To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Klub Jane Austen The Jane Austen Book Club (2007)

Anonymous - Nie 16 Mar, 2008 23:15

MiMi napisał/a:
Jeden się może znajdzie, ale prawie każda z nas takiego faceta by chciała i tu jest problem, znaleźć ich aż tylu!

oto i problem.. ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. :wink:

Trzykrotka - Nie 16 Mar, 2008 23:21

lady_kasiek napisał/a:
MiMi napisał/a:
Jeden się może znajdzie, ale prawie każda z nas takiego faceta by chciała i tu jest problem, znaleźć ich aż tylu!

oto i problem.. ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. :wink:

ja już dawno mówiłam: trzeba by takich bardziej udanych rozmnażać przez pączkowanie :mrgreen:

Anonymous - Nie 16 Mar, 2008 23:29

to trzeba się wziąść do roboty i wcielać plan w życie. zdałoby się wreszcie, żeby na tym łez padole przybyło kilku mężczyzn typ grigga i nie tylko
MiMi - Pon 17 Mar, 2008 21:46

Tylko jak ten plan wcielić w życie... :wink:
trifle - Czw 20 Mar, 2008 13:01

Jak? Jak najszybciej! :lol:

U mnie w instycie czasem stoi jeden pan profesor i prowadzi taki korytarzowy antykwariat, książki za kilka złotych można dostać. Ostatnio oglądałam, co tam ma, natknęłam się na książki Ursuli La Guin i zakupiłam sobie jedną :D Ciekawe, czy Grigg miał rację ;)

Loana - Czw 20 Mar, 2008 14:33

Miał racje :) . Czytalam kilka ksiazek Ursuli Le Guin (mąż mi polecil :P ) i bardzo mi sie podobaly :) . POLECAM!
Gunia - Czw 20 Mar, 2008 20:11

A ja widziałam w Empiku "Lewą rękę ciemności" i też się zastanawiałam. :ops1:
Admete - Czw 20 Mar, 2008 20:14

Powieści Le Guin są naprawdę mądre i dobrze napisane. Polecam Lewą rękę ciemności i cykl Ziemiomorze.
praedzio - Czw 20 Mar, 2008 20:24

Dopisuję się pod powyższymi zachwytami nt. Le Guin. :D
Loana - Pią 21 Mar, 2008 08:46

Guniu, ja mam w domu podwojny egzemplarz "Lewej reki ciemnosci" :) Jak chcesz, moge Ci wypozyczyc (bo ogolnie ksiazek meza nie tykam :P ).
Gunia - Pią 21 Mar, 2008 14:20

Loano, dzięki za propozycję. :-D Na razie muszę się przekopać przez pięć pozaczynanych książek :ops1: , a potem zainteresuję się Le Guin.
Aragonte - Pią 29 Sie, 2008 16:33

Doczytuję właśnie "Klub miłośników Jane Austen". W sumie to sama nie wiem, co postawić wyżej, czy książkę, czy film :roll: bo obejrzany wcześniej film wydał mi się sympatyczny i zabawny, ale do bólu hamerykański, a książka jakoś mnie nie przekonuje... Największą sympatią obdarzyłam Grigga i jego siostrzyczki, naturalnie :-D Reszta bohaterów jakoś mnie nie porwała, czegoś mi w tej książce brakuje. Niby jest pomysł, jest Austen jako "omasta"... ale jakoś nikomu poza Griggem nie chce mi się kibicować :roll: Coś jest tu przekombinowanego, nie przekonuje mnie jako całość, nie porywa.
Doczytam, ale raczej do tej książki nie wrócę.

nicol81 - Pią 29 Sie, 2008 19:29

Ja tę ksiązkę przeglądałam w bibliotece, ale była tam jakaś herezja w dyskusji o JA, więc zbojkotowałam. Teraz nie mogę sobie przypomnieć, co to było... :?
Admete - Pią 29 Sie, 2008 20:06

Wygrałam książkę w konkursie na stronie JA wieki temu ( jeszcze za czasów Kazika ), więc nie narzekam na nią za bardzo. Rzeczywiście może jej czegos brakuje, ale mimo tego dla Grigga warto się z nia zapoznać :-)
Kwon SungHee - Czw 23 Kwi, 2009 17:11

ja jeszcze nie dorwalam ksiazki, ale film byl naprawde fajny.
od razu chciałam siąśc do ksiazek, otoczona osobami rownie zauroczonymi ksiazkami Jane.
Natomiast zmusilam mojego kolege do przeczytania 'DiU', hahaha, i nic to nie dalo, jest dalej gburem ;D