Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Aragonte - Śro 24 Wrz, 2014 00:54 Trzykrotko, myślę, że Jun Ki dzwoni w uszach już od dawna
Two Weeks, odcinek 11.
Sezon łowiecki, tj. polowanie na Tae San trwa... Wszyscy gangsterzy w Seulu go będą szukać.
Fajna scena u pani prokurator - wreszcie porozmawiali i wymienili informacje
Aparat poszedł się rąbać Trzykrotka - Śro 24 Wrz, 2014 01:04 Oj, to była ulga, kiedy wreszcie w głowach organów ścigania coś drgnęlo i zaczęła się mniej jednostronna jazda.
Spoiler:
Bardzo lubiłam akcję wywożenia przez Tae Sana pani prokurator z gangsterskiej jaskini
Admete - Śro 24 Wrz, 2014 06:52 Junki by się cieszył jakby się dowiedział, że go lubią w jakims dziwnym kraju BeeMeR - Śro 24 Wrz, 2014 09:10 Ja jeszcze na chwilę o Joseon Gunman
Ogromnie mi się drama podobała, zastrzeżenia mam niewielkie, w świetle fantastycznej, emocjonującej końcówki nikłe, ale jako że dotąd głównie się zachwycałam, to nadmienię:
- do mnie epilog nie do końca trafił - niby na Junki na koniu i ze strzelbą zawsze miło popatrzeć , ale zupełnie nie był mi do szczęścia potrzebny - jako, że to tylko 3 minuty nie ma sprawy. Co do wyglądu to po pierwszym WTF dozłam ponownie do wniosku, że wygląda nieco elficko
No i zdecydowanie lepiej niż LMH na koniec Faith
- wątek romansowy jest tu właściwie najmniej istotny, konsoliduje się w pierwszych czterech i ostatnich czterech odcinkach, pomiędzy tak sobie po prostu trwa, trochę symbolicznie, bardzo konfucjańsko, i wszystko ok, ale dlaczego na litość wszystkie trzy pocałunki musieli mieć we łzach? Dalibóg zawsze ktoś ryczy - a czasem oboje - co za radość
A teraz Two Weeks, bom po pierwszym odcinku:
Nie powaliło mnie na kolana, ale zainteresowało.
Popatrzywszy na Junki w garniturach doszłam do wniosku zgodnego z Trzykrotkowym (?), że on jest stworzony do kostiumu, bo po prostu wygląda w tych luźnych szatkach lepiej, zgrabniej. Ale może po prostu ma źle skrojone te garnitury, bo plecy wyglądają zacnie a w garniakach przyciężkawo.
Podobało mi się szpitalne spotkanie z córeczką - najpierw miałam wrażenie pewnej absurdalności tej sceny (że tak od razu mała wypaliła "tato" i przekazała zabawkę na przechowanie) - ale w świetle posiadanego przez małą zdjęcia jest ok.
Tak jak mi się podoba mała - tak ogromnie nie podoba mi się jej matka - aktorkę poznaję (wielu tam poznaję ), ale w tym wydaniu do mnie nie trafia (wieczny grymas na twarzy) i mi się nie podoba w tych włosach.
Junki fryzurą przypomina mi tu Choi Jin Hyuka
ale gra lepiej i tyle nie mruga
Końcówka odcinka wiele obiecująca - coś czuję ze tą dramę to tylko wieczorami na spokojnie będę oglądać
Trzykrotko, wielkie dzięki za napisy do MSH Agn - Śro 24 Wrz, 2014 09:37
Aragonte napisał/a:
To teraz sama rozumiesz, czemu wczoraj olałam Twoje rady, żebym poszła spać
Nie rozumiem, bo grzecznie poszłam spać (sprawdziwszy, gdzie wylądował Tae San).
Aragonte napisał/a:
Edit: TW, odcinek 10. Tae San odzyskał aparat. Hmm, węszę kłopoty...
A do tej pory ich nie miał?
Trzykrotka napisał/a:
Czy Tobie Agn, właśnie postrzelili bezcennego dawcę?
Tak!!!
Gupi gliniarz.
Trzykrotka napisał/a:
A nasz trójkącik .... klekajcie narody - śmiałam się jak głupia, kiedy panowie weszli w pojedynek na (umownie) "ktomawiększego," ale serce mi pękało na koniec. Zaraz bez napisów odpalę 10 bo nie strzymię
*nieśmiało* A jak tam napisy do dziewiątki? Bo mnie już skręca...
Trzykrotka napisał/a:
Dziewiątka do wzięcia
HELL YEAH!!! Niech no tylko wrócę z pracy...
BeeMeR napisał/a:
coś czuję ze tą dramę to tylko wieczorami na spokojnie będę oglądać
Taaa, na spokojnie. Słyszałyście naiwną? Trzykrotka - Śro 24 Wrz, 2014 10:41 BeeMer zgłasza, że plik jej się nie otwiera Gdyby były problemy, dajcie mi znać, będę rozsyłać indywidualnie.
Tutaj z nie-dramowej parafii: piszą o nowym projekcie Wachowskich. Nie wiem, czy Wam się podobał Atlas chmur. Mnie bardzo. W nowym filmie zagra ta sama koreańska aktorka, która grała ważną rolę w Atlasie. Fajnie się zapowiada
http://www.dramabeans.com...-series-sense8/Admete - Śro 24 Wrz, 2014 11:14
Cytat:
Sense8 is a sci-fi series co-written by the Wachowskis and J. Michael Straczynski (creator of Babylon 5)
Wow - to ja to muszę zobaczyć bezwzględnie - Straczyński razem z Wachowskimi.Aragonte - Śro 24 Wrz, 2014 11:54
Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
To teraz sama rozumiesz, czemu wczoraj olałam Twoje rady, żebym poszła spać
Nie rozumiem, bo grzecznie poszłam spać (sprawdziwszy, gdzie wylądował Tae San).
Ale sprawdziwszy Tak to ja też robiłam
Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Edit: TW, odcinek 10. Tae San odzyskał aparat. Hmm, węszę kłopoty...
A do tej pory ich nie miał?
Zrobiły się jeszcze większe
Jestem przy 13. odcinku, ale trochę podejrzałam dalej, bo mnie ciekawość zżerała, i powiem tak: dobrze, że nie mam wykształcenia prawniczo-policyjnego, bobym trudniej znosiła jakieś tam nieprawdopodobieństwa i absurdy Czasem faktycznie trzeba zawiesić sobie niewiarę BeeMeR - Śro 24 Wrz, 2014 12:01
Admete napisał/a:
Wow - to ja to muszę zobaczyć bezwzględnie - Straczyński razem z Wachowskimi.
Ja też - i muszę nadrobić Atlas
Agn napisał/a:
Taaa, na spokojnie. Słyszałyście naiwną?
W sensie: całą familia śpi, nikt niczego nie chce, cały odcinek na raz, a nie po kawałku To jest ogromy spokój i wygoda
Problem z napisami do MSH 9 polega u mnie na tym, że otworzyć je mogę jedynie w notatniku, a nie w programie do oglądania - oba mi krzyczą, że "syntax error - line 3634" i ich nie wyświetlają, wrr. Zaraz popróbuję z best playerem.
edit:
spróbowałam - poszło
O tak... popatrz tylko na Świruska Trzy babeczki regularnie upijające się na smutno w Protect The Boss (przy czym były wśród nich Bohaterka i Second Lead) to było coś
Strasznie napada na mnie Flower Boy Ramyun Shop - gdzie nie otworzę, tam jest. Kiedyś tak miałam z Two Weeks - i warto było odpalić. Chyba trzeba będzie w końcu zobaczyć, czym to się je.
A propos tych napisów, to jedną z rzecz, która mnie skutecznie zniechęciła do odpalania nowiutkiego komputera z ślicznym ekranem i ***@@$^* Windows 8 była niemożność oglądania filmów - a to głosu nie było, a to napisów, a to nie wiem jeszcze czego. Leży sierota w kącie, a ja katuję starą poczciwinę z XP w środku.BeeMeR - Śro 24 Wrz, 2014 13:05
Trzykrotka napisał/a:
O tak... popatrz tylko na Świruska
No ba! Do Świruska to ja mam słabość ogromną
Jak drugie ewentualne to bym wybrała Rooftop Prince - jak już panowie pościągali peruki
Też było całkiem całkiem wesoło
Większość jednakowoż muszę dopiero kiedyś tam zobaczyć Admete - Śro 24 Wrz, 2014 13:22 Trzykrotko brat ma Windows 8 i udało mu się wszystko poustawiać. On korzysta chyba z Media Player Classic Home Cinema.Trzykrotka - Śro 24 Wrz, 2014 14:39
Admete napisał/a:
Trzykrotko brat ma Windows 8 i udało mu się wszystko poustawiać. On korzysta chyba z Media Player Classic Home Cinema.
Dzięki za wskazówkę Ja sobie z tym cholerstwem nie umiem poradzić - ale przecież będę musiała, co robić - więc dzięki.zooshe - Śro 24 Wrz, 2014 17:59 Chyba muszę puścić totka.
Pamiętasz Agn jak ci pisałam, że tylko patrzeć jak Gongowa i In Sung zaczną się spotykać i co i miałam rację.
Jest już oficjalne info. http://www.dramafever.com...h-gong-hyo-jin/
Na ekranie aż między nimi iskrzyło. Rany ale dziewczyna ma szczęście. BeeMeR - Śro 24 Wrz, 2014 20:05
zooshe napisał/a:
pisałam, że tylko patrzeć jak Gongowa i In Sung zaczną się spotykać i co i miałam rację.
Samo życie
A ja mam kolejną porażkę komputerową - ten nowy padł, chyba wentylator lub karta graficzna - dawno nie miałam tak nietrafionej inwestycji
No więc jestem na starym, co to ledwo zipie, nie ma żadnych dram (przecież dysk wyjęłam) ale ma XP i subedita a ja znam odpowiednie linki - ponownie przygotowuję sobie MSH i TW Agn - Śro 24 Wrz, 2014 22:01
Trzykrotka napisał/a:
BeeMer zgłasza, że plik jej się nie otwiera Gdyby były problemy, dajcie mi znać, będę rozsyłać indywidualnie.
U mnie sehr klasse. Właśnie włączam. Będę też miała lekką przerwę w dramowaniu, bo jutro mnie nie ma, więc dopiero w piątek rzucę się na dalsze ciągi TW i MSH.
Na razie MSH nr 9 leciiiiii...
Aragonte napisał/a:
Zrobiły się jeszcze większe
Nie wierzę, że mogą być jeszcze większe.
BeeMeR napisał/a:
W sensie: całą familia śpi, nikt niczego nie chce, cały odcinek na raz, a nie po kawałku To jest ogromy spokój i wygoda
Niechaj będzie, że to jest spokojnie.
Cytat:
http://www.dramafever.com...d-love-to-join/
(wybieram SKKS zamiast PMY )
Hah! Że też o tym samym pomyślałam!
Trzykrotka napisał/a:
Strasznie napada na mnie Flower Boy Ramyun Shop - gdzie nie otworzę, tam jest. Kiedyś tak miałam z Two Weeks - i warto było odpalić. Chyba trzeba będzie w końcu zobaczyć, czym to się je.
Ja to próbowałam, ale odstawiłam - nie dla mnie. Zraziłam się po pierwszym odcinku. Tak, wiem, błąd, ale nic mnie nie zachęciło do odcinka drugiego. No i ten aktor w roli głównej.
zooshe napisał/a:
Pamiętasz Agn jak ci pisałam, że tylko patrzeć jak Gongowa i In Sung zaczną się spotykać i co i miałam rację.
Widocznie Gongowa robi się przewidywalna do bólu. Albo ty masz szósty zmysł.
Totka tak czy siak puść, nie ma czegoś takiego jak nadmiar kasy. Agn - Śro 24 Wrz, 2014 23:07 Oglądam... o rany, wyjaśniło się, co łączy dyrektora Cha z tamtym chuderlawym. No nieźle...
I niezła chryja się zrobiła z okazji ślubu, aczkolwiek jak dyrektor zaczął mówić, że to także jego wina, to tak kapkę mi balonik skapcaniał - no weź, facet!
Nadrobił inaczej - właśnie oglądam scenę prysznicową. O rany, jakie piękne plecy ma ten facet!!!
Oooo, biedny Tal Tal. Jaki wzrok jak zobaczył tę klatę. No, facet, masz motywację.
Oho, zaczynają się czcze przechwałki. Zaraz pewnie będzie, kto ma większego. BeeMeR - Śro 24 Wrz, 2014 23:18
Agn napisał/a:
O rany, jakie piękne plecy ma ten facet!!!
To jeszcze przede mną - oglądam MSH z radością i bananem (TW mam niekompatybilne z napisami, wrr ), podoba mi się dynamika między panami, podoba mi się konsekwentne prowadzenie śledztwa w stylu "wiem, że jesteś niewinna, ale ja się chciałem czegoś tam dowiedzieć"
Niedoszłej pannie młodej ktoś powinien utrzeć nosa Agn - Śro 24 Wrz, 2014 23:52
BeeMeR napisał/a:
To jeszcze przede mną - oglądam MSH z radością i bananem (TW mam niekompatybilne z napisami, wrr ), podoba mi się dynamika między panami, podoba mi się konsekwentne prowadzenie śledztwa w stylu "wiem, że jesteś niewinna, ale ja się chciałem czegoś tam dowiedzieć"
Oj, ja też. Choć nie z takim bananem, z jakim ogląda się np. TGL. Ładny odcinek. Detektywa uwielbiam, ale jego asystenta jeszcze bardziej. On powinien powieści pisać, zbiłby fortunę.
Poza tym - widzę, że Tal Tal wypił piwo duszkiem, a potem leciało soju. I have a bad feeling about this.
I - BeeMeRku, nie czytaj tego - nasz drogi dyrektor drugie kisu zalicza. Wprawdzie wall-kiss, ale wykończony jakoś tak, że już wyglądał jak należy.
Aczkolwiek nie ma porównania ze ślubnym kisu z Tal Talem (tego ślubu sprzed 7 lat). Zaczyna się też przejaśniać względem rozstania 7 lat temu.
Cytat:
Niedoszłej pannie młodej ktoś powinien utrzeć nosa
Spokojnie. Już jej mamusia prawie ucho naderwała. Dobrze jej tak! Wydaje jej się, że jej się wszystko należy. Zachowywała się jak skończona sucz, a teraz miałabym jej współczuć, bo trochę popłakała i nazwała Sang Hyo unni? W życiu! Szczerą radość mi sprawia patrzenie, jak beczy. Za każdą łzę i upokorzenie innych należy się smarkuli w dwójnasób. Mam nadzieję, że pocierpi jeszcze trochę, aczkolwiek mam też nadzieję, że kiedy jej kochanek-szofer (no klasyka, panie!) będzie chciał ją z powrotem, to nie będzie musiał klęczeć przed jej rodzicami. Wprawdzie nie wiem, co on w niej widzi, ale widać miłość jest ślepa. Aragonte - Czw 25 Wrz, 2014 00:47 13. odcinek Two Weeks. Końcówka odcinka jak dla mnie jest przegięta, coś w stylu nieszczęsnych dramatoz nieuniknionych w każdej dramie O ile wcześniej byłam w emocjach, to tym razem zirytowana przewracam oczami
Spoiler:
O porwanie małej ze szpitala mi chodzi - sorry, jedno porwanie na odcinek by zupełnie starczyło, nie trzeba było już podkręcać napięcia W dodatku jakoś niewiarygodne mi się to wydaje, pfff
Agn - Czw 25 Wrz, 2014 08:15 Trzykrociu!
Piosenki sobie najwyżej wytnę.
Lee Min Ho upomniał się o swoje - wprawdzie w moim śnie zrzucał moje książki z regału (i nie wiem czemu, ale książki jakimś cudem znalazły się w samolocie - ewidentnie jakaś część snu mi umknęła), ale przecież nie będę na niego się złościć o takie drobiazgi.
A z innej beczki - Księciunio sprawy w sądzie mieć nie będzie, ale przyznał się do winy: http://skosneoczy.blogspo...nie-bedzie.htmlTrzykrotka - Czw 25 Wrz, 2014 09:02 Gdyby mój kotek nad ranem się nie znudził snem i nie zaczął mnie trącać łapką, na pewno śniłby mi się sunbae... Jej - taki sen jak twój ta ja chcę, a nie zimną od łażenia po parapecie kocią łapkę
Agn napisał/a:
Piosenki sobie najwyżej wytnę.
Nehi, żadne tam "wytnę"! Nie ma to tamto
Spoiler:
w odcinku 10 odbywa się męska bitwa na piosenki!
To trzeba koniecznie i starannie obejrzeć.
Ja te teksty dotłumaczę, tylko same-wiecie jak masakrycznie nudno i długo tłumaczy się teksty piosenek, żeby jeszcze mniej więcej zgadzały się z muzyką. A ja chciałam skończyć tłumaczenie odcinka. Udało się.
Nie dziwiłabym się, gdyby Księciuniowy skandal nie obszedł jego fanek, wiecie? Bokser, który trenuje na kobiecie... Ale jakoś tak... mam wrażenie, że facet znowu wypłynie
Aragonte napisał/a:
13. odcinek Two Weeks. O ile wcześniej byłam w emocjach, to tym razem zirytowana przewracam oczami
Oj tak. Też miałam wrażenie, że ten motyw został już przegięty w złą stronę. Emocje i kłody pod nogi były już i tak napiętrzone do granic możliwości. W momencie, gdy nastąpiła ta akcja, napięcie (moje przynajmniej) jakby przeszło przez jakąś granicę i - siadło. Wydaje mi się, że przedobrzyli.
Ale potem chyba znów było dobrze, aż po końcówkę.
Heirsowe dziewczyny oglądające TW - zwróćcie uwagę, kto wystąpi w cameo jako syn Senatorzycy - Smoczycy
Agn napisał/a:
Ja to próbowałam, ale odstawiłam - nie dla mnie. Zraziłam się po pierwszym odcinku. Tak, wiem, błąd, ale nic mnie nie zachęciło do odcinka drugiego. No i ten aktor w roli głównej.
Uff - dzięki I had bad feelings about it. Ten aktor gra teraz główną rolę w Nocnym Strażniku Na szczęście są tam jeszcze inni panowie, bo on nie ma za grosz kwalifikacji na Pierwszoplanowego.
Z flowerboyowej serii obejrzę (albo spróbuję) tylko Flower Boy Next Door, bo obsada fajniej się zapowiada - PSH plus ten uśmiechnięty elf (następny do kolekcji), którego lubiła elfkaa i pan z joseońskiego Archiwum X.Aragonte - Czw 25 Wrz, 2014 09:07 Cieszę się, że nie byłam odosobniona w swoim wrażeniu, Trzykrotko
Ale Two Weeks zrehabilitowało się na szczęście (obejrzałam jeszcze kawałek następnego odcinka), bo potem była:
- piękna scena między tatusiem a córeczką
- scena dawania po mordzie Moon Il Seokowi, czego dokonał nie kto inny jak Tae San
Dzisiaj dokończę ten odcinek, to jeszcze coś dopiszę, a na razie do pracy Agn - Czw 25 Wrz, 2014 09:22
Trzykrotka napisał/a:
Z flowerboyowej serii obejrzę (albo spróbuję) tylko Flower Boy Next Door
To też usiłowałam, ale znowu - odstawiłam po pierwszym odcinku. PSH w roli stalkerki, która zamiast zorganizować sobie życie, siedzi w domu, nie wychodzi zeń, tylko podgląda przez lornetkę faceta, w którym jest "zakochana" - No, thank you.
Trzykrotka napisał/a:
Nehi, żadne tam "wytnę"! Nie ma to tamto
*podejrzała spoiler* Okej, w takim wypadku nie wytnę.
Trzykrotka napisał/a:
Nie dziwiłabym się, gdyby Księciuniowy skandal nie obszedł jego fanek, wiecie? Bokser, który trenuje na kobiecie... Ale jakoś tak... mam wrażenie, że facet znowu wypłynie
By go coś strzeliło...
Acz z drugiej strony mogą nie uwierzyć - siła wizerunku. No bo... let's just face it - jak szybko uwierzyłybyśmy, że swoją kobietę leje np. LMH? Albo Siwon? Albo każdy inny, którego naprawdę bardzo lubimy?
Choć mam nadzieję, że jednak tego nie robią, bo by mnie to do nich zraziło raz na wieki.
Aragonte napisał/a:
scena dawania po mordzie Moon Il Seokowi, czego dokonał nie kto inny jak Tae San
I - BeeMeRku, nie czytaj tego - nasz drogi dyrektor drugie kisu zalicza
No przecież już to i tak widziałam - jak Trzykrotka wrzuciła zachęcające foty to od razu sprawdziłam kto kogo) spoilery to nie w rom-komie mnie ruszają - ostatnio właściwie niewiele spoilerów mnie rusza
Pewnie kolejna oznaka, że się starzeję i wszystko mi obojętnieje
Dziś dla odmiany subedit nie widzi obrazu, na złom się ten mój sprzęt nadaje, już nie mam siły do niego
Skończyłam jednakże odc.9 MSH
I mi się bardzo podobał. Sunbae ma piękne ciało, ładny uśmiech i roztacza odpowiednią aurę adoracji - sorry Tal Tal, ale nie mogę współczuć twemu bohaterowi, ani mu kibicować - porzucenie jest porzucenie, zawsze boli - ile miała czekać - do śmierci?
Nie sądzę bym ja potrafiła ponownie zaufać gościowi w takim przypadku (acz zapewne nie widzieliśmy jeszcze wszystkiego z przeszłości).
Nie widzę tez przyszłości dla chebolówny z szoferem - ona jest niedojrzała a on nie potrafi obstać przy swoim. A poza tym szkoda go dla rozpieszczonej smarkuli (nie żeby jego szczególnie, ale każdego faceta )