To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy

Anonymous - Śro 22 Paź, 2008 20:43

oglądnęłam 4 odcinki.... na płycie mam 9 nie kuście bo oglądnę do jutra to a musze spać też.... Nie bądźcie okrutne. Ale No kocham Go, za te spojrzenia i za uśmiech za całokształt.... :serce2:
Gosia - Śro 22 Paź, 2008 21:45

Lady kasiek - no, jesli tak reagujesz na Dereka to bedzie dobrze :mrgreen:
Oczywiscie ma rozne zagrania, ale generalnie ja go kocham (jakby kto pytał) :serduszkate:

Anonymous - Śro 22 Paź, 2008 21:50

dobrze, że nie widzicie jak reaguję bo byłby wstyd i :rumieniec: podobnie reaguję na zwycięstwa Realu.... :serduszkate:
Gosia napisał/a:
Oczywiscie ma rozne zagrania, ale generalnie ja go kocham

przecież Się nie da nie kochać :roll:

Gosia - Śro 22 Paź, 2008 21:53

Też tak uważam, ale niektorzy, nie wiem czemu, w to wątpią :roll:
Anonymous - Śro 22 Paź, 2008 21:56

Może trzeba poczekąć... nie da się uciec przed Jego urokiem...

Ja muszę odsunąć w czasie kolejne spotkanie bo coś mi odcinki siadły bo bym pewnikiem oglądnęła całą serię dziś :( ale nie ma tego złego jutro wrócę i będzie Lekarz sam Urok :D

Gosia - Śro 22 Paź, 2008 21:58

Niektore odcinki są super! :mrgreen: Przed Toba tyle odcinkow, aż Ci zazdroszcze :mrgreen:
Anonymous - Śro 22 Paź, 2008 22:02

miałam przedsmak. skończyłam oglądać czwarty odcinek i się pobeczałam. z jednej strony sobie zazdroszczę też :P , ale z drugiej mniej... wiesz ile to zarwanych godzin snu... ale nie powstrzymam się. Ja bym mogłą się na Doktorka non stop patrzeć. Ale nie tylko na Niego podoba mi się ta fabuła. Podobają mi się Ci stażyści, ale wyższe stopnie wtajemniczenia też są fajnie obsadzone :)
Gosia - Śro 22 Paź, 2008 22:06

A co bylo w 4 odcinku, co Cię wzięło?
Anonymous - Śro 22 Paź, 2008 22:09

To była historia instrumentariuszki, którą przyjęli, żeby umarła. Faceta z rakiem prostaty, który smarzył o Izzie. Gwoździe w mózgu i dylemat z wycinaniem lub nie wycinaniem guza bo groziło utratą pamięci i Grey odradzałą tą operację i mi jej żal było tak bardzo bo ona to mówiła przeciez z własnego doświadczenia. Ale najbardziej mnie wziął wątek tej instrumentariuszki... :(
Gosia - Śro 22 Paź, 2008 22:13

Juz kojarze. Beda jeszcze podobnie smutne przypadki.
Ten film to mieszanka humoru i wzruszenia, w dodatku ma swietną muzykę.
Dlatego jest tak dobry, no i jeszcze dr McDreamy :serduszkate:

Anonymous - Śro 22 Paź, 2008 22:14

czyli koło łóżka na stałe mam położyć chusteczki... zapamiętam.
A muzykafaktycznie jest bardzo dobrze dobrana. Świetnie koresponduje z tym co się dzieje...
Gosia napisał/a:
no i jeszcze dr McDreamy

taka wisienka na torcie :mrgreen:

asiek - Śro 22 Paź, 2008 23:38

Gosia napisał/a:

Prawda ? :roll:

Gosia napisał/a:
Niektore odcinki są super! Przed Toba tyle odcinkow, aż Ci zazdroszcze

Ja teeeeeż.....

Admete - Czw 23 Paź, 2008 14:08

Gosia napisał/a:

No na przykład ja ;-) Ale innym więcej do kochania zostanie - i tak trzymac ;-)

Anonymous - Czw 23 Paź, 2008 17:28

Zostaje dużo do kochania. Ogladałam do pierwszej w nocy. Już mam kolejną połówkę sezonu :P tylko o trzy ostatnie pierwszego muszę się zatroszczyć, ale no probllemos...

Ale się wciągnęłam już :D

No nie!!
Oglądnęlam pierwszy sezon...
Taka cicha woda....

wrzucam na Edmunda pierwszy odcinek drugiego sezonu no bo przecie nie usnę....

Admete - Sob 25 Paź, 2008 19:29

Obejrzałam ostatni odcinek - dobry, dobry. Jak zaczynają bardziej sie skupiac na sprawach medycznych, to i wątki obyczajowe im lepiej wychodzą. Już wiem dlaczego oglądam GA, nie dla elementów romantycznych tylko dla...

Spoiler:
...scen takich jak ta z kobietą, która oddała swoją nerkę obcej osobie...Moment, gdy Bailey przyprowadziłą ja do rodziny chorej. Wzruszyłam się jak nic :-)

Jestem jednak zdegustowana wątkiem Callie i Hahn. Nie z powodów obyczajowych, tylko z powodu głupoty scenarzystów. Co to niby ma być? Ani to lesbijki, które się w sobie zakochały ani to miłość...Eksperyment? Granie pod publiczkę ot co!

Rozkręca się wątek Izzy i Alexa - no i dobrze. Ona potrzebuje kogoś uratować, niech uratuje Alexa ;-)

Gosia - Sob 25 Paź, 2008 19:30

Spoilera poki co nie czytam ;)
Admete - Sob 25 Paź, 2008 19:31

Toż celowo umieściłam grzecznie w odpowiedni sposób ;) Jak zobaczysz, co Derek dał Meredith jako prezent :lol:

Czekam na Ciebie, żeby trochę pokomentować :-)

Gosia - Sob 25 Paź, 2008 19:32

:mrgreen: Już się boję, ale jednocześnie jestem ciekawa :mrgreen:
Ja pewnie film obejrze jutro.

Anonymous - Sob 25 Paź, 2008 19:46

to piąty sezon?
to jestem sto lat za Wami... :rumieniec: moja ostatnia metoda to oglądanie po północy odcinków..... :rumieniec:
Noż co ten MacBoski wyprawia to nie wiem. A tej jego żony nie lubię jędzowata jest strasznie. i może być super, kochana etc. ale nie podoba mi się :wsciekla:

trifle - Sob 25 Paź, 2008 20:00

Addison jest ok ;) Bardziej mnie denerwuje to jak McDreamy ją traktuje :roll: Ale nie wiem, w którym momencie jesteś, Kasiek, i nie wiem, ile mogę mówić ;) Ja też jestem daleko w tyle - dopiero dwie serie obejrzałam. A tam już piąta idzie :-|
trifle - Sob 25 Paź, 2008 20:03

A z medycznych przypadków, które bardzo mnie wzruszyły była para - dziewczyna i mężczyzna przebici jakimś metalowym prętem w katastrofie kolejowej.
I dziewczyna, która hmm rumieniła się częściej i mocniej nie normalnie to bywa.
I mały chłopczyk, który miał chore serce, ale nie chciał nowego, bo myślał, że ktoś musi "dla niego" umrzeć.
Innych teraz nie pamiętam..

Gosia - Sob 25 Paź, 2008 20:03

Ona czyli Addison pozniej bedzie fajna, polubisz ją, zobaczysz... w trzecim sezonie ;)
Przy ktorym odcinku jestes?

Admete, ja tylko poki co rozgladam sie za muzyka z tego odcinka, ale tym razem prawdopodobnie (choc nie znam wszystkich utworow) spodoba mi sie Greg Laswell:
http://www.youtube.com/watch?v=lKXfa0xVgjo

P.S. Na tym odcinku z parą przebitą prętem to ja za kazdym razem się wzruszam...

Anonymous - Sob 25 Paź, 2008 20:04

no jestem po 8 chyba odcinku drugiego sezonu :P
dopiero. :rumieniec:

Admete - Sob 25 Paź, 2008 20:35

Gosia napisał/a:
Admete, ja tylko poki co rozgladam sie za muzyka z tego odcinka, ale tym razem prawdopodobnie (choc nie znam wszystkich utworow) spodoba mi sie Greg Laswell:
http://www.youtube.com/watch?v=lKXfa0xVgjo

Rzeczywiście ładna piosenka.

Gosia - Nie 26 Paź, 2008 21:09

Obejrzalam piąteczkę :mrgreen:

Baaardzo mi sie podobało, było dynamicznie, dużo humoru, miałam cały czas uśmiech na twarzy, no i było trochę wzruszeń. Bawilam się świetnie od początku odcinka do końca. Począwszy od artykułu w prasie z fotką Shepherda na okładce ;) i reakcję Meredith m.in. przed windą:
- Przyjeżdża szybciej, kiedy ja naciskam.
- Och, to pewnie przez tę "metodę Shepherda"
:mrgreen:
po komentarze zazdrosnego Sloana :
- Myślisz, że podrasowali to zdjęcie? Kurde, facet nie ma ani jednego pora...
i :
- Powinieneś przeczytać mój artykuł. Wzbogaci twoje życie, uczyni cię lepszym człowiekiem.
- Zostawiłem go sobie na stawianie klocka.

Wątek medyczny był bardzo dobry, i jeszcze nawiązywał do Alexa - jak on mógł na koncu mówic Izzie to co mowił? Dobrze, że jednak pękł.
Bardzo dobra była Bailey, dobra Cristina - to wybieranie stażystow było bardzo w jej stylu i w stylu GA. Ciesze się, że już w następnym odcinku pojawi się nowy doktorek.
Fajny wątek małej kłótni DerMer - nieładnie ze strony Shepherda, że przypisał sobie całą zasługę, w końcu te próby kliniczne były jej pomysłem i to ona nalegała na ostatnią z nich, która zakończyła się sukcesem. Jednak miłe było podziękowanie Dereka w barze, no i dostała nieoczekiwany prezent! akurat jak dla stażystki ;)
Z drugiej strony to upuszczenie nerki świadczyło o tym, że po trochu Derek miał rację o jej braku dojrzałości, ale czy chirurgom się wpadki nie zdarzają?
Wątek Hahn-Callie byłby przeze mnie tym razem skrytykowany, gdyby nie scena ze Sloanem i jego "metodą" ;)
- Ściągaj spodnie. Pokaże ci metodę Sloana. Nie ma jej w magazynie medycznym.
Bardzo dobra muzyka! Nie wiem, czy to czasem nie najlepszy odcinek tego sezonu.
W kazdym razie dobrze sie bawiłam i jakoś za szybko się skończył...