To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

BeeMeR - Czw 16 Cze, 2016 09:41

Jak mnie męczy myśl o powrocie i zmarnowaniu iluś godzin na nudną historię to tez wywalam, ale czasem/najczęściej interesuje mnie jednak jakaś postać czy aktor.

A gp to ja mam wiele - dołączyły do nich Nocki, czyli Night after Night.
Taka sympatyczna lekka bzdurka - czytelny dojrzewający romans (bo już się nie lubią :lol: ale byli spotkali się półnago w jednych ciepłych źródłach u szefa japońskiej yakuzy :lol: zbiegiem okoliczności oczywiście ;) ). Jak wspominałam - ona to klasyczna szara myszka, z tym, że charakterna wielce a nie potulna, On to elegancki znawca sztuki, prezenter telewizyjny, wykładowca.
Tańczyli już nawet - pół tańca prowadził on, połowę ona :rotfl: No i jedno dzieło sztuki zdobyła ona - jedno on ;)

Druga to piękna, elegancka Wydra - na razie nie jej nawet za co nie lubić, ale być może to się zmieni ;)
Drugi to przystojny melancholijny zwierzchnik.

A do tego sporo znajomych, no i piękne dzieła sztuki - kradzione, odzyskiwane. W sam raz dla mnie - jestem po dwóch odcinkach i na pewno będę stopniowo oglądać dalej.

Admete - Czw 16 Cze, 2016 10:20

Mam w planach ten serial - In Guka bardzo lubię. Wampirzy detektyw mnie znudził. Ja jednak z tymi wampirami nie mam po drodze...Obsada fajna. Spróbuj, może tobie się spodoba.
Agn - Czw 16 Cze, 2016 11:21

Ja tez, jesli drama mnie nie wciaga tak bardzo, to wywalam. Chyba nie mialam tak, by ogladac tylko jeden watek z dramy, a reszte przewijac. :mysle:

BeeMeR, czy ja tam widze nasza szalona Kim SamSoon?

Tej dramy z In Gukiem tez jestem ciekawa. In Guka nie znam, ale poznac moge.

Trzykrotka - Czw 16 Cze, 2016 11:30

In Guk jest naprawdę fajnym aktorem. Jest cudowny w komedii, ale sprawdza się tez w dramatycznych rolach, jak w I Remember You.

Odpowiadam za BeeMer: no tak, Kim Sam Soon tam gra, sprawną i lojalną policjantkę, córkę żłodzieja dzieł sztuki.

BeeMeR - Czw 16 Cze, 2016 11:33

Agn napisał/a:
BeeMeR, czy ja tam widze nasza szalona Kim SamSoon?
Owszem - a postać podobnie naburmuszona ;)
Agn - Czw 16 Cze, 2016 12:07

Trzykrotko, wlasnie pamietam, ze In Guk mial tu zawsze dobra opinie, dlatego najwyrazniej zerkne na te drame. :)
Trzykrotka - Czw 16 Cze, 2016 12:17

Agn napisał/a:
Trzykrotko, wlasnie pamietam, ze In Guk mial tu zawsze dobra opinie, dlatego najwyrazniej zerkne na te drame. :)

Może to moja słabość do niego, ale chłopak trafia do mnie od pierwszego Master's Sun. Masę dram już z nim obejrzałam...

A ja nie mogę doczekać się Scarlett Heart :serduszkate: Trailer obejrzałam jakąś zawstydzającą ilość razy :zawstydzona2:

Another Miss Oh nr 14
Jaki pozytywny odcinek :banan:

Porwanie pierwsza klasa, śmiałam się przy całej akcji jak głupia. I kto by podejrzewał poważniego pana Tumnusa o takie pomysły? :rotfl: Konsekwencje były piękne. I wspólna praca i wspólne polegiwanie w trawach i wspólne czułe słówka :serduszkate:
Ale że koledzy OHY z pracy jednak ruszyli dupska, zeby ją ratować - nonono...
Zauważyłaś BeeMer, że DK bardziej niż pocałunków i seksu pragnie przytulania? On ciągle wtula sie w Hae Young - pewnie nie miał go kto tulić w dzieciństwie. Uwielbiam jego uśmiech po tylu odcinakch smutnych oczu i powagi.
Zachwyconam tez akcją z prawnikiem -kondomikiem. Szybko zajarzył orzeł-sokół jeden. Dla Isadory brawa i pokłon za styl i klasę: i to, jak nie pozwoliła szmacić ojca swojego dziecka w domu, i jak stylowo pozbyła się żądnych zemsty "tygodniówek" tego dziada i za to, że nie chciała, żeby wiedział o dziecku.
Tae Jin - mam po prostu jeden wielki zamęt w sercu co do niego. Serce mi się do niego rwie, żal mi go potwornie. Ale boję się tego, co może zrobić. Oby nie :trzyma_kciuki:

BeeMer- dzięki za cudne rozważania o szkole całowania a la Eric :rotfl:
Wolę takie uczone dyskusje, niż wojenki, które przetaczają się przez tumblry i inne takie.

Agn - Czw 16 Cze, 2016 12:46

Cytat:
A ja nie mogę doczekać się Scarlett Heart Trailer obejrzałam jakąś zawstydzającą ilość razy

Och, ty tez? :serce: To nie jestem sama! :mrgreen: Czekam jak na szpilkach na koniec sierpnia...

Aragonte - Czw 16 Cze, 2016 13:37

Admete napisał/a:
Bardzo ładne wpisy. Aragonte niestety oczy pocić ci się będę od czasu do czasu. Te momenty humoru jak ta na posterunku ze sprzątaniem sprawiają, że widz łapie oddech. Masz rację z tymi wyborami. Sama coś o tym wiem. Ja Gong Shim uwielbiam dla Sunbae i roli Andante. Jak na niego patrzę, to się uśmiecham.

O Gong Shim się uśmiechnę, jak będzie całość. Jednak lepiej mi się ogląda skończone już dramy. W Signal jestem w siódmym odcinku :wink:

Trzykrotka - Czw 16 Cze, 2016 13:37

Agn napisał/a:
Cytat:
A ja nie mogę doczekać się Scarlett Heart Trailer obejrzałam jakąś zawstydzającą ilość razy

Och, ty tez? :serce: To nie jestem sama! :mrgreen: Czekam jak na szpilkach na koniec sierpnia...

Ty też wiesz dokładnie, w którch miejscach pojawi się Jun Ki? :zawstydzona2:
I jakim głosem się odezwie? :rumieniec:

Agn - Czw 16 Cze, 2016 13:50

Co do nanosekundy... :rumieniec:

(Oraz jakim glosem jaka propozycje bedzie skladal...)

BeeMeR - Czw 16 Cze, 2016 14:35

Trzykrotka napisał/a:
chłopak trafia do mnie od pierwszego Master's Sun. Masę dram już z nim obejrzałam...
Another Parting polecam ;)
Napisy na którymś forum ;)

Trzykrotka napisał/a:
Porwanie pierwsza klasa, śmiałam się przy całej akcji jak głupia. I kto by podejrzewał poważniego pana Tumnusa o takie pomysły? :rotfl: Konsekwencje były piękne. I wspólna praca i wspólne polegiwanie w trawach i wspólne czułe słówka :serduszkate:
I wspólne tłumaczenie się na komisariacie :rotfl:
Też się obśmiałam przy tej akcji jak dzika :mrgreen: A jeszcze przy mamusi, jak zrezygnowana rzekła: "weź już ją sobie..." :rotfl:

Trzykrotka napisał/a:
Ale że koledzy OHY z pracy jednak ruszyli dupska, zeby ją ratować - nonono...
Ano... Teraz to dopiero "piękna" OHY będzie zazdrosna :P

Trzykrotka napisał/a:
Dla Isadory brawa i pokłon za styl i klasę: i to, jak nie pozwoliła szmacić ojca swojego dziecka w domu, i jak stylowo pozbyła się żądnych zemsty "tygodniówek" tego dziada i za to, że nie chciała, żeby wiedział o dziecku.
Piękna akcje, jedna i druga, coby tatuś z przypadku przestał się szmacić i pozwalać traktować lekceważąco :oklaski: - dobrze, że prawnik w ogóle zajarzył, orzeł-sokół - ładnie powiedziane :lol:

Trzykrotka napisał/a:
cudne rozważania o szkole całowania a la Eric :rotfl: Wolę takie uczone dyskusje, niż wojenki, które przetaczają się przez tumblry i inne takie.
Też lubię takie uczone dyskusje i traktaty :party:
;)

A motyw przytulania piękny - pewnie, że zwróciłam uwagę że tego mu było brak najbardziej - no i zresztą wtulanie wychodzi im doskonale, jakby niczego innego nie pragnęli bardziej - piękny jest też ten desperacki hug na koniec odcinka 14 :serduszkate: Takie "chwilo trwaj", bo choć udało się zmienić pomniejsze wizje, przebieg tej głównej jakoś wciąż jest nieodmienny.

Khem, khem... *idzie obejrzeć zwiastun z Junkim drugi raz...*

Admete - Czw 16 Cze, 2016 15:06

Aragonte napisał/a:
O Gong Shim się uśmiechnę, jak będzie całość. Jednak lepiej mi się ogląda skończone już dramy. W Signal jestem w siódmym odcinku :wink:

Nie ma sprawy. Tylko Gong Shim to taka lekka bzdurka jest, ale ogląda się przyjemnie. A z Signal idziesz jak burza. Przy czym nie dziwię ci się. Jak się jeden odcinek kończy, to człowiek chce od razu oglądać następny, bo one się zazębiają.

Trzykrotka - Czw 16 Cze, 2016 15:45

A propos Gong Shim. to zachwyciła mnie akcja łapania kierownika-przechery z Jeju. Andante z Gong Shim dali czadu, zwłaszcza on :rotfl: Nawet akcent zmieniał na zamówienie.
I jeszcze boska była scena, kiedy odbierał w wielkiej konspirze jedzenie - gotowca ze spożywczaka. I w ogóle jego radość ze śmieciowego jedzenia, które odgrzewa sobie w mikrofali.

Aragonte - Czw 16 Cze, 2016 21:52

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Nie ma sprawy. Tylko Gong Shim to taka lekka bzdurka jest, ale ogląda się przyjemnie. A z Signal idziesz jak burza. Przy czym nie dziwię ci się. Jak się jeden odcinek kończy, to człowiek chce od razu oglądać następny, bo one się zazębiają.

Ja często oglądam takim ciągiem - no, ale musi mnie drama wkręcić fabularnie albo emocjonalnie, w końcu takie guilty pleasure jak BBF też oglądałam ekspresowo, co prawda przewijając. A Signal wciąga jak bagno :excited: Dużo jest w tej dramie smutku i melancholii (bliskich mi, pewnie dlatego też to do mnie trafia), ale jest to dobrze wyważone lekkością i odrobiną humoru. Na szczęście są te perełki, zabawne scenki, które odciążają całość.
Zaraz będę kontynuować ten siódmy odcinek. Obejrzałam go chyba 20 minut - teraz sobie przypominam wizytę Młodego u pani detektyw. Te podchody jej mamusi, która oczywiście musiała spytać, ile też Młody ma latek :mrgreen: Niby nie dzieje się tu nic jednoznacznie zabawnego, ale mnie ta scena mocno bawiła :-D
A jak się Młody ładnie się ucieszył, kiedy dowiedział się, że szefowa jest chora i dlatego nie ma jej w pracy :-D
Admete wie, czemu się ucieszył :wink:

Ale tak zasadniczo to robi się coraz bardziej dramatycznie, rysuje się coraz grubsza afera i przypuszczam, że dla niewielu może się to dobrze skończyć :-|

Zapomniałam napisać, że na Młodego coraz przyjemniej mi się patrzy :wink: i chyba chętnie bym go jeszcze w czymś zobaczyła :mrgreen:

Admete - Pią 17 Cze, 2016 05:42

Andante nie zawozi :) Aragonte Młodego możesz zobaczyć w My Paparotti ( obok króla z Tree, a w drugoplanowej jest Moo Hyul ) i we Front line. Niestety ten drugi to wojenny, ale bardzo dobry. Mam też Architecture 101 z nim i aktorem z królowej (Yushin ). W serialach grał tylko czterech bodajże w tym w Secret Door o księciu Sado. Ogólnie on więcej grał w filmach.
Aragonte - Pią 17 Cze, 2016 11:38

Muszę w końcu sprawdzić, jak ten aktor się nazywa :wink:
Mam obejrzane 9 odcinków Signal. Końcówka dziewiątego mocna. Coraz bardziej podziwiam scenarzystów - świetnie to pozaplatali :oklaski:

Admete - Pią 17 Cze, 2016 13:24

Scenariusz naprawdę jest przemyślany, postacie bardzo ciekawe - całość ( dla mnie ) bez zarzutu.
Aragonte - Pią 17 Cze, 2016 17:46

Oglądam dalej ten 10. odcinek. Aż się kulę w środku, jak patrzę na historię tego mordercy - a co więcej, widzę, że on na początku też był ofiarą. Brrrrrrrr. Świetnie to jest pokazane, telepie mnie z emocji, a nie mogę się oderwać. Jak już pisałam Admete w esmesie, mam teraz skojarzenia skandynawskie :wink:

I tak sobie myślę, że Agn i BeeMeR Signal powinno się spodobać, ale czy Trzykrotce, to nie jestem pewna :mysle:

Admete - Pią 17 Cze, 2016 18:21

Rzeczywiście był na początku ofiarą. Ten motyw jest dość przejmujący. Aktora oglądam teraz w Master of revange. Też tak miałam - nie mogłam się oderwać i czekałam z utęsknieniem na weekend. Na Soompi czytałam dziś, że Signal zdobył popularność w Chinach i że wcale nie został ocenzurowany. Przy okazji się dowiedziałam, że z jakiegoś powodu Chiny mocno cenzurowały Kropki.
BeeMeR - Pią 17 Cze, 2016 18:26

Ja się za Signal na pewno kiedyś wezmę (jak zmymłam lub wywalę Tree), na razie jednak obejrzałam kolejną mini-dramę, całkiem niezłą. 5 odcinków, niewiele ponad godzinę czasu w sumie.

6 persons room

Młody człowiek (Białowłosy/ Wąż z Wenus, jako żywo nie wiedziałam że tu gra, zainteresował mnie temat) spadł z drabiny, rozbił głowę i uszkodził nogę, trafił więc do szpitala

do sali nr 313, z 5 kobietami w wieku od 12 do 68 lat, każda choruje na co innego (lub symuluje), psychicznie lub chirurgicznie: mądrala-małolata, matka, babcia, seksowna laska i stara panna

Zanim ktoś jak ja zarzuci dramie, że to nieprawdopodobieństwo, żeby mieszać płcie i oddziały szpitala, już dodam, że w tym szaleństwie jest metoda, znaczy: tak miało być ;)

Mężczyzna powoli poznaje towarzyszki niedoli, dwie całuje z trzecią śpi ;) (tą najmłodszą, zresztą mają najżywszą relację). Nie - to nie romans, bynajmniej. To obyczaj z morałem, tj apelem społecznym.

Dla tych, które nie obejrzą zaspoileruję, że
Spoiler:
gość po prostu leży w śpiączce po wypadku - a te dzikie wizje jakie ma to poniekąd sen, składają się z osób, które pojawiają się na oddziale: matka, siostra, pielęgniarki. A gdyby założył kask i ochronne buty cieszyłby się życiem w pełni.

Całkiem mi się podobało.

Admete - Pią 17 Cze, 2016 18:50

Pomysł dobry ;) Aragonte od 11 odcinka zacznie się historia starszego brata Młodego i jego samego. To chyba najsmutniejsza historia. No i odcinek 12, potem 13...
Aragonte - Pią 17 Cze, 2016 19:15

Na razie widzę, że notatka Mo Hyula o rozwiązywanych wspólnie sprawach chyba się zmieniła - Młody niechcący coś zmodyfikował? :shock:
Niedługo muszę iść na pociąg, ale chyba wyciągnę tam lapka i będę kontynuować 11. odcinek :excited: tzn. wiem, że raczej będzie mi tak :cry2: niż tak :love_shower: ale i talk będę oglądać :wink:

Admete - Pią 17 Cze, 2016 19:23

Modyfikacje rzeczywistości będą się pojawiać do samego końca. W 12 i 13 odcinku Młody będzie naprawdę młody, bo wrócą do czasów jego dzieciństwa i czasów licealnych.
Aragonte - Pią 17 Cze, 2016 23:21

Na dworcu obejrzałam kawałek 11. odcinka Signal. Teraz go skończę. Jak pisałam w esemsie - chyba nie powinnam oglądać publicznie oglądać seriali, bo się potrafię nieprzystojnie chichrać :lol: A było z czego - podchody miłosne detektyw Cha, o których wiedział cały posterunek poza głównym zainteresowanym, a w finale Mo Hyul podający kawę szychom jako zastępstwo "kwiatuszka" z posterunku :mrgreen: :rotfl: Cudne to było :mrgreen: Aktor grający MH z Tree świetnie wypada w tej roli :oklaski: A na Młodego patrzę z coraz większą przyjemnością :wink: Obaj są do zakochania się, chociaż każdy jest zupełnie inny :wink:
Ogółem scenariuszowo i aktorsko jest świetnie, moim zdaniem :oklaski:

Skończyłam jednastkę i znowu mam tak :shock: :shock: Muszę choć zerknąć na następny odcinek, chociaż najpierw jednak wezmę prysznic.
Admete, znowu się przez Ciebie nie wyśpię :-P

Edit: druga z hakiem, a ja oglądam 12. odcinek. Biedny Młody i jego Hyung :cry2: Co za bagno... Dawno nie rzucałam tylu bluzgów w stronę ekranu :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:

Edit: 13. odcinek. Chciałabym obu bohaterów uściskać - i Park Hae-Younga (Młodego), i Lee Jae-Hana (Mo Hyula).
Strasznie to wszystko jest zaplątane, a ja zaryczana jak nieszczęście :cry2: :cry2: :cry2:

Nie wiem, jak ja jutro, tj. dzisiaj wstanę na pociąg - pewnie lepiej nie kłaść się w ogóle.