy, Samanthe, Freda, Richarda i Gabe'a (ciekawe, czy wiecie kto jest kto :lol: )

praedzio - Sob 06 Lut, 2010 20:28

Rozpracowałam. ;)

Młody John, Dean, Sam, Cass, Hendricksen, młoda Mary, Ellen, YED, Trickster, Andy. :mrgreen:

Agn - Sob 06 Lut, 2010 20:31

Oj, nie będzie wesoło. Sam ma krew na mordce. Pytanie: "Where's your hunger?" brzmi w tym kontekście wyjątkowo upiornie...
trifle - Sob 06 Lut, 2010 20:31

Zasadniczo pierwsza czwórka by mi wystaczyła :D
Harry_the_Cat - Sob 06 Lut, 2010 20:33

praedzio napisał/a:
Rozpracowałam. ;)

Młody John, Dean, Sam, Cass, Hendricksen, młoda Mary, Ellen, YED, Trickster, Andy. :mrgreen:

Jeden blad =) ale raczej przypadkowy :mrgreen: