Seriale - Herosi
Dorfi - Pią 03 Sie, 2007 15:18
Żeby nie mieć obgryzionych paznokci to trzeba robótkować przy telewizorku
Chociaż mie wczoraj tak wciągnęło, że ani jednego ściegu nie zrobiłam.
Ale fajnie, że jesienią będą dalsze części. Do jesieni już niedaleko (to będzie jedyne pocieszenie na kończące się wakacje )
A odnośnie Hiro, to moje pierwsze wrażenie było takie, że to on będzie tym wojownikiem z legendy No i ciekawa jestem jego tajemnicy rodzinnej.
Admete - Pią 03 Sie, 2007 19:40
A czy Sylar tez nie ma tej właściwości od Claire? Zreszta on zabił już wielu innych herosów.
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 19:49
| Dorfi napisał/a: | | Żeby nie mieć obgryzionych paznokci to trzeba robótkować przy telewizorku |
Niestety, nie potrafię się skupić na dwóch rzeczach naraz, zwłaszcza, kiedy w telewizji leci mój ulubiony serial. Poza tym robienie na drutach (jedyna moja robótkowa umiejętność) wymaga ode mnie mnóstwo liczenia i całkowitego w związku z tym skupienia - więc przy TV odpada...
| Dorfi napisał/a: | | Ale fajnie, że jesienią będą dalsze części. Do jesieni już niedaleko (to będzie jedyne pocieszenie na kończące się wakacje ) |
Amen!
| Dorfi napisał/a: | | A odnośnie Hiro, to moje pierwsze wrażenie było takie, że to on będzie tym wojownikiem z legendy No i ciekawa jestem jego tajemnicy rodzinnej. |
A wiesz, że to możliwe?? Chociaż wcześniej nie wpadłam na taką myśl...! Ale by było...!
| Admete napisał/a: | | A czy Sylar tez nie ma tej właściwości od Claire? |
No, właśnie nie. Przecież próbował ją zabić i Peter mu przeszkodził (Save cheerleader, save the world!) To w tym odcinku, który rozgrywał się w przyszłości Sylar dopadł Claire i wiadomo, jak się to skończyło. Jednakowoż tutaj Sylar nie miał dostępu do Claire. Tym bardziej więc mnie zdumiewa jego żywotność, że się tak wyrażę... Fakt, mnóstwo herosów ma na sumieniu, i być może trafił mu się jakiś, który posiadał umiejętność wspomagającą gojenie ran albo unikanie zbytnich uszkodzeń ciała - tego nie wiem. Może w serii drugiej wyjaśnią cuś w tej materii.
Admete - Pią 03 Sie, 2007 19:58
To może od samego Petera? Spadł z nim razem z dachu, już potem jak Peter "wziął' moc od Claire.
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 20:03
Eee... Chyba nie, chociaż to jakieś mogłoby być wyjaśnienie... Ale przecież Sylar w odróżnieniu od Petera, nie absorbuje mocy od innych herosów, tylko ją kradnie - w wiadomy sposób. A jedynymi bohaterami, od których tą moc mógłby uzyskać, są właśnie Claire i Peter...
Admete - Pią 03 Sie, 2007 20:33
Ale Peter na chwilę zginął...Trzeba obejrzec jeszcze raz ten odcinek.
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 20:55
Fakt, zginął bo nikt nie wyciągnął mu odłamka szyby z głowy... ale mózg został na swoim miejscu... Przepraszam, że może trochę się czepiam szczegółów, ale Sylar przyzwyczaił nas do tego, że postępuje według określonych schematów i ta jego niesamowita umiejętność wychodzenia cało z różnych opresji trochę mnie frapuje.
Ale możliwe, że podczas chwilowej śmierci Petera, która notabene nastąpiła już po wydarzeniach w szkole Claire, nastąpiło jakieś przeniesienie mocy Petera na Sylara. Chociaż wg mnie tak się nie stało. Widoczne to było w ostatnim odcinku (albo przedostatnim), kiedy Peter czytał w myślach Sylara (umiejętność nabyta od Matta), a ten tego z kolei nie potrafił.
Uważam, że Peter i Sylar są w jakiś sposób ze sobą związani. To podobieństwo ich umiejętności... No i Chandra Suresh nazwał Sylara Pacjentem Zero (cokolwiek to miało znaczyć...)...
Admete - Pią 03 Sie, 2007 20:57
Nie będe sie upierać, ale może kiedys sprawdzę przy okazji. Zauważ, że oni obaj spadli - i obaj wydawali się martwi. W którym to było odcinku?
praedzio - Pią 03 Sie, 2007 21:11
W dziewiątym pt. Homecoming... Właśnie - wydawali się martwi. Podobnie, jak w ostatnim odcinku Sylar również wydawał się martwy po tym, jak Hiro przebił go mieczem. I co? Zniknął w nowojorskich kanałach... Mam nadzieję, że stanie tam oko w oko z Supernaturalnym aligatorem...
Admete - Pią 03 Sie, 2007 21:36
Peter tez ocalał ( na pewno jak wiemy ), więc jest po równo. A własnie niech go zeżre spenowy aligator i niech z nim zatańczy alien
Annette - Pią 03 Sie, 2007 22:59
A ja jestem ciekawa o kogo chodziło Molly, kiedy mówiła o kimś kogo się boi i o kim nie chce myśleć i go szukać, bo wtedy on ją widzi. Już nie mogę się doczekać dalszego ciągu.
Admete - Pią 03 Sie, 2007 23:09
Chyba to własnie Sylar, bo on zabił jej rodzine na poczatku.
Dorfi - Pią 03 Sie, 2007 23:11
Raczej nie, bo o nim mówiła jako o duchu i wskazywała go bez obaw. Tu musi chodzić o kogoś innego.
praedzio - Sob 04 Sie, 2007 07:35
Zgadzam się z Dorfi, to będzie chodziło o kogoś innego, znacznie bardziej potężniejszego od Sylara... No, co? Zaspoilerowałam się, to teraz jestem mądra!
P.S. Co do tej niesamowitej żywotności Sylara, przypomniała mi sie dyskusja w tym wątku o Niki Sanders:
| Admete napisał/a: | | No co Ty - Niki nie umarła, nie twierdzę, że kogoś nie ukatrupia po drodze, ale pamietaj, że to już nie są zwykli ludzie. | [podkreślenie moje]
I tak sobie myślę, że coś w tym jest. Herosów nie da się tak łatwo wysłać na tamten świat! I pewnie dlatego Matt przeżyje...
Admete - Pon 06 Sie, 2007 22:40
Ten zły, którego obawia sie dziewczynka to jakas nowa postac - ma byc gorszy od Sylara...
http://www.filmweb.pl/Wi%...2,News,id=36651
praedzio - Pon 06 Sie, 2007 23:05
Hm, tak szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie kogoś gorszego od Sylara... Musiałby nie być w ogóle człowiekiem, jako że Sylarowi zdarzyło się raz czy dwa okazać ludzkie uczucia.
praedzio - Nie 12 Sie, 2007 13:35
Garść nowych informacji i spoilerów dotyczących sezonu drugiego Herosów. Najpierw zwiastuny (ten drugi jest dość marnej jakości, niestety):
http://www.heroes.seriale...=241&Itemid=167
Sylar będzie miał dziewczynę???
Tutaj informacje ze strony www.herosi.net.pl o łotrach występujących zarówno w sezonie pierwszym jaki i drugim:
| Cytat: | Zacznijmy od łotrów sezonu 1:
1. Mamy Sylara - z deka psychopatycznego zabójcę, który absorbuje moce innych herosów, do czego musi dostać się do ich mózgu. Postac ta pojawi się w sezonie 2, ale sytuacja, w jakiej Sylar będzie postawiony ma być zaskakująca dla widzów i samej postaci. Przypuszczam, że Sylar nie dołączy do "dobrych", ale już nie koniecznie będzie można go sklasyfikować jako "łotra".
2. Mamy Lindermana - ekscentrycznego buisnessmana, który ma aspiracje do przejęcia kontroli nad światem (a przynajmnie kontroli nad wszystkim, nad czym może ją posiadać). Kring uważa go za arcyłotra sezonu 1 i przyznaje, że od dawna chciał do zabić (usunąć z serialu).
Nowe czarne charaktery mają wrowadzić większą grozę, niż ci z sezonu 1. Kring na ostatniej konferencji mówił, że ten łotr ukazujący się w pierwszych 11 odcinkach sezonu 2 to "ten straszniejszy od Straszydła" (trzymajmy się bardziej poprawnego tłumaczenia niż to oferowane w TVP ). Zapowiada go Molly Walker.
Z czasem pojawiały się informacje, że pojawi się morderca - Kane o tysiącletniej duszy, grany przez Davida Andersa. Później dowiedzieliśmy się, że Anders ma grać Takezo Kensei. Trochę czasu minęło i Masi Oka powiedział, że Kensei'owi daleko będzie do tego szlachetnego bohatera legend, a to będzie miało tragiczne skutki w teraźniejszości. Pozwala to przypuszczać, że Kane i Kensei to ta sama postać i to właśnie on będzie "tym gorszym". Podobno moce tej nowej postaci mają mieć coś wspólnego z mocami Sylara.
Pozostaje nam jeszcze groźna francuskojęzyczna bohaterka o "śmiertelnej" mocy pracująca dla tajemniczej organizacji śledzącej ludzi o niezwykłych mocach. Wszystko wskazuje na to, że będzie to Sophie grana przez Jessicę Collins. Ciekawe gdzie ta postać będzie umieszczona. Jeden wątek serialu ma odbywać się w Irlandii, zdjęcia mają też być kręcone w Paryżu. |
Poniżej sceny wycięte z pilota serii pierwszej:
http://www.youtube.com/watch?v=73ub1XFbTHE
Admete - Nie 12 Sie, 2007 15:28
Czyzbym miała zmienić obiekt mojej nienawiści? Gorszy niż Sylar? Oczywiście nie pokazali braci Petrelli jest na co czekac. Zapisałam 24 września
praedzio - Nie 12 Sie, 2007 15:35
| Admete napisał/a: | | Oczywiście nie pokazali braci Petrelli |
Zdaje się, że gdzieś mi tam Peter mignął...
praedzio - Sob 08 Wrz, 2007 23:42
A co słychać u naszych kochanych Herosów?
Pojawił się oficjalny opis odcinka 2x01 zatytułowanego "Cztery miesiące później".
| Cytat: | Nominowany do Emmy serial "Heroes" powraca. Cztery miesiące po wybuchowych wydarzeniach z Nowego Yorku, nadzwyczajni usiłują żyć jak zwyczajni, ale pojawiają się nowe zagrożenia, gdy zupełnie nowi bohaterowie z niezwykłymi mocami wchodzą na arenę.
Wraz z początkiem drugiego rozdziału "Heroes", zostają wyjaśnione losy Petera (Milo Ventimiglia), Nathana (Adrian Pasdar) i Matta (Greg Grunberg), po dramatycznej ostatecznej rozgrywce z Sylarem (Zachary Quinto) i niekontrolowanej eksplozji nuklearnej Petera kilka mil nad Nowym Yorkiem. Podczas gdy każdy próbuje żyć dalej, nowa złowroga siła zaczyna polować i zabijać bohaterów. Ukrywając się z rodziną w południowej Kalifornii H.R.G. (Jack Coleman) i Claire (Hayden Panettiere) próbują żyć jak najbardziej niepostrzeżenie, co okazuje się łatwiejsze do powiedzenia niż wykonania. Jednocześnie Hiro (Masi Oka), który wylądował w Feudalnej Japonii spotyka swojego bohatera - Takezo Kensei (David Anders). Bliźnięta: Maya (Dania Ramirez) i Alejandro Herrera (Shalim Ortiz) starają się wyemigrować z Meksyku do USA, z nadzieją znalezienia pomocy w sprawie ich śmiertelnych mocy. |
I taki ładny promocyjny filmik drugiego sezonu:
http://www.youtube.com/watch?v=QmOUObkrlG8
Admete - Nie 09 Wrz, 2007 12:48
Taki wzruszający i metafizyczny ten zwiastun. Podoba mi sie. To kiedy poczatek? Chyba 24?
praedzio - Nie 09 Wrz, 2007 13:00
Ano 24 września. Już wkrótce! Odliczanie trwa...
Stęskniłam się za moimi ulubieńcami.
praedzio - Sob 22 Wrz, 2007 12:52
Nowy odcinek tuż tuż, a ja póki co, znalazłam garść spoilero-plotek odnośnie kilku odcinków drugiego sezonu. Sam autor tych newsów jest do nich dość sceptycznie nastawiony... Ale przyznajcie: brzmią niezwykle interesująco .
Episode 1 "Four months later"
Mohinder spotyka dziwnego gościa o imieniu Bob. Ten zaś oferuje doktorowi pracę dla tajemniczej organizacji. Mohinder szybko orientuje się, że organizacja jest jego wrogiem i postanawia jak najwięcej się o niej dowiedzieć.
Claire o mały włos nie zostaje przejechana przez swojego nowego chłopaka - Westa. Później okazuje się, że on potrafi latać.
Zderza się z główną cheerleaderką - Debbie, ma złamaną kość, ale używa swych mocy by się wyleczyć.
Episode 2 "Lizards"
W premierowym odcinku Peter jest pojmany przez irlandzkich kryminalistów. Cierpi na amnezję i musi odkryć na nowo swoje moce.
Zakochuje się w Caitlin, córce Ricky'ego, lidera gangu.
Ojciec Hiro zostaje zabity. Tajemnicza postać spycha go z dachu, spada z nim, ale tuż przed upadkiem znika.
Hiro w przeszłości spotyka swojego idola - Takezo. Zatrzymuje czas i rozbraja 11 bandytów.
Zakochuje się w córce kowala, ale ustępuje miejsca Takezo, by ten mógł wypełnić swoje przeznaczenie.
Episode 3 "Kindred"
Sylar żyje. Zabija Candice, która go uratowała, ale ku swemu zdumieniu - traci moce.
Peter jest zmuszony do pomocy gangsterom w napadzie. Ratuje ich: dzięki niemu samochód lewituje i zostaje rzucony w strażników.
Odkrywa, że może wystrzeliwać z palcówładunki elektryczne i posiada zdolność telekinezy.
Suresh ratuje umierającego Haitańczyka poprzez wstrzyknięcie mu swojej krwi.
Niki dołącza do przesiąkniętej złem organizacji.
Episode 4 "The Kindness of Strangers"
Dana Davis - nowa bohaterka posiada moc replikacji każdego fizycznego ruchu.
Powstrzymuje atakującego ją mężczyznę poprzez wyrwanie mu pistoletu i przemiąchanie ( kto wie, co to słowo znaczy?) go w taki sposób, jaki widziała kiedyś na zawodach wrestlingu.
Amerykańscy studenci: Derek i Maya odnajdują Sylara leżącego twarzą do ziemi na meksykańskiej pustyni i ratują go. Ten przedstawia im się jako Gabriel Gray i sprawia wrażenie pomocnego, ale wkrótce cichaczem zabija Derek'a na stacji benzynowej.
"Gorszy od Straszydła", o którym mówiła Molly, to tajemniczy Bob z organizacji. Okazuje się on być ojcem Matta.
Admete - Sob 22 Wrz, 2007 20:58
Zapowiada się ciekawie. Ojciec Matta? To się porobiło Czekam na powrót moich ulubionych bohaterów.
Dorfi - Pon 24 Wrz, 2007 10:17
Dzisiaj 24. Przewertowałam program a Herosów nie ma
|
|
|