Seriale - SUPERNATURAL: Winchesterowie kontra reszta świata i zaświata
Deanariell - Nie 24 Sty, 2010 19:05
| Agn napisał/a: | | O, to jest waniliowy? Mnie się zdarzyło jeść tylko taki ze śliwkami, ciemny. To chyba jakiś standardowy... |
Hmmmmmm... To może ja myślałam o czymś w rodzaju budyniu, zwanego czasami mylnie chyba puddingiem? Prawdę mówiąc nie miałam jeszcze nigdy okazji skosztować tego specjału wg oryginalnej receptury angielskiej...
Pudding w wykonaniu Dean'a trzeba będzie chyba ochrzcić jako amerykański...
Agn - Nie 24 Sty, 2010 19:12
Pudding ten angielski jest ciastowaty, trochę kitowaty, ma przyprawy w stylu piernikowym, jest ciemny i nie ma nic wspólnego z budyniem.
A przynajmniej taki pudding, jak ja jadłam, tak się prezentował. Nawet z daleka nie przypominał budyniu.
Harry_the_Cat - Nie 24 Sty, 2010 22:39
Aaaaa! dzis urodziny Deana!!!!
Caitriona - Nie 24 Sty, 2010 23:00
Sto lat dla Deana!!!!!
Anaru - Pon 25 Sty, 2010 01:03
Stęskniłam się za serialem...
Basiuuuuu, lepiej mi się ogląda wspólnie...
Dobrze wytypowałam zuoooo, zgadłam!
Pomysł fajny, machanie chomikiem, tzn. pudding(iem?) mnie przyprawiło o rechot, nie czuję się zdegustowana ani trochę.
A teraz gwoli przypomnienia pięknych braci W kilka zdjątek:
Wiem, że znowu będzie, że ja to tylko o jednym myślę , ale co by się Wam na ten temat pomyślało bez oglądania odcinka?
i która by się zamieniła miejscami z tą panią
Sam jest
a i Deanowi nic nie brakuje
I jak im zgrabnie obu w tych koszulkach
Admete - Pon 25 Sty, 2010 10:27
Koszulki to chyba też Riella wyłapała podczas naszego wspólnego seansu Oj tak, Spn jest fazowy i lepiej go oglądać w grupie albo z zaprzyjaźnioną osobą
Agn - Pon 25 Sty, 2010 11:20
A w czym oni niezgrabnie wyglądają, powiedzcie no mnie?
Anaru, wiem, że twoje pytanie było raczej retoryczne, ale ja i tak odpowiem - ja bym się zamieniła! I wcale nie chciałabym go zjeść... no, hmm... a może?
Wieści z frontu - nie zobaczymy Jareda w futrzastych porciętach.
http://blogs.myspace.com/...99&swapped=true
Anaru - Pon 25 Sty, 2010 12:36
| Agn napisał/a: | Anaru, wiem, że twoje pytanie było raczej retoryczne, ale ja i tak odpowiem - ja bym się zamieniła! I wcale nie chciałabym go zjeść... no, hmm... a może? |
Mniam, no schrupać
Tia, powinnam się była zapytać która by się nie zamieniła.
Deanariell - Pon 25 Sty, 2010 14:39
| Anaru napisał/a: | | ale co by się Wam na ten temat pomyślało bez oglądania odcinka |
Ty, Ty, Ty świntuszku - pomyślałabym pewnie tak samo, chociaż nie ma kajdanek z futerkiem...
| Anaru napisał/a: | | Tia, powinnam się była zapytać która by się nie zamieniła. |
Ja, naturalnie - bo to nie ten brat leży rozłożony na łóżku... Tego akurat niestety nie chcę - chociaż jest większy...
| Admete napisał/a: | | Koszulki to chyba też Riella wyłapała podczas naszego wspólnego seansu |
W istocie, jak mogłabym to przeoczyć? Tym bardziej po tak długim okresie postu?
| Agn napisał/a: | | taki pudding, jak ja jadłam, tak się prezentował. Nawet z daleka nie przypominał budyniu. |
No bo to jest faktycznie "klasik" pudding - ale wyczytałam, ze może również wystąpić w postaci bardziej płynnej. ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Pudding ) ( http://en.wikipedia.org/wiki/Pudding - tu jest nawet więcej informacji, kto by pomyślał, że może być tyle różnych rodzajów... Jest nawet "blood pudding" )
Calipso - Pon 25 Sty, 2010 15:06
Niech ktoś wyjaśni o co chodzi z puddingiem,bo gotowa jestem pomyśleć o palcu...
Anaru - Pon 25 Sty, 2010 15:30
Myśl, myśl
O tym najciekawszym
Calipso - Pon 25 Sty, 2010 15:33
I wszystko jasne
Teraz zasadnicze pytanie,łowić czy czekać na nowy miesiąc,bo wtedy ma być więcej wędek i robaków,teraz tylko kłaki zostały
Agn - Pon 25 Sty, 2010 16:10
Calipso, łowić! Natychmiastowo!!!
Deanariell - Pon 25 Sty, 2010 16:26
| Agn napisał/a: | | Calipso, łowić! Natychmiastowo!!! |
To może na teletubisiu w ostateczności?
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Tylko nie mogę znaleźć ostatniego 5 kawałka...
Calipso - Pon 25 Sty, 2010 17:28
Natychmiastowo się nie da,bo woda przymarzła i ani dygnie A tubisia trzeba buforować.Nic to,i tak dzisiaj obejrzę Dzięki Riella
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2010 15:06
Calipso - szybkiego zdobywania
Ja też obejrzałam 5x11 i też mi się lepiej ogląda z Anią, ale odcinek i tak oceniam jako niezły
Pudding mnie nie zachwycił, bo ja też z tych, którzy nie kumają tego typu dowcipu, ale tłumaczenie chłopaków "bo ja wszcząłem apokalipsę, i mamy anioła, nazywa się Castiel... etc. - cudne!
Lubię sposób, w jaki Supernatural bawi się samo sobą i widzami
Dean - a właściwie Jensen - jak zwykle w psychodelicznych scenach - zagrał genialnie
Do odcinka mam tylko to zastrzeżenie, że za szybko domyśliłam się kto jest kim, a właściwie kto jest złym , no ale to pikuś
Panią doktor początkowo wzięłam za Meg i się zastanawiałam co ta demonica znowu tam robi ale to też pikuś
Calipso - Wto 26 Sty, 2010 21:00
Basiu
Obejrzałam dzięki Rielli na you tubie,ale bez ostatniej 5 części
Deanariell - Wto 26 Sty, 2010 21:12
| Calipso napisał/a: | | Obejrzałam dzięki Rielli na you tubie,ale bez ostatniej 5 części |
No wiem właśnie... Szukałam, szukałam i jedyne co znalazłam, to wzmianka, że fragment ten (umieszczony przez kogoś tam) został usunięty z powodu naruszenia przepisów - tylko dlaczego w takim razie pozostałe kawałki odcinka są i wiszą sobie spokojnie? Zaczęłam podejrzewać, że zrobili tak specjalnie, żeby zdołować fanów, którzy obejrzą prawie całość, ale bez zakończenia... Biedna Calipso, przykro mi... Jako osoba, która zazwyczaj ogląda filmy aż do ostatniej literki napisów końcowych w zupełności łączę się z Tobą w tym bólu... Będziesz miała pretekst, żeby zrobić sobie powtórkę z tego odcinka, kiedy już złowisz go w całości...
Calipso - Wto 26 Sty, 2010 21:21
| Deanariell napisał/a: | | Szukałam, szukałam i jedyne co znalazłam, to wzmianka, że fragment ten (umieszczony przez kogoś tam) został usunięty z powodu naruszenia przepisów - tylko dlaczego w takim razie pozostałe kawałki odcinka są i wiszą sobie spokojnie? |
Już nie wiszą.Zaraz po napisaniu posta szukałam dalej piątej części i ukazała mi się ta informacja zamieszczona pod linkami przez Ciebie podanymi :
| Cytat: | | Ten film wideo został usunięty z powodu naruszenia warunków korzystania z serwisu |
Deanariell - Wto 26 Sty, 2010 21:49
| Calipso napisał/a: | | Już nie wiszą. |
O kurcze... Faktycznie już nie wiszą... Nieźle im ta cenzura działa na teletubisiu... Ja rozumiem i staram się respektować prawa autorskie, ale ciężko mi przejść obojętnie wobec losu fanów, do których serial nie dociera normalną drogą telewizyjną, a chcieliby śledzić historię bohaterów na bieżąco - nie z rocznym czy nawet większym opóźnieniem - bo kto lubi spijać piątą wodę po kisielu? Gdyby media działały na innych zasadach, to nie byłoby takich problemów... A co mają zrobić ci, którzy w ogóle mogą korzystać jedynie z internetu? I np. czytali o serialu, chętnie by go zobaczyli, a nie mają szans? To nie fair! Osobiście i tak zamierzam kupić sobie kolejny sezon w wydaniu DVD, czyli na mnie zarobią - gdyby nie internet, prawdopodobnie nie kupowałabym kota w worku... i możliwe, że w ogóle ominęłaby mnie przyjemność zapoznania się z tym serialem (biorąc pod uwagę politykę emisyjną TVNserialkiller... )
Admete - Wto 26 Sty, 2010 21:53
Ja mam jak Riella - nie kupuję kota w worku, a trudno w naszym kochanym kraju cokolwiek obejrzeć bez perturbacji i wiecznego czekania...Pamiętam ile się kiedyś z Dowodami zbrodni męczyłam. Przerywali w poowie serii, przenosili emisję na inne godziny, dni...Bez zapowiedzi. Nigdy człowiek nie wiedział czy zobaczy dalsze serie. Oczywiście to TVN seriall killer.
Riella przypomniałaś mi, że ciągle nie mam 4 sezonu Spn zamówionego. Muszę pomyśleć.
Deanariell - Wto 26 Sty, 2010 21:57
| Admete napisał/a: | | Riella przypomniałąs mi, z eciągle nie mam 4 sezonu Spn zamówionego. musze pomyślec. |
Wyszukaj sobie jakieś odpowiednie oferty na zamorskim eBay'u i uruchomimy procedurę zakupową
trifle - Śro 27 Sty, 2010 00:10
Mam sesyjną depresję i głód serialowy, a że wszystko inne mi się skończyło, to wróciłam do braci. Obejrzałam dziś z pięć odcinków albo i sześć nawet I właściwie to są takie mocno w klimacie serii wcześniejszych. Fajny był 8. - z Tricksterem, dr Sexym i światem tv Ellen Piccolo mnie zabiła Ale najlepszy był moment - Sam i Dean jako detektywi w serialu kryminalnym "I'm wearing sun glasses at night"
Nie no, fajnie tak na nich popatrzeć znowu. I zdecydowanie lepiej mi się ogląda hurtem niż tak po jednym odcinku w tygodniu.
Agn - Śro 27 Sty, 2010 00:35
Mnie też lepiej idzie hurtem. A jak się nasycić wtedy rozkosznie można! Jak akumulatory SPN-owo podładować! Ale z drugiej strony... Czekanie KILKU tygodni, by nazbierać sobie oglądzisko i potem połknąć za jednym zamachem byłoby ponad moje siły.
Witajcie, mam na imię Agnieszka. Jestem uzależniona od SPN-u. Hiatus nie pomógł...
Anonymous - Śro 27 Sty, 2010 01:01
ja zawsze ogladam seriami. Pojedyncze odcinki mi umykaja, a tak ciagiem jestem na biezaco. Poza tym mozg mi sie przestawia i snia mi sie rozne mniej lub bardziej ciekawe rzeczy...
|
|
|