Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
BeeMeR - Czw 16 Cze, 2016 09:41
Jak mnie męczy myśl o powrocie i zmarnowaniu iluś godzin na nudną historię to tez wywalam, ale czasem/najczęściej interesuje mnie jednak jakaś postać czy aktor.
A gp to ja mam wiele - dołączyły do nich Nocki, czyli Night after Night.
Taka sympatyczna lekka bzdurka - czytelny dojrzewający romans (bo już się nie lubią ale byli spotkali się półnago w jednych ciepłych źródłach u szefa japońskiej yakuzy zbiegiem okoliczności oczywiście ). Jak wspominałam - ona to klasyczna szara myszka, z tym, że charakterna wielce a nie potulna, On to elegancki znawca sztuki, prezenter telewizyjny, wykładowca.
Tańczyli już nawet - pół tańca prowadził on, połowę ona No i jedno dzieło sztuki zdobyła ona - jedno on
Druga to piękna, elegancka Wydra - na razie nie jej nawet za co nie lubić, ale być może to się zmieni
Drugi to przystojny melancholijny zwierzchnik.
A do tego sporo znajomych, no i piękne dzieła sztuki - kradzione, odzyskiwane. W sam raz dla mnie - jestem po dwóch odcinkach i na pewno będę stopniowo oglądać dalej.
Admete - Czw 16 Cze, 2016 10:20
Mam w planach ten serial - In Guka bardzo lubię. Wampirzy detektyw mnie znudził. Ja jednak z tymi wampirami nie mam po drodze...Obsada fajna. Spróbuj, może tobie się spodoba.
Agn - Czw 16 Cze, 2016 11:21
Ja tez, jesli drama mnie nie wciaga tak bardzo, to wywalam. Chyba nie mialam tak, by ogladac tylko jeden watek z dramy, a reszte przewijac.
BeeMeR, czy ja tam widze nasza szalona Kim SamSoon?
Tej dramy z In Gukiem tez jestem ciekawa. In Guka nie znam, ale poznac moge.
Trzykrotka - Czw 16 Cze, 2016 11:30
In Guk jest naprawdę fajnym aktorem. Jest cudowny w komedii, ale sprawdza się tez w dramatycznych rolach, jak w I Remember You.
Odpowiadam za BeeMer: no tak, Kim Sam Soon tam gra, sprawną i lojalną policjantkę, córkę żłodzieja dzieł sztuki.
BeeMeR - Czw 16 Cze, 2016 11:33
| Agn napisał/a: | | BeeMeR, czy ja tam widze nasza szalona Kim SamSoon? | Owszem - a postać podobnie naburmuszona
Agn - Czw 16 Cze, 2016 12:07
Trzykrotko, wlasnie pamietam, ze In Guk mial tu zawsze dobra opinie, dlatego najwyrazniej zerkne na te drame.
Trzykrotka - Czw 16 Cze, 2016 12:17
| Agn napisał/a: | Trzykrotko, wlasnie pamietam, ze In Guk mial tu zawsze dobra opinie, dlatego najwyrazniej zerkne na te drame. |
Może to moja słabość do niego, ale chłopak trafia do mnie od pierwszego Master's Sun. Masę dram już z nim obejrzałam...
A ja nie mogę doczekać się Scarlett Heart Trailer obejrzałam jakąś zawstydzającą ilość razy
Another Miss Oh nr 14
Jaki pozytywny odcinek
Porwanie pierwsza klasa, śmiałam się przy całej akcji jak głupia. I kto by podejrzewał poważniego pana Tumnusa o takie pomysły? Konsekwencje były piękne. I wspólna praca i wspólne polegiwanie w trawach i wspólne czułe słówka
Ale że koledzy OHY z pracy jednak ruszyli dupska, zeby ją ratować - nonono...
Zauważyłaś BeeMer, że DK bardziej niż pocałunków i seksu pragnie przytulania? On ciągle wtula sie w Hae Young - pewnie nie miał go kto tulić w dzieciństwie. Uwielbiam jego uśmiech po tylu odcinakch smutnych oczu i powagi.
Zachwyconam tez akcją z prawnikiem -kondomikiem. Szybko zajarzył orzeł-sokół jeden. Dla Isadory brawa i pokłon za styl i klasę: i to, jak nie pozwoliła szmacić ojca swojego dziecka w domu, i jak stylowo pozbyła się żądnych zemsty "tygodniówek" tego dziada i za to, że nie chciała, żeby wiedział o dziecku.
Tae Jin - mam po prostu jeden wielki zamęt w sercu co do niego. Serce mi się do niego rwie, żal mi go potwornie. Ale boję się tego, co może zrobić. Oby nie
BeeMer- dzięki za cudne rozważania o szkole całowania a la Eric
Wolę takie uczone dyskusje, niż wojenki, które przetaczają się przez tumblry i inne takie.
Agn - Czw 16 Cze, 2016 12:46
| Cytat: | A ja nie mogę doczekać się Scarlett Heart Trailer obejrzałam jakąś zawstydzającą ilość razy
|
Och, ty tez? To nie jestem sama! Czekam jak na szpilkach na koniec sierpnia...
Aragonte - Czw 16 Cze, 2016 13:37
| Admete napisał/a: | | Bardzo ładne wpisy. Aragonte niestety oczy pocić ci się będę od czasu do czasu. Te momenty humoru jak ta na posterunku ze sprzątaniem sprawiają, że widz łapie oddech. Masz rację z tymi wyborami. Sama coś o tym wiem. Ja Gong Shim uwielbiam dla Sunbae i roli Andante. Jak na niego patrzę, to się uśmiecham. |
O Gong Shim się uśmiechnę, jak będzie całość. Jednak lepiej mi się ogląda skończone już dramy. W Signal jestem w siódmym odcinku
Trzykrotka - Czw 16 Cze, 2016 13:37
| Agn napisał/a: | | Cytat: | A ja nie mogę doczekać się Scarlett Heart Trailer obejrzałam jakąś zawstydzającą ilość razy
|
Och, ty tez? To nie jestem sama! Czekam jak na szpilkach na koniec sierpnia... |
Ty też wiesz dokładnie, w którch miejscach pojawi się Jun Ki?
I jakim głosem się odezwie?
Agn - Czw 16 Cze, 2016 13:50
Co do nanosekundy...
(Oraz jakim glosem jaka propozycje bedzie skladal...)
BeeMeR - Czw 16 Cze, 2016 14:35
| Trzykrotka napisał/a: | | chłopak trafia do mnie od pierwszego Master's Sun. Masę dram już z nim obejrzałam... | Another Parting polecam
Napisy na którymś forum
| Trzykrotka napisał/a: | Porwanie pierwsza klasa, śmiałam się przy całej akcji jak głupia. I kto by podejrzewał poważniego pana Tumnusa o takie pomysły? Konsekwencje były piękne. I wspólna praca i wspólne polegiwanie w trawach i wspólne czułe słówka | I wspólne tłumaczenie się na komisariacie
Też się obśmiałam przy tej akcji jak dzika A jeszcze przy mamusi, jak zrezygnowana rzekła: "weź już ją sobie..."
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale że koledzy OHY z pracy jednak ruszyli dupska, zeby ją ratować - nonono... | Ano... Teraz to dopiero "piękna" OHY będzie zazdrosna
| Trzykrotka napisał/a: | | Dla Isadory brawa i pokłon za styl i klasę: i to, jak nie pozwoliła szmacić ojca swojego dziecka w domu, i jak stylowo pozbyła się żądnych zemsty "tygodniówek" tego dziada i za to, że nie chciała, żeby wiedział o dziecku. | Piękna akcje, jedna i druga, coby tatuś z przypadku przestał się szmacić i pozwalać traktować lekceważąco - dobrze, że prawnik w ogóle zajarzył, orzeł-sokół - ładnie powiedziane
| Trzykrotka napisał/a: | cudne rozważania o szkole całowania a la Eric Wolę takie uczone dyskusje, niż wojenki, które przetaczają się przez tumblry i inne takie. | Też lubię takie uczone dyskusje i traktaty
A motyw przytulania piękny - pewnie, że zwróciłam uwagę że tego mu było brak najbardziej - no i zresztą wtulanie wychodzi im doskonale, jakby niczego innego nie pragnęli bardziej - piękny jest też ten desperacki hug na koniec odcinka 14 Takie "chwilo trwaj", bo choć udało się zmienić pomniejsze wizje, przebieg tej głównej jakoś wciąż jest nieodmienny.
Khem, khem... *idzie obejrzeć zwiastun z Junkim drugi raz...*
Admete - Czw 16 Cze, 2016 15:06
| Aragonte napisał/a: | O Gong Shim się uśmiechnę, jak będzie całość. Jednak lepiej mi się ogląda skończone już dramy. W Signal jestem w siódmym odcinku |
Nie ma sprawy. Tylko Gong Shim to taka lekka bzdurka jest, ale ogląda się przyjemnie. A z Signal idziesz jak burza. Przy czym nie dziwię ci się. Jak się jeden odcinek kończy, to człowiek chce od razu oglądać następny, bo one się zazębiają.
Trzykrotka - Czw 16 Cze, 2016 15:45
A propos Gong Shim. to zachwyciła mnie akcja łapania kierownika-przechery z Jeju. Andante z Gong Shim dali czadu, zwłaszcza on Nawet akcent zmieniał na zamówienie.
I jeszcze boska była scena, kiedy odbierał w wielkiej konspirze jedzenie - gotowca ze spożywczaka. I w ogóle jego radość ze śmieciowego jedzenia, które odgrzewa sobie w mikrofali.
Aragonte - Czw 16 Cze, 2016 21:52
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | O Gong Shim się uśmiechnę, jak będzie całość. Jednak lepiej mi się ogląda skończone już dramy. W Signal jestem w siódmym odcinku |
Nie ma sprawy. Tylko Gong Shim to taka lekka bzdurka jest, ale ogląda się przyjemnie. A z Signal idziesz jak burza. Przy czym nie dziwię ci się. Jak się jeden odcinek kończy, to człowiek chce od razu oglądać następny, bo one się zazębiają. |
Ja często oglądam takim ciągiem - no, ale musi mnie drama wkręcić fabularnie albo emocjonalnie, w końcu takie guilty pleasure jak BBF też oglądałam ekspresowo, co prawda przewijając. A Signal wciąga jak bagno Dużo jest w tej dramie smutku i melancholii (bliskich mi, pewnie dlatego też to do mnie trafia), ale jest to dobrze wyważone lekkością i odrobiną humoru. Na szczęście są te perełki, zabawne scenki, które odciążają całość.
Zaraz będę kontynuować ten siódmy odcinek. Obejrzałam go chyba 20 minut - teraz sobie przypominam wizytę Młodego u pani detektyw. Te podchody jej mamusi, która oczywiście musiała spytać, ile też Młody ma latek Niby nie dzieje się tu nic jednoznacznie zabawnego, ale mnie ta scena mocno bawiła
A jak się Młody ładnie się ucieszył, kiedy dowiedział się, że szefowa jest chora i dlatego nie ma jej w pracy
Admete wie, czemu się ucieszył
Ale tak zasadniczo to robi się coraz bardziej dramatycznie, rysuje się coraz grubsza afera i przypuszczam, że dla niewielu może się to dobrze skończyć
Zapomniałam napisać, że na Młodego coraz przyjemniej mi się patrzy i chyba chętnie bym go jeszcze w czymś zobaczyła
Admete - Pią 17 Cze, 2016 05:42
Andante nie zawozi Aragonte Młodego możesz zobaczyć w My Paparotti ( obok króla z Tree, a w drugoplanowej jest Moo Hyul ) i we Front line. Niestety ten drugi to wojenny, ale bardzo dobry. Mam też Architecture 101 z nim i aktorem z królowej (Yushin ). W serialach grał tylko czterech bodajże w tym w Secret Door o księciu Sado. Ogólnie on więcej grał w filmach.
Aragonte - Pią 17 Cze, 2016 11:38
Muszę w końcu sprawdzić, jak ten aktor się nazywa
Mam obejrzane 9 odcinków Signal. Końcówka dziewiątego mocna. Coraz bardziej podziwiam scenarzystów - świetnie to pozaplatali
Admete - Pią 17 Cze, 2016 13:24
Scenariusz naprawdę jest przemyślany, postacie bardzo ciekawe - całość ( dla mnie ) bez zarzutu.
Aragonte - Pią 17 Cze, 2016 17:46
Oglądam dalej ten 10. odcinek. Aż się kulę w środku, jak patrzę na historię tego mordercy - a co więcej, widzę, że on na początku też był ofiarą. Brrrrrrrr. Świetnie to jest pokazane, telepie mnie z emocji, a nie mogę się oderwać. Jak już pisałam Admete w esmesie, mam teraz skojarzenia skandynawskie
I tak sobie myślę, że Agn i BeeMeR Signal powinno się spodobać, ale czy Trzykrotce, to nie jestem pewna
Admete - Pią 17 Cze, 2016 18:21
Rzeczywiście był na początku ofiarą. Ten motyw jest dość przejmujący. Aktora oglądam teraz w Master of revange. Też tak miałam - nie mogłam się oderwać i czekałam z utęsknieniem na weekend. Na Soompi czytałam dziś, że Signal zdobył popularność w Chinach i że wcale nie został ocenzurowany. Przy okazji się dowiedziałam, że z jakiegoś powodu Chiny mocno cenzurowały Kropki.
BeeMeR - Pią 17 Cze, 2016 18:26
Ja się za Signal na pewno kiedyś wezmę (jak zmymłam lub wywalę Tree), na razie jednak obejrzałam kolejną mini-dramę, całkiem niezłą. 5 odcinków, niewiele ponad godzinę czasu w sumie.
6 persons room
Młody człowiek (Białowłosy/ Wąż z Wenus, jako żywo nie wiedziałam że tu gra, zainteresował mnie temat) spadł z drabiny, rozbił głowę i uszkodził nogę, trafił więc do szpitala
do sali nr 313, z 5 kobietami w wieku od 12 do 68 lat, każda choruje na co innego (lub symuluje), psychicznie lub chirurgicznie: mądrala-małolata, matka, babcia, seksowna laska i stara panna
Zanim ktoś jak ja zarzuci dramie, że to nieprawdopodobieństwo, żeby mieszać płcie i oddziały szpitala, już dodam, że w tym szaleństwie jest metoda, znaczy: tak miało być
Mężczyzna powoli poznaje towarzyszki niedoli, dwie całuje z trzecią śpi (tą najmłodszą, zresztą mają najżywszą relację). Nie - to nie romans, bynajmniej. To obyczaj z morałem, tj apelem społecznym.
Dla tych, które nie obejrzą zaspoileruję, że
Całkiem mi się podobało.
Admete - Pią 17 Cze, 2016 18:50
Pomysł dobry Aragonte od 11 odcinka zacznie się historia starszego brata Młodego i jego samego. To chyba najsmutniejsza historia. No i odcinek 12, potem 13...
Aragonte - Pią 17 Cze, 2016 19:15
Na razie widzę, że notatka Mo Hyula o rozwiązywanych wspólnie sprawach chyba się zmieniła - Młody niechcący coś zmodyfikował?
Niedługo muszę iść na pociąg, ale chyba wyciągnę tam lapka i będę kontynuować 11. odcinek tzn. wiem, że raczej będzie mi tak niż tak ale i talk będę oglądać
Admete - Pią 17 Cze, 2016 19:23
Modyfikacje rzeczywistości będą się pojawiać do samego końca. W 12 i 13 odcinku Młody będzie naprawdę młody, bo wrócą do czasów jego dzieciństwa i czasów licealnych.
Aragonte - Pią 17 Cze, 2016 23:21
Na dworcu obejrzałam kawałek 11. odcinka Signal. Teraz go skończę. Jak pisałam w esemsie - chyba nie powinnam oglądać publicznie oglądać seriali, bo się potrafię nieprzystojnie chichrać A było z czego - podchody miłosne detektyw Cha, o których wiedział cały posterunek poza głównym zainteresowanym, a w finale Mo Hyul podający kawę szychom jako zastępstwo "kwiatuszka" z posterunku Cudne to było Aktor grający MH z Tree świetnie wypada w tej roli A na Młodego patrzę z coraz większą przyjemnością Obaj są do zakochania się, chociaż każdy jest zupełnie inny
Ogółem scenariuszowo i aktorsko jest świetnie, moim zdaniem
Skończyłam jednastkę i znowu mam tak Muszę choć zerknąć na następny odcinek, chociaż najpierw jednak wezmę prysznic.
Admete, znowu się przez Ciebie nie wyśpię
Edit: druga z hakiem, a ja oglądam 12. odcinek. Biedny Młody i jego Hyung Co za bagno... Dawno nie rzucałam tylu bluzgów w stronę ekranu
Edit: 13. odcinek. Chciałabym obu bohaterów uściskać - i Park Hae-Younga (Młodego), i Lee Jae-Hana (Mo Hyula).
Strasznie to wszystko jest zaplątane, a ja zaryczana jak nieszczęście
Nie wiem, jak ja jutro, tj. dzisiaj wstanę na pociąg - pewnie lepiej nie kłaść się w ogóle.
|
|
|