Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
Agn - Sob 18 Cze, 2016 07:24
I jak wstalas?
Admete, czemu ocenzurowano w Chinach Kropki?
Admete - Sob 18 Cze, 2016 07:26
| Aragonte napisał/a: | Obaj są do zakochania się, chociaż każdy jest zupełnie inny |
Potwierdzam - obu kibicowałam i obu żałowałam, kiedy trzeba było. Do zakochania się. Na pociechę powiem ci, że jest nadzieja. Na szczęście ten serial ma w sobie duży ładunek humanizmu ponad tym wszystkim smutkiem. I humoru też. I to humoru normalnego, a nie z gatunku ha, ha śmiesznych. Scenarzystce na dobre wyszła współpraca z tym konkretnym reżyserem i stacją telewizyjną. Tu jest wszytko jak trzeba - scenariusz, reżyseria, aktorzy, muzyka.
| Aragonte napisał/a: | dmete, znowu się przez Ciebie nie wyśpię |
Co prze mnie? Co? To ty w końcu zrezygnowałaś wczoraj z tego pociągu?
| Agn napisał/a: | | Admete, czemu ocenzurowano w Chinach Kropki? |
Niestety nie napisali. Była tylko informacja, że mocno je pocięli i zmienili wręcz przebieg fabuły.
BeeMeR - Sob 18 Cze, 2016 07:35
| Admete napisał/a: | Agn napisał/a:
Admete, czemu ocenzurowano w Chinach Kropki?
Niestety nie napisali. Była tylko informacja, że mocno je pocięli i zmienili wręcz przebieg fabuły. | Ja czytałam kiedyś, że zmieniali przede wszystkim kwestie dotyczące Korei Północnej
Agn - Sob 18 Cze, 2016 16:19
Ciekawe jak to wygląda po ichniemu. I czy przypadkiem ta wersja nie była dozwolona w KRLD.
| Admete napisał/a: | Co prze mnie? Co? |
I jak się jeszcze wykręca.
Admete - Sob 18 Cze, 2016 16:21
A na soompi ze streszczenia Gong Shim wynika, że mamy znów dramowy przypadek noble idiocy Trza będzie przeczekać. Szkoda trochę. Nadrobiłam 10 i 11 odcinek Zwierciadła. Szalenie malownicza ta drama, choć nie potrafię się do końca przejąc losem bohaterów. Cordon dostał punkty, bo świetnie wypada z mieczem Bardzo ładna walka w 11 odcinku.
Aragonte - Sob 18 Cze, 2016 23:13
Admete, jaki przystojniak z Signal w avku - mhrrru
Może ja powinnam wstawić do avka - dla równowagi - Mo Hyula
Odpowiadam Agn - wstałam na pociąg, a jakże (wystarczy, że poprzedni bilet mi się zmarnował W końcu posiedziałam parę godzin na dworcu i wróciłam do domu), ale dzisiaj funkcjonowałam nieco w trybie zombie po paru godzinach (dokładnie przespałam 2,5 godziny) snu w nocy, tj raczej nad ranem, oraz godzinnej drzemce u rodziców.
Zostały mi już tylko dwa ostatnie odcinki Signal... Buuuu. W PKP zaczęłam oglądać 14.
Agn - Nie 19 Cze, 2016 00:39
Aragonte, a ktorego MH?
Skonczylam 8. odcinek Lustereczka. Przerwa zle mi zrobila, bo sie zgubilam, na czym w sumie polega klatwa. Ale poza tym jest miodnie. Tajemniczo, malowniczo, a bywa komicznie (Joon jako gisaeng ).
I ide spac.
Trzykrotka - Nie 19 Cze, 2016 00:43
Gong Shim, jak wiadomo, nie idzie raczej w awangardzie nowatorskich rozwiązań i jakichś wybitnych odkryć scenariuszowych. Ma całą masę uroków, ale boski scenariusz do nich nie należy, więc i noble idiocy musiała się przytrafić. Już wolę ją, niż amnezję - choć zaraz, amnezja była Jeszcze nie oglądałam odcinka, tak sobie na razie dywaguję.
W Mirror of the Witch 11
jak pięknie księżniczka miotnęła szamanką pod sufit
W tak dramatycznym odcinku jak dzisiejszy wyszło małe doświadczanie aktorskie naszej glównej dzieweczki. Naprawdę robi co może i radzi sobie, istnieje w dramie, w której chyba wszyscy są bardziej doświadczeni od niej, a niektórzy pewnie bardziej utalentowani, ale dziś, kiedy księżniczka doświadcza takich dramatycznych wypadków, wypadła bledziutko. Podobnie Cordonowi brakło trochę środków wyrazu, żeby odegrać duszne rozterki szarpiące jego bohaterem. Tylko Joon błyszczał jak zawsze.
No i wychodzi na to, że po wszystkich rewelacjach dotyczących przeszlości, to orabonim może okazać się słabym ogniwem. Za sztywny jest, ma kręgosłup za bardzo wysztywniony powinnością w stosunku do króla. Na dodatek przemiana księżniczki zrobiła na nim złe wrażenie. Już widzę, że może okazać się najsłabszym ogniwem w bitwie przeciw szamance.
Bardzo fajny odcinek
Edit:
| Agn napisał/a: | Przerwa zle mi zrobila, bo sie zgubilam, na czym w sumie polega klatwa.
|
Królewskie bliźnięta przeklęła służąca - ich biologiczna matka, ta która je poczęła z królem. Miały sprowadzać śmierć na każdego, kto ich pokocha i one kogo pokochają.
Skończył się Wampirzy Detektyw, a że trzeba robić miejsce, to wzięłam się do przeglądania. 12 odcinków, gdyby były oglądaczne, można dla rozrywki obejrzeć.
Na razie po pierwszym jestem ostrożna optymistką. Detektywa numer 2 bardzo lubię, detektyw - wampir czego nie dogra, to dowygląda (Lee Joon w czarnej skórze i bez grzyba dekoracyjny jest nad podziw) - dam szansę 2 odcinkowi.
Admete - Nie 19 Cze, 2016 07:06
W Wampirze nie jest źle, to po prostu nie moja bajka. Spróbuj. Ja Gong Shim obejrzę dwa odcinki za jednym zamachem, bo dziś idę i tak do pracy. Trzymajcie kciuki, żebym przeżyła liczne przemówienia, kosmiczne zamieszanie i festyn na dodatek. 38 Task Force się zaczęło, ale zacznę te w tygodniu.
BeeMeR - Nie 19 Cze, 2016 07:37
| Admete napisał/a: | ze streszczenia Gong Shim wynika, że mamy znów dramowy przypadek noble idiocy | Chyba poczekam aż będzie całość i wtedy sobie poprzewijam...
| Admete napisał/a: | | Zwierciadła. Szalenie malownicza ta drama, choć nie potrafię się do końca przejąc losem bohaterów. | Ja się rzadko przejmuje losem bohaterów dramowych, prędzej w filmie potrafie się zaangażować, a tu dodatkowo muszę wyłączyć próbę zrozumienia działania klątwy (dlaczego dotyczy tylko siostry, a nie brata? tj. brata niewątpliwie dotknęła aż umarł, ale czemu nie kochającej go królowej nie tyka, za to króla, który nie jest ojcem?) tylko przyjmuję na wiarę co dają i już - malowniczo jest
Cordon z mieczem wypadł pięknie
Aktorsko słabiutko chwilami, ale się nie czepiam. On jest i słabym ogniwem obecnie i mocnym przez to, że przyboczna ma do niego słabość - inaczej nu go już wyeliminowała i np. odbicie panny by się nie udało.
Ciekawam, jak to się dalej rozwinie
Agn - Nie 19 Cze, 2016 09:26
A, to sie jednak nie zgubilam. Mialam wrazenie, ze klawa bedzie jakos wieksza, w koncu zla wiedzma wycuowala te bliznieta i marzy o zniszczeniu krolestwa.
Klatwe na krolu rozumiem, ze pewnie tron jest przeklety, ale czemu krolowa nie obrywa, tylko lazi i sie madrzy, to nie wiem. Na szczescie nie ma jej za wiele.
Admete - Nie 19 Cze, 2016 09:30
Bo nie kocha córki. Ja się przejmuję jak jest coś, co mi pasuje. Ja się wręcz chcę przejmowac, bo wtedy mi się bardziej podoba.
BeeMeR - Nie 19 Cze, 2016 09:41
| Admete napisał/a: | | Bo nie kocha córki. | Ale syna kocha - a on umarł bo niby kochał siostrę o której nie wiedział albo ona jego?
Mnie wybija z przejmowania się tygodzniowe oczekiwanie na kolejne odcinki - i tak jest znacznie lepiej niż w przypadku produkcji amerykańskich, gdzie hiatus czasem trwa 2-3 tygodnie i dostaje się jeden odcinek na raz, ale i tak przerwy robią swoje. Jak mam możliwość by obejrzeć dramę w ciągu, "w transie" to się potrafię przejąć że hohoho
Trzykrotka - Nie 19 Cze, 2016 09:47
Klątwa od początku skierowana była tylko na dzieci, nie na rodziców. Teraz ma ją tylko siostra, bo szamanka kazała wybierać matce jedno dziecko, a potem cała klątwę przekazała drugiemu i to drugie dała kapłanów, żeby je zabił.
Klątwę - pamiętajcie - rzuciła służąca, która wykorzystano jako inkubator, a szamanka i królowa ja zabiły. Chciała zemścić się na królowej przez to, czego tamta chciała najbardziej, czyli przez dzieci. To nie dotyczyło kraju, dopiero teraz zaczyna dotyczyć.
Fakt - zakochana ochroniarka też może być słabym ogniwem.
Aragonte - Nie 19 Cze, 2016 11:33
| Agn napisał/a: | Aragonte, a ktorego MH? |
Jak to którego - z Tree, ma się rozumieć tylko że w wersji współczesnej, jako detektywa Lee - świetna postać
BeeMeR - Nie 19 Cze, 2016 17:57
Zwierciadełko 12
Odcinek miejscami słabszy, ale drama wciąż bardzo dobra.
Dziewczyna nie wyrabia w scenach romantyczno-dramatycznych, ale bywają też znacznie gorsze aktorki pierwszoplanowe Przynajmniej ta się nie mizdrzy w nadmiarze aegyo.
Eliksir zapomnienia to by się Cordonowi przydał - albo jego przybocznej. W sumie jedno nie wyklucza drugiego.
Obstawiam, że w końcówce zginie przyboczna Cordona i Joon - ona musi na pewno, by odkupić winy, on przynajmniej postawi na szali życie.
BeeMeR - Nie 19 Cze, 2016 20:46
Trzech panów z Ghosta - zapomniałam wspomnieć że pojawił się tam ex-narzeczony z OHY - ale zupełnie nie wiem w jakim charakterze, siedział w więzieniu za winność czy niewinność
Night after Night
Jestem w 5 odcinku i świetnie mi się ogląda. Bohaterowie się kłócą i docierają, wspierają w pracy, choćby początkowo niechętnie. Obaj panowie mają bardzo zgrabne ramiona, reszcie w sumie tez nic nie dolega ubrani są zacnie - miło patrzeć. Panie ok - KSS jak KSS
Jak się wysztafirowała na "aukcję charytatywną" to panom pięknie opadły kopary
Druga jest zabawna - nie spodziewałam się, ale to słodka idiotka przekonana, że wszystkim się podoba - no i podoba, tyle że mają ją za trzpiotkę a nie jedzą z ręki jak pięknej OHY więc ogląda się lżej tj. w życiu nie znoszę takich bab, a tu mnie bawi.
Trzykrotka - Pon 20 Cze, 2016 06:43
Dałam niedawno Ghosta Kasi, bo nie wiem, czy wspominałam, ale podstępnie skrzywdzilam ja sensownym trenerem osobistym i chce dalej się krzywdzic I wczoraj zorientowalam się, że nie mam kompletu odcinków. Musiałam porzucić jej kupowanie gdzieś w trakcie. Wiem, że było strasznie mozolne Nie wiedziałam, że narzeczony z OHY tam grał! Może choć zrobili mu dobra fryzurę. Ma do tego pecha.
I przez takie właśnie zajęcia nic wczoraj nie obejrzalam, kiedy już wieczorem wróciłam do domu.
Na db chwalą tą nową dramę z 38 w tytule. To jest o pobożnych podatkowych
Admete - Pon 20 Cze, 2016 10:23
Mam zebrane 38 squad. Obejrzę jak zacznę wyrabiać się czasowo.
BeeMeR - Pon 20 Cze, 2016 10:24
Tree 08
Jak zaczęłam przewijać Jang Hyuka i ministrów to całkiem szybko i znośnie mi poszło
Bardzo mi się podobała rozmowa króla z sobą samym-młodszym.
Wczoraj dojrzałam do Signal i prawie włączyłam, ale akurat byłam nie na tym komputerze na którym je posiadam - za to w Nockach doszłam do kissu x 3: markowane ze względu na krycie się przed Zuym, imaginowane i prawdziwe
Admete - Pon 20 Cze, 2016 10:26
Tego Night mam trzy odcinki. Mozolne zbieranie, więc porzuciłam. Obejrzyj Signal
Agn - Pon 20 Cze, 2016 10:43
Ja zas usiluje obejrzec 9-tke Lustereczka. Niestety, apka mi sie tnie. Podejrzewam, ze to moj tablet jest taki do kitu, bo ciagle sie na wszystkim wiesza, wiec pewnie nie nadaje sie do niczego bardziej skomplikowanego niz odtworzenie filmu juz wgranego, a nie online.
Stanelam wiec m/w w 2/3 odcinka i zzera mnie ciekawosc, co dalej. Musze poczekac az odzyskam lapka, trudno.
Joon i duchy - miodzio. Aktor jest kapitalny, ma sporo wdzieku.
BeeMeR - Pon 20 Cze, 2016 11:10
| Admete napisał/a: | Obejrzyj Signal | Obejrzę
Już mam przygotowane na dobrym komputerze
| Admete napisał/a: | | Tego Night mam trzy odcinki. | Daj dramie szansę
Główny nosi trzyczęściowe garnitury lub kamizelki - powinien ci się spodobać, ale czy drama się spodoba to nie wiem. Mnie bardzo - odstresowajka w sam raz
Właściwie to były dwa markowane kissu i jeden wallkiss z zaskoczenia
Agn
Oby się laptop szybko naprawił
Trzykrotka - Pon 20 Cze, 2016 11:30
| BeeMeR napisał/a: |
Główny nosi trzyczęściowe garnitury lub kamizelki - powinien ci się spodobać, ale czy drama się spodoba to nie wiem. Mnie bardzo - odstresowajka w sam raz
|
On jest szalenie elegancki i wytworny, choć nie posągowy, a ona jak włożyła czarną kieckę wieczorową, to naprawdę szczęka opadała.
Fajna drama, choć bez fajerwerków. Mało dusznych przepychanek, dużo faktów i informacji o dziełach sztuki.
BeeMer zaczęła pisać o tym panu i przypomniałam sobie, że mam z nim Super Daddy Yul z zeszłego roku. Zapuściłąm próbny odcinek i na razie szału nie ma... Zobaczę, jeszcze się zastanowię, czy oglądać. Drama jest szlachetna w wymowie. Pokazuje dorastanie do ojcostwa mężczyzny, niegdyś znanego krykiecisty, dziś mało szanowanego szefa rehabilitacji krykiecistów. Gość coraz mniej ma smaku na życie, które niezbyt dobrze go potraktowało, kiedy dowiaduje się, że ma dziecko. Wypisz wymaluj Two Weeks, tyle, że to matka dziewczynki, wielka miłość krykiecisty, jest ciężko chora.
Zaczęło się woooolno, póki co chyba wampiry bardziej mnie wciągnęły. Ale zobaczymy.
Agn działanie tej aplikacji zależy od szybkości internetu Czasami się zacina, ale warto walczyć. Ja sobie teraz na niej używam i znów chińskie Bu Bu sobie puszczam. Ten język bardziej szeleści niż nasz.
BeeMeR - Pon 20 Cze, 2016 13:53
| Trzykrotka napisał/a: | | Fajna drama, choć bez fajerwerków | Mnie się na razie bardzo dobrze ogląda - to dla mnie taki rom-kom jak Gong Shim w pierwszej połowie - dużo można przewidzieć, bo zachowania i relacje głównych i drugich są bardzo typowe, ale nie odbiera to przyjemności oglądania. Zły jest nieco zbyt karykaturalny (porywacz z Gong Shim ufarbowany na biało), Druga mocno karykaturalna w swym narcyzmie - acz w sumie znałam podobną dziewczynę, tj. podobnie przekonaną o swej niezwykłej urodzie i wyjątkowości - męcząca była okrutnie Dlatego bardzo mi odpowiada to, że ją traktuj jak idiotkę
Działanie policji mi odpowiada - nie tak groteskowe jak w Sensory Couple, część jest bystra, część durna, jak to w życiu , a przesłuchiwani kłamią, wszyscy kłamią (zwłaszcza ci, którzy mają coś za pazurami).
| Trzykrotka napisał/a: | działanie tej aplikacji zależy od szybkości internetu Czasami się zacina, ale warto walczyć. | To sprawdź, czy u ciebie nie jest jak u mnie - inaczej wieczorem i rano (piątek wieczór można sobie darować jakiekolwiek coco jumbo ),
|
|
|