To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji - odsłona 4

Agn - Śro 26 Lis, 2014 21:19

Cytat:
I tak zero informacji jak się schadzka podobała? I wachlarz? No wiesz :foch2:

No bo napisałaś już to wszystko, co wypada powiedzieć o tej schadzce - że śliczna jak marzenie. I pisanie po kamieniu wodą, wachlarzyk (ale od razu przypomniał mi się pewien Satto i to, co on potrafił wyprawiać z wachlarzem - ufam, że i SY co nieco pokaże w tej kwestii), nauka... i w ogóle. :serce:
BeeMeR napisał/a:
Ale w końcu będzie - jak np. High Heels :kwiatek:

No właśnie pół roku na to czekałam!!! Zwariuję... :cry2:
Admete napisał/a:
Gdzie się Trzykrotka podziała?

Nie wiem, ale też mi tęskno do jej cudnych komentarzy i w ogóle.
BeeMeR napisał/a:
Agn, masz ładny avek :kwiatek:

Dziękować.
Wnioskuję, że poprzedni wam się nie podobał. :P
zooshe napisał/a:
Skończyłam finałowy odcinek Liar Game i jestem :excited:

ZOOSHEEEE!!! :przytul:
zooshe napisał/a:
I jeszcze jaka zajefajna zapowiedz sezonu 2, który choć nie został oficjalnie potwierdzony to przecież nie wyobrażam sobie aby go nie było.

O wow! Będzie drugi sezon? Co się wyprawia w tej Korei, ja nie wiem...
Cytat:
Ja chce już, teraz, zaraz! :thud:

Hihihi muszę się zapoznać z tą dramą w najbliższym (wolnym) czasie. :mrgreen:

Dobra, koniec tego obijania się, czas się brać do roboty. Drama się sama nie obejrzy...

Admete - Śro 26 Lis, 2014 21:27

Trochę fotek z TPM:

I PSH:

A w odcinku 11 małe prison break plus przedsmak tego, kim stanie się SY.

Agn - Śro 26 Lis, 2014 21:34

Admete napisał/a:
Trochę fotek z TPM:

O, to ta słynna grzywka, której tak się boi BeeMeRek? Fajna jeeeest! :serce:
Admete napisał/a:
I PSH:

On ma interesujące to wejrzenie spode łba. :)

Admete - Śro 26 Lis, 2014 21:45

Agn napisał/a:
On ma interesujące to wejrzenie spode łba. :)

A jaki garnitur ma ładny ;) Też taki chcę :D To jeszcze grzywka ;)

Bardzo ładny krawat ;)

Agn - Śro 26 Lis, 2014 21:48

Admete napisał/a:
A jaki garnitur ma ładny ;) Też taki chcę :D

Też byś sobie go powiesiła i potem z nim tańczyła, jak niejaka Mi Rae? ;)
Admete napisał/a:
Bardzo ładny krawat ;)

Faktycznie zacny. :mrgreen:

Lecę przez ósemkę TPM - oh holy duck, ależ się oficer Shin wpierdzielił... Co on robi, do diaska?! :wsciekla: Nie rób tego, chłopie, ostrzeż przyjaciela... *już ma łzy w oczach*

Admete - Śro 26 Lis, 2014 21:52

Trzykrotka powróciła do domu i ma zamiar zajrzeć na Forum, tylko ogarnie dramową rzeczywistość i nadrzeczywistość oraz nierzeczywistość ;) Kolejny wiersz Lechonia - dedykowany Shinowi:

Nokturn

Cóż ja jestem? Liść tylko, liść, co z drzewa leci.
Com czynił - wszystko było pisane na wodzie.
Liść jestem, co spadł z drzewa w dalekim ogrodzie,
Wiatr niesie go aleją, w której księżyc świeci.

Jednego pragnę dzisiaj: was, zimne powiewy!
Wiec nieś mnie, wietrze chłodny, nie pytając po co,
Pomiędzy stare ścieżki, zapomniane krzewy,
Które wszystkie rozpoznam i odnajdę nocą.

W ostatniej woni lata, w powiewie jesieni
Niech padnę pod strzaskany ganek kolumnowy,
By ujrzeć te, com widział, podniesione głowy
Wśród teraz pochylonych, zamyślonych cieni.

Uciszaj, srebrna nocy, całą ziemię śpiewną!
A ja padnę na trawę wilgotną od rosy,
Lub będę muskał cicho niegdyś złote włosy,
Których dziś już koloru nie poznałbym pewno.

I dla głównej pary:

Jan Lechoń – Modlitwa

Gwiazd siewco i księżyców, co w eterze wiszą,
O! Panie nad deszczami i Panie nad skwarem!
Porównaj nas zmęczonych z milczącym obszarem,
Niebiosa ku nam nachyl i napój nas ciszą.

O! utop nas w Twych światów bezmiernej głębinie,
Posrebrzaj nas jak gwiazdy, rozpuszczaj jak morze,
Nalewaj nas powietrzem w błękitne przestworze,
Nastrajaj nas jak echo i słuchaj, jak ginie.

Bladym uczyń nas rankiem, wschodzącym na niebie,
Obłokiem, co w południe leniwo przepływa,
Woalem czarnej nocy, co ziemię nakrywa -
Oswobódź nas od duszy i wybaw od siebie.

Cytat:
Też byś sobie go powiesiła i potem z nim tańczyła, jak niejaka Mi Rae? ;)

Bardzo lubię garnitury - żakiety, marynarki i często noszę. Po prostu mi się faktycznie podoba, kolor, faktura. Nosiłabym taki.

Agn - Śro 26 Lis, 2014 22:01

Cytat:
Trzykrotka powróciła do domu i ma zamiar zajrzeć na Forum, tylko ogarnie dramową rzeczywistość i nadrzeczywistość oraz nierzeczywistość ;)

:rotfl: Tak, to brzmi jak Trzykrotka. :rotfl:
A właśnie jej szybką strzałkę posłałam, że tęsknimy. :)
Admete napisał/a:
Kolejny wiersz Lechonia - dedykowany Shinowi:

Nokturn

Przepiękny! Choć podejrzewam, że jeszcze bardziej docenię wiersz pod kątem postaci, jak obejrzę całość dramy i zobaczę wszystko, co miał zrobić Shin Myun.
Tak mi strasznie żal tej postaci. On zamierza teraz zrobić coś potwornie złego, a ja nie mogę powstrzymać żalu, zamiast wyklinać go na czym świat stoi.
Admete napisał/a:
Bardzo lubię garnitury - żakiety, marynarki i często noszę.

Ja też - przepadam. Zwłaszcza gdy leży jak skrojony na miarę na mężczyźnie. Nie wiem, czy sama dobrze bym się czuła w garniturze - musiałabym spróbować.

BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 22:04

Admete napisał/a:
BeeMer popatrz kogo ci znalazłam ;)
A dziękować. Podobają mi się jego oczy (bo PSH oczy nie :P ) natomiast usta/uśmiech na odwrót ;) ot, taka ze mnie maruda :P
Zdjęcia też ładne - ze sceny ogniskowej tam chyba też, co to ją już kilka razy widziałam,bo piękna :serduszkate: Raz, że kissu ładne, dwa, że tak lgną do siebie przytuleni, że mmmm... :serce2:

Admete -śliczny avek, poprzedni też :kwiatek:

Wiersze piękne, wrzuć w wierszowy wątek też :kwiatek: (żebym po dramie też znalazła)

Admete napisał/a:
Oswobódź nas od duszy i wybaw od siebie.
A to i do Shina pasuje...
Agn - Śro 26 Lis, 2014 22:13

BeeMeR napisał/a:
Podobają mi się jego oczy (bo PSH oczy nie :P ) natomiast usta/uśmiech na odwrót ;) ot, taka ze mnie maruda :P

Mam podobnie. Bardzo podobają mi się jego oczy, ale reszta twarzy już nie bardzo. Ale nie o to chodzi - ta postać jest świetnie skrojona.

Agn - Śro 26 Lis, 2014 22:21

....................nienawidzę matki Se Ryung.
K. mać, tak jej pasuje wymordowanie całej rodziny?! Łącznie z małym dzieckiem?!!! Wierny cień jej pana i władcy - mężczyzny! Baby to miały przerąbane - urabiane od dziecka do tego stopnia, że na starość były zwyczajnie durne. :evil:
Służce też bym najchętniej przywaliła. :wsciekla:

BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 22:24

Służki nie bij, jeszcze się przyda ;)
A matka ma pranie mózgu za sobą w takim małżeństwie - potem będzie piękna scena jak nie uderzy córki.

Agn - Śro 26 Lis, 2014 22:28

BeeMeR napisał/a:
Służki nie bij, jeszcze się przyda ;)

Wkurzyła mnie nieziemsko. I jeszcze nałgała, że jej pani jest chora - no co za wstrętna dziewucha! :wsciekla:
BeeMeR napisał/a:
potem będzie piękna scena jak nie uderzy córki.

Może dla odmiany choć raz ktoś jej przyłoży, czego jej szczerze życzę. Najlepiej przez łeb. :evil:

Chciałam wspomnieć dwie sprawy (tak zupełnie o czapy) - ostatni seans TW natchnął mnie, by się zastanowić, jak wygląda sprawa kręcenia dramy, kiedy na planie jest dziecko. Dziecko raczej nie będzie 24 h/dobę zasuwać na planie, a tempo kręcenia jest nieubłagalne. :mysle:
I druga - jak by ktoś narzekał na nasz wątek, to pragnę zauważyć, że jest absolutnie cudowny. Mamy dogłębne dysputy, ląduje tu poezja najwyższych lotów, że o zobrazowaniu najważniejszych kwestii nie wspomnę. :serduszkate:

BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:04

Może dzieci mają priorytet w grafiku.

Sceny na łodzi są świetnie nakręcone :excited: - zwłaszcza te z kluczami - i potem rozbitkami plus na lądzie - zachwyconam.
Bohater się przez chwilę zachowuje jak przygłup, ale odzyskuje rezon
Spoiler:
no i udaje się pomścić ojca - jeden z listy mniej

Muzyka jest świetna - muszę sobie skombinować :serce:
Oczywiście w chytroplanie pozbycia się KSY widzę pokaźną dziurę, ale to nie pierwszy raz w tej dramie :P
Trzeba go było związanego za burtę, albo nożem w bebechy, a nie topić cały kosztowny statek :P

Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:07

O nie... :cry2:
Ósmy odcinek to się tak kończy (no mówiłam, że wstęp do dramy i mamy koło!), że się nie pozbieram. :cry2: Acz na szczęście nie zaszlachtowano przy okazji tej malutkiej.
Choć jak znam dramaland pewnie teraz zostanie sprzedana na jakąś niewolnicę. :?
Straszne to było. Jak ten koleś tym kiścieniem przywalił w głowę... nie, nawet nie chcę myśleć. :cry2:
Muszę sobie popatrzeć na coś ładnego.
Dlatego wybaczcie, ale nie wytrzymam. Najwyżej mi kota pogonicie, ale ja dzisiaj stopniałam przy tych fotkach. Już naprawdę wam oszczędzę zdobyczy z Joseon Gunman, znajcie me dobre serduszko.

Ach, od razu lepiej!

BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:10

Agn napisał/a:
Już naprawdę wam oszczędzę zdobyczy z Joseon Gunman, znajcie me dobre serduszko.
Ale to żartujesz, nie?

A tą sesję widziałaś?
http://forums.soompi.com/...%EA%B8%B0/p1118
Mnie się to uśmiechnięte z wiatrakami podoba :serce:

A w ogóle kto by miał narzekać na ten wątek, wspaniały jest :serce:

Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:12

BeeMeR napisał/a:
Ale to żartujesz, nie?

Nie, serio mówię. Czasem wklejam fotki, reakcji żadnej, to sobie myślę, że wymownym milczeniem omijacie moją fazę, nie chcę was dręczyć. Obecnie trwa radosne ogladanie PSH w TPM i tak mi głupio. :rumieniec:
BeeMeR napisał/a:
A tą sesję widziałaś?
http://forums.soompi.com/...%EA%B8%B0/p1118
Mnie się to uśmiechnięte z wiatrakami podoba :serce:

No BA! Jest absolutnie śliczna. :mrgreen:

Edycja: Wścieknę się zaraz. Zdobyłam muzykę z TPM (raczej nie całą, choć utworów dużo) i kurde tego, na którym najbardziej by mi zależało oczywiście nie ma. :evil:

BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:17

Agn napisał/a:
Zdobyłam muzykę z TPM
Gdzie? :mysle:

Agn napisał/a:
reakcji żadnej
Tak jak Ty o schadzce - co tu kolejny raz pisać że ładne zdjęcia albo pan na nich.

Naści kąpiącego się nocą PSH - na poprawę humoru :kwiatek:

Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:23

BeeMeR napisał/a:
Agn napisał/a:
Zdobyłam muzykę z TPM
Gdzie? :mysle:

Wiadomo gdzie. Wysyłam płytkę do Admete, gdzie owa muzyka została też nagrana, więc jak by co będziesz miała blisko. Chyba że nie po drodze zupełnie, to ci też mogę tegez-szmeges. :D
BeeMeR napisał/a:
Tak jak Ty o schadzce

Oj bo skupiłam się na czym innym. Za to ja się wyzewnętrzniłam na temat śliczności huśtawkowej, o! :P
BeeMeR napisał/a:
Naści kąpiącego się nocą PSH - na poprawę humoru :kwiatek:

:rotfl: Takie mopy mają, że się musiałam zastanowić, który to. :rotfl:

BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:33

Peruki mają zacne, owszem :lol:
Zawsze mogłam też dla zmyły wrzucić klatona, który biega bez koszuli cały czas;)

Ok, znalazłam sobie muzykę - dla chcącego nic trudnego przecież.
której piosenki / utworu brakuje?

Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:35

No tooooooopra! Będzie na ciebie!
Na pierwszy rzut (ale za to solidny) kilka wesołych ujęć z planu...

Było mnie nie prowokować. :twisted:

Agn - Śro 26 Lis, 2014 23:37

BeeMeR napisał/a:
której piosenki / utworu brakuje?

To jest taki bardzo fajny utwór (nie piosenka), który zawsze leci, jak zaczyna się jakaś poważniejsza akcja. Np. w pierwszym odcinku jak Shin z kumplem ganiali po miasteczku i wyłapywali złodziejaszków - wtedy leciało. Wyraźny rytm, bęben... Coś w sam raz dla Agn. :serce:

BeeMeR - Śro 26 Lis, 2014 23:53

Jutro będę słuchać com nabyła.
Zdjęcia fajowe :kwiatek:

Drama jest obecnie zarąbistą przygodówką - trup ściele się gęsto, ale zachwyconam.
Tylko sprzedawanie kobiet i dzieci w niewolę jest podłe i okrutne :cry2:

Trzykrotka - Śro 26 Lis, 2014 23:54

Dobrze jest znowu tu być :hug_grupowy:

Nie no... ćinća :-| Złego słowa nie mogę powiedzieć na mój laptop (dobry sprzęcik, dobry *{oby jeszcze trochę pociągnął :trzyma_kciuki: } ale sfrustrowac się można, kiedy po takiej zsyłce jak moja nie można tu wejść i was uściskać

:hug_grupowy:
Stęskniłam się za wami jak - nie przymierzając i nie przesadzając - za nową dramą Siwona.
Jutro :trzyma_kciuki: (bo spac też trzeba) skomentuję wszystko od strony 52, bo az mnie klawiatura swędzi do dołączenia się do zachwytów i różnych innych. A na razie tylko wielkie moje pokłony za linki tekstowe na temat Jun Ki (Aragonte - jesteś genialną wyszukiwaczką, bardzo się polecam na zaś :kwiatek: ) i zdjęcia.
Jejku, piszczę przy fotkach jak nastolatka: garnitury, fruwanie w powietrzu, nawet włosy w kolorze latte i znienawidzonym trupiobiałym, kapelutek z Jakarty - jej :serduszkate: Dzięki za trzymanie mnie przy życiu i podawanie tlenu na tym wygnaniu

Uwaga, trochę ogłoszeń po prasówce z dramabeans:

- plotkuje się o 2 sezonie Liar Games bo drama odniosła oszałamiający sukces
- na dramafever trwa glosowanie na ich nagrody "naj" za ten rok. Obgłosowałam Jun Ki na wszystkie możliwe sposoby (Gunman przewija się chyba w kazdej kategorii prócz "ulubiona drama japońska") i nawet na zasmarkany pocałunek zagłosowałam. Powinnam dostać ten stłuczony kompas w darze, co powiecie?
- a propos Jun Ki - z chińskiego filmu cieszę się o tak :love_shower: a chodzą też plotki o dramie na lato. Ale tylko plotki
Mianowicie: siostry Hong planują nowe dzieło z producentem TGL :cheerleader2: W komentarzach internautów wyczytałam, że (*cichutko to piszę, żeby Admete przeoczyła :lol: ) chodzą słuchy o tym, że piszą z myślą o Jun Ki i ich ulubionej pani Gong. bez Gongowej mogę się obejść, choć ją lubię, ale Jun Ki u sióstr Gong w czymś, co miałoby ręce i nogi - proszę trzy porcje przez dwa tygodnie codziennie :serduszkate:

c.d.n

Agn - Czw 27 Lis, 2014 00:00

Dziewczynki, patrzajcie! http://www.dramafever.com...ness-pictorial/
To stąd były ostatnie fotki CSW. Ale nie powiem, na jednej focie to ma przedziwny sweterek, myślę, że nawet Kim Tan byłby zadowolony.
BeeMeR napisał/a:
Tylko sprzedawanie kobiet i dzieci w niewolę jest podłe i okrutne :cry2:

Oho? Czyżbym zgadła z tą małą?
Trzykrotka napisał/a:
Dobrze jest znowu tu być :hug_grupowy:

TRZYKROTKAAAA!!! :hug_grupowy: :hug_grupowy: :hug_grupowy:
Trzykrotka napisał/a:
Stęskniłam się za wami jak - nie przymierzając i nie przesadzając - za nową dramą Siwona.

Swoją szosą - czy Siwon coś kręci? Czy też kręci że coś kręci? :mysle:
Trzykrotka napisał/a:
Jejku, piszczę przy fotkach jak nastolatka: garnitury, fruwanie w powietrzu, nawet włosy w kolorze latte i znienawidzonym trupiobiałym, kapelutek z Jakarty - jej :serduszkate: Dzięki za trzymanie mnie przy życiu i podawanie tlenu na tym wygnaniu

...okej, nie będę już was oszczędzać. :twisted:
Cytat:
- na dramafever trwa glosowanie na ich nagrody "naj" za ten rok. Obgłosowałam Jun Ki na wszystkie możliwe sposoby (Gunman przewija się chyba w kazdej kategorii prócz "ulubiona drama japońska")

A dziwne - reprezentanta tej nacji na planie mieli :lol:
Gdzie to głosowanie? Muszę szczodrze rozdać głosy tym, którym się to należy. :mrgreen:
Trzykrotka napisał/a:
Powinnam dostać ten stłuczony kompas w darze, co powiecie?

Ale jak ci przyślą wraz z właścicielem, to się podzielisz? :sprytny:
Cytat:
Mianowicie: siostry Hong planują nowe dzieło z producentem TGL :cheerleader2: W komentarzach internautów wyczytałam, że (*cichutko to piszę, żeby Admete przeoczyła :lol: ) chodzą słuchy o tym, że piszą z myślą o Jun Ki i ich ulubionej pani Gong. bez Gongowej mogę się obejść, choć ją lubię, ale Jun Ki u sióstr Gong w czymś, co miałoby ręce i nogi - proszę trzy porcje przez dwa tygodnie codziennie :serduszkate:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :excited: O mamuniu, tak! Tak! Taaaaaak!!! Proszę!!! :excited:
BeeMeR - Czw 27 Lis, 2014 00:03

Trzykrotka napisał/a:
A my za Tobą to nie? :przytul:

Trzykrotka napisał/a:
Obgłosowałam Jun Ki na wszystkie możliwe sposoby
Ja też!

Trzykrotka napisał/a:
i nawet na zasmarkany pocałunek zagłosowałam.
Ja też - cóż zrobić, lepszego i tak nie było ;)

Trzykrotka napisał/a:
chodzą słuchy o tym, że piszą z myślą o Jun Ki
Oj, chciałabym i ja - niekoniecznie z Gongową.