To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne II

Admete - Wto 07 Lip, 2020 07:30

Tak, jest dobrze - :cheerleader2: Dziękujemy.
Admete - Śro 19 Sie, 2020 07:22

Skończył nam się certyfikat bezpieczeństwa? Bo mi antywirus woła, że połączenie ze stroną jest niebezpieczne.
praedzio - Śro 19 Sie, 2020 08:37

U mnie też Chrome wrzeszczy i blokuje mi wejście na forum.
BeeMeR - Śro 19 Sie, 2020 08:45

U mnie tak samo :kwiatek:
Admete - Śro 19 Sie, 2020 09:00

To trzeba będzie opłacić pewnie. Dam znać Łukaszowi.
Tamara - Śro 19 Sie, 2020 09:16

U mnie to samo - i na telefonie i w kompie.
annmichelle - Śro 19 Sie, 2020 09:19

U mnie również.
Szafran - Śro 19 Sie, 2020 10:25

No właśnie, ja z tym samym problemem. Chrome, Firefox i Edge - wszystko mi krzyczy, że niebezpieczne, pięć razy trzeba klikać, żeby cokolwiek wyświetlić. ;)
Aragonte - Śro 19 Sie, 2020 10:34

Mnie też.
ŁukaszG - Śro 19 Sie, 2020 10:36

Poprzedni certyfikat SSL stracił ważność.
Jak będę mieć chwilę w ciągu dnia zainstaluję aktualny, który już mam.
Pozdrawiam
Łukasz

Tamara - Śro 19 Sie, 2020 11:33

:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Deanariell - Śro 19 Sie, 2020 11:37

O, właśnie, chciałam o to pytać, bo też od wczoraj miałam problemy ze stroną. Dzięki z wyjaśnienie. :kwiatek: Próbowałam różnych ustawień, wyczyściłam też historię i co się dało :mysle: :-P - mam nadzieję, że nie poprzestawiałam sobie niczego źle w komputerze... :lol: Tak czy inaczej - nie pomogło. ;) Ale przynajmniej już wiem dlaczego. :)
Admete - Śro 19 Sie, 2020 11:58

Jak wyczyściłaś historię i ciasteczka, to na pewno mu nie zaszkodziło ;)
Deanariell - Śro 19 Sie, 2020 12:04

Admete napisał/a:
Jak wyczyściłaś historię i ciasteczka, to na pewno mu nie zaszkodziło

Oby :-P :lol: , ale "poklikałam" jeszcze parę innych rzeczy, których jako kompletny laik komputerowy nie nazwę tutaj, być może też nieszkodliwie, ale pewności nie mam - póki co działa. ;)

Inna sprawa, że musi być cały czas włączony, bo po normalnym zamknięciu go - ma później znów problemy z ponownym wystartowaniem... :( Liczę na to, że jednak trochę jeszcze "pociągnie", bo nie jest to dla nas dobry moment na nowy komputer... :roll:

Admete - Śro 19 Sie, 2020 12:07

To niedobrze. Miał przecież wymieniony dysk, powinien długo działać. Mój po wymianie działa już 4 rok. A w całości 10 lat.
Deanariell - Śro 19 Sie, 2020 12:10

Admete napisał/a:
To niedobrze. Miał przecież wymieniony dysk, powinien długo działać. Mój po wymianie działa już 4 rok. A w całości 10 lat.

Też nie wiem, o co chodzi? :( Na wszelki wypadek go nie wyłączam, jeśli nie jest to naprawdę konieczne. :-|

ŁukaszG - Śro 19 Sie, 2020 15:14

Już jest nowy cert., powinno być OK.
Łukasz

Szafran - Śro 19 Sie, 2020 15:32

ŁukaszG napisał/a:
Już jest nowy cert., powinno być OK.
Łukasz

Działa, działa!
Chałwa z orzeszkami na wysokościach dla admina:D

Deanariell - Śro 19 Sie, 2020 16:19

:kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:
praedzio - Śro 19 Sie, 2020 16:32

:banan:
Tamara - Śro 19 Sie, 2020 17:50

:cheerleader2: :party: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:
Aragonte - Śro 19 Sie, 2020 19:54

Łukaszu :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :love_shower: :taniec:
BeeMeR - Śro 19 Sie, 2020 19:57

Wielkie dzięki :kwiatki_wyciaga: bo mi usiłowało wmówić, że to dlatego, że mam źle ustawiony czas w telefonie i żebym dostosowała :czekam2:

ŁukaszG - Czw 20 Sie, 2020 09:43

BeeMeR napisał/a:
[...]usiłowało wmówić, że to dlatego, że mam źle ustawiony czas w telefonie i żebym dostosowała :czekam2:
[url=https://i.ibb.co/fDL36Pb/Screenshot-20200819-121259-Chrome.jpg]Obrazek[/url]

Dobre :) Teoretycznie jest to możliwe, że urządzenie z tego powodu może źle odczytać ważność certyfikatu, ale zaskakuje taka sugestia dla użytkownika, bo to zwykle certyfikat traci ważność. Powiem szczerze, że nie sprawdziłem dokładnie daty/godziny ważności i byłem pewny, że gaśnie dopiero wczoraj wieczorem.

Cieszę się, że wszystkim już działa.
Miłego dnia

Łukasz

Anaru - Pon 28 Wrz, 2020 14:25

Mam problem z kontem w mBanku :mysle: , nie mogę się dostać do mojej listy odbiorców, ani ulubionych, ani w ogóle. Pojawia mi się komunikat "Nastąpił bład podczas pobierania zasobów mBanku. Mogły one zostać zablokowane przez firewall, proxy albo konfigurację przeglądarki. Naciśnij Ctrl+F5 lub Ctrl+Shift+F5 by spróbować jeszcze raz". No i gucio. Miałyście taki problem kiedyś? Bo nie wiem co z dziadem zrobić, nic nie zmieniałam w ustawieniach, chyba, że Avast raczył zablokować :mysle: