To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Sherlock Holmes - ekranizacje

RaczejRozwazna - Wto 26 Sty, 2016 07:45

Dzięki serdeczne za odpowiedzi, wątek przestudiuję, a jeśli jeszcze komuś coś przychodzi do głowy to będę wdzięczna.

Ten House z pianinem byłby jak znalazł - może ktoś pamięta taki wątek?

Eeva - Wto 26 Sty, 2016 08:40

Wyszukałam Ci odcinki, w kórych House grał na pianinie - http://houseunited.wikido...aying-the-piano
BeeMeR - Wto 26 Sty, 2016 10:36

House pykał na pianinie, ale terapeutycznie to sobie piłeczkę odbijał moim zdaniem ;)
Lepiej mu się myślało ;)

Eeva - Wto 26 Sty, 2016 10:51

BeeMeR napisał/a:
House pykał na pianinie, ale terapeutycznie to sobie piłeczkę odbijał moim zdaniem

TAK!
Jak mogłam o tym zapomnieć..... :(

RaczejRozwazna - Wto 26 Sty, 2016 15:59

Dzięki za wszystko! :kwiatek:
achata - Wto 02 Lut, 2016 16:50

Szafran napisał/a:
Fajnie było zobaczyć w kinie, ale uczucia mam mieszane. Momentami było klimatycznie i fajnie, ale niestety też nieco się nudziłam.

Wolałabym by ten Christmas Special był zupełnie special, w oderwaniu od biegu fabuły. Żeby to była tylko osobna przygoda w starym stylu, w wiktoriańskim Londynie, a nie takie postmodernistyczne niespójne konstrukcyjnie coś. I cały koncept odcinka (całe to "to było na niby') to straszliwe pójście na łatwiznę, a scenarzystów stać zdecydowanie na więcej.

Też miałam takie odczucie. Nawet rozwiązanie zagadki było takie podważone przez to widmo na współczesnym cmentarzu, a szkoda bo wątek był naprawdę świetny i klimatyczny.
Btw, pozdrawiam w Nowym Roku bo wieki mnie tu nie było

RaczejRozwazna - Wto 02 Lut, 2016 21:28

jak dobrze Cię widzieć Achato! :)
praedzio - Wto 02 Lut, 2016 21:40

Witaj, Achato! Kopę lat! :hello:
Ania Aga - Wto 02 Lut, 2016 21:48

Z tego najnowszego Sherlocka podobała mi się tylko pani Hudson.
RaczejRozwazna - Nie 08 Sty, 2017 13:26

Ktoś ogląda czwartą serię Sherlocka? Na BBC Brit w niedzielę leci, dziś drugi odcinek...
milenaj - Nie 08 Sty, 2017 14:22

Ja będę czekać na Złote Globy i obejrzę. :) Zresztą dopiero niedawno, dzięki Tacie, odkryłam, że jestem posiadaczką tego programu. :)
Admete - Nie 08 Sty, 2017 16:33

Szczerze mówiąc straciłam serce do Sherlocka. Przekombinowany.
Caitriona - Nie 08 Sty, 2017 16:57

Ja oglądam. Nie sprawia już na mnie takiego wrażenia, ale oglądam z przyjemnością.
BeeMeR - Nie 08 Sty, 2017 18:27

Ja już też odpuściłam - może kiedyś nadrobię, ale wątpię.
Agn - Nie 08 Sty, 2017 19:10

A ja zamierzam obejrzeć, jak tylko złapię oddech. Sherlock mi się podoba taki jaki jest. :)
Fibula - Nie 08 Sty, 2017 20:08

Ja też nadal lubię i oglądam.
Aragonte - Pon 09 Sty, 2017 18:00

Admete napisał/a:
Szczerze mówiąc straciłam serce do Sherlocka. Przekombinowany.

Ja w sumie też, ale jak będą wszystkie trzy odcinki, to pewnie obejrzę z sentymentu.

Admete - Pon 09 Sty, 2017 18:05

Ja się zastanowię. Wolę Endeavour.
milenaj - Pon 09 Sty, 2017 18:50

A będą trzy? Byłam przekonana, że tylko 2....

Ja ostatecznie wylądowałam u znajomych i muszę nadrobić.

Edit: faktycznie 3, nie wiem co mi się z tymi dwoma wydawało.

Caitriona - Wto 10 Sty, 2017 00:05

Drugi odcinek mnie rozczarował... Aktorsko świetny, ale historia, cały ten dramat, słaby szwarccharakter, no nie, nie podobało mi się. Zobaczymy co wymyślą w trzecim odcinku.
Agn - Wto 10 Sty, 2017 20:35

Ja na razie jadę przez pierwszy. Sherlock najpierw mnie zmroził, jak zaczął wypytywać tę starszą panią - jak jej tam było? Vivian? - co by chciała robić. Eeee - Sherlocka to obchodzi? Potem wskoczył na swój tor.
Jestem akurat na ucieczce Mary. I tu zwróciłam uwagę (czytaj: dumna jestem, że to w ogóle zauważyłam!) na taki malusi drobiazg:

Nasi! :mrgreen:

Akaterine - Wto 10 Sty, 2017 20:38

Czyli też dobrze zauważyłam! :mrgreen:
Agn - Wto 10 Sty, 2017 21:08

Skończyłam oglądać.

FOCH!!! :foch2: :foch2: :foch2:

BeeMeR - Śro 11 Sty, 2017 10:23

Rozwiniesz myśl? (w spoilerze)
RaczejRozwazna - Śro 18 Sty, 2017 22:59

Obejrzałam całość - dziwne, nie w moim guście i nie w stylu Sherlocka z dwóch pierwszych sezonów.
Miałam wrażenie, że sezon zrobiony na siłę.