To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Herosi

Dorfi - Pią 03 Sie, 2007 15:18

Żeby nie mieć obgryzionych paznokci to trzeba robótkować przy telewizorku :mrgreen:
Chociaż mie wczoraj tak wciągnęło, że ani jednego ściegu nie zrobiłam.
Ale fajnie, że jesienią będą dalsze części. Do jesieni już niedaleko (to będzie jedyne pocieszenie na kończące się wakacje :-P )

A odnośnie Hiro, to moje pierwsze wrażenie było takie, że to on będzie tym wojownikiem z legendy :-D No i ciekawa jestem jego tajemnicy rodzinnej.

Admete - Pią 03 Sie, 2007 19:40

A czy Sylar tez nie ma tej właściwości od Claire? Zreszta on zabił już wielu innych herosów.
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 19:49

Dorfi napisał/a:
Żeby nie mieć obgryzionych paznokci to trzeba robótkować przy telewizorku

Niestety, nie potrafię się skupić na dwóch rzeczach naraz, zwłaszcza, kiedy w telewizji leci mój ulubiony serial. :D Poza tym robienie na drutach (jedyna moja robótkowa umiejętność) wymaga ode mnie mnóstwo liczenia i całkowitego w związku z tym skupienia - więc przy TV odpada... ;)

Dorfi napisał/a:
Ale fajnie, że jesienią będą dalsze części. Do jesieni już niedaleko (to będzie jedyne pocieszenie na kończące się wakacje )

Amen! :P

Dorfi napisał/a:
A odnośnie Hiro, to moje pierwsze wrażenie było takie, że to on będzie tym wojownikiem z legendy No i ciekawa jestem jego tajemnicy rodzinnej.

A wiesz, że to możliwe?? Chociaż wcześniej nie wpadłam na taką myśl...! :mysle: Ale by było...! :lol:

Admete napisał/a:
A czy Sylar tez nie ma tej właściwości od Claire?

No, właśnie nie. Przecież próbował ją zabić i Peter mu przeszkodził (Save cheerleader, save the world!) To w tym odcinku, który rozgrywał się w przyszłości Sylar dopadł Claire i wiadomo, jak się to skończyło. Jednakowoż tutaj Sylar nie miał dostępu do Claire. Tym bardziej więc mnie zdumiewa jego żywotność, że się tak wyrażę... Fakt, mnóstwo herosów ma na sumieniu, i być może trafił mu się jakiś, który posiadał umiejętność wspomagającą gojenie ran albo unikanie zbytnich uszkodzeń ciała - tego nie wiem. Może w serii drugiej wyjaśnią cuś w tej materii.

Admete - Pią 03 Sie, 2007 19:58

To może od samego Petera? Spadł z nim razem z dachu, już potem jak Peter "wziął' moc od Claire.
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 20:03

Eee... Chyba nie, chociaż to jakieś mogłoby być wyjaśnienie... Ale przecież Sylar w odróżnieniu od Petera, nie absorbuje mocy od innych herosów, tylko ją kradnie - w wiadomy sposób. A jedynymi bohaterami, od których tą moc mógłby uzyskać, są właśnie Claire i Peter... :mysle:
Admete - Pią 03 Sie, 2007 20:33

Ale Peter na chwilę zginął...Trzeba obejrzec jeszcze raz ten odcinek.
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 20:55

Fakt, zginął bo nikt nie wyciągnął mu odłamka szyby z głowy... ale mózg został na swoim miejscu... Przepraszam, że może trochę się czepiam szczegółów, ale Sylar przyzwyczaił nas do tego, że postępuje według określonych schematów i ta jego niesamowita umiejętność wychodzenia cało z różnych opresji trochę mnie frapuje.
Ale możliwe, że podczas chwilowej śmierci Petera, która notabene nastąpiła już po wydarzeniach w szkole Claire, nastąpiło jakieś przeniesienie mocy Petera na Sylara. Chociaż wg mnie tak się nie stało. Widoczne to było w ostatnim odcinku (albo przedostatnim), kiedy Peter czytał w myślach Sylara (umiejętność nabyta od Matta), a ten tego z kolei nie potrafił.
Uważam, że Peter i Sylar są w jakiś sposób ze sobą związani. To podobieństwo ich umiejętności... No i Chandra Suresh nazwał Sylara Pacjentem Zero (cokolwiek to miało znaczyć...)...

Admete - Pią 03 Sie, 2007 20:57

Nie będe sie upierać, ale może kiedys sprawdzę przy okazji. Zauważ, że oni obaj spadli - i obaj wydawali się martwi. W którym to było odcinku?
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 21:11

W dziewiątym pt. Homecoming... Właśnie - wydawali się martwi. Podobnie, jak w ostatnim odcinku Sylar również wydawał się martwy po tym, jak Hiro przebił go mieczem. I co? Zniknął w nowojorskich kanałach... Mam nadzieję, że stanie tam oko w oko z Supernaturalnym aligatorem... ;)
Admete - Pią 03 Sie, 2007 21:36

Peter tez ocalał ( na pewno jak wiemy :-) ), więc jest po równo. A własnie niech go zeżre spenowy aligator i niech z nim zatańczy alien ;-)
Annette - Pią 03 Sie, 2007 22:59

A ja jestem ciekawa o kogo chodziło Molly, kiedy mówiła o kimś kogo się boi i o kim nie chce myśleć i go szukać, bo wtedy on ją widzi. Już nie mogę się doczekać dalszego ciągu.
Admete - Pią 03 Sie, 2007 23:09

Chyba to własnie Sylar, bo on zabił jej rodzine na poczatku.
Dorfi - Pią 03 Sie, 2007 23:11

Raczej nie, bo o nim mówiła jako o duchu i wskazywała go bez obaw. Tu musi chodzić o kogoś innego.
praedzio - Sob 04 Sie, 2007 07:35

Zgadzam się z Dorfi, to będzie chodziło o kogoś innego, znacznie bardziej potężniejszego od Sylara... No, co? Zaspoilerowałam się, to teraz jestem mądra! :P

P.S. Co do tej niesamowitej żywotności Sylara, przypomniała mi sie dyskusja w tym wątku o Niki Sanders:

Admete napisał/a:
No co Ty - Niki nie umarła, nie twierdzę, że kogoś nie ukatrupia po drodze, ale pamietaj, że to już nie są zwykli ludzie.
[podkreślenie moje]

I tak sobie myślę, że coś w tym jest. Herosów nie da się tak łatwo wysłać na tamten świat! I pewnie dlatego Matt przeżyje...

Admete - Pon 06 Sie, 2007 22:40

Ten zły, którego obawia sie dziewczynka to jakas nowa postac - ma byc gorszy od Sylara...

http://www.filmweb.pl/Wi%...2,News,id=36651

praedzio - Pon 06 Sie, 2007 23:05

Hm, tak szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie kogoś gorszego od Sylara... :shock: Musiałby nie być w ogóle człowiekiem, jako że Sylarowi zdarzyło się raz czy dwa okazać ludzkie uczucia.
praedzio - Nie 12 Sie, 2007 13:35

Garść nowych informacji i spoilerów dotyczących sezonu drugiego Herosów. Najpierw zwiastuny (ten drugi jest dość marnej jakości, niestety):
http://www.heroes.seriale...=241&Itemid=167

Sylar będzie miał dziewczynę??? :shock:

Tutaj informacje ze strony www.herosi.net.pl o łotrach występujących zarówno w sezonie pierwszym jaki i drugim:

Cytat:
Zacznijmy od łotrów sezonu 1:
1. Mamy Sylara - z deka psychopatycznego zabójcę, który absorbuje moce innych herosów, do czego musi dostać się do ich mózgu. Postac ta pojawi się w sezonie 2, ale sytuacja, w jakiej Sylar będzie postawiony ma być zaskakująca dla widzów i samej postaci. Przypuszczam, że Sylar nie dołączy do "dobrych", ale już nie koniecznie będzie można go sklasyfikować jako "łotra".
2. Mamy Lindermana - ekscentrycznego buisnessmana, który ma aspiracje do przejęcia kontroli nad światem (a przynajmnie kontroli nad wszystkim, nad czym może ją posiadać). Kring uważa go za arcyłotra sezonu 1 i przyznaje, że od dawna chciał do zabić (usunąć z serialu).

Nowe czarne charaktery mają wrowadzić większą grozę, niż ci z sezonu 1. Kring na ostatniej konferencji mówił, że ten łotr ukazujący się w pierwszych 11 odcinkach sezonu 2 to "ten straszniejszy od Straszydła" (trzymajmy się bardziej poprawnego tłumaczenia niż to oferowane w TVP ;) ). Zapowiada go Molly Walker.

Z czasem pojawiały się informacje, że pojawi się morderca - Kane o tysiącletniej duszy, grany przez Davida Andersa. Później dowiedzieliśmy się, że Anders ma grać Takezo Kensei. Trochę czasu minęło i Masi Oka powiedział, że Kensei'owi daleko będzie do tego szlachetnego bohatera legend, a to będzie miało tragiczne skutki w teraźniejszości. Pozwala to przypuszczać, że Kane i Kensei to ta sama postać i to właśnie on będzie "tym gorszym". Podobno moce tej nowej postaci mają mieć coś wspólnego z mocami Sylara.

Pozostaje nam jeszcze groźna francuskojęzyczna bohaterka o "śmiertelnej" mocy pracująca dla tajemniczej organizacji śledzącej ludzi o niezwykłych mocach. Wszystko wskazuje na to, że będzie to Sophie grana przez Jessicę Collins. Ciekawe gdzie ta postać będzie umieszczona. Jeden wątek serialu ma odbywać się w Irlandii, zdjęcia mają też być kręcone w Paryżu.

Poniżej sceny wycięte z pilota serii pierwszej:

http://www.youtube.com/watch?v=73ub1XFbTHE

Admete - Nie 12 Sie, 2007 15:28

Czyzbym miała zmienić obiekt mojej nienawiści? Gorszy niż Sylar? ;-) Oczywiście nie pokazali braci Petrelli ;-) jest na co czekac. Zapisałam 24 września ;-)
praedzio - Nie 12 Sie, 2007 15:35

Admete napisał/a:
Oczywiście nie pokazali braci Petrelli

Zdaje się, że gdzieś mi tam Peter mignął...

praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 23:42

A co słychać u naszych kochanych Herosów? :-D

Pojawił się oficjalny opis odcinka 2x01 zatytułowanego "Cztery miesiące później".

Cytat:
Nominowany do Emmy serial "Heroes" powraca. Cztery miesiące po wybuchowych wydarzeniach z Nowego Yorku, nadzwyczajni usiłują żyć jak zwyczajni, ale pojawiają się nowe zagrożenia, gdy zupełnie nowi bohaterowie z niezwykłymi mocami wchodzą na arenę.
Wraz z początkiem drugiego rozdziału "Heroes", zostają wyjaśnione losy Petera (Milo Ventimiglia), Nathana (Adrian Pasdar) i Matta (Greg Grunberg), po dramatycznej ostatecznej rozgrywce z Sylarem (Zachary Quinto) i niekontrolowanej eksplozji nuklearnej Petera kilka mil nad Nowym Yorkiem. Podczas gdy każdy próbuje żyć dalej, nowa złowroga siła zaczyna polować i zabijać bohaterów. Ukrywając się z rodziną w południowej Kalifornii H.R.G. (Jack Coleman) i Claire (Hayden Panettiere) próbują żyć jak najbardziej niepostrzeżenie, co okazuje się łatwiejsze do powiedzenia niż wykonania. Jednocześnie Hiro (Masi Oka), który wylądował w Feudalnej Japonii spotyka swojego bohatera - Takezo Kensei (David Anders). Bliźnięta: Maya (Dania Ramirez) i Alejandro Herrera (Shalim Ortiz) starają się wyemigrować z Meksyku do USA, z nadzieją znalezienia pomocy w sprawie ich śmiertelnych mocy.

I taki ładny promocyjny filmik drugiego sezonu:

http://www.youtube.com/watch?v=QmOUObkrlG8

Admete - Nie 09 Wrz, 2007 12:48

Taki wzruszający i metafizyczny ten zwiastun. Podoba mi sie. To kiedy poczatek? Chyba 24?
praedzio - Nie 09 Wrz, 2007 13:00

Ano 24 września. Już wkrótce! Odliczanie trwa... ;)
Stęskniłam się za moimi ulubieńcami.

praedzio - Sob 22 Wrz, 2007 12:52

Nowy odcinek tuż tuż, a ja póki co, znalazłam garść spoilero-plotek odnośnie kilku odcinków drugiego sezonu. Sam autor tych newsów jest do nich dość sceptycznie nastawiony... Ale przyznajcie: brzmią niezwykle interesująco :wink: .

Episode 1 "Four months later"

Mohinder spotyka dziwnego gościa o imieniu Bob. Ten zaś oferuje doktorowi pracę dla tajemniczej organizacji. Mohinder szybko orientuje się, że organizacja jest jego wrogiem i postanawia jak najwięcej się o niej dowiedzieć.
Claire o mały włos nie zostaje przejechana przez swojego nowego chłopaka - Westa. Później okazuje się, że on potrafi latać.
Zderza się z główną cheerleaderką - Debbie, ma złamaną kość, ale używa swych mocy by się wyleczyć.

Episode 2 "Lizards"
W premierowym odcinku Peter jest pojmany przez irlandzkich kryminalistów. Cierpi na amnezję i musi odkryć na nowo swoje moce.
Zakochuje się w Caitlin, córce Ricky'ego, lidera gangu.
Ojciec Hiro zostaje zabity. Tajemnicza postać spycha go z dachu, spada z nim, ale tuż przed upadkiem znika.
Hiro w przeszłości spotyka swojego idola - Takezo. Zatrzymuje czas i rozbraja 11 bandytów.
Zakochuje się w córce kowala, ale ustępuje miejsca Takezo, by ten mógł wypełnić swoje przeznaczenie.

Episode 3 "Kindred"
Sylar żyje. Zabija Candice, która go uratowała, ale ku swemu zdumieniu - traci moce.
Peter jest zmuszony do pomocy gangsterom w napadzie. Ratuje ich: dzięki niemu samochód lewituje i zostaje rzucony w strażników.
Odkrywa, że może wystrzeliwać z palcówładunki elektryczne i posiada zdolność telekinezy.
Suresh ratuje umierającego Haitańczyka poprzez wstrzyknięcie mu swojej krwi.
Niki dołącza do przesiąkniętej złem organizacji.

Episode 4 "The Kindness of Strangers"
Dana Davis - nowa bohaterka posiada moc replikacji każdego fizycznego ruchu.
Powstrzymuje atakującego ją mężczyznę poprzez wyrwanie mu pistoletu i przemiąchanie ( :shock: :shock: :shock: kto wie, co to słowo znaczy?) go w taki sposób, jaki widziała kiedyś na zawodach wrestlingu.
Amerykańscy studenci: Derek i Maya odnajdują Sylara leżącego twarzą do ziemi na meksykańskiej pustyni i ratują go. Ten przedstawia im się jako Gabriel Gray i sprawia wrażenie pomocnego, ale wkrótce cichaczem zabija Derek'a na stacji benzynowej.
"Gorszy od Straszydła", o którym mówiła Molly, to tajemniczy Bob z organizacji. Okazuje się on być ojcem Matta.

Admete - Sob 22 Wrz, 2007 20:58

Zapowiada się ciekawie. Ojciec Matta? To się porobiło ;-) Czekam na powrót moich ulubionych bohaterów.
Dorfi - Pon 24 Wrz, 2007 10:17

Dzisiaj 24. Przewertowałam program a Herosów nie ma :nudelkula1_zolta: