To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

BeeMeR - Pią 01 Gru, 2017 22:05

Moja spostrzegawczość nie obejmuje masy rzeczy w AM88 - np. zmieniających się kolorów pościeli Taekowej z różowej niewinnej na czerwoną po przeskoku czasowym oraz odpowiedniego doboru poduszek podczas noclegu braci in spe: Taek białą, a SW randkujący już z BR całą w fiolety i kwiatuszki - a fani i tu dopatrują się podtekstów ;)
Itd. itp. :mrgreen:

Cytat:
nakrycie Sun Woo i Bo Ry przez trzy ajummy jest przezabawne :mrgreen:
Oj tak, pantomima jest cudna :lol:

Cytat:
Man Ok przedstawia Jung Bonga tacie :kwiatek: bardzo lubię ten motyw, jak szczyci się jego osiągnięciami, mimo, że wcześniej udała, że go nie zna.
Też mi się to bardzo podobało :serce:
Trzykrotka - Pią 01 Gru, 2017 22:13

Owszem, to już inny level, jak mówią w reklamie :mrgreen:
W ostatnich scenach, w jakich poakzywany jest w dramie Jung Hwan, robi się z niego przemiły chłopak. Kiedy opada napięcie związane z wyścigiem żółwi, mam wrażenie, że nawet częściej się uśmiecha. To mądre, pokazać, że Jung Hwan nie jest pozostawiony ze smutkiem i goryczą w sercu. Tak lepiej , bez problemu uwierzymy, że wkrótce i on umówi się na randkę w ciemno i będzie milszy dla swojej wybranej.

BeeMeR - Pią 01 Gru, 2017 22:21

Trzykrotka napisał/a:
W ostatnich scenach, w jakich poakzywany jest w dramie Jung Hwan, robi się z niego przemiły chłopak. Kiedy opada napięcie związane z wyścigiem żółwi, mam wrażenie, że nawet częściej się uśmiecha. To mądre, pokazać, że Jung Hwan nie jest pozostawiony ze smutkiem i goryczą w sercu. Tak lepiej , bez problemu uwierzymy, że wkrótce i on umówi się na randkę w ciemno i będzie milszy dla swojej wybranej.
Albo też - zgodnie z przepowiednią - sam doskonale da sobie radę i będzie radośniejszym niż za młodu singlem ;)
Dojrzałam i do tej myśli ;)

Aragonte - Pią 01 Gru, 2017 23:12

BeeMeR napisał/a:
Moja spostrzegawczość nie obejmuje masy rzeczy w AM88 - np. zmieniających się kolorów pościeli Taekowej z różowej niewinnej na czerwoną po przeskoku czasowym

No, ta czerwień na pewno musiała miec jakieś znaczenie - w każdym razie zdaniem fanów :twisted: :wink:

Trzykrotko, nieodmiennie się chichram, czytając twoją metaforę o wyścigu żółwi :rotfl:

A dla Admete scenka z 14. odcinka Blacka, bez napisów co prawda - piękny pokaz wypierania się uczuc do jakiejś nędznej ludzkiej istoty :lol: Ktoś mu powinien przypomniec, że czyny mówią głośniej niż słowa, a to, co on wyrabiał w ostatnich odcinkach, wręcz krzyczało :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=B7AQIkGN01s
Admete, zwróciłaś uwagę, jak mu się lekko łamał głos w scenie "pożegnania'? :wink:
I jeszcze parę gifów - pospamuję trochę :-P

I jeszcze scena z 9. odcinka, o której pisałam, z chichrającymi się Grim Reaperami :wink:

Trzykrotka - Pią 01 Gru, 2017 23:40

Po upływie godziny i 15 minut ostatniego odcinka zaczynam beczeć i tak już prawie do końca :serce: Końcówka jest doskonała, ale na sucho się nie da. Zaryczana, usmarkana, idę zrobić sobie herbatkę. Zachwyconam i szczęśliwa. To piękna, wyjątkowa drama i cieszę się, że tak wspólnie mogłyśmy ją przeżyć :hug_grupowy:
BeeMeR - Pią 01 Gru, 2017 23:57

odc.1 AM88
dopiero teraz zauważyłam że:
- jak ajummy wołają dzieci na obiad to DR nikt nie woła :( Tj. zauważyłam to trochę później.
- czemu cała paczka nie świętuje urodzin DS? :mysle: Za odc. będą świętować urodziny Taeka i kroić tort (para weselny ;) )

odc.2
"Przywieś nam alkohol."
/pewnie przywiesi :P /

Urodziny Taeka są piękne i straszne - poziom chaosu i wrzasku rozpaczliwy, zwłaszcza tuż po rozmowie o tęsknocie za matką ale przynajmniej na niego przyjaciele czekali, a na DS nie

Cytat:
To piękna, wyjątkowa drama i cieszę się, że tak wspólnie mogłyśmy ją przeżyć
Ja też :hug_grupowy:
Trzykrotka - Sob 02 Gru, 2017 00:06

Biedna Duk Seon, nigdy nie miała własnych urodzin. Zawsze tort razem z siostrą. Może potem nie miała juz serca do świętowania :mysle:
Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 00:20

BeeMeR napisał/a:
odc.1 AM88
dopiero teraz zauważyłam że:
- jak ajummy wołają dzieci na obiad to DR nikt nie woła Tj. zauważyłam to trochę później.

Tego dotyczył m.in. jego problem w dramie - BTW jego urodzin też nie obchodzono, w każdym razie nic na ten temat nie wiadomo.

BeeMeR napisał/a:
Urodziny Taeka są piękne i straszne - poziom chaosu i wrzasku rozpaczliwy

A on cały się kulił i zasłaniał uszy :-|
BeeMeR napisał/a:
Cytat:
To piękna, wyjątkowa drama i cieszę się, że tak wspólnie mogłyśmy ją przeżyć
Ja też :hug_grupowy:

I ja :hug_grupowy:

BeeMeR - Sob 02 Gru, 2017 00:21

Trzykrotka napisał/a:
Biedna Duk Seon, nigdy nie miała własnych urodzin.
Może od następnego roku po 1988 miała :trzyma_kciuki: W końcu coś rodzince przekazała z frustracji.

Aaa, scenka z mężem 2015 i pamiętnikiem którego fragmenty "nie wiadomo gdzie wyrzucić bo ktoś może znaleźć" teraz się inaczej ogląda :rotfl:
Oj, jak się mąż musiał zirytować tymi nie wiadomo komu ofiarowanymi czekoladkami :lol:

Aragonte napisał/a:
jego urodzin też nie obchodzono, w każdym razie nic na ten temat nie wiadomo.
Wiadomo - co roku matka w ten dzień gotowała sama dla niego, a w 1989 zostawiła tylko kasę i chyba dlatego uciekł nad morze :mysle:
Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 00:26

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
jego urodzin też nie obchodzono, w każdym razie nic na ten temat nie wiadomo.
Wiadomo - co roku matka w ten dzień gotowała sama dla niego, a w 1989 zostawiła tylko kasę i chyba dlatego uciekł nad morze :mysle:

Czy na pewno? Ja odniosłam wrażenie, że kiedyś faktycznie gotowała, ale od kilku lat niestety była zapracowana i tylko dostawał kasę :-|

BeeMeR - Sob 02 Gru, 2017 00:32

Aragonte napisał/a:
Czy na pewno? Ja odniosłam wrażenie, że kiedyś faktycznie gotowała, ale od kilku lat niestety była zapracowana i tylko dostawał kasę
DR tak powiedział- że zawsze miała czas w ten dzień, aż do tego roku.
btw. to DR zaczął rozmowę o tym, że DS wyładniała, potem niezadowolony był, że woli kogoś innego, nie chciał piggybackować - zaczynam dopuszczać myśl, że jemu też się podobała, ale nie widział szans więc odpuścił w przedbiegach, zwłaszcza znając uczucia i zamiary TK. :mysle:

Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 00:34

A, to może mi się coś pomyliło, nie wykluczam.
I o takiej możliwości, że DR też zaczynał się durzyc w Deok Sun, czytałam na Soompi ;)

Alternatywne zakończenie Wojownika Baek Dong Soo - jestem za :-P
http://www.dramabeans.com...-baek-dong-soo/

Admete - Sob 02 Gru, 2017 08:37

Cytat:
Wygląda na to, że ubiją jednego z bohaterów :-|
I ciekawa jestem reakcji Blacka na to, co się zadziało w końcówce 14. odcinka :wink: Na razie wyglądał na kogoś w szoku :wink:

Ja się na ubicie nie zgadzam, bo to moja kolejna ulubiona postać - mam tam trójce - Black, Oh Man Soo i detektyw. Wiesz, ze Ha Ram tez może umrzeć? Przynajmniej chwilowo. I to Black jest jej Kosiarzem. Świetne gify :) Mnie się jeszcze bardzo podobała rozmowa, a właściwie przemowa Mad Doga - ta gdy uświadomił Blackowi, że to miłość ;)

Cytat:
Admete, zwróciłaś uwagę, jak mu się lekko łamał głos w scenie "pożegnania'?

Widziałam - i nie patrzył jej w oczy ;)

Trzykrotka - Sob 02 Gru, 2017 09:56

Po Black wchodzą na antenę Bad Guys 2 i właśnie znalazłam Ji Soo w obsadzie. Sprawdzę, jak wypadnie w mrocznej roli. Ostatnie występy były raczej rozczarowujące, nie do końca z jego winy. Może zmiana emploi pomoże. Przy okazji odkryłam, że Kang Ha Neul już jest w wojsku. Miał grać prokuratora.
Admete - Sob 02 Gru, 2017 10:12

Ji Soo? To ten najmłodszy z obsady? Tradycyjnie akurat na niego nie zwróciłam uwagi ;) U mnie raczej Joo Jin-Mo i Kim Moo-Yul. Ale jak dobrze gra, to w porządku. Mam nadzieję, że odsłona 2 Złych facetów będzie ciekawa.

Cytat:
Przy okazji odkryłam, że Kang Ha Neul już jest w wojsku. Miał grać prokuratora

No miał, pamiętam, że o tym czytałam, ale dość szybko okazało się, że jednak idzie w kamasze. Aragonte bardzo mi się podoba twoje tłumaczenie ksywki Ha ram :-)

BeeMeR - Sob 02 Gru, 2017 11:01

Aragonte napisał/a:
o takiej możliwości, że DR też zaczynał się durzyc w Deok Sun, czytałam na Soompi
Ja też, głównie w kontekście czytanych przez DS książek, ale teraz np. oglądając scenę "pij mleko" zauważyłam, że to nie jest tylko scena pary DS-TK ale trójki - bo tam jeszcze DR odciąga DS za włosy i zostawiają TK z mlekiem kapiącym z brody (też dość czytelny przekaz ;) ) - zazdrość o klepanie i słowa? Pasowałoby. Ja DR poprzednio zaliczyłam (tak samo jak DS) do niegroźnych/nieinteresujących pod męskim kątem przyjaciół co to ostro za włosy szarpią jakby wciąż mieli po kilka lat - no ale szarpanie za warkoczyk jest formą zwrócenia uwagi na siebie. Za to DR pięknie shippuje TK-DR jak już dostał werbalne potwierdzenie że się lubią :serce:

Aragonte napisał/a:
Alternatywne zakończenie Wojownika Baek Dong Soo - jestem za
W WBDS to ja bym zmieniła głównie środek - wycięła wątek sprzedaży żeń-szenia, a może i panny głównej w ogóle i podmieniła ją Drugą :P W większości tych alternatywnych zakończeń jestem za poprawą, acz czasem inaczej - też napisałabym od nowa postaci kobiecej/relacji głównej pary w ML, kissu w Cantabile (wprawdzie większość moich uwag dotyczy poważniejszych spraw niż głupie kissu, ale opędzaniem się głównego od głównej także w finale drama zostawiła mnie z przekonaniem, że główny (który z poprzednią dziewczyną sypiał) nie jest panną zainteresowany jako kobietą, potrzebny mu tylko Piętaszek na stypendium do gotowania obiadków itp. :roll: ), końcówka W też przedstawia sporo do życzenia :roll:
Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 11:52

Admete napisał/a:
Ja się na ubicie nie zgadzam, bo to moja kolejna ulubiona postać - mam tam trójce - Black, Oh Man Soo i detektyw. Wiesz, ze Ha Ram tez może umrzeć? Przynajmniej chwilowo. I to Black jest jej Kosiarzem. Świetne gify Mnie się jeszcze bardzo podobała rozmowa, a właściwie przemowa Mad Doga - ta gdy uświadomił Blackowi, że to miłość

Ja też nie chcę, żeby go ubili (tego bohatera znaczy się), ale jest takowe ryzyko :-|
A Ha Ram to ma już zapowiedziane, że umrze - w sumie skoro "jej" Grim Reaper dostał kapsułę duszy, to chyba ta śmierc była już jakoś blisko? :mysle: Inna sprawa, że tenże Kosiarz potem sam ją kilka razy ratował :wink:
A tę scenę z Crazy Dogiem gotującym dla Blacka zupę na kaca uwielbiam i oglądałam już kilka razy :mrgreen: "Zrobiłeś te wszystkie zwariowane rzeczy dla jednej dziewczyny i nadal nie wiesz, co się z tobą dzieje? Jesteś idiotą?" :lol:

Admete napisał/a:
Widziałam - i nie patrzył jej w oczy :wink:

I słusznie, bo dla Kosiarza patrzenie w oczy kogoś, kto jest zakochany, jest ryzykowne :wink: wyłowiłaś tę scenę z parą nowożeńców w wypadku? w czasie oglądania tego nie zauważyłam, ale podobno była to matka Ha Ram i jej ojciec - w związku z czym jest koncepcja, że sama Ha Ram została pół-Kosiarzem po tatusiu, który wszedł w ciało umierającego, i dlatego HR widzi to, co widzi :wink:
Black decyduje się w końcówce odcinka na klasyczne noble idiocy, jak zauważono na DB :wink: Inna sprawa, że klasycznego powodu - tego, że jego zdaniem panna jest zainteresowana kimś innym - nie podał na głos, tylko gadał o swojej dumie urażonej posądzeniami, że zakochał się w ludzkiej istocie :-P
Bladk dostanie ode mnie chyba Oskę jako postac :lol:

BeeMeR napisał/a:
Za to DR pięknie shippuje TK-DR jak już dostał werbalne potwierdzenie że się lubią

I za to między innymi szalenie go lubię :serce:

BeeMeR napisał/a:
W WBDS to ja bym zmieniła głównie środek - wycięła wątek sprzedaży żeń-szenia, a może i panny głównej w ogóle i podmieniła ją Drugą

Ale w tym nowym zakończeniu jest też plan ubicia Pierwszej i zastąpienia jej Drugą - jestem za :-P

Edit: Admete, widziałaś nowe zdjęcia z planu? To chyba z nowego odcinka, wygląda na mi to na randkę Blacka i Ha Ram - oboje w strojach dla pary, oczywiście czarnych :lol: W końcu to para Kosiarz - Kosiarz półkrwi (prawdopodobnie :wink: ).
https://www.youtube.com/watch?v=U6_V6TnHbKo

Bardzo ładnie tu patrzy na śpiącą HR :wink:
https://forums.soompi.com...689022f5b5c5f3b
I Black z uszkami :lol:
https://forums.soompi.com...2c0ed4390f49532

Admete - Sob 02 Gru, 2017 13:36

Aragonte napisał/a:
Ja też nie chcę, żeby go ubili (tego bohatera znaczy się), ale jest takowe ryzyko :-|

No jest :( Zajrzę na soompi może spoilery znajdę.

Aragonte napisał/a:
A Ha Ram to ma już zapowiedziane, że umrze - w sumie skoro "jej" Grim Reaper dostał kapsułę duszy, to chyba ta śmierc była już jakoś blisko?

Zakładam, że jednak umrze ale potem powróci. Może. I tak - znam teorię o tym, ze Ha Ram jest córką Kosiarza. Nie powiem - pasuje mi.
Aragonte napisał/a:

Aragonte napisał/a:
A tę scenę z Crazy Dogiem gotującym dla Blacka zupę na kaca uwielbiam i oglądałam już kilka razy :mrgreen: "Zrobiłeś te wszystkie zwariowane rzeczy dla jednej dziewczyny i nadal nie wiesz, co się z tobą dzieje? Jesteś idiotą?"

Moja ulubiona :) Crazy Dog z doświadczenia mówił, z taką łezką w oku.

Aragonte napisał/a:

Ode mnie też :) Za urok osobisty i szczególne walory wizualne ;) Mignął mi gdzieś Black z uszkami.

Patrzcie jak pięknie wygląda aktorka z Money Flower ( królowa z Faith ) w sukni ślubnej:

http://enews.imbc.com/News/RetrieveNewsInfo/221868

Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 13:46

Admete napisał/a:
No jest Zajrzę na soompi może spoilery znajdę.

Nie ma żadnych, sprawdzałam - nie dadzą tego rodzaju spoilerów, obawiam się.
Za to są np. takie zdjęcia :wink:
https://forums.soompi.com...52bc6923bcfc0ba
Na kolejnych Black jest usmarowany lodem dośc dokumentnie :lol: Chyba usiłował sprowokowac Ha Ram do kontynuowania tego, co zaczęła :wink:

Admete - Sob 02 Gru, 2017 13:50

Też doszłam do takiego wniosku ;)
Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 14:21

Najwyraźniej pewne aspekty posiadania ludzkiego ciała mu się spodobały :wink:
Zerknęłam sobie na fragmenty 3. i 4. odcinka - odkrywał tam smak kawy, no i dostał swój przydomek :lol:

Admete - Sob 02 Gru, 2017 14:28

To teraz musimy cierpliwie czekać na to, co nam zaserwuje scenarzystka ;) Ostrzegam - różnie może być, ale mam nadzieje, że nauczyła się czegoś po reakcjach na zakończenie God's Gift.
Agn - Sob 02 Gru, 2017 14:31

Na wszystko odpowiem pozniej, teraz tylko westchnienie po odcinku nr 16 - co ten Taek za noble idiocy odstawia?! :foch2:
Tymczasem konkurs na spiew... "Swieze jajkaaaa" :rotfl:
Ale pani Gepardzica miala stylowe ze mucha nie siada, trzeba przyznac. ;)

Aragonte - Sob 02 Gru, 2017 14:38

Admete napisał/a:
To teraz musimy cierpliwie czekać na to, co nam zaserwuje scenarzystka Ostrzegam - różnie może być, ale mam nadzieje, że nauczyła się czegoś po reakcjach na zakończenie God's Gift.

No wiem, że różnie może byc, bo tutaj też są pewne niedoróbki i dziury :wink:
Nadal jest dla mnie niepojęte, jakim cudem Black przetrwał to, że parę razy został - w sumie - zabity :-P A bodajże w czwartym odcinku pada tekst, że dwukrotnie zabity człowiek (tj. jego ciało) staje się bezużyteczny, a Kosiarz, który je opuszcza, traci pamięc o czasie, który w tym ciele spędził.
Ale przymykam na to oko, jak długo dobrze się bawię :wink:

A na Dramabeans zgodne protesty przeciwko zabijaniu Crazy Doga i zachwyty nad "sexy Blackiem". No i jęczenie, że jest mnóstwo pytań, a mało odpowiedzi :wink:

Agn napisał/a:
Na wszystko odpowiem pozniej, teraz tylko westchnienie po odcinku nr 16 - co ten Taek za noble idiocy odstawia?!
Tymczasem konkurs na spiew... "Swieze jajkaaaa"

Pieśń o jajkach mnie zabiła :rotfl:
A co do noble idiocy Taeka - khem, zapewne uczy się od najlepszych (JH :roll: ).

Admete - Sob 02 Gru, 2017 14:58

Aragonte napisał/a:
A na Dramabeans zgodne protesty przeciwko zabijaniu Crazy Doga i zachwyty nad "sexy Blackiem". No i jęczenie, że jest mnóstwo pytań, a mało odpowiedzi :wink:

Nie miałam czasu czytać opisów odcinków i komentarzy. Może potem zajrzę.