To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

Aragonte - Sob 18 Lut, 2017 21:39

Przypominam sobie fragmenty Smoków. Niestety te smutne fragmenty :cry2:
Agn - Sob 18 Lut, 2017 21:41

A nie lepiej co piękniejsze walki Yi Bang Ji?
:pociesz:

Aragonte - Sob 18 Lut, 2017 21:50

To przecież są właśnie te fragmenty - właśnie odbija strzały mieczem :serce:
Ale jest taki biedny i nieszczęśliwy, aaaa :cry2: I Sambong już nie żyje :cry2:
Dalej mam uraz do Mo Hyula z końca dramy, nic się nie zmieniło :roll:

Edit: co ten YBJ wyczynia w tym odcinku - cudo!

Trzykrotka - Nie 19 Lut, 2017 00:00

Ile Hwarangowego dobra :banan: Dzięki za podzielenie się. Ogromnie podoba mi się ten fanvid- podsumowanie. Widze, że ta sama autorka zmontowała jeszcze kilka. BeeMer :kwiatek: ty chyba umiesz coś takiego pobrać? :flirtuje1:
Pomyślałam sobie, że mogłybyśmy założyć sobie miejsce sieciowe - chomika albo skrzynkę na dropboxie do naszego wspólnego użytku, ustalić hasło i zostawiać tam sobie takie różne dobra, jak nie znikające napisy, odcinki, filmy z YT i tym podobne. Co powiecie? :kwiatek:
BTSy cudowne, kocham oglądać "jak kręcono." Faktycznie, biedny PSj aż jęknął pod ciężarem kolegi. I kolejne kissy - widziałyście, ile one kosztowały Arę i PSJ? Ona momentalnie przysiadła, a on - co mi się podobało - najpierw zadbał o nią, wytarł palcami jej policzek/usta. Pamiętam, jak ktoś pisał, że z PSJ każda aktorka wypada dobrze i że on z każdą tworzy ładną chemię. Chyba cały sekret polega na tym, że to zwyczajnie jest miły, sympatyczny chłopak.

Ogłaszają już kto w tym roku wychodzi z wojska, a kto do niego się udaje, bo jakoś w kwietniu jest zwykle taka wymiana. Wychodzi Księciunio, Żabul, Misiek i Siwon :serce:
wraz z dwoma innymi SuJu, a także Changmin, król ze Scholara. A do wojska wędruje między innymi In Guk i z powrotem Ah In, który ma jakieś problemy zdrowotne i miał przerwę w służbie.

Postanowiłam, nie czekając na napisy, iść dalej z Generałem, żebyśmy miały o czym z Agn rozmawiać.
Ta scena w wojskowym namiocie jest po prostu :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: Już tam pomijam, że taki pocięty Bei Jie pewnie nie podołałby jednak... ale nieważne. Jest prawda historii i magiczna prawda ekranu. Przygotowania do wspólnej nocy w postaci opatrywania ran wypadły niezwykle, od wzroku generała namiot o mało nie spłonął. A pokazanie, jak para leży sobie potem w swoich objęciach o rozmawia, jest fantastyczne. Tam w ogóle romans pokazany jest z dużym wyczuciem. Bei Jie zakochuje się w Ping Ting od jednego spojrzenia na jej.... szpilkę :mrgreen: ale zanim Ping Ting przekona się, że generał z wrogiego państwa jest wymarzonym dla niej towarzyszem życia, upływa sporo czasu spędzonego na wymykaniu się, ucieczkach, próbach otrucia itd. To chyba - prócz powalającej strony wizualnej - największa zaleta dramy.
A propos strony wizualnej, to zachwyciła mnie dziś walka Bei Jie i He Xii na zamarzniętej rzece - bez fruwania, ale obłędnie sfilmowana, łącznie ze zdjęciami spod lodu.

DAC 9
Faktycznie z lekka nudnawy. Dziewczynę a la Ring znam z I Need Romance 2 (sparowana z panem Nine) i Discovery of Romance, gdzie grała z Erikiem Moonem z Another Miss Oh. Nie przepadam za nią, ale tu jest całkiem ładna i miła. Tylko jakoś się odcinek wlecze.

Dzięki temu, że sobota była deszczowa, a mieszkanie wymagało niewielkich porządków, udało mi się dokonać wielkiej rzeczy: prawie skończyłam 20 odcinek JI :banan: To naprawdę coś, bo to ta pora, kiedy SBC relacjonuje wybory na burmistrza Seulu; cyfry, tabele, procenty, wyniki, komisje, okręgi wyborcze, przygotowania w studiu, a więc znaczniki, grafika, dźwięk, wizja.... Orka po prostu. Na szczęście końcówka jest świetna, bo Hwa Shin słyszy od bratowej i od Jung Wona bardzo przykre słowa na temat podejścia do pracy i do bliskich i zaciekle się broni, a jednocześnie obawia się, ze zraził do siebie Na Ri.
BTW, Aragonte :kwiatek: Nie uważasz, że w 19, po tym, jak już ona przyznaje, że wybiera jego, a i on o tym wie, oboje wracają do swoich najgorszych wersji? On przechodzi wobec niej na tryb oziębłego, obojętnego sukinkota, a ona namolnie łazi za nim jak rasowa stalkerka? Jak ja nie lubię tego odcinka! Jedyne, za co daję mu wielkiego plusa, to kolejny wspaniały pocałunek na koniec.

Aragonte - Nie 19 Lut, 2017 00:10

No niestety, jest tam faktycznie powtórka z rozrywki :-| Ale w sumie nie mogę powiedzieć, że nie lubię tego odcinka.

Trzykrotka napisał/a:
Pomyślałam sobie, że mogłybyśmy założyć sobie miejsce sieciowe - chomika albo skrzynkę na dropboxie do naszego wspólnego użytku, ustalić hasło i zostawiać tam sobie takie różne dobra, jak nie znikające napisy, odcinki, filmy z YT i tym podobne. Co powiecie? :kwiatek:

Bardzo dobry pomysł :oklaski:
Jakby co, to też umiem to pobrać :wink: Tylko wszelkie linki do odpowiednich miejsc zostały mi na lapku, a on zdycha właśnie, może jutro go zreanimuję :?

Trzykrotka napisał/a:
BTSy cudowne, kocham oglądać "jak kręcono." Faktycznie, biedny PSj aż jęknął pod ciężarem kolegi. I kolejne kissy - widziałyście, ile one kosztowały Arę i PSJ? Ona momentalnie przysiadła, a on - co mi się podobało - najpierw zadbał o nią, wytarł palcami jej policzek/usta.

Też na to zwróciłam uwagę :wink: I też mi się to podobało.
A co do dźwigania, to biedny Minho też wyglądał na zmęczonego w scenie dźwigania królowej :lol:

Trzykrotka napisał/a:
Pamiętam, jak ktoś pisał, że z PSJ każda aktorka wypada dobrze i że on z każdą tworzy ładną chemię. Chyba cały sekret polega na tym, że to zwyczajnie jest miły, sympatyczny chłopak.

Sympatyczny chłopak, który tyle się narandkował w szkole i po niej, że nie ma żadnych problemów ze skinshipem :wink: Czytałam o tym, tj. o jego randkowaniu - ponoć był popularny :wink:

Trzykrotka - Nie 19 Lut, 2017 00:48

O tak, w to nie wątpię, kunszt w całowaniu dobitnie o tym świadczy. I swoboda bycia z partnerkami, nawet sporo starszymi, jak w Wiedźmie. Nie ma się zresztą czemu dziwić :serduszkate:
Podobno teraz randkuje z panią z Triangle, Tanashiri z Empress Ki. Ładnie razem wyglądają :serce:

BeeMeR - Nie 19 Lut, 2017 06:03

Cytat:
Ten drugi BTS obejrzałam dwukrotnie, żeby odpowiednio się umartwić :-P
Tja,... słodziaki :lol:
W tym drugim podoba mi się nawet nie kissu, bo sztywne i markowane, ale reakcja PSJ jak ona się potknęła.

Kod:
Han Sung nie był lekki jak piórko, zdecydowanie :lol:
Królowa też nie była, widziałam i tamten bts :P Tj. nawet jeśli jest szczupła, ciężko jest dźwigać dorosłego człowieka (mnie połowę lżejszego Adasia też jest już ciężko tak nosić :P )

Tu jeszcze jeden filmik Hwarangowy
https://www.youtube.com/watch?v=lFhjcgKNdQQ

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer :kwiatek: ty chyba umiesz coś takiego pobrać? :flirtuje1:

Np. tym:
https://www.onlinevideoco...video-converter

wrzucasz u góry link, u dołu ustawiasz format np. mp4
i leci ;)
Jakbyś miała problem z pobraniem to pomogę i podeślę :kwiatek:

Trzykrotka napisał/a:
Faktycznie z lekka nudnawy. Dziewczynę a la Ring znam z I Need Romance 2 (sparowana z panem Nine) i Discovery of Romance, gdzie grała z Erikiem Moonem z Another Miss Oh. Nie przepadam za nią, ale tu jest całkiem ładna i miła. Tylko jakoś się odcinek wlecze.
Myślałam, że to tylko ja miałam zły dzień albo co - no i horrory typu ringowego zupełnie do mnie nie przemawiają.
Dziewczyna mi nie przeszkadza - w Busan mi się podobała, w Silenced nieco mniej - ale była kilka lat młodsza no i to nie film do podobania. Zła też nie była.

Aragonte napisał/a:
biedny Minho też wyglądał na zmęczonego w scenie dźwigania królowej :lol:
Mówiłam! :lol:

Aragonte napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Pamiętam, jak ktoś pisał, że z PSJ każda aktorka wypada dobrze i że on z każdą tworzy ładną chemię. Chyba cały sekret polega na tym, że to zwyczajnie jest miły, sympatyczny chłopak.

Sympatyczny chłopak, który tyle się narandkował w szkole i po niej, że nie ma żadnych problemów ze skinshipem :wink: Czytałam o tym, tj. o jego randkowaniu - ponoć był popularny :wink:
Niech randkuje i dalej się szkoli :lol:
A na sympatycznego wygląda - ma ciepły uśmiech :serce:

Agn - Nie 19 Lut, 2017 07:44

Aragonte napisał/a:
To przecież są właśnie te fragmenty - właśnie odbija strzały mieczem

Machnij sobie scenkę, jak ze śpiewem na ustach rozwalił bandę kmieciów i zrobi ci się lepiej. :mrgreen:
Bo jak go oglądasz pooranego, to nie ma prawa ci się zrobić lepiej.
Choć w sumie... 25. odcinek... :mysle: :serce:
Trzykrotka napisał/a:
Pomyślałam sobie, że mogłybyśmy założyć sobie miejsce sieciowe - chomika albo skrzynkę na dropboxie do naszego wspólnego użytku, ustalić hasło i zostawiać tam sobie takie różne dobra, jak nie znikające napisy, odcinki, filmy z YT i tym podobne. Co powiecie?

Super pomysł! Zahasłować go, by się nikt nie mógł dobrać i w odpowiednich podfolderach sobie wrzucać, co tam mamy. :)
Trzykrotka napisał/a:
Wychodzi Księciunio, Żabul, Misiek i Siwon

Siwon już??? Szybko minęło.
No to, chłopie, do roboty! Byle w dramie!!!
Trzykrotka napisał/a:
Postanowiłam, nie czekając na napisy, iść dalej z Generałem, żebyśmy miały o czym z Agn rozmawiać.

Lub inaczej - by ci Agn niechcący nie zaspoilerowała czegoś w szale oglądaczym. :rumieniec:
Trzykrotka napisał/a:
Już tam pomijam, że taki pocięty Bei Jie pewnie nie podołałby jednak... ale nieważne.

Aj tam by nie podołał - małżonka opatrzyła, znaczy że da radę. ;) Zresztą on by musiał ruszyć zaraz w jakiś bój, więc nie wiem, czy nie czekałby go większy, ekhem, wysiłek.
To już lepiej z żoną spędzić miłe chwile.
Swoją szosą w dramie podoba mi się, że skromnie, bo skromnie, ale nie udają, że ludzie ze sobą nie sypiają, nie całują się i nie cudują. Bardzo fajnie pokazano, jak się - przepraszam - Flądra z lekarzem puściła, żeby podtrzymywał jej ciążowe kłamstwo. Za kotarką, widać cienie, śmiechy itd. I potem koniec sceny, bo nie pokazywali przecież tej kotarki w nieskończoność. Ale jest - bez epatowania golizną, ale jakieś tam zaznaczenie jest. I panie też nie uciekają z krzykiem na widok gołej męskiej klaty. Pasuje to do tej dramy.
Trzykrotka napisał/a:
A propos strony wizualnej, to zachwyciła mnie dziś walka Bei Jie i He Xii na zamarzniętej rzece - bez fruwania, ale obłędnie sfilmowana, łącznie ze zdjęciami spod lodu.

Atak na pałac też był niezły - że tam mnóstwo wojska było, to nie mieli jak latać, bo by się w przestrzeni chyba pozabijali od stłuczek, ale ogólnie - wypadło nieźle. :)
Trzykrotka napisał/a:
prawie skończyłam 20 odcinek JI To naprawdę coś, bo to ta pora, kiedy SBC relacjonuje wybory na burmistrza Seulu; cyfry, tabele, procenty, wyniki, komisje, okręgi wyborcze, przygotowania w studiu, a więc znaczniki, grafika, dźwięk, wizja....

Matulu... :shock: Ja cię podziwiam, że ty sobie z takimi rzeczami zawsze jakoś poradzisz. Mnie zabijają wszelkie poezje, techniczne pierdoły i różne takie.

Uciekam do pracy...

BeeMeR - Nie 19 Lut, 2017 08:26

Agn napisał/a:
Super pomysł! Zahasłować go, by się nikt nie mógł dobrać i w odpowiednich podfolderach sobie wrzucać, co tam mamy. :)
Nie powiem nie :)

Cytat:
Siwon już??? Szybko minęło.
No to, chłopie, do roboty! Byle w dramie!!!
Byle w koreańskiej dramie :trzyma_kciuki:

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Już tam pomijam, że taki pocięty Bei Jie pewnie nie podołałby jednak... ale nieważne.

Aj tam by nie podołał - małżonka opatrzyła, znaczy że da radę. ;) Zresztą on by musiał ruszyć zaraz w jakiś bój, więc nie wiem, czy nie czekałby go większy, ekhem, wysiłek.
W dramalandzie panowie w różnych opałach dawali radę ;) - w gorączce, malignie - nawet dzieci powstawały nieświadomych tego faktu tatusiów ;) (acz przyznaję, wolę za obopólną zgodą i wiedzą ;) ) - i nie tylko w dramalandzie - bo to khem, na zasadzie Kankowej: "tylko nogę mam niesprawną" ;)

spam - mv hwarangowe:

Ji Dwi:
https://www.youtube.com/watch?v=qkwteAWY_yQ

Ban Ryu & Soo Yeon
https://www.youtube.com/watch?v=ZlbFPTr6z4w

Ban Ryu & Soo Ho
https://www.youtube.com/watch?v=36zVQB55MZQ

czyli czekam na jutro ;)

Agn - Nie 19 Lut, 2017 09:56

BeeMeR napisał/a:
Byle w koreańskiej dramie

Tudzież w chińskiej. Byle dobrej. :trzyma_kciuki: I może tak w głównej roli, a nie jako ogon. :trzyma_kciuki:
BeeMeR napisał/a:
W dramalandzie panowie w różnych opałach dawali radę - w gorączce, malignie - nawet dzieci powstawały nieświadomych tego faktu tatusiów

Więc właśnie. ;)
BeeMeR napisał/a:
acz przyznaję, wolę za obopólną zgodą i wiedzą

To tu była właśnie taka sytuacja - oboje przytomni i chcą.
Oj, jak ją ładnie na kolana pociągnął. :serce:
Ślub był w sumie pod przymusem (czy też raczej panna nie miała nic do gadania), ale konsumpcja związku absolutnie nie. Los Ping Ting wybrał dobrze. :serduszkate:

Aragonte - Nie 19 Lut, 2017 12:33

Agn napisał/a:
Machnij sobie scenkę, jak ze śpiewem na ustach rozwalił bandę kmieciów i zrobi ci się lepiej. :mrgreen:

Na razie to machnąć mogę sobie ręka - laptop mi padł chyba ostatecznie :?

Edit: na Soompi pojawił się IMO głos rozsądku wśród tych zaperzonych nieco, które broniły pamięci "of great king Jinheung" :wink:
Wrzucę przykładową obronę króla granego przez PSH i replikę - bardzo grzeczną, ale :mrgreen:
Cytat:

I don't hate you and you are definitely entitled to your opinion. :)

The problem that I and others are having is that we have historical references, the writer do not follow that history but has written a screen play that does not support the facts. I think she did an injustice to the memory of a great king. If I was looking at this drama and a disclaimer preceded each episode, then I would agree with many of your views.

I did overlook some of the facts, such as it was the King who created the Hwarang, not his mother. I let that ride because it was not a deal breaker. If I could have watched a drama showing young men, starting out a spoiled rich kids growing into mature, cultured, morally responsible, loyal fighting men and court officers; I would have been raving about this drama. If I could have seen more bonding between the guys and them learning how to work together and trust each other, I would have been raving about this show. Who would not like looking at young handsome men? Even if there were several romances throw in, I would have liked the show, but to arbitrarily discount someone's accomplishments and make it appear that he could not have been king without SW, this great, unlearned, unskilled person, uncultured person to help put him on the throne... I don't think so. Remember we have no record of the Queen denying her son the throne once he became of age; nor do we have any historical documents to make us believe she killed someone to assure her son's place. Her son's place was already secured by reason of his birthright.

I get it; you are just watching the show and do not care about the historical accuracy of any of the characters and you are entitled to do that and have your point of view. I am glad that you feel that we are accepting enough for you to put it out there. Way to go, enjoy the drama!

Cytat:
As I know Silla is not well recorded period in Korean history compared for example Jeoson period. The record about Silla mostly from Samguk Sagi (which is written in 12th century, hundreds year after this drama) and Hwarang Segi (which some historian themself is in doubt about it validity). May I ask what historical reference do you talking about here? I am neither historian myself nor I am Korean and honestly talking about what is historical accuracy and what isn't is beyond my capacity. I just do little googling and that what I found. So forgive my ignorance :) .

My take about history is that it is like a puzzle some with just a few pieces missing while the other with many missing. In the end, some historian or people in general try to guest what is the actual picture. I am not against the idea that maybe history and what we believe now proven to be false in the future, who knows? Isn't that why until now some scholar and historian still do research about it? beside, Isn't history often written by the winner to suit their end? I am not saying this to deny the validity of historical reference you mentioned. It is just my view on history itself in general that way I more open minded about this drama and not bothered about its discrepancy with what generally believed. Furthermore, this drama not even claim to be historical accurate :D .

I znowu przykład polemiki, tym razem o sacred bone:

Cytat:

You are right, SW is a true bone; however, he is not a scared bone and; therefore, not in line as a successor to the throne.

@ck1OzThe one thing that I do not get is that a king has already been declared and crowned and many posts are still advocating SW as king. Even if the king was overthrown, unless they do away with the bone system, SW still does not qualify as a legitimate successor to the throne, but would be a usurper. The story line about SW's parents is a red herring. His father was the crown prince at one time; however, that title was stripped from him. He is no longer important as far as succession is concerned, especially since his name was removed from the family's register.Even if the Crown Prince had become king, SW, because he was not a scared bone would not be in line of succession. SMJ is the king and not a crowned prince; therefore, who is going to sit on the throne has already been resolved. Since he is now an adult; his mother cannot keep him from taking his rightful place. When he told her bodyguard to kneel, he had to kneel because SMJ is the king. My view in this post is not based on historical facts; but the facts as presented in this drama. You could say: 1) The script was written so poorly that viewers actually think the throne is up for grabs or 2) The script was written so brilliantly that the writer made the viewers think that the throne was up for grabs and that SW had the qualifications to ascend to the throne..

The highest level of the bone rank was the "sacred bone", or seonggol (성골, 聖骨), sometimes termed "hallowed bone", which consisted only of a portion of the royal Kim family, possibly those considered to have royal blood on both sides.
cr. wikipedia

Cytat:
@Carmaine You seem well educated about Korean History :) . I am still confuse actually about this bone rank system. Let's talk about the actual historical figures.

How about the actual King Jinheung's Queen (Park Sado/사도왕후 박씨). She is from Park clan (Park YoungShil/박영실's daughter), isn't she? therefore not sacred bone (see my wikipedia quote)?

Princess SookMyung (숙명궁주) too, his father is General Lee Isabu(태종 이사부) , right?

Is the description from wikipedia incorrect?

If indeed it's true that King Jinheung wives not a sacret bone, I find it odd since their offspring suppose to be a sacred bone to ascend to the throne, right?

I fotka z jutrzejszego odcinka (pewnie z cliffhangera :wink: ):
https://forums.soompi.com...2527f7fb09694b7

Agn - Nie 19 Lut, 2017 13:39

Aragonte napisał/a:
Na razie to machnąć mogę sobie ręka - laptop mi padł chyba ostatecznie :?

Oh shit... :przytul:
Gdybyś nie miała Smoczków, to służę.

Aragonte - Nie 19 Lut, 2017 16:12

Mam Smoczki, mam, bez obaw, ale na razie straciłam chęć do oglądania czegokolwiek przez problemy komputerowo-netowe (oby był już spokój, bo finał Hwarangów się zbliża :trzyma_kciuki: ).

BTW tych ciuchów Sun Woo nie widziałam - czyżby to już te, które nosił jako półkrwi Sacred Bone/True Bone?
https://www.instagram.com...en-by=jun_era11

A to fajne wideo z Sun Woo :
https://youtu.be/f3gSAv1lGQQ

BeeMeR - Nie 19 Lut, 2017 16:52

Aragonte napisał/a:
great king Jinheung
W dalszym ciągu nie wiem, co on takiego "great" zrobił w tej dramie - po mojemu głównie się ukrywała i wszelkie sprawy "great" ma przed sobą - oby tuż i obyśmy coś z tego zobaczyli w najbliższych dniach.

Aragonte napisał/a:
A to fajne wideo z Sun Woo :
kiepskiej jakości niestety - przejaskrawione :(
No właśnie ja nie znalazłam dla siebie fajnego mv z Sun Woo - czy to z JiDwi czy Ahro :roll:

BeeMeR - Nie 19 Lut, 2017 17:20

Skończyłam kwestię strażaka i pielęgniarki w Cyrano

Podobała mi się, nawet jeśli była to dość oczywista zmiana myślenia z "boję się, że będziesz cierpieć gdy umrę" na "carpe diem", a jednocześnie powolutku, jakby mimochodem powstałą nowa para - ot, nagle trzeba było kupić pannie różowy kask ;) . Jak miło, że choć jedni nie potrzebowali wsparcia agencji ;) Z drugiej strony miło, że są życzliwe osoby starające się lub pracujące na szczęście innych ;)

Oby tylko w końcowych odcinkach nie dano tej dwójce jakichś dramatoz - chyba wystarczy, że szykują się w wątku głównym ;)

edit.
Myślę, że wiem już kim jest kucharz - w kontekście przeszłości bohaterów.
Myślę, że chciałabym, aby akcja poszła teraz dwutorowo - żeby Il Rok realizował zlecenie mastera, a jego ekipa potajemnie własne ;)
Ale zapewne znowu nadinterepretuję i oczekuję za dużo ;) .

Agn - Nie 19 Lut, 2017 19:25

Aragonte napisał/a:
(oby był już spokój, bo finał Hwarangów się zbliża ).

Trzymam za to kciuczki! :trzyma_kciuki:
BeeMeR napisał/a:
Podobała mi się, nawet jeśli była to dość oczywista zmiana myślenia z "boję się, że będziesz cierpieć gdy umrę" na "carpe diem", a jednocześnie powolutku, jakby mimochodem powstałą nowa para - ot, nagle trzeba było kupić pannie różowy kask . Jak miło, że choć jedni nie potrzebowali wsparcia agencji Z drugiej strony miło, że są życzliwe osoby starające się lub pracujące na szczęście innych

No dobrze, pana to wiem, skąd znam, ale pani mi się też jakby jakaś znajoma wydaje...? :mysle: Choć może mi się wydawać i np. jest tylko do kogoś mi znanego podobna. :mysle:

Idę się myć, naszykuję sobie kolację i dawajcie mnie Generała!!! :excited: :excited: :excited:

O, tego Generała.

Aragonte - Nie 19 Lut, 2017 19:36

BeeMeR napisał/a:
W dalszym ciągu nie wiem, co on takiego "great" zrobił w tej dramie - po mojemu głównie się ukrywała i wszelkie sprawy "great" ma przed sobą - oby tuż i obyśmy coś z tego zobaczyli w najbliższych dniach.

W dramie to on niczego "great" nie zrobił i to właśnie boli fanki PSH :-P bo przecież zgodnie z historią powinien... itede, itepe :wink:

Włączyłam 3. odcinek Mrs Temper, ktorego coś nie udaje mi sie skończyć od paru dni. Na razie zrobiło się przygnębiająco trochę - wiadomo, że mała płotka-firema niewielkie ma szanse w zestawieniu z rekinem branży :? ale nie wątpię, że bohaterka będzie dalej walczyć :wink:

BeeMeR - Nie 19 Lut, 2017 19:43

Aragonte napisał/a:
W dramie to on niczego "great" nie zrobił i to właśnie boli fanki PSH :-P bo przecież zgodnie z historią powinien... itede, itepe :wink:
No bo cały wic polega na tym, że to nie jest drama o królu i jego dokonaniach, tylko o różnych hwarangach, głównie SW i przy okazji jak król siada dopiero na tronie :P by dokonać wielkich rzeczy później :P
Btw - myślę, że mieczowa scena będzie wcześniej niż w cliffhangerze - skoro król się objawił, to SW się do niego pofatyguje, jak sądzę ;)

Admete - Nie 19 Lut, 2017 19:45

Odcinki Chefa Kima z tego tygodnia takie sobie, bo za dużo siedzenia w korytarzu i komedii. Teraz powinno być ciekawiej. Tomorrow with you pozbieram całe i dopiero wtedy obejrzę. Voice fajne, czekam na drugi odcinek i obejrzę jutro. Czekam też na Rebel, które mi się nadal podoba. Podejrzałam Generał i ja - nie jest to moja drama. Za dużo sztuczności we wszystkim ( w znaczeniu kostiumy, wygląd aktorów, scenografia ). Wszytko takie śliczne i gładkie, że aż dech zapiera ;) Ja tam wolę poobijanego Jang Hyuka ;) Co do reszty się nie wypowiem, ale taką baśniowość to bym obejrzała w filmie, ale nie w dość długim serialu.
Agn - Nie 19 Lut, 2017 19:48

Admete napisał/a:
Ja tam wolę poobijanego Jang Hyuka

No ja właśnie Jang Hyuka nie lubię, ale to wiecie.
A tu wsiąkłam na amen, choć początkowo marudziłam, że bitwę spowolnili, że to, że tamto. A potem... no co ja będę wam tłumaczyć, jak dobrze wiecie, że mnie wzięło.

Admete - Nie 19 Lut, 2017 19:52

Wiesz ja różnych lubię, ale nie lubię zbyt gładkich. W Generale cały serial jest gładki, jak pachnące mydełko ;) Używam szarego mydła zazwyczaj ;) Nie dla mnie, ale miło, że ci pasuje - baw się dobrze już nic więcej o nim nie napiszę :kwiatek:
BeeMeR - Nie 19 Lut, 2017 20:02

Agn napisał/a:
pani mi się też jakby jakaś znajoma wydaje...? :mysle: Choć może mi się wydawać i np. jest tylko do kogoś mi znanego podobna. :mysle:
Another Miss Oh? (Isadora?)
ew. skądeś:
http://asianwiki.com/Ye_Ji-Won

Aragonte - Nie 19 Lut, 2017 20:20

BeeMeR napisał/a:
No bo cały wic polega na tym, że to nie jest drama o królu i jego dokonaniach, tylko o różnych hwarangach, głównie SW i przy okazji jak król siada dopiero na tronie :P by dokonać wielkich rzeczy później :P

Nieważne, król Jinheung wielkim władcą był i należałoby mu oddać to, co królewskie :-P
Na Soompi czy DB ktoś narzekający na scenarzystkę napisał, że rzuciłby tę dramę, gdyby nie cliffhangery, które napisała z kolei osoba świetnie znająca się na rzeczy :-P

BeeMeR napisał/a:
Btw - myślę, że mieczowa scena będzie wcześniej niż w cliffhangerze - skoro król się objawił, to SW się do niego pofatyguje, jak sądzę ;)

Pofatyguje się na pewno - z mieczem :wink:

BeeMeR - Nie 19 Lut, 2017 20:40

Aragonte napisał/a:
ktoś narzekający na scenarzystkę napisał, że rzuciłby tę dramę, gdyby nie cliffhangery, które napisała z kolei osoba świetnie znająca się na rzeczy :-P
:rotfl:

Olśniło mnie, że ja nie pokazywałam fotki strażaka i jego pielęgniarki z twarzy, tylko pleców :P - to oni:

Książę nr 3 z ML powyżej to pracownik agencji Cyrano z kelnerką ;)
Bardzo fajna, poboczna para :serce:

Admete - Nie 19 Lut, 2017 20:43

Ten aktor grał w Romantic doctor managera w szpitalu.