To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

Admete - Pon 22 Wrz, 2014 16:37

BeeMeR napisał/a:
Jakoś tak wydawało mi się że ma za dużo odcinków - ostatni dłużą mi się 20-odcinkowe dramy, a co dopiero dłuższe :P

Możliwe, że ma za dużo, ale tego ci jeszcze nie powiem, bo obejrzałam dopiero 8 i początek 9 ;)

Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 18:22

BeeMeR napisał/a:

Jakoś tak wydawało mi się że ma za dużo odcinków - ostatni dłużą mi się 20-odcinkowe dramy, a co dopiero dłuższe :P

Dokładnie! 38 - ojej.... ale trochę z tego przypada na odcinki dzieciowe (co akurat zaletą nie jest jak dla mnie). Jednak podwójna rekomendacja to już coś. No i fajna obsada - obu tych chłopaków - młodziaków ogromnie lubię :banan:

Admete - Pon 22 Wrz, 2014 18:26

Kobiety, ale tam jest 29 odcinków, nie 38. O Warrior Baek Dong Soo mówimy?

http://www.dramawiki.pl/i...r_Baek_Dong_Soo

http://asianwiki.com/Warrior_Baek_Dong_Soo

29 to chyba odcinek specjalny.

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 19:00

Admete napisał/a:
ale tam jest 29 odcinków
Tak czy inaczej dla mnie za dużo na pierwszy rzut oka - jednak na drugi - skoro Empress przeżyłam to i Wojownika ;)

Tymczasem się pozachwycam wizualnie Gunmanem - jakie to piękne wizualnie :love_shower:

Podobała mi się część japońska - tj. ta:
Junki z mieczem to jest to, co tygryski lubią bardzo - może nawet najbardziej :oklaski:

Osoby

Spotkania i rozmowy

Wątek romantyczny w ucieczce

I w (tymczasowym niewątpliwie) rozstaniu:

Skończyłam odc. 19 - trochę dłużyzn już było w drugiej części, ale więcej zapewne przede mną.

Admete - Pon 22 Wrz, 2014 19:17

BeeMeR napisał/a:
Junki z mieczem to jest to, co tygryski lubią bardzo - może nawet najbardziej :oklaski:

Popieram - dajcie mu miecz i sceny akcji. Choć muszę przyznać, że w wersji współczesnej w Two weeks też wypada rewelacyjnie. Mężczyźni i sceny walk na miecze - w Wojowniku Baek Dong Soo jestem w nieustannym zachwycie :)

Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 19:40

Jako pewien satto w Arang, walczący przy użyciu wachlarza, też wypadał super :serce:

Oglądam piąty odcinek Two Weeks. Dzisiaj byłam ciut niewyspana w pracy, więc długiego maratonu nie będzie :-|

Edit: Jang Tae San jest sierotką, jeśli chodzi o pomoc przy porodzie, przynajmniej jak na razie :-P Może przynajmniej przestanie zadawać durne pytania typu "czy bardzo boli?" :-P

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 20:03

Wytłumaczcie mi jak komu mądremu: czemu oni (matka, ukochany) oponują przeciw zostaniu służką pałacową?
O ile pamiętam z Empress w czasie służby (czy to było dożywotnie? Kontraktowe na ileśtam? aż się zostanie zwolnionym ze służby?) nie można wyjść za mąż - a matka ją chciała właśnie wyswatać, Ukochany pewnie kiedyś planował poślubić (jak tylko skończy z zemstą więc trochę na świętego nigdy :roll: ) więc się burzą, ale czy jeszcze coś innego za tym idzie o czym nie pomyślałam? :mysle:

Aragonte napisał/a:
Może przynajmniej przestanie zadawać durne pytania typu "czy bardzo boli?" :-P
Ja mu mogę odpowiedzieć, że sk***syńsko :P
Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 20:40

Admete napisał/a:
Kobiety, ale tam jest 29 odcinków, nie 38. O Warrior Baek Dong Soo mówimy?

Racja, w czym innym było 38. Ale 29 to i tak sporo, choć do strawienia. Ja tylko pod 50 więcej nie chcę podchodzić.

Przeleciałam bez napisów (zaczyna się, bez napisów, strzymać nie mogłam! :zalamka: ) MSH nr 9 - aj aj, ile emocji! Parę razy wybuchnęłam śmiechem. Śmiejący się sunbae i płaczący Tal Tal

Piękny fanserwis - a to ci niespodzianka pod koszulą :slina:

oraz
Spoiler:

Admete - Pon 22 Wrz, 2014 20:56

BeeMer nie znam żadnego dodatkowego powodu. Może jeszcze chodzić o to, że królewski autorytet był już wtedy nadszarpnięty.

Aragonte napisał/a:
Jako pewien satto w Arang, walczący przy użyciu wachlarza, też wypadał super :serce:

:serce2: Tam też były pięknie zaaranżowane walki.

MSH...oj będę mieć od tego tygodnia zaległości, bo czeka mnie ciężki tydzień w pracy i siedzenie do nocy. I żeby chociaż w tym siedzeniu jakiś sens był...Już mam dwa odcinki Plus Nine Boys w plecy, bo nie obejrzałam w weekend.

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 21:04

A czyjaż to klata i podbródek bo nie poznaję ;)
Ech, na Arang też mam od dawna ochotę...

Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 21:33

BeeMeR napisał/a:
A czyjaż to klata i podbródek bo nie poznaję ;)

Niech to będzie niespodzianka :mrgreen: Jeden pan się strasznie zacukał, kiedy drugi wyszedł z łazienki w całym splendorze tej klaty i reszty :lol:

Arang to fantastyczna drama - cudna, bo bśniowa, z elementem horroru. A Jun Ki w niej, jako dumny Szeryf, to po prostu cud-miód-malina :serduszkate: Kiedy ją oglądałam, płakałam rzewnymi łzami nad zmarnowanym potencjałem Gu Family Book - tak to powinno wyglądać.

Do MSH będę chciała znów zrobić ekspresowe napisy, więc kto ma cierpliwość - zapraszam do poczekania :kwiatek:

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 21:45

Trzykrotka napisał/a:
Niech to będzie niespodzianka :mrgreen:
Sprawdziłam :P
Jest dokładnie tak, jak myślałam :mrgreen:

Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 21:46

Oj tak, Arang to śliczna drama :serduszkate: Trochę za dużo w niej płakali pod koniec jak na mój gust, ale i tak ją uwielbiam :D

Refleksja z oglądania Two Weeks, po odcinku 5: policjant mnie na razie denerwuje swoim zakutym łbem :roll:

Agn - Pon 22 Wrz, 2014 21:50

Aragonte napisał/a:
I widzisz stado chrapiących w kinie ludzi :-P

No ba! :rotfl:
BeeMeR napisał/a:
potem chyba dla odmiany będzie Outlander - akurat się skończy i przetłumaczy cała seria :twisted:

Po 8 odcinku nastąpi trzymiesięczny hiatus, a nie koniec serii. Ech...
Trzykrotka napisał/a:
Strasznie Was przepraszam, ale się chyba przeliczyłam z propozycją maratonu :(

No trudno... Może kiedy indziej.
Trzykrotka napisał/a:
A właśnie - scenarzysta Arang (może to kobieta? :mysle: ) ma nową dramę - realistyczny obrazek z życia szarego salarymana.

Zainteresowanam. Wpisuję sobie tę dramę w grafik.
Cholera, chyba powinnam zacząć prowadzić kalendarz tygodniowy, co kiedy wychodzi.
Trzykrotka napisał/a:
zaczyna się, bez napisów, strzymać nie mogłam! :zalamka:

Ja muszę poczekać na 1.00 w nocy, by coco jumbo i do przodu.
Trzykrotka napisał/a:
Śmiejący się sunbae

:serce: Rany, jaka śliczna capsiorka!
Trzykrotka napisał/a:
Piękny fanserwis - a to ci niespodzianka pod koszulą :slina:

Ładne widoki - to sunbae czy Tal Tal?
Trzykrotka napisał/a:
kiedy drugi wyszedł z łazienki w całym splendorze tej klaty i reszty :lol:

RESZTY?! ...gdzie jest ten odcinek?! Dawajcie mnie go natentychmiast! ;)
Trzykrotka napisał/a:

Do MSH będę chciała znów zrobić ekspresowe napisy, więc kto ma cierpliwość - zapraszam do poczekania :kwiatek:

I tak chyba nie ma angielskich... czy są? :mysle:

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 21:53

Agn napisał/a:
Po 8 odcinku nastąpi trzymiesięczny hiatus, a nie koniec serii. Ech...
miałam na myśli pierwszą serię z trzech.

Agn napisał/a:
Ładne widoki - to sunbae czy Tal Tal?
A niby czemu Tal Tal płacze - bo nie ma takiej klaty :P
;)

Agn - Pon 22 Wrz, 2014 22:06

Cytat:
miałam na myśli pierwszą serię z trzech.

Jakich trzech? :co_stracilam:
BeeMeR napisał/a:
A niby czemu Tal Tal płacze - bo nie ma takiej klaty :P

Czy ty mi właśnie zaspoilerowałaś to, co miało być niespodzianką? :P

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 22:10

No przecież pytałaś...

A nie ma być trzech serii Outlandera? To ile?

Agn - Pon 22 Wrz, 2014 22:23

Jeden tom = jeden sezon, więc to trochę potrwa.
Chyba że porobią w którymś momencie, że 1 książka = 1 sezon, bo potem te tomy zaczynały być dwutomowe (takie potwornie grube są).
Sio do wątku "Sing me a song...", tutaj skośnoocy panują!

Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 22:28

O właśnie, sio z Gabaldon :-P
Stanowczo wolę pięknych skośnookich :wink:

Cd. Two weeks: bohatera postrzelono. Nadal wnerwia mnie inspektor :roll: Jakoś mam wrażenie, że ukrywanie informacji w śledztwie to średnio fair jest :roll:
Idę dalej oglądać.

BeeMeR - Pon 22 Wrz, 2014 22:29

Agn napisał/a:
Jeden tom = jeden sezon, więc to trochę potrwa.
Acha, a myślisz, że ja wiem ile ich jest :roll:
Wątek tamten podczytuję cały czas. :P
(widać nie dość dokładnie ;) )

Wiedźma
ma już datę ślubu :mrgreen:
Coś tak czuję, że nic z tego nie będzie :P

Agn - Pon 22 Wrz, 2014 22:34

*po cichutku* 7, a książek 10.

Chciałam się poskarżyć, że Aragonte skutecznie robi mi pranie mózgu Two weeks!

Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 22:37

Agn napisał/a:
Chciałam się poskarżyć, że Aragonte skutecznie robi mi pranie mózgu Two weeks!

Trzeba się w końcu zemścić za skrzywdzenie mnie np. Faith i BBF :twisted: :wink:

Agn - Pon 22 Wrz, 2014 22:41

Ja nie mam miejsca, do ciężkiego gargulca...
Rzyć blada, idę pod prysznic i w ramach oczekiwań na 1.00 w nocy odpalam pierwszy odcinek. W końcu po coś to DVD nabyłam, a się kurzy.
Ja nie wiem, jak ja to ogarnę, chyba grafik sobie ustalę, co kiedy oglądać, przysięgam. :?

Aragonte - Pon 22 Wrz, 2014 22:53

Pierwszy odcinek Two Weeks?
Oj :twisted: Wiesz, czym to się skończy??? :wink:

Ciężkim niewyspaniem jak nic :-P

Edit: scena w szpitalu i drugie spotkanie - króciutkie - tatusia i córeczki było wzruszające... Śliczna jest ta dziewczynka.

Trzykrotka - Pon 22 Wrz, 2014 23:13

Aragonte napisał/a:

Edit: scena w szpitalu i drugie spotkanie - króciutkie - tatusia i córeczki było wzruszające... Śliczna jest ta dziewczynka.

Ta dziewczynka ma wielką moc - całe życie tatusia wywróci do góry nogami. Żadna inna kobieta nie potrafiła. Dziecko ma wyjatkowy czar, a w tej szpitalnej czapeczce spokojnie mże dołączyć do drużyly skośych elfów.

Sunbae, sunbae zaprezentował (prawie) wszystko, a w każdym razie wiele, oj, wiele :serduszkate: I jeszcze, skubany, balsamem się nacierał po prysznicu. Mina Tal Tala - warta wszystkich pieniędzy :rotfl:

Ślub u Wiedźmy? To zaraz Miś Polarny wypadnie na biegun, w górę serca!

U mnie Hanjo udaje się odbijać siostrę (do której się nie przyznaje). Jun Ki jako Robim Hood jest do zakochania się :serduszkate: