Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
BeeMeR - Czw 30 Wrz, 2021 13:32
Ja wczoraj skręciłam w medyczną stronę, Behind the White Tower - KMM to klasa aktorska sama w sobie oglądał ktoś?
Głupotka z HCCC:
https://mobile.twitter.com/seonhours/status/1441338100093915136
Kiedy właściwie wychodzą odcinki?
Aragonte - Czw 30 Wrz, 2021 13:44
| BeeMeR napisał/a: | Ja wczoraj skręciłam w medyczną stronę, Behind the White Tower - KMM to klasa aktorska sama w sobie oglądał ktoś? |
Ja widziałam chyba pierwszy odcinek i czytałam spoilery. Próbowałam zdobyć, ale nie udało mi się, dlatego nie obejrzałam do końca. Gdzie to znalazłaś?
BeeMeR - Czw 30 Wrz, 2021 13:50
Oglądam online -jest słaba jakość dźwięku, ale nie takie rzeczy mi się zdarzało oglądač
https://watchasian.in/behind-the-white-tower-episode-3.html
Admete - Czw 30 Wrz, 2021 14:49
Aragonte ja to chyba mam...
Aragonte - Czw 30 Wrz, 2021 18:19
To czemu ja tego nie mam?
A propos oglądania - nie dokończyłam ciągle Miecza i Haftu, zostało mi ostatnie 6 odcinków, za to puściłam sobie powtórkowo pierwszy. I nadal mi się podobało, nawet bardziej niż za pierwszym razem, bo już od razu rozpoznawałam, kto jest kim
Admete, mogłabyś przetestować pierwsze odcinki, niekoniecznie oglądając to do końca, bo faktycznie długie
Admete - Czw 30 Wrz, 2021 19:15
Muszę je najpierw znaleźć Myślę, że są na jakimś starszym dysku. Poza tym ty ich na pewno nie masz? Ja ci je chyba wysyłałam dawno temu.
Edit: Znalazłam Duże odcinki. Na razie chyba nie obejrzę, bo to się źle kończy. Oglądam drugie Hometown - dobre.
BeeMeR - Czw 30 Wrz, 2021 20:42
Ja nie mogłam znaleźć swego czasu bo chyba źle szukałam - jako "White tower" a nie "behind the white tower". Teraz dużo czasu spędzam w kuchni, przyzwyczaiłam się do oglądania online na tablecie Wiem tyle, że w skrócie to wyniesienie na szczyt i upadek boga chirurgii (KMM), obejrzę sobie powolutku, odcinki są półgodzinne, 40 sztuk, jestem w 3. Po tych pierwszych odcinkach nie mam złudzeń, to parszywa strona medycyny, gdzie ważniejsza jest kolejność dziobania niż dobro pacjentów. Nie wolno podważać diagnozy przełożonego, choćby była błędna. Starsi łypią na młodszych, że ich podgryzają, młodsi czekają, aż starzy pójdą już wreszcie na emeryturę i umożliwią im awans itd itp.
Zupełnie inaczej niż w idealistycznym Jejoongwon, gdzie lekarze byli od leczenia pacjentów, nawet z narażeniem własnego życia i zdrowia
Nawiasem, tu zdjęcie faktycznego pierwszego szpitala, a na drugim zdjęciu jego rekonstrukcja w skali 1;1 która się znajduje na terenie uniwersytetu, a pod nim obecny szpital kontynuujący pracę pierwszego zachodniego szpitala w Korei/Joseonie. Podczytywałam sobie, każda z głównych postaci miała swojego odpowiednika w realnej postaci, oczywiście pozmieniano nazwiska, wątki osobiste i romansowe, ale w istocie istniał rzeźnik, który został jednym z pierwszych chirurgów Joseonu.
Aragonte - Czw 30 Wrz, 2021 21:58
| Admete napisał/a: | Muszę je najpierw znaleźć Myślę, że są na jakimś starszym dysku. Poza tym ty ich na pewno nie masz? Ja ci je chyba wysyłałam dawno temu. |
Może tak być, ale ja też musiałabym je znaleźć A przez porządki to mogę to mieć naprawdę wszędzie, więc marne szanse. Prędzej skorzystam z namiaru podanego przez BeeM
Admete - Pią 01 Paź, 2021 04:59
Wrzucę pomału na Wschód.
Trzykrotka - Pią 01 Paź, 2021 06:24
Koleżanka zachwalała mi bardzo tę White Tower, ale ona przepada za dramami medycznymi. A co do KMM, to rozmyślam, czy sobie nie spróbować Law School, która jest na Netflixie.
Ależ różnica pomiędzy joseonskim a współczesnym szpitalem
BeeMeR - Pią 01 Paź, 2021 08:22
Hospital playlist też było idylliczne, wszyscy profesorowie młodzi, piękni, uśmiechnięci, doskonali... nikt nikogo nie podgryzał, nie bał się kwestionować opinii przełożonego (bo ten się nie mylił w bardzo realistycznej obawie przed utratą pracy i funduszy na utrzymanie rodziny, bo dostawszy wilczy bilet od branży gdzie się zatrudni? Kliniki nad morzem nie otworzy bo nie ma pieniędzy na sprzęt, bez sprzętu nie zdiagnozuje. Plus czy wyleczenie jednego pacjenta tu i teraz, nawet ratując mu życie jest warte niemożności leczenia kolejnych? A to tylko początek
Chyba zresztą znajdą sposób na zoperowanie pani ale jeszcze nie wiem jakie będą konsekwencje.
Sala operacyjna jest świetna, taka z galerią dla obserwatorów, studentów, grona lekarskiego. Propsy są staranne - robiliśmy masaż na otwartym sercu w trakcie operacji
Admete, jeśli masz wersję remastered i głos nie pierdzi w tle (pardon) to ja reż chętnie skorzystam
BeeMeR - Pią 01 Paź, 2021 09:30
Zapomniałam dodać że jest tu jeszcze komitet żon lekarzy -to dopiero jest poligon wpływów podgryzania
Kochanka jest póki co jedna
Trzykrotka - Pią 01 Paź, 2021 09:55
Hospital Playlist to zawsze była piękna bajka o tym, jak lecznictwo powinno wyglądać, gdybyśmy żyli w idealnym świecie. Coś jak nasza Leśna Góra do potęgi - ale co szkodzi sobie pomarzyć. Z bardziej realistycznych obrazów życia szpitalnego to już bardziej Life pokazywało, jak może być naprawdę
Jakoś nie mogę się ostatnio na żadnym oglądaniu skupić na dłużej. Wczoraj zasnęłam na 3 odcinku Dali - ale też chyba zbyt zmęczona na to wszystko byłam. Dziś zrobię nowe podejście.
BeeMeR - Pią 01 Paź, 2021 10:01
Ja bardzo lubię bajki, niezależnie od tematu, medyczne też
Ja wczoraj po południu usypiałam na stojąco - chyba coś pogodowo
Admete - Pią 01 Paź, 2021 12:22
Poślę na Wschód, ale stopniowo, bo pliki duże ( oprócz 16 odcinka, bo ten jest mały ).
Już można korzystać
Trzykrotka - Sob 02 Paź, 2021 22:32
Dziś w Home ChaChaCha było dość słodyczy na długie jesienne miesiące Choć nie podoba mi się pomysł, żeby szefa Honga kopać i policzkować, to i tak było slodko, uroczo i jak trzeba, a całe miasteczko wiedziało niemal wcześniej niż sami zainteresowani.
Podziwiałam dykcję pana kocham-hanbok-policjanta - zdołał wyznać uczucia z paszczą rodziawioną do zabiegu - brawo.
Ślicznie było i nawet pan producent jakoś strasznie nie przeżywa utraty pani dentystki. Znaczy - przeżywa, ale na pewno da się pocieszyć.
Uwaga na marginesie - nie podobają mi się stroje SMA w tej dramie, ale już żakiet? Bluzka? To wielgaśne białe coś, co włożyła na pierwszą randkę pobiło wszelkie rekordy szpetności. Dobrze, że dziewczyna jest taka piękna, inaczej byłaby rozpacz.
w Dali zakończyli dramatycznym nożem - ciekawe, czy ta drama pójdzie bardziej w komedię, romans, czy kryminał? Na razie chyba wychodzą na prostą z tematu ratowania zadłużonej galerii - w sensie - pan wkracza do akcji, więc mam nadzieję, że z żałobno-tragicznych wydarzeń już się otrząsamy i idziemy dalej
BeeMeR - Sob 02 Paź, 2021 23:50
| Trzykrotka napisał/a: | | ziś w Home ChaChaCha było dość słodyczy na długie jesienne miesiące | Obejrzałam uchachana - ślicznie są zaświergoleni - za wyjątkiem tego kopania, walenia z główki i policzkowania - co za durny pomysł - i za dużo tego (ale Ban Ryu spoliczkowany też za niewinność w Hwarangach mi się przypomniał ). Pomysł mieszkańców z izolacją doskonały - za to tajne randkowanie z trzymaniem się za ręce i wpadaniem sobie w ramiona w miejscach publicznych - koń by się uśmiał
Tak, stroje SMA też mi się nie podobają, więcej, jej głos też w tej dramie nie wypada dobrze, może dlatego że KSH ma fajny, głęboki głos.
Podobała mi się natomiast rozmowa panów - cieszę się, że nie przeciągano odkrycia "to ciebie lubi" 8
Admete - Nie 03 Paź, 2021 10:18
Na razie nie widziałam ani Cha Cha Cha ani Dali. Nadrobię w tygodniu jakoś, choć mam jakieś szkolenie w pracy, więc jeden dzień będzie wycięty z życiorysu. Oglądam natomiast drugie Hometown i The Veil. Ostatnie bardzo mi się podoba. Porządny serial szpiegowsko-sensacyjny. Brakowało mi czegoś takiego
BeeMeR - Nie 03 Paź, 2021 11:47
| Admete napisał/a: | | Na razie nie widziałam ani Cha Cha Cha ani Dali | za to będziesz mogła obejrzeć od razu dwa odcinki, co też na swoje zalety
Zapomniałam dodać, ze randka kanapowa bardzo mi się podobała - nawet wygooglałam "Erotyzm" nie pamiętam juz kogo ale nieszczególnie planuję się zapoznać, ogólny zarys mi wystarczyl
Admete - Nie 03 Paź, 2021 16:52
Uśmiechałam się przez większą część 11 odcinka Hometown Ch Cha Cha. Słodkie to było ( minus te rzeczy, które wymieniłyście ). Ładnie rozwiązali sprawę trójkąta. Teraz musimy tylko znieść obligatoryjne dramatozy - oby tylko dali nam znów na koniec cały odcinek radości. Możliwe, że zbiorę sobie odcinki od 13 do 16 i obejrzę od razu - wtedy nie będę się irytować
Trzykrotka - Nie 03 Paź, 2021 22:28
Hint do dramatoz był już na początku 12 odcinka, ale tylko hint, bo potem już tylko słodko i zabawnie - do połowy, czyli policyjnego bęc na kolanko z kurczakiem w ręku - muszę już iść spać, reszta jutro. Chichotałam i z jogi dla par (ależ chief Hong pędził się myć a tu zonk ) i z filmowanej kolacji i z wszystkiego po drodze. Cud-miód.
Czy wy też czekacie, czy jeszcze objawi się miła starsza pani, pacjentka Hye Jin z i pierwszego odcinka? Ta przez którą nasza pani dentystka wyleciała z pracy?
BeeMeR - Pon 04 Paź, 2021 00:39
| Cytat: | Czy wy też czekacie, czy jeszcze objawi się miła starsza pani, pacjentka Hye Jin z i pierwszego odcinka? Ta przez którą nasza pani dentystka wyleciała z pracy?
| Może nie aż czekam, ale nie mam nic przeciwko. Potem jest jeszcze jedno nawiązanie do przeszłości Dosika, może nawet półtora
Ale jest słodko i ślicznie, choć odhaczanie listy "to do" zrobiło się jak dla mnie w pewnym momencie lekko męczące - bo to jest zabawne póki nie jest na siłę i obie strony mają frajdę - tym lepiej że im dobrze razem nawet bez żadnych list i przebieranek. Ciekawe czym zapełnią kolejne odcinki i jak wielkie planują dramatozy
Kissu ładny
Admete - Pon 04 Paź, 2021 06:13
Tak jak planowałam obejrzę 12 odcinek i poczekam na resztę. Mam sporo do oglądania, to mi różnicy nie zrobi.
Trzykrotka - Pon 04 Paź, 2021 06:40
Oj tak, ta lista... Pani jakoś śmiesznie podchodzi poki co do randkowania ale najważniejsze że widać, że oboje aż roznosi z radości - więc może to czemuś ma służyć.
Cieszę się że ten niepociumany policjant duchem z Joseonu wreszcie - dzięki Panu Od Kurczaków wziął się w garść w stosunku do przyjaciółki Hye Jin. Lubię tę postać i aktorka mi się podoba.
BeeMeR - Pon 04 Paź, 2021 08:29
Ja pewnie nie będę umiała czekać i obejrzę jak tylko będzie
Zawsze tak mam z dramami ongoing.
To jest mocno niedojrzałe, ale radosne podejście do randkowania (uznałam, że kompensuje sobie nieudany związek/brak szczenięcego randkowania w młodości) jeśli tylko nie zamęczy partnera coraz bardziej karkołomnymi pomysłami i będzie umiała także po prostu wyluzować i pobyć razem nic konkretnego nie robiąc to będzie dobrze.
Policjant jest uroczy na swój sposób, przyjaciółka też, a komunikacja sms damsko-męska z życia wzięta
Poznaliśmy jedną tajemnicę-powód rozwodu - ja się pani w sumie nie dziwię, słowa ranią mocno i na długo...
|
|
|