To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 15:04

No to masz link do takiego filmiku - niby ma w opisie odniesienie do 10. odcinka, ale jakoś tego nie pamiętam :mysle: Moim zdaniem to nowa scena (i sugerująca, że faktycznie Black mógł byc Joonem - ale skąd ten numer 444, skoro powinna to byc data śmierci??).
https://youtu.be/QrNnDtZNFjk

BeeMeR - Sob 02 Gru, 2017 17:36

Cytat:
Ale w tym nowym zakończeniu jest też plan ubicia Pierwszej i zastąpienia jej Drugą - jestem za :-P
To mi całkiem pasuje, ale w sumie ja chętniej wyeliminowałabym ją u zarzewia :P

Cytat:
co ten Taek za noble idiocy odstawia?! :foch2:
Ano :(

Cytat:
konkurs na spiew... "Swieze jajkaaaa" :rotfl:
:lol:
Admete - Sob 02 Gru, 2017 18:05

Zajrzę jak wrócę. Ale twój spoiler z esemesa mnie zasmucił.
Trzykrotka - Sob 02 Gru, 2017 22:27

Taek z Jung Hwanem jedno mieli wspólne - żółwie dwa to były, żołwie :roll:
Na szczęście przynajmniej jeden dotarł do mety i to w pięknym stylu. Niosąc żołwia ze szczerego złowa zamiast pierścionak zaręczynowego :lol:

BeeMeR napisał/a:

Cytat:
konkurs na spiew... "Swieze jajkaaaa" :rotfl:
:lol:

Mamuniu :rotfl: :rotfl: Spłakałam się kiedy zabrzmiała ta pieśń, a potem drugi raz kiedy pani Gepardzica nie chciała za nic dać za wygraną i musieli ją ściągać ze sceny. Ta aktorka jest cudna, już w Wedźmie mi się podobała :oklaski:

Popróbowałam dziś Two Cops, żeby mieć pojęcie, czy próbować dalej, czy dać sobie spokój. Po RevLove mam mocne postanowienie, że dla żadnego ulubieńca nie będę się już męczyć. Odpaliłam iiiii.....
Dziewczynki, JJS tu jest MISZCZU. Rany, ten facet ma talent z czystego złota. Pomyślałam po drodze, że Ji Sung mógłby też zagrać rolę policjanta, z tym jego warsztatem. Ale na razie będę zachwycać się Two Cops, choć ne wiem, czy nie poczekam, żeby się nazbierało.

Rzecz jest początkowo standardowa. Mamy policjanta w osobie JJS, faceta twardego jak pięść, krótkiego w słowach, skromnego w stylówie i (zapewne) rozsiewającego męski zapach, bo śpi, je i przebiera się w komisariacie, trzymając zużyte mocno trampki pod biurkiem. Jedną ręką powala pół dowolnego gangu i w ogóle. Przy czym walki i bijatyki mają świetną choreografię,, a JJS wypada w nich bardzo dobrze, wcale nie jak tancerz, który udaje, że się bije. Aktorsko nie szarżuje, nie przesadza. Jest chłodny, skupiony, ma postawę "niech cały świat idzie się ****** Jego nowy partner (Hoya z AM 1997) gapi się w niego jak w tęczę i wiernie naśladuje. Policjant ten ma jeden cel: złapać mordercę poprzedniego partnera. Pewnego dnia styka się z drobnym cwaniaczkiem i oszustem (nasz pan Dołeczek). Po wypadku, któremu obaj ulegają, Dołeczek ląduje ciałem w śpiączce, a duchem w ciele policjanta.
Hyeri gra młodą, ladną, ostrą dziennikarkę, która na gwałt szuka dobrego tematu. Natyka się na histirię, która połączyła policjanta i oszusta. Siłą rzeczy spotyka obu panów i obu wpada w oko. O nią obawialam się najbardziej, a tu siurpryza - Hyeri mi się podoba. Wygląda ładnie, ma dobry makijaż i roztaacza odowiednią aurę. Jest zdziorna, ale bez przesady, i naprawdę miło się na nią patrzy. A co najwazniejsze, jej zestawienie z JJS kompletnie nie razi. Piszę o tym, bo bałam się efektu Goblina. A tutaj sie tego nie czuje, może dlatego że JJS nie jest posągowy, wygląda młodo, jest bardzo zywy w każdym z wcieleń.
Piszę ciągle o nim, bo te dwa odcinki właściwie na nim i jego grze się opierały. Dołeczka tez było sporo, ale zdecydowanie królował policjant. I teraz wyobraźcie to sobie: JJS najpierw jest policjantem. Potem jest Dołeczkiem w ciele policjanta, a potem policjantem, który nadal w środku jest Dołeczkiem, ale musi udawaćtego właśnie policjanta - mam nadzieję, że wiecie o co chodzi i że nie namąciłam. Miody, powiadam wam, miody! Próbowałam to nawet opisać, ale dałam sobie spokój, jak chcecie, to zobaczcie :serduszkate:
Scenariusz mi się podoba póki co. Będzie chyba jedna sprawa jakiegoś bardzo rozbudowanego przestępstwa. Kryminał jest rzetelny, ale pomysł z zamianą ducha w ciele jest bardzo ożywczy, bo każdy z panów ma powody, żeby prowadzić śledztwo, ale każdy robi to na swój sposób. Dowcip nie jest haha śmieszny, tylko dobrego gatunku. Zdarzają się też drobne żarciki. Ale to wam pokażę, jak podłączę znów dysk.
W każdym razie - zapowiada się bardzo fajne oglądanie, na które się bardzo cieszę.

Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 22:59

Trzykrotko, kusisz - w końcu Two Cops chciałam oglądac właśnie dla JJS, bo go bardzo lubię :D
Cieszę się, że wypada to zachęcająco. To muszę to zakupic przy najbliższej okazji :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 02 Gru, 2017 23:21

Zakup, zakup, kto jak kto, ale ty nacieszysz sie w pełni każdym detalem. Myślałam poczatkowo, że JJS nie nadaje się do grania twardych facetów, ale przypomniałam sobie King 2 Hearts. To była pierwsza rzecz, w jakiej go widziałam i pamętam, że jako żołnierz na poligonie wypadł znakomicie. Tutaj też świetnie się bije. A jak flirtuje, kiedy zmienia się w policjanta nadzianego Dołeczkiem :serduszkate:
Zgadnij, kto gra pielęgniarkę w szpitalu, do ktorego panowie trafiają po wypadku :mrgreen:

Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 23:33

Trzykrotka napisał/a:
Zgadnij, kto gra pielęgniarkę w szpitalu, do ktorego panowie trafiają po wypadku

No nie mów, że pielęgniareczka z JI :mrgreen:

Trzykrotka - Nie 03 Gru, 2017 00:01

Aragonte napisał/a:

No nie mów, że pielęgniareczka z JI :mrgreen:

:mrgreen:

A tutaj bohaterowie

(fryzura Dołeczka okropna, przyznaję bez bicia)
Policjant i reporterka szybko wpadają sobie w objęcia (motocykl przejeżdżał)

i tarfiają razem do łóżka (przypadkiem)

Agn :kwiatek: Podgoniłam trochę z King's Woman. Kiedy wracam do dramy, nie mogę się po prostu oderwać. Dziś tez łyknęłam kilka odcinków na raz. Krótkie są. Jestem po porwaniu Li, zdegradowaniu pani Chu i w trakcie afer z następcą tronu króestwa Yan, któremu Li pomaga opuścić Qin. Czy ja dobrze czuję, że to wszystko w ostatecznym rozrachunku bardzo źle się skończy?
Pozycja króla Qin jest z góry przegrana, nie w sensie polityki i wojny, bo w tych dokonał wielkich rzeczy, tylko jego jako człowieka. Otacza się ludźmi z podbitych krawo krajow, przy czym dla niego podbój to "jednoczenie." No i oczywiście pod pewnymi względami ma rację, bo większe panstwo o skodyfikowanym prawie, ujednoliconym systemie pisma, handlu itd, oraz z silnym królem u steru może zapewnić mieszkańcom bezpieczeństwo i spokój. Z drugiej strony pozostaje pamięć krwi, zniszczonych domów, zabitych ludzi. I ukochana kobieta i przyjaciel - książę i starannie dobrany doradca - wszyscy mają gdzieś tam głęboko w sercu zadrę i pamięć o krajach, z których pochodzą, a które połknęło nienasycone Qin. Jeden król nie rozumie problemu. Nie widzę tu dobrego zakończenia.

Aragonte - Nie 03 Gru, 2017 00:48

No proszę, proszę - pielęgniareczka :D

Grrr, nie widzę nigdzie nowego Blacka do zakupienia, chociaż sosik już się pojawił :?
Co to ma niby byc, ja się pytam, hę? :nudelkula1_zolta:
Ale Two Cops już mam :mrgreen:

Edit: no i dalej nie ma odcinka, choc już po drugiej. Wrrrr!
To podrzucam tylko linka do ładnej piosenki z Blacka, zerknę sobie do poduszki na JJS i chyba pójdę spac.
https://www.youtube.com/w...t=RDuMS8S9RVHlY

Admete - Nie 03 Gru, 2017 06:36

Aragonte teraz jest. Ja na razie nadal nie mam czasu na nic poza Black i Money Flower :( I na to z trudem znajduję czas. Ale może będzie lepiej. Nadal nie wyszłam poza 5 minut w Untouchable.
BeeMeR - Nie 03 Gru, 2017 07:45

Trzykrotka napisał/a:
Potem jest Dołeczkiem w ciele policjanta, a potem policjantem, który nadal w środku jest Dołeczkiem, ale musi udawaćtego właśnie policjanta - mam nadzieję, że wiecie o co chodzi i że nie namąciłam.
Kojarzy mi się z marszu z Duplicate :lol: - spróbuję i dzięki za rekomendację :kwiatek:
Admete - Nie 03 Gru, 2017 08:16

Ja Two Cops zbieram, podobnie jak Doubtful Victory. Na razie muszę dokończyć Mad Doga. Dwa ostatnie odcinki mi zostały.
Trzykrotka - Nie 03 Gru, 2017 10:08

Mnie też kojarzyło się z Duplicate :-D Zajrzałam na db. Wszyscy rozpływają się nad aktorstwem JJS i drama generalnie bardzo się podoba.
Aragonte - Nie 03 Gru, 2017 12:14

Zerknęłam wczoraj na kilka minut Two Cops - JJS mi się podoba, a jakże, chociaż jego przemiany jeszcze nie widziałam (a jego ex-partnera grał na moje oko prawnik z AGD :wink: ). Nie wiem jednak, czy z rzetelnym oglądaniem nie poczekam, aż mi się Black skończy, bo na razie tkwię w tej historii :excited:

Admete, widziałaś jakieś zdjęcia z Blackiem pojmanym przed Death Squad? Podobno gdzieś były, ale nie wiem, gdzie mogą byc :mysle: W każdym razie podziało się trochę i szczerze mówiąc to przydałoby się więcej odcinków niż te osiemnaście.
Niestety z tym spoilerem to miałam rację, pokazali ceremonię żałobną :(

Co do scen w lżejszej tonacji - Black w księgarni, wertujący w skupieniu książkę "Sztuka całowania" to widok wart Oski (i późniejsze jego przymiarki do - pod nieobecnośc Ha Ram - jej skrzynki pocztowej :rotfl: "All right. No one is good from the beginning. Let's just do it like I practiced all night" :rotfl: ). Black na swojej pierwszej w życiu (no, pierwszej w jego "życiu" Grim Reapera :-P ) randce jest też absolutnie bezkonkurencyjny :rotfl:
Fantastyczna postac :serduszkate: i bardzo dobrze zagrana IMHO :oklaski:

Admete - Nie 03 Gru, 2017 12:24

Aragonte napisał/a:
Niestety z tym spoilerem to miałam rację, pokazali ceremonię żałobną :(

:cry2: I na scenarzystkę :wsciekla: No nic, trzeba oglądać dalej.

Aragonte napisał/a:
Admete, widziałaś jakieś zdjęcia z Blackiem pojmanym przed Death Squad?

Nie jestem pewna czy widziałam. To, że go w końcu złapią, to jest jednak bardzo prawdopodobne. Nieźle narozrabiał.

Cytat:
Fantastyczna postać :serduszkate: i bardzo dobrze zagrana IMHO :oklaski:

A niektórzy twierdzili, że ten aktor źle gra. Podeszłam bez uprzedzeń, bo go zupełnie nie znałam. A tu taki klejnocik ;) Tak się zastanawiałam wczoraj, co to za książka - widziałam filmiki na soompi.

Aragonte - Nie 03 Gru, 2017 12:31

Admete napisał/a:
No nic, trzeba oglądać dalej.

No trzeba, co pozostało. Z opóźnieniem zauważyłam, że to też autorka scenariusza Iljimae, który bezbłędny nie był, ale przywiązywałam się do postaci i całośc mi się bardzo podobała. To już rozumiem, skąd specyficzne czasem poczucie humoru :wink:

Aktora grającego Blacka - Song Seung Heona - oceniam przez pryzmat tej roli, w której wypada IMHO bardzo dobrze. Pomaga mu niewątpliwie tu wygląd (brzydki to on nie jest :wink: ) i fajny, niski, męski głos :serce2: Na moje oko ma talent komediowy, ale dramatyczny też. I w scenach akcji też radzi sobie dobrze (ale uprzedzam, że nie tropię obecności kaskaderów, jako czyni BeeMeR :wink: ). Spróbuję może zobaczyc go jeszcze w jakiejś roli i porównac sobie.

Aragonte - Nie 03 Gru, 2017 12:33

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Admete, widziałaś jakieś zdjęcia z Blackiem pojmanym przed Death Squad?

Nie jestem pewna czy widziałam. To, że go w końcu złapią, to jest jednak bardzo prawdopodobne. Nieźle narozrabiał.

No narozrabiał i bez kary się nie obejdzie na pewno. Ale nie zrobił jeszcze tego, za co groziłoby mu unicestwienie, jak rozumiem - nie zabił człowieka (o tym jest mowa w tym odcinku - zinterpretowałam "perished" jako "unicestwic", skoro chodzi już o kogoś, kto zasadniczo jest martwy, jest Grim Reaperem).
Ale i tak pewnie będą go chcieli zamknąc na dnie ichniego piekła :-| Ech. Czy tylko mnie się przypomniał tu Dean Winchester? :wink:
Przez Blacka mam ochotę wrócic do Grimma albo obejrzec sobie jakiś odcinek SPN :wink:
I obejrzec sobie Joe Blacka :wink:

Admete - Nie 03 Gru, 2017 12:48

Bo to tak w supernaturalnym klimacie made in Korea ;)

Aragonte napisał/a:
Pomaga mu niewątpliwie tu wygląd (brzydki to on nie jest :wink: ) i fajny, niski, męski głos :serce2:

Bardzo mu to pomaga ;) Lubię takich z wyglądu i głosu ;)

Aragonte - Nie 03 Gru, 2017 13:03

Admete napisał/a:
Bo to tak w supernaturalnym klimacie made in Korea :wink:

Zdecydowanie :wink: a ja lubię takie klimaty.

W linku gify z randki :mrgreen: BTW bardzo mi się podoba teraz zachowanie Go Ary, tj. bohaterki (i jakoś mam wrażenie - zgadzam się tu z dziewczynami z Soompi - że jej reakcja na odkrycie prawdziwej tożsamości Blacka będzie inna niż reakcja jej mamusi).
http://lilkisara.tumblr.c...123361073/bonus

No i Black z podręcznikiem, starający się zdobyc teoretyczną wiedzę na temat tego, co dopiero odkrył :mrgreen:

http://sofarawayinthemilk...taught-him-well

Admete - Nie 03 Gru, 2017 13:15

Mam nadzieję, że będzie inna. Mamusia jest przerażona faktem, że córka spotyka się z Reaperem. Black w stuporze po pocałunku :lol: I w księgarni :lol: Ale z drugiej strony biedny Oh Man Soo...Scena z bratem była bardzo przykra.
Aragonte - Nie 03 Gru, 2017 13:46

Bardzo przykra.

Gif z trzeciego odcinka - to przez to miałam skojarzenia z Miasteczkiem Halloween :wink:

Link do bloga tumblrowego z zapasami róznych gifów i memów, w tym okołoblackowych:
http://jichangwookssi.tumblr.com/tagged/ocn+black

I jeszcze jeden obrazek i zmykam na razie :wink:

Admete - Nie 03 Gru, 2017 13:49

A ja posprzątałam po obiedzie i wracam do oglądania. Pogrzeb i Black, który się zastanawia, co to za uczucie...A to smutek. A potem spotkanie z marką Ha Ram. To już wiemy jak to było z ojcem Ha Ram. Ciekawe, czy taki sam los czeka Blacka? Podoba mi się piosenka, którą lubił nastoletni Joon. Chciałabym ją znaleźć. 444 czyli Black umie grać na gitarze i zna piosenkę, jest więc Joonem czy nie? Dobry ten odcinek, dobry. Widać, że wszytko zmierza do zakończenia, atmosfera się zagęszcza. Naprawdę jestem ciekawa, co dalej.
BeeMeR - Nie 03 Gru, 2017 16:56

Aragonte napisał/a:
poczekam, aż mi się Black skończy, bo na razie tkwię w tej historii
Cudnie się czyta relacje :kwiatki_wyciaga:
jak miło gdy kogoś dopada faza, mniejsza lub większa :cheerleader2:

Aragonte napisał/a:
Aktora grającego Blacka - Song Seung Heona - oceniam przez pryzmat tej roli,
Ja za nim nie przepadam, ale widziałam go w roli, w której mi się nie podobał jako aktor i postaci nie polubiłam (uwodził cudzą żonę), więc na pewno jestem uprzedzona.
Admete - Nie 03 Gru, 2017 17:05

Nie znałam go do tej pory i nie wiem, czy kiedykolwiek jeszcze coś z nim obejrzę, ale tutaj trafił w 10 z bohaterem i gra go jak z nut. Niby się wyjaśniło, kto stoi za tymi morderstwami, ale nie wiemy nadal mnóstwa rzeczy.
Oglądam kolejno pierwsze odcinki nowych seriali. Untouchable na razie ciekawe - podoba mi się Jin Goo jako syn nieco szemranego polityka i w domyśle gangstera. Jego bohater odciął się od rodziny i został policjantem. Jest też motyw dziewczyny-żony, która najwyraźniej okazałą się, kimś innym niż bohater sądził.

Aragonte - Nie 03 Gru, 2017 19:07

BeeMeR napisał/a:
Ja za nim nie przepadam, ale widziałam go w roli, w której mi się nie podobał jako aktor i postaci nie polubiłam (uwodził cudzą żonę), więc na pewno jestem uprzedzona.

Ja go nie znam kompletnie z niczego, a przynajmniej nie kojarzę. Ale raczej go w niczym nie widziałam, bo zerknęłam na filmografię i listę dram, w których grał. Tutaj mi się bardzo podoba, ale jak pisałam - oceniam go przez pryzmat roli, która wydaje mi się ciekawa. Niewątpliwie Black jako postac dostarczył mi sporo zabawy w ostatnim czasie :mrgreen: