Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce
Anaru - Nie 22 Mar, 2015 19:44
Ona tez czytała poprzednie części? Musieli jej chyba dużo zapłacić.
Agn - Nie 22 Mar, 2015 19:46
Mam nadzieję, że zapłata zawierała w sobie nie tylko zwykłe pieniądze za wykonanie, ale i dodatek extra za straty moralne.
Admete - Nie 22 Mar, 2015 20:00
Dooobre
Anaru - Pon 23 Mar, 2015 18:43
To jeszcze na fali Greya Koreańska parodia „50 twarzy Greya”
http://wideo.interia.pl/w...deo,vId,1724052
Ten ichni Grey to dopiero zbok
Admete - Pon 23 Mar, 2015 19:33
Faktycznie jaki okropny
BeeMeR - Pon 23 Mar, 2015 19:40
normalny to on nie jest
Agn - Pon 23 Mar, 2015 20:23
O matko, niech się te godziny pracy szybciej kończą, bom okrutnie ciekawa filmiku.
Edycja:
Ale te zwierzaczki były genialne.
Aragonte - Wto 31 Mar, 2015 22:32
Jakby ktoś chciał zgromadzić dzieua zebrane AutorKasi, to będzie miał szansę, khem...
http://katarzynamichalak....chalak.html?m=1
Anaru - Wto 31 Mar, 2015 23:05
Ja chcę! Ja chcę!
Jeden z komentarzy:
| Cytat: | Anna Pigła31 marca 2015 19:57
Super wiadomość Mimo że mam wszystkie Twoje ksiażki chętnie kupię całą kolekcje. Pozdrawiam i dziękuję |
Tak sobie wyobraziłam podwójną kolekcję w dwóch rzędach... albo w jednym długim coby się wzajemnie nie zasłaniały
Eeva - Śro 01 Kwi, 2015 08:10
WSPANIAŁA wiadomość!
BeeMeR - Śro 01 Kwi, 2015 08:19
Limitowana edycja, muszę się pospieszyć z zakupem coby mi nie brakło
Eeva - Śro 01 Kwi, 2015 08:23
Kupmy po dwa komplety, tak na wszelki wypadek.
Anaru - Śro 01 Kwi, 2015 09:50
| Eeva napisał/a: | | Kupmy po dwa komplety, tak na wszelki wypadek. |
Kupmy po trzy, przyda się jak znalazł pod choinkę.
praedzio - Śro 01 Kwi, 2015 10:25
Pod warunkiem, że choinka będzie stanowić opał, a komplety rozpałkę.
Agn - Śro 01 Kwi, 2015 12:55
Kocham was, baby!
Ja myślę, że po 4 komplety powinnyśmy mieć. Jeden nie do ruszenia, który będzie zdobił półkę, drugi do pożyczania krewnym i znajomym (przechodni, jak coś zaginie, żalu nie ma, bo mamy własny komplet nienaruszalny - oczywiście i tak będziemy psioczyć, jeśli któryś cenny egzemplarz przepadnie, w końcu to Michalak!), trzeci na prezent dla osoby której nienaw... pardon, najbardziej ukochanej osoby w rodzinie. Pod choinkę. I czwarta na rozpałkę wraz z choinką - faktycznie, książki będą dosłownie grzały serca i nie tylko.
akne - Śro 01 Kwi, 2015 14:20
Ale jesteśmy... Koncept z choinką - przedni.
Agn - Śro 01 Kwi, 2015 14:38
Jestesmy definicja tytulu dramy, ktora wlasnie ogladam - unkind women.
A powaznie - ze zlem trzeba walczyc. Michalakowej tfu!rczosci przez duze tfu nie nalezy sie ani szacunek, ani wsparcie.
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 20:34
Uwaga, nadciąga zgroza! Autorkasia nową powieścią ma zamiar roztrzaskać mi serce i wzbudzić skrajne emocje.
http://www.wydawnictwolit...arzyna-Michalak
Zostałyście ostrzeżone.
Can't wait!
BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 20:48
| Agn napisał/a: | | Autorkasia nową powieścią ma zamiar roztrzaskać mi serce i wzbudzić skrajne emocje. | już nie mówiąc o wzruszeniu do łez i odmienieniu twego życia
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 21:17
Niewatpliwie poplakalabym sie po przebrnieciu przez te powiesc, a me zycie juz nigdy nie byloby takie samo.
akne - Czw 09 Kwi, 2015 23:29
Już dawno zauważyłam, że świat cierpi ostatnio na deficyt słów i obrazów, które poruszyłyby emocje szybko, łatwo i "daj, daj, daj kasę, daj!"
Ten kto napisał stwierdzenie "roztrzaskuje serce na kawałki" musział dłuuugo myśleć
Wiem, jestem okropna!
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 23:40
Nie jesteś okropna, tylko widzisz jak to wygląda, Zwłaszcza, że akurat widzisz to aż za dobrze, bo to twój świat.
Są opisy, które sprawiają, że książkę omijam szerokim łukiem.
- Jednosłowne okrzyki zachwytu. Zawsze mam wrażenie, że są wyrwane z kontekstu i zamiast "Wspaniały!" powinno być "Wspaniały przykład grafomanii".
- takie egzaltowane, górnolotne reklamy o roztrzaskiwaniu moich organów wewnętrznych (recenzent jest takim samym grafomanem jak pisarz)
- "Bestseller New York Timesa" - serio, wszystko ląduje na tej liście (no dobrze, Michalak tam jeszcze nie było)
- wszelkie określenia typu "następny Cień wiatru", "zapomnijcie o Stiegu Larssonie, ten jest lepszy", "strzeż się, Harry Potterze" itd. (no chyba że jest to coś w guście "jeśli podobało ci się A, pokochasz B" czy "dla fanów ---")
- i totalnie zrażające: "To książka o tym, jak siła uczuć wznosi się ponad wszelkie ludzkie cierpienia i ukazuje nam piękno człowieczeństwa w kontekście.. bla bla bla", czyli wszelkie bełkoty, po których widzisz, że książka jest gruba, ale za wiejskie Chiny nie wiesz, czego oczekiwać.
BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 23:45
Też omijam to szerokim łukiem jak i internetowe wyliczanki co to straszą, że "will blow your mind" itp.
Anaru - Czw 09 Kwi, 2015 23:53
| BeeMeR napisał/a: | Też omijam to szerokim łukiem jak i internetowe wyliczanki co to straszą, że "will blow your mind" itp. |
Takie mózgotrzepy to potem cudownie recenzuje Eeva
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 23:58
| BeeMeR napisał/a: | | internetowe wyliczanki co to straszą, że "will blow your mind" itp. |
No i właśnie. "Blow my mind" to może pewien gość nazwiskiem Perry Park, choć on pewnie blow wszystko dookoła.
Anaru, genialne określenie - mózgotrzepy. Musowo do zapamiętania.
|
|
|