Ekranizacje - Sherlock Holmes - ekranizacje
Aragonte - Pon 02 Sty, 2012 18:25
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Tyle, że no pants |
A czy to wada? *filozofuje ambitnie* |
Niekoniecznie
| Agn napisał/a: | A, jeszcze mi się coś przypomniało - czapka już się pojawiła. Domagam się fajeczki!!! |
A plasterki Ci nie wystarczają? Zresztą zauważ, że w tym odcinku był "świąteczny" papieros
I jeszcze raz oklaski dla scenarzystów - ten serial naprawdę wydaje mi się błyskotliwy
Kurcze, chyba przyjdzie mi dzisiaj screeny robić z tego odcinka
Caitriona - Pon 02 Sty, 2012 18:41
Ja wczoraj w nocy obejrzałam - bosskie! Ich teksty mnie kompletnie rozwalają Te najlepsze podała Aragonte kilka postów wyżej, normalnie się uśmiałam Adler mi się bardzo podobała. I dźwięk sms-a I scena jak S.H. przeprosił Molly. Wszystko mi się podobało!
Agn - Pon 02 Sty, 2012 18:42
Wstrętny pet to nie to samo co charakterystyczna fajka. Plastry tak samo.
| Aragonte napisał/a: | Niekoniecznie |
Tak też właśnie myślałam.
milenaj - Pon 02 Sty, 2012 18:52
Oglądam fragmentami:
I had a bad days
Ogląda się rewelacyjnie.
Aragonte - Pon 02 Sty, 2012 19:38
| milenaj napisał/a: | Ogląda się rewelacyjnie. |
No ba!
| Caitriona napisał/a: | Ja wczoraj w nocy obejrzałam - bosskie! Ich teksty mnie kompletnie rozwalają Te najlepsze podała Aragonte kilka postów wyżej, normalnie się uśmiałam Adler mi się bardzo podobała. I dźwięk sms-a I scena jak S.H. przeprosił Molly. Wszystko mi się podobało! |
Mnie też ich teksty rozwalają
Dobrze, że SH przeprosił Molly, empatii to on nie ma, grrrrr
Macie kolejny krótki dialog:
Sherlock: If I was to look at naked women, I'd borrow John's laptop.
John: You do borrow my laptop.
Sherlock: I confiscate it.
I to jeszcze mi się podoba:
Stop boring me and think. It's the new sexy.
Może sobie w podpis wrzucę
| Agn napisał/a: | | Wstrętny pet to nie to samo co charakterystyczna fajka. Plastry tak samo. |
Papierosów nie lubię, ale scena z palącym Sherlockiem i Mycroftem mi się podobała. I mina Sherlocka upajającego się dymem
Pamiętasz, ile rodzajów popiołu tytoniowego określił?
Wiecie co? Marzy mi się forumowy seans Sherlocka, najlepiej obu serii
Już sobie wyobrażam komentarze Agn
Agn - Pon 02 Sty, 2012 20:27
| Aragonte napisał/a: | Już sobie wyobrażam komentarze Agn |
Nie jest to niewykonalne...
Aragonte - Pon 02 Sty, 2012 21:32
Agn, też tak myślę
Jeszcze kawałek dialogu
John: Why does your phone make that noise?
Sherlock: What noise?
John: That noise, the one it just made.
Sherlock: It's a text alert, means I've got a text.
John: Hmm. Your texts don't usually make that noise.
Sherlock: Well, somebody got hold of the phone and apparently as a joke, personalised their text alert noise.
John: Hmm, so every time they text you...
Sherlock: It would seem so.
John: See I'm wondering who could have got hold of your phone. It would've been in your coat.
Sherlock: I'll leave you to your deductions.
Agn - Pon 02 Sty, 2012 21:44
No co? Ja uważam, że ten dźwięk jest bardzo... interesujący.
Aragonte - Pon 02 Sty, 2012 21:48
Bardzo A pamiętasz reakcję pani Hudson i Mycrofta?
milenaj - Pon 02 Sty, 2012 21:49
Aragonte, dopiero teraz zauważyłam, że zmieniłaś adres.
Agn - Pon 02 Sty, 2012 21:52
| Aragonte napisał/a: | Bardzo A pamiętasz reakcję pani Hudson i Mycrofta? |
Isn't it... rude?
| Cytat: | Aragonte, dopiero teraz zauważyłam, że zmieniłaś adres. |
Ot i ja takoż...
Aragonte - Pon 02 Sty, 2012 22:18
| Agn napisał/a: | | Cytat: | Aragonte, dopiero teraz zauważyłam, że zmieniłaś adres. |
Ot i ja takoż... |
Taaaak, chyba wczoraj czy przedwczoraj wprowadziłam się podstępnie na Baker Street
Porobiłam trochę screenów z pierwszej części odcinka, ale dzisiaj już nie wrzucę. Genialne są niektóre Takie cuś np. będzie idealne do przerobienia na avek
Pamiętacie, jak John i pani Hudson przeszukiwali rzeczy Sherlocka (rozumiem, że w poszukiwaniu dopalaczy albo czegoś cięższego kalibru), a on skwitował to po powrocie następująco: "I hope you didn't mess up my sock index this time!
Ech, skoro życie zasadniczo jest beznadziejne, to dobrze, że przynajmniej można się z czegoś pośmiać.
Admete - Pon 02 Sty, 2012 23:14
Na razie przypomniałam sobie pierwsza serię. Genialna To dvd musowo trzeba zamówić. Zdecydowanie trzeba wspierac brytyjski przemysł filmowy. Tyle, że wypłaty jeszcze niet...
Caitriona - Pon 02 Sty, 2012 23:20
Trochę znalezionych avków z pierwszego odcinka nowej serii: http://heureux-hasard.livejournal.com/15233.html
Aragonte - Wto 03 Sty, 2012 07:20
Dzięki, Caitri
Admete, daj znac, czy już zamawiac to, co chcialas. Moje zamowienie zrealizuja dopiero po 20 stycznia, bo chce oba sezony SH Tzn. już je złożyłam, a teraz grzecznie czekam.
Agn - Wto 03 Sty, 2012 10:05
A mnie się jeszcze podobało, jak Sherlock i John wyszli z domu Irene i John pyta, czy wezwą policję. Sherlock na to, że tak, po czym strzela kilka razy w powietrze.
- Już są w drodze!
Aragonte - Wto 03 Sty, 2012 11:39
A jak Ci się podobała scena włamania na Baker Street?
Sherlock: Lestrade? We've had a break-in at Baker Street. Send your least irritating officers and an ambulance. Oh, no, no, no, we're fine. No, it's the burglar, he's got himself rather badly injured. Oh, a few broken ribs, fractured skull, suspected punctured lung... He fell out of a window.
Lestrade: And exactly how many times did he fall out the window?
Aragonte - Wto 03 Sty, 2012 14:43
Jaki śliczny gif
I jeszcze takie dwa
Edit: no to jeszcze link pozwalający się dowiedzieć, którą postacią z Sherlocka się jest
http://www.quizazz.com/qu...racter-are-you/
Rozwiązałam test w taki sposób, żeby wyszedł mi Sherlock
milenaj - Wto 03 Sty, 2012 15:59
Nabrałam chęci na to:
http://www.empik.com/ksie...44245,ksiazka-p
Ale muszę poczekać. Najpierw Gaskell.
Święta u Sherlocka bardzo mi się podobały, choć nie spodziewłam się obecności tego inspektora.
No i sam z siebie przeprosił Molly.
Aragonte - Wto 03 Sty, 2012 16:09
Ha, mam, mam
Dostałam - zgodnie z życzeniem - pod choinkę
| milenaj napisał/a: | Święta u Sherlocka bardzo mi się podobały, choć nie spodziewałam się obecności tego inspektora.
No i sam z siebie przeprosił Molly. |
Obecność Lestrade'a mnie też zdziwiła. Może przez to, że był to odcinek świąteczny, chcieli wszystkich tak zebrac.
A co do przeprosin Sherlocka - no troszeczkę zmiękł, może pod wpływem Johna. Swoją drogą chyba bym mu rozbiła na głowie wazon, gdyby mnie podsumował w taki sposób jak Molly
milenaj - Wto 03 Sty, 2012 16:14
Zazdraszczam. Ja, wstyd się przyznać, nie czytałam żadnego opowiadania o Sherlocku. Istnieje dla mnie tylko jako bohater filmowy. Przez co pewnie wiele tracę na poziomie aluzji do wersji literackiej. Czas nadrobić to okropne z mojej strony zaniedbanie.
| Aragonte napisał/a: | | Obecność Lestrade'a mnie też zdziwiła. |
Tak na marginiesie, lubię tego aktora.
A, jego mina ta widok Molly.
Anonymous - Wto 03 Sty, 2012 16:21
szczerze mowiac pamietajac Benedicta z wczesniejszych rol, nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze moze zagrac tak chaotycznie i niespokojnie - w dodatku tak dobrze
Aragonte - Wto 03 Sty, 2012 17:42
Zdaje się, że w ktorymś odcinku obaj panowie, Sherlock i John, będą skuci kajdankami
A tak w ogóle to czytam spoilery i drżę - czy aby na pewno będzie seria trzecia?
Admete - Wto 03 Sty, 2012 17:45
A co w tych spoilerach? Wiesz, mało, ale dobrej jakości.
Aragonte - Wto 03 Sty, 2012 17:46
No wiesz, upadek ze sporej wysokości rzadko kończy się dobrze
Tu są jakieś fotki z kręcenia trzeciego odcinka tej serii:
http://sherlock-series.livejournal.com/340365.html
|
|
|