Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
BeeMeR - Śro 20 Kwi, 2022 21:56
Pamiętacie, wygląda na dość dokładne przełożenie na obcy grunt, podobnie jak tajski Koszmita
tu zwiastun:
https://www.youtube.com/w...1cThyt4Xi2fII6l
Drama ma niby dobre opinie ale osobiście prędzej powtórzę Koszmita oryginalnego niż tą wersję, bo wolę wariacje na temat niż wierny remake scena po scenie ale z ciekawości zerknęłam czy się całują na czerwonym dywanie czy może ascetycznie w czółko ale wlepili jakiś klasyczny tajski pół-fake kiss
Trzykrotka - Śro 20 Kwi, 2022 23:39
| BeeMeR napisał/a: | Pamiętacie, wygląda na dość dokładne przełożenie na obcy grunt, podobnie jak tajski Koszmita
|
Oho, jakiś znajomy ten tajski Koszmit I nawet ma należytego grzyba na głowie
Uchachana jestem odcinkiem 8 historii Żelaznych Gruszek Azji, bo ni mniej ni więcej, tylko udawana Petra dostała okres i w związku z tym ranny uprzednio wewnętrzny Ramin umiera, chce do szpitala i zaraz się wykrwawi, oraz nie zniesie tego potwornego bólu. Jak cudnie, że o tym mówią, na bóle miesięczne nawet komandos nie poradzi.
Ale za to wykorzysta sytuację do przytulanek i "zostań ze mną i zaopiekuj się mną przez całą noc" - przechera!
Całe ślubne kołomyje trochę poganiałam, bo ileż można wytrzymać obcowania z niunią - narzeczoną. Za to okrutne porwanie kapitana - olala! Jak on biegał z piskiem w ucieczce przed ZUymi ludźmi! Jak machał rączkami - sorry, ja się wcale nie śmieję
Na szczęście Gruszka Azji przybyła na pomoc, niemal jak Mohabbat Man, razem z drużbą dnia - Akonem.
Jak on wzorcowo siedzi
BeeMeR - Czw 21 Kwi, 2022 00:33
| Cytat: | | nawet ma należytego grzyba na głowie | i równie okropnie w nim wygląda co inni grzybiarze
| Trzykrotka napisał/a: | | ileż można wytrzymać obcowania z niunią - narzeczoną | zwłaszcza,że wyjątkowo długo przetwarzała informację, że ten ślub jest skazany na porażkę
| Trzykrotka napisał/a: | | Jak on wzorcowo siedzi | i jeszcze ten wzrok
Trzykrotka - Czw 21 Kwi, 2022 07:16
Ba! A jak sobie wdzięcznie szlafroczek trzyma pod szyją na drugim zdjęciu!
BeeMeR - Czw 21 Kwi, 2022 08:05
To jego sarnie spojrzenie mnie rozbrajało
Jeszcze tam był piękny skradziony całus i zawstydanie po kokardki
BeeMeR - Czw 21 Kwi, 2022 19:38
Trzykrotka jeśli masz dziś urodziny jak twierdzi facebook to wszystkiego najlepszego
Oby nigdy nie brakło Ci dobrej literatury, filmów i dram
Nie oglądam nic nowego (prócz Rak Nakara) - same powtórki ku pokrzepieniu serc
Trzykrotka - Czw 21 Kwi, 2022 19:50
Dziękuję Tak, to moje urodziny, zawstydzająco duża cyfra niestety, Na początek dobrych dramowych życzeń mam dziś butelkę soju, prezent od Hermii. Ależ to dobre! Jak na wódkę oczywiście.
Zdróweczko!
BeeMeR - Czw 21 Kwi, 2022 20:17
No to chlup!
Ja wprawdzie na antybiotyku, ale chwilę temu udało mi się wylać pół kubka herbaty na klawiaturę (ostatnio taki myk był lata temu, wnioskuję, że naprawdę nie jestem w najlepszej kondycji ), może się liczy za toast
Klawiatura powinna przeżyć, bo antyzalaniowa, no ale się obaczy jutro
Trzykrotka - Czw 21 Kwi, 2022 20:35
O nie Dobrze ze to nie mleko, po mleku nie ma przebacz.
Oby przeżyła!
BeeMeR - Czw 21 Kwi, 2022 21:14
Oj, tak, odkąd zalałam zwykłą klawiaturę kawą z mlekiem i cukrem i to był jej zgon, kupuję tylko klawiatury antyzalaniowe - tą wyczyściłam, wygląda ok. To był zresztą tylko roiboos bez cukru. Jutro poskładam klawisze na miejsce, a przynajmniej pójdę wcześniej spać, zamiast rzeźbić w kolejnym odcinku - no a skoro niektórzy mogą tłumaczyć ulubione dramy to ja mogę wycinać, prawdaż
Trzykrotka - Czw 21 Kwi, 2022 22:13
| BeeMeR napisał/a: | no a skoro niektórzy mogą tłumaczyć ulubione dramy to ja mogę wycinać, prawdaż |
Można można nawet trzeba, jak śpiewała Piwnica pod Baranami w czasach stanu wojennego.
Ja już idę za ciosem Żelaznych Pięści - właśnie Petra pokazała się w niebanalnym ślubnym stroju i od słodkości aż ekran różowieje i właśnie zastanawiałam się, co też nam zaserwują w 10 odcinku - a tu bum! Aż mi się Amrish Puri z Deewana przypomniał, którego dobić nie można było. No to jedziemy!
Powrót do wlasnych ciał znów był przecudny aktorsko, kiedy to nagle mimika i mowa ciała aktorów zupełnie się zmieniła. Przedtem, w akcji na wyspie, nie mogłam się napatrzeć, jak "Ramin" biegnie za swoim oddziałem machając rączkami na wysokości klatki piersiowej, jak dziewczynka, albo chodzi wąskim krokiem z ramionami przy ciele. A gąsienice Sama narobiłabym chyba takiego samego wrzasku, włochatych liszek się brzydzę
Aragonte - Czw 21 Kwi, 2022 22:21
| Trzykrotka napisał/a: | Dziękuję Tak, to moje urodziny, zawstydzająco duża cyfra niestety, Na początek dobrych dramowych życzeń mam dziś butelkę soju, prezent od Hermii. Ależ to dobre! Jak na wódkę oczywiście.
Zdróweczko! |
Trzykrotko, zdrowia, radości, szczęścia każdego dnia i mnóstwo czasu na dramowe ciacha i inne słodkości
Trzykrotka - Czw 21 Kwi, 2022 22:45
Dziękuję
No, lakorn dopełniony.
Co ja mogę powiedzieć - dołożyli do pieca na koniec Takiego rozwiązania się nie spodziewałam, naprawdę. Chyba żadna drama koreańska tak by się nie skończyła - kolejny punkt do odmienności kulturowej. Ale nie powiem nie, finał mi się podobał, razem z dobrodziejstwem inwentarza.
Główna para, ciuchy pani kiedy była panią i piekne krajobrazy - w tej kolejności mi się podobało i dało chwilę odprężenia - wielkie dzięki za twoje spamowanie BeeMer
BeeMeR - Czw 21 Kwi, 2022 23:09
| Trzykrotka napisał/a: | | No, lakorn dopełniony. | no brawo
Mnie się okropnie ostatni odcinek nie podobał tj. zamieszanie z testami i różne wrzaski menedżerów, ale sama końcówka w parku piękna
Twoim zdaniem są we własnych ciałach czy na odwrót?
Trzykrotka - Czw 21 Kwi, 2022 23:43
| BeeMeR napisał/a: |
Twoim zdaniem są we własnych ciałach czy na odwrót? |
Moim zdaniem na odwrót, ale już im nie zależy
Owszem, wrzasków i zamieszania było dużo, ale mimo wszystko dokonali dużej rzeczy - zamiast spokojnie zwijać wątki, podnieśli napięcie w ostatnim odcinku.
Admete - Pią 22 Kwi, 2022 06:13
Trzykrotko wielu radości, spokoju, czasu dla siebie i zdrowia. U mnie powolna powtórka Through The Darkness. Chciałabym, żeby Kim Nam Gil dostał nagrodę. To naprawdę rewelacyjna rola, niezwykle subtelna.
Trzykrotka - Pią 22 Kwi, 2022 06:41
Dzięki Admete
BeeMeR - Pią 22 Kwi, 2022 08:58
| Trzykrotka napisał/a: | | już im nie zależy | O, to to! W każdym razie dadzą radę tak czy inaczej.
Acz moim zdaniem po porodzie wrócili do swoich ciał, ale po drugim mogli przeskoczyć znowu
Oglądałam niektóre bts z dramy, pod wodospadem panów (reżysera i Nadecha) boleśnie poszczypały ryby w bose stopy - Yaya sprytnie założyła skarpety Mówiła, że gdy tam była za pierwszym razem kilka lat wcześniej to rybki miały 2-3 cm, teraz były wielkości dłoni - strach się bać jak jeszcze urosną
Głupotkowe, tendencyjnie zmontowane bts też mnie bawią, np. Nadech sam na planie (tj. z koleżanką co to ją Ramin uratował w pierwszym odcinku) ziewa i przysypia, a gdy pojawia się Yaya natychmiast się budzi, prostuje i zapalają mu się kurwiki w oczach
Trzykrotka - Pią 22 Kwi, 2022 09:40
Trudno byłoby mu się dziwić, bo ona jest naprawdę prześliczna, nawet rozczochrana i w dresie.
Aragonte - Pią 22 Kwi, 2022 11:39
| Trzykrotka napisał/a: | BeeMeR napisał/a:
Twoim zdaniem są we własnych ciałach czy na odwrót?
Moim zdaniem na odwrót, ale już im nie zależy |
Nie tego się spodziewałam
BeeMeR - Pią 22 Kwi, 2022 11:51
| Aragonte napisał/a: |
Nie tego się spodziewałam | Może się okazać, że masz zupełnie inne zdanie, czekam cierpliwie jakie
widziałam różne opinie, dlatego zapytałam
Moim zdaniem będą się przypadkowo zamieniać jeszcze nie raz, ale już się z tym pogodzili
ps. klawiatura działa jak nowa
Trzykrotka - Pią 22 Kwi, 2022 13:57
| Aragonte napisał/a: |
Nie tego się spodziewałam |
Ani ja! To końcowe rozwiązanie zaskoczyło mnie absolutnie.
BeeMer - to super z klawiaturą
BeeMeR - Pią 22 Kwi, 2022 15:01
Ja tam widziałam czyjąś interpretację, że wrócili do swoich ciał i wszystko jest cacy
Ale podejrzewam, że wymowa filmu miała iść w ten deseń, że niezależnie jakie masz ciało i kim się czujesz, mężczyzną czy kobietą, ważne, żeby być szczęśliwym z kochaną osobą.
Zatem chyba wszystko jedno kim są, ważne z kim są i że są szczęśliwi
BeeMeR - Nie 24 Kwi, 2022 09:41
Skończyłam wczoraj wycinać pierwszy lakorn - jak to miło móc wracać do ładnych scen bez obawy, że wpadnę na wykrzywioną twarz Drugiej i jej wrzaski, ostatecznie w mojej wersji nie ma jej właściwie wcale, bo grała jakby była zupełnie z innej bajki
Dokładnie jak w przypadku Hobbita i Białego Orka oraz jego kolesi
Wieczorem zacznę następny
Przy okazji nauczyłam się robić hardsuby, żeby oszczędzić czas potem tj. nie musieć dostosowywać napisów do pociętych wersji, bo to czasochłonne, zwłaszcza jak się nie rozumie za bardzo co mówią
Aragonte - Pon 25 Kwi, 2022 00:11
| BeeMeR napisał/a: | Ale podejrzewam, że wymowa filmu miała iść w ten deseń, że niezależnie jakie masz ciało i kim się czujesz, mężczyzną czy kobietą, ważne, żeby być szczęśliwym z kochaną osobą.
Zatem chyba wszystko jedno kim są, ważne z kim są i że są szczęśliwi |
A to wymowa bardzo ładna i sensowna, podoba mi się.
Ale dramy ciągle nie dokończyłam, oglądam teraz głównie YT
|
|
|