To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Niedługo w kinie

Admete - Śro 07 Paź, 2009 12:10

Dziewczyny opinie o obejrzanych filmach umieszczamy w wątku - Fajny film wczoraj widziałam. Tutaj piszemy tylko o tym, co dopiero będzie.
Agn - Śro 21 Paź, 2009 20:12

Ehe, a już 6 listopada w kinach będzie... TO!
http://www.youtube.com/watch?v=NY-Oo8W6GUE
AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:excited: :excited: :excited: :excited: :excited:

aneby - Śro 21 Paź, 2009 20:44

Wow ! :excited: Strasznie jestem ciekawa Lisbeth :wink:
Właśnie zaczęłam "Dziewczynę ..." :-D

Agn - Śro 21 Paź, 2009 21:54

Ja też. Chociaż Mikaela też. Teraz wiadomo, jak wyglądają filmowe wersje. Lisbeth fajnie ucharakteryzowana. I jakiego smoka ma na plecach... *wzdycha*
miłosz - Pią 06 Lis, 2009 13:18

na grudzień wszystko stevenie
Sandra w omantycznej komedii :) na okres okołoświateczny chyba w sam raz :)

i na świecie w listopadzie Nowhere Boy film o Johnie Lennonie trailer i w jednej z ról - nowy pułkownik Brandon

na maj 20010 Prince of Persia dalibóg Jake'a nie poznałam w pierwszej chwili :mrgreen: , film ze stajni Bruckheimera (może sie dziać i dobrze i zle)

Agn - Pią 06 Lis, 2009 17:38

Jerry Bruckheimer i pseudohistoryczny film? No, thank you. :confused3: Chyba sobie odpuszczę, coraz mniej mi się tego typu produkcje podobają.

Ale datę trochę odległą trzasnęłaś, Miłoszu. ;) Możliwe, że do 20010 roku zmienię zdanie. ;)

Admete - Pią 06 Lis, 2009 17:42

Cytat:
Jerry Bruckheimer i pseudohistoryczny film? No, thank you. Chyba sobie odpuszczę, coraz mniej mi się tego typu produkcje podobają.

Agn to rozrywka będzie - oparte na motywach gry komputerowej, fantastyka nie historia. Zwiastun wygląda ciekawie. Pisałyśmy o filmie w fantastyce. Jakiejś głębi intelektualnej tam nie będzie, ale efekty świetne ;)

miłosz - Pią 06 Lis, 2009 18:02

Admete napisał/a:
Cytat:
Jerry Bruckheimer i pseudohistoryczny film? No, thank you. Chyba sobie odpuszczę, coraz mniej mi się tego typu produkcje podobają.

Agn to rozrywka będzie - oparte na motywach gry komputerowej, fantastyka nie historia. Zwiastun wygląda ciekawie. Pisałyśmy o filmie w fantastyce. Jakiejś głębi intelektualnej tam nie będzie, ale efekty świetne ;)

no więc mie takoż mie o te efekty chadzało, małż lubi takie historie :) a do tego 20010 to zdążymy (???) mieć taka jajeśnicę we łbie że wszystko przełkiniem :rotfl:

Agn - Pią 06 Lis, 2009 18:04

Podejrzewam jednak, że akcja nie dzieje się współcześnie?
Nie, ja maruda jestem. Nie chce mi się iść na same efekty specjalne. Poza tym tego typu filmy są strasznie głośno w kinie puszczane (przynajmniej jak na mój gust), uszy mi pękają, więc dam sobie siana. No i Bruckhaimera nie trawię.

Admete - Pią 06 Lis, 2009 21:21

Cytat:
Podejrzewam jednak, że akcja nie dzieje się współcześnie?

To będzie raczej jak świat fantasy. Ja tam lubię filmy pana B. w kinie. To takie dłuższe teledyski :-P

Alicja - Sob 07 Lis, 2009 20:23

miłosz napisał/a:
na grudzień wszystko stevenie
Sandra w omantycznej komedii na okres okołoświateczny chyba w sam raz

a role Stevena ( Steve) gra Bradley Cooper :-D choćby dla niego mogę obejrzeć przed świetami :wink: poza tym lubię filmy z Sandrą

Admete - Sob 07 Lis, 2009 20:24

Ale Sandra wygląda strasznie...Jak własna parodia...
Alicja - Sob 07 Lis, 2009 20:49

to nawet nie "jej " kolor włosów
Bradley jednak nadal w formie :mrgreen:

miłosz - Wto 24 Lis, 2009 11:21

a widziałyście zapowiedz tego filmu Parnassus i bardzo proszę trailer to filmowa baśń Terre'go Gilliama
Trzykrotka - Wto 24 Lis, 2009 13:12

Ha, co ja widzę :banan: Mój ulubiony kucharz na avatarze :banan: (nie u Terry'ego, tylko u miłosz :hello: )
miłosz - Wto 24 Lis, 2009 13:58

Trzykrotka napisał/a:
Ha, co ja widzę :banan: Mój ulubiony kucharz na avatarze :banan: (nie u Terry'ego, tylko u miłosz :hello: )

z racji liczby posiadanych córek to także mój ulubiony kucharz :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 24 Lis, 2009 20:54

Prawda :mrgreen: I z racji na seplenienie i a kiedy jeszcze dodasz pietruszki, to będzie rock and roll . Zrobili serial o tym amerykańskim drągalu, którego gra dr Sweets z Kości, a ja o Jamie'm chętnie obejrzałabym. Uwielbiam go, jak gotuje i sepleni.
Dziękuję za offtop :thud:

Alicja - Wto 01 Gru, 2009 21:25

niedługo, bo 4 grudnia w kinach Mikołajek :-D
podobno mama Mikołajka spodziewa się ...braciszka albo siostrzyczki Mikołajka, ma wiec chłopak kłopot :wink:

praedzio - Pią 01 Sty, 2010 17:36

18 filmów według FilmWebu, na któe warto się wybrać w tym roku:

http://www.filmweb.pl/18+...u,News,id=57120

Michaś Fassbenderrrr!!! :banan:

Caitriona - Pią 01 Sty, 2010 18:07

Kilka tytułów jest bardzo ciekawych. Na pewno chciałabym zobaczyć Robin Hooda, oczywiście Alicję, Nostalgię anioła i Parnassusa. Głód, Sherlocka Holmesa i Jasną gwiazdę także.
Alicja - Pią 01 Sty, 2010 20:02

ja zaś zdecydowanie Robin Hooda ( Rusell, Rusell), moją imienniczkę w krainie czarów ( tu Johny) i Nostalgię Anioła
Harry_the_Cat - Sob 02 Sty, 2010 13:06

Ja bardzo chce zobaczyc Sherlocka Holmes'a.
Admete - Sob 02 Sty, 2010 13:08

Ja mam kilka na oku, ale z doświadczenia wiem, że tylko nieliczne obejrze w kinie.

Incepcję i Wyspę Tajemnic chcę obejrzeć.

Agn - Sob 02 Sty, 2010 13:21

Ja się na razie oblizuję na "Alicję" (Johnny!), "Parnassusa" (Heath! I Johnny przypadkiem też) i "Robina Hood" (Kaaasiaaa!!!). A reszta wyjdzie w praniu. Z całą pewnością nie mam ochoty na "Wyspę tajemnic". Widziałam trailery, jak byłam kilka miesięcy temu w kinie na czymśtam (zabijcie - nie pomnę, na czym) i nie wyglądał zbyt zachęcająco. Acz rozbroił mnie tekst autora listy: "Na film Martina Scorsesego czekalibyśmy nawet wtedy, gdyby podjął się ekranizacji kolędy "Jezu malusieńki" przy pomocy animacji 3D." :lol: Acz ja za Scorsese nie przepadam.
Admete - Sob 02 Sty, 2010 13:23

A ja obejrzę :) Lubie teraz grę DiCaprio. Robin Hooda pwnie zobaczę, bo to akurat powinni u nas grać.