Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II
Admete - Sob 24 Cze, 2017 18:55
Wydaje mi się , ze już kiedyś to ekranizowano jakoś...
praedzio - Sob 24 Cze, 2017 18:58
Na pewno był film z Thomasem Jane w roli głównej.
Caitriona - Sob 24 Cze, 2017 20:18
Widziałam trailer, ale stwierdziłam, że nie mam ochoty aktualnie na banie się Oglądam sobie więc The Loch i Fearless.
BeeMeR - Nie 25 Cze, 2017 23:37
Skończyłam sezon drugi Galavanta - jaka to wspaniała dawka absurdu
Bawiłam się doskonale - jestem fanką króla Ryszarda i jego smoka
Piosenka tytułowa:
https://www.youtube.com/watch?v=QWnDwM0RSX4
milenaj - Pon 26 Cze, 2017 07:12
| BeeMeR napisał/a: |
Skończyłam sezon drugi Galavanta - jaka to wspaniała dawka absurdu |
Muszę się zabrać kiedyś.
Ja nadrabiam "Synów Anarchii". Miodzio.
Caitriona - Pon 26 Cze, 2017 18:06
Bardzo dobrze mi się oglądało Sons of Anarchy. Nie jest to serial dla wszystkich, jest dużo przemocy. Ale jest ciekawy.
Galavanta odzalować nie mogę, pokochałam go jak tylko pojawiły się zajawki, wystarczyło mi jedno obejrzenie trailerów
Admete - Śro 05 Lip, 2017 19:23
Jest nowy serial z Seanem Beanem - Broken. Gra w nim starego, zmęczonego życiem księdza katolickiego. Po pierwszym odcinku stwierdzam, że smutny. Drugi Fearless:
| Cytat: | | Emma Banville, a human rights lawyer known for defending lost causes, sets out to prove the innocence of Kevin Russell, who was convicted for the murder of a school girl 14 years earlier. |
Ten może pooglądam...
Caitriona - Śro 05 Lip, 2017 19:52
Fearless, jak już pisałam, oglądam regularnie. Dobre.
Admete - Śro 05 Lip, 2017 20:02
Fearless po pierwszym odcinku mi się podoba. Musze sprawdzić, skąd znam aktorkę, która gra główną rolę. A - Narcissa Malfoy przecież.
Caitriona - Śro 05 Lip, 2017 20:07
Prywatnie to żona Damiana Lewisa. Ja ją znam choćby z Penny Dreadful i Harry'ego Pottera.
Admete - Śro 05 Lip, 2017 20:10
Pottera sobie przypomniałam właśnie, Penny Dreadfull nie oglądałam. Kojarzę ja też, że gościnnie była w którym odcinku serialu Lewisa - Life.
milenaj - Śro 05 Lip, 2017 21:00
| Admete napisał/a: | | , Penny Dreadfull nie oglądałam. |
Bardzo mi się podobał ten serial, może z wyjątkiem ostatniego sezonu.
| Admete napisał/a: | | serialu Lewisa - Life. |
Ojj, jeden z moich ulubionych.
Co mi przypomina, że czeka na mnie "Billions" drugi sezon. Też z Lewisem.
BeeMeR - Czw 06 Lip, 2017 09:13
Zaczęłam Marco Polo
Serial jest piękny wizualnie
Najmniej mi pasuje ten główny blondyn w tytułowej roli, wygląda jak klasyczny romansowy Adonis ani wenecki kupiec Niemniej ogląda mi się dobrze - acz niezobowiązująco.
Admete - Czw 06 Lip, 2017 10:38
Drugiego sezonu nie widziałam.
Caitriona - Śro 12 Lip, 2017 22:03
Zaczęłam oglądać Willa. Biografia Shakespeare'a w nowej, zwariowanej formie. Większość faktów się zgadza, ale klimat nie jest tradycyjny. Kostiumy są bardziej teatralne, niż realne, bohaterowie są wytatuowani, muzyka jest punk-rockowa (London Calling zaraz na początku). Jest kolorowo, szybko i czasami chaotycznie. Główni bohaterowie są bardzo młodzi. Ale jest też kilka bardziej znanych twarzy (Ewen Bremner, Colm Meaney). Za reżyserię odpowiada Shekhar Kapur, za scenariusz odpowiada Craig Pearce, który tworzył Romeo + Juliet i Moulin Rouge!.
Mnie się póki co spodobało, zobaczymy co będzie dalej: https://www.youtube.com/watch?v=iRBzBEm4HGU
Szafran - Śro 12 Lip, 2017 22:50
O, Shekhar, on już robił bardzo tradycyjne brytyjskie kino biograficzne, świetną "Elizabeth" z Cate Blanchett.
A zwiastun tego serialu widziałam dziś w kinie, zaintrygował mnie. Pewnie sięgnę:).
Ja się wciągnęłam w "Black mirror". Choć trudno mówić o wciąganiu z przypadku 3 krótciutkich sezonów (3,4,6 odcinków), z których każdy jest zamkniętą historią. Uwielbiam brytyjskie seriale.
Szafran - Śro 12 Lip, 2017 22:54
| milenaj napisał/a: | | Admete napisał/a: | | , Penny Dreadfull nie oglądałam. |
Bardzo mi się podobał ten serial, może z wyjątkiem ostatniego sezonu.
|
Oj tak. Dwa sezony wciągnęłam na jednym oddechu. A trzeci oglądałam z rosnącym niedowierzaniem, jak można rozczarowująco zamknąć tak świetnie zbudowaną historię:/
Bohaterowie zachowują się nonsensownie, a to, co się dzieje z postacią Evy Green... zirytowało mnie potwornie.
Przy okazji, jak byłam teraz w Londynie, byłam w teatrze na spektaklu, w którym grała Sarah Greene, czyli Hekate z tego trzeciego sezonu właśnie. W sztuce była postacią pozytywną. Nie mogłam się przestawić:D
Caitriona - Śro 12 Lip, 2017 23:42
| Szafran napisał/a: | Oj tak. Dwa sezony wciągnęłam na jednym oddechu. A trzeci oglądałam z rosnącym niedowierzaniem, jak można rozczarowująco zamknąć tak świetnie zbudowaną historię:/
Bohaterowie zachowują się nonsensownie, a to, co się dzieje z postacią Evy Green... zirytowało mnie potwornie |
Trzeci sezon jest porażką. Oglądałam i w głowie mi sie nie mieściło co się dzieje. Szkoda, bo ten serial zdecydowanie od samego początku zaliczałam do moich seriali "naj". A po trzecim sezonie muszę już dodawać, że niestety nie trzyma poziomu...
| Szafran napisał/a: | | świetną "Elizabeth" z Cate Blanchett. |
Jeden z moich ukochanych filmów.
Admete - Czw 13 Lip, 2017 05:21
Elizabeth tez mi sie podobała, ale ta pierwsza. Serial o Szekspirze? Ostatnio źle znoszę chaos na ekranie.
milenaj - Czw 13 Lip, 2017 16:33
Nie, trzeci sezon to ja wyrzucam z pamięci, a tak czekałam na każdy odcinek....
Nadal pochłaniam "Synów Anarchii" obecnie 5 sezon.
Admete - Pią 14 Lip, 2017 16:35
Fearless mi się podoba, jestem na bieżąco, chyba już tylko ostatni odcinek został. Natomiast Will - rozumiem ideę, ale nie widzę sensu To taki kostium przebrany w kostium. Nie ma na czym oka zawiesić, bo ani kostiumy, ani aktorzy, ani wczuć się nie można, bo historia żadna. Robię się za stara na takie eksperymenty - ja to chcę mieć konkretną opowieść, bohaterów, epokę historyczną, nie takie nie wiadomo co. Marudzę, wiem
praedzio - Pią 14 Lip, 2017 16:44
Ja wywaliłam Fearless z dysku bez oglądania. Właściwie nic ostatnio nie oglądam. Skończyłam Amerykańskich bogów i Blindspot i na nic innego nie mam ochoty.
Admete - Pią 14 Lip, 2017 16:47
Zachodnie seriale są ostatnio nudnawe, to fakt. Na szczęście mam moje dramowe Duel i Secret Forest A potem będę oglądać koreańską wersję Criminal Minds. Good wife wyszło im o niebo lepiej niż oryginał. Krócej, bardziej stylowo i ciekawiej.
praedzio - Pią 14 Lip, 2017 16:56
Ale to nie chodzi o produkcje jako takie - po prostu nie mam ochoty włączyć NICZEGO do oglądania. Mam kilka nowych sezonów seriali (13 Monkeys, Orphan Black, Killjoys itp.), ale co siądę do laptopa, to pogapię się bezmyślnie na folder z filmami/serialam i po chwili wstaję i robię coś innego (np. haftuję ).
Podobnie mam z książkami. Mam cały stosik przy łóżku - i co chwycę jakąś, to przeczytam może ze dwie strony i albo zasypiam, albo pozwalam myślom ulecieć gdzieś z dala od fabuły.
Kryzys, panie.
Admete - Pią 14 Lip, 2017 18:08
Bywa. Przejdzie ci może za jakiś czas. Ja tak mam od paru lat niestety. Rzadko mnie coś wciągnie.
|
|
|