To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce

Anaru - Nie 22 Mar, 2015 19:44

Ona tez czytała poprzednie części? :mrgreen: Musieli jej chyba dużo zapłacić. :lol:
Agn - Nie 22 Mar, 2015 19:46

Mam nadzieję, że zapłata zawierała w sobie nie tylko zwykłe pieniądze za wykonanie, ale i dodatek extra za straty moralne.
Admete - Nie 22 Mar, 2015 20:00

Dooobre ;)
Anaru - Pon 23 Mar, 2015 18:43

To jeszcze na fali Greya Koreańska parodia „50 twarzy Greya” :mrgreen:
http://wideo.interia.pl/w...deo,vId,1724052
Ten ichni Grey to dopiero zbok :lol:

Admete - Pon 23 Mar, 2015 19:33

Faktycznie jaki okropny ;)
BeeMeR - Pon 23 Mar, 2015 19:40

normalny to on nie jest ;)
Agn - Pon 23 Mar, 2015 20:23

O matko, niech się te godziny pracy szybciej kończą, bom okrutnie ciekawa filmiku. :mrgreen:

Edycja: :rotfl:
Ale te zwierzaczki były genialne. :D

Aragonte - Wto 31 Mar, 2015 22:32

Jakby ktoś chciał zgromadzić dzieua zebrane AutorKasi, to będzie miał szansę, khem...
http://katarzynamichalak....chalak.html?m=1

Anaru - Wto 31 Mar, 2015 23:05

Aragonte napisał/a:
Jakby ktoś chciał zgromadzić dzieua zebrane AutorKasi, to będzie miał szansę, khem...
http://katarzynamichalak....chalak.html?m=1

Ja chcę! Ja chcę! :lol:

:omg: Jeden z komentarzy:
Cytat:
Anna Pigła31 marca 2015 19:57
Super wiadomość :-) Mimo że mam wszystkie Twoje ksiażki chętnie kupię całą kolekcje. Pozdrawiam i dziękuję :-)

Tak sobie wyobraziłam podwójną kolekcję w dwóch rzędach... albo w jednym długim coby się wzajemnie nie zasłaniały :P

Eeva - Śro 01 Kwi, 2015 08:10

WSPANIAŁA wiadomość! ;-)
BeeMeR - Śro 01 Kwi, 2015 08:19

Limitowana edycja, muszę się pospieszyć z zakupem coby mi nie brakło :rotfl:
Eeva - Śro 01 Kwi, 2015 08:23

Kupmy po dwa komplety, tak na wszelki wypadek.
Anaru - Śro 01 Kwi, 2015 09:50

Eeva napisał/a:
Kupmy po dwa komplety, tak na wszelki wypadek.

Kupmy po trzy, przyda się jak znalazł pod choinkę. :lol:

praedzio - Śro 01 Kwi, 2015 10:25

Pod warunkiem, że choinka będzie stanowić opał, a komplety rozpałkę. ;)
Agn - Śro 01 Kwi, 2015 12:55

Kocham was, baby! :rotfl:

Ja myślę, że po 4 komplety powinnyśmy mieć. Jeden nie do ruszenia, który będzie zdobił półkę, drugi do pożyczania krewnym i znajomym (przechodni, jak coś zaginie, żalu nie ma, bo mamy własny komplet nienaruszalny - oczywiście i tak będziemy psioczyć, jeśli któryś cenny egzemplarz przepadnie, w końcu to Michalak!), trzeci na prezent dla osoby której nienaw... pardon, najbardziej ukochanej osoby w rodzinie. Pod choinkę. I czwarta na rozpałkę wraz z choinką - faktycznie, książki będą dosłownie grzały serca i nie tylko. :P

akne - Śro 01 Kwi, 2015 14:20

Ale jesteśmy... :mrgreen: Koncept z choinką - przedni. :szacuneczek:
Agn - Śro 01 Kwi, 2015 14:38

Jestesmy definicja tytulu dramy, ktora wlasnie ogladam - unkind women. :P
A powaznie - ze zlem trzeba walczyc. Michalakowej tfu!rczosci przez duze tfu nie nalezy sie ani szacunek, ani wsparcie. :P

Agn - Czw 09 Kwi, 2015 20:34

Uwaga, nadciąga zgroza! Autorkasia nową powieścią ma zamiar roztrzaskać mi serce i wzbudzić skrajne emocje.
http://www.wydawnictwolit...arzyna-Michalak
Zostałyście ostrzeżone.
Can't wait! :twisted:

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 20:48

Agn napisał/a:
Autorkasia nową powieścią ma zamiar roztrzaskać mi serce i wzbudzić skrajne emocje.
już nie mówiąc o wzruszeniu do łez i odmienieniu twego życia :lol:
Agn - Czw 09 Kwi, 2015 21:17

Niewatpliwie poplakalabym sie po przebrnieciu przez te powiesc, a me zycie juz nigdy nie byloby takie samo. :P
akne - Czw 09 Kwi, 2015 23:29

Już dawno zauważyłam, że świat cierpi ostatnio na deficyt słów i obrazów, które poruszyłyby emocje szybko, łatwo i "daj, daj, daj kasę, daj!"

Ten kto napisał stwierdzenie "roztrzaskuje serce na kawałki" musział dłuuugo myśleć :mrgreen:
Wiem, jestem okropna! :mrgreen:

Agn - Czw 09 Kwi, 2015 23:40

Nie jesteś okropna, tylko widzisz jak to wygląda, Zwłaszcza, że akurat widzisz to aż za dobrze, bo to twój świat.
Są opisy, które sprawiają, że książkę omijam szerokim łukiem.
- Jednosłowne okrzyki zachwytu. Zawsze mam wrażenie, że są wyrwane z kontekstu i zamiast "Wspaniały!" powinno być "Wspaniały przykład grafomanii".
- takie egzaltowane, górnolotne reklamy o roztrzaskiwaniu moich organów wewnętrznych (recenzent jest takim samym grafomanem jak pisarz)
- "Bestseller New York Timesa" - serio, wszystko ląduje na tej liście (no dobrze, Michalak tam jeszcze nie było)
- wszelkie określenia typu "następny Cień wiatru", "zapomnijcie o Stiegu Larssonie, ten jest lepszy", "strzeż się, Harry Potterze" itd. (no chyba że jest to coś w guście "jeśli podobało ci się A, pokochasz B" czy "dla fanów ---")
- i totalnie zrażające: "To książka o tym, jak siła uczuć wznosi się ponad wszelkie ludzkie cierpienia i ukazuje nam piękno człowieczeństwa w kontekście.. bla bla bla", czyli wszelkie bełkoty, po których widzisz, że książka jest gruba, ale za wiejskie Chiny nie wiesz, czego oczekiwać.

BeeMeR - Czw 09 Kwi, 2015 23:45

Też omijam to szerokim łukiem jak i internetowe wyliczanki co to straszą, że "will blow your mind" itp. :roll:
Anaru - Czw 09 Kwi, 2015 23:53

BeeMeR napisał/a:
Też omijam to szerokim łukiem jak i internetowe wyliczanki co to straszą, że "will blow your mind" itp. :roll:

Takie mózgotrzepy to potem cudownie recenzuje Eeva :rotfl:

Agn - Czw 09 Kwi, 2015 23:58

BeeMeR napisał/a:
internetowe wyliczanki co to straszą, że "will blow your mind" itp.

No i właśnie. "Blow my mind" to może pewien gość nazwiskiem Perry Park, choć on pewnie blow wszystko dookoła. ;)

Anaru, genialne określenie - mózgotrzepy. Musowo do zapamiętania. :mrgreen: