Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Fringe
Caitriona - Wto 09 Lut, 2010 22:29 Na Archiwum bałaś się mniej?? Wow. Moim zdaniem klimat Fringe jest jednak słabszyn od tego z Archiwum.Admete - Wto 09 Lut, 2010 22:32 Fringe jest czasami dość obrzydliwy w tym całym babraniu sie w zwłokach Natomaistw Archiwum było więcej takiej niesamowitości, niepokoju. Jak sobie udręki Muldera czasem przypomnę aneby - Wto 09 Lut, 2010 22:40
Admete napisał/a:
w tym całym babraniu sie w zwłokach
W zwłokach to pół biedy, ostatnio babrali się w żywym mózgu ... Anonymous - Wto 09 Lut, 2010 22:43 no jasne, że bałam się mniej bo byłam mała i naiwna, teraz jestem duża i świadoma i wyobrażam sobie bardziej....Admete - Wto 09 Lut, 2010 22:52
aneby napisał/a:
Admete napisał/a:
w tym całym babraniu sie w zwłokach
W zwłokach to pół biedy, ostatnio babrali się w żywym mózgu ...
Chyba wiem, co masz na myśli Fuj Ale można oczy zamknąć trifle - Śro 10 Lut, 2010 15:25 Jeeej! Wiedziałam no, że to fajne jest! Kasiek się sfazował!
Ale biszkopta i biszkoptów to ja nie lubię, złe skojarzenie Mnie tam wystarcza Peter I racja - świetnie wygląda i ma bardzo miły głos.
Też jestem ciekawa, jak rozwiążą tajemnicę.
To w tym tygodniu nie ma odcinka? Jakaś przerwa jest?Admete - Śro 10 Lut, 2010 15:33 Przerwa jest bardzo długa, bo az do 1 kwietnia.trifle - Śro 10 Lut, 2010 16:53 No nie no.. Jak mnie słabią te wszystkie hiatusy Alicja - Śro 10 Lut, 2010 18:11
Admete napisał/a:
Jak sobie udręki Muldera czasem przypomnę
udręki Muldera i agentki Scully przy nim och, jak ja im dobrze życzyłam. Przestałam oglądać, gdy Mulder zniknął chociaż do kina jeszcze kilka lat temu na Archwium poszłam. Klimat Archwium był zdecydowanie bardziej " straszny" niż ten we Fringe. Niektóre odcinki musiałam oglądać z moim wtedy jeszcze nie-mężem
aneby napisał/a:
W zwłokach to pół biedy, ostatnio babrali się w żywym mózgu ...
do tego jeszcze nie dotarlam, ale nie mogłam spokojnie patrzeć na korpus bez głowyAnonymous - Śro 10 Lut, 2010 18:53
trifle napisał/a:
Wiedziałam no, że to fajne jest! Kasiek się sfazował!
nawet więcej...
dziś pół dnia nie było mnie w chaupie... w takim tempie nie skończę przed weekendem.
Adios.
Ale żal mi Waltera i Biszkopta... serce mi się ściska na widok Waltera, a Petera to bym utuliła. Admete - Śro 10 Lut, 2010 19:27
Cytat:
udręki Muldera i agentki Scully przy nim och, jak ja im dobrze życzyłam. Przestałam oglądać, gdy Mulder zniknął
Ja tak samo Bez Muldera to juz nie był ten klimat. Podobnie, jak dla mnie Przystanek Alaska kończy sie z odejściem Roba Morrowa z serialu. Bez doktora, serial był nudny i stracił racje bytu.aneby - Śro 10 Lut, 2010 19:46 Obejrzałam odc.2x15. Oł maj gad ! Jaka końcówka
Czy faktycznie następny w kwietniu ?
Przyznam szczerze, ze niektóre rzeczy wydawały mi się nielogiczne
Spoiler:
bo zakładając, że zamieniające się miejscami rzeczy muszą mieć taką samą masę, to ewakuacja budynku zmniejszyła masę - czyli nie powinien zniknąć.
I co zniknęło w zamian za Petera ? I czy nikt tego nie zauważył ? Poza tym Peter umarł i został pochowany. Czy to, że nadal żyje też nikogo nie zastanowiło ?
Admete - Śro 10 Lut, 2010 20:04 Co zniknęło pewnie się dowiemy.Alicja - Śro 10 Lut, 2010 20:22 przed snem takie informacje , mam na myśli spoiler aneby - Śro 10 Lut, 2010 20:34 Po to jest spoiler, żeby tam nie zaglądać Alicja - Śro 10 Lut, 2010 20:39 spoiler w interesujacym temacie jest dla mnie prawie jak napis - zapraszamy Caitriona - Śro 10 Lut, 2010 21:06
aneby napisał/a:
Obejrzałam odc.2x15. Oł maj gad ! Jaka końcówka
Też obejzrałam, mało szczęki nie zgubiłam.
Spoiler:
Nie dość że Peter prawie pocałował Olivię, to jeszcze ona się dowiedziała, że Biszkopcik jest podmieniony.
To teraz kiedy będzie następny odcinek? W kwietniu dopiero??Admete - Śro 10 Lut, 2010 21:14 Nie wiem:
Spoiler:
kto kogo prawie pocałował Peter Olivię czy Olivia Petera
Scena jest bardzo ładna Alicja - Śro 10 Lut, 2010 21:14 znalazłam zapowiedź sezonu piewszego na dvd
kto kogo prawie pocałował Peter Olivię czy Olivia Petera
Scena jest bardzo ładna
Spoiler:
Takie samo chyba pytanie było przy ostatniej scenie nowego Opactwa: Kasia Henryka czy on ją Ja stawiam na Petera A scena faktycznie bardzo ładna
Admete - Śro 10 Lut, 2010 21:21 Chyba masz rację - ta strona była ewidentne bardziej chętna Caitriona - Śro 10 Lut, 2010 21:23
Admete napisał/a:
ta strona była ewidentne bardziej chętna
Oj, tak, bardziej chętna i to mam wrażenie już od jakiegoś czasu No, zobaczymu co będzie dalej, szkoda tylko że dopiero w kwietniu...trifle - Śro 10 Lut, 2010 21:36 A mnie się niesamowicie podoba, jak Walter Petera zachęcał w tej sprawie
W: Agento Dunham, wyglądasz uroczo. Peter, powiedz, że wygląda uroczo.
P: Wyglądasz uroczo, agentko Dunham.
Albo jak w tym ostatnim Olivia już dzwoniła do drzwi, Peter mówi, że wolałby, żeby Walter był gdzie indziej w tym momencie, a Walter biedny skonsternowany: gdzie?
Tak, trzeba przyznać ze ten serial ma takie urocze smaczki Admete - Śro 10 Lut, 2010 22:10 Albo jak w tym ostatnim Olivia już dzwoniła do drzwi, Peter mówi, że wolałby, żeby Walter był gdzie indziej w tym momencie, a Walter biedny skonsternowany: gdzie?
Np. w Chicago
Albo jak Walter marzył, żeby Peter na swój ślub ( oczywiście z agentką Dunham ) ubrał purpurowy smoking