To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2014 00:19

Gunman 18.

:cry2: Ubili mi jedną z ulubionych postaci :cry2:
Ja się tak nie bawię :foch2:
Yamamoto niech sobie wraca do Japonii, a Młody nabierze rozsądku, bo narwany jest i sprowadza nieszczęście na bliskich :bejsbol:
Zaczął działać ostro poza prawem, w myśl zasady "bo ja mam rację i już!"
Idę opłakiwać ofiarę, chlip...
:grobek:

Agn - Nie 21 Wrz, 2014 00:22

C.D. Kick the moon
Panowie sobie pogadali, który bardziej lubi panienkę, następnego wieczoru nasz bohater wystrojony w krawat idzie do jej knajpki... a tam cała mafia siedzi. *ryczy z uciechy* To chyba ten etap, kiedy panowie pokazują, który ma większego.

Edycja: Och, CSW intensywnie ćwiczy w deszczu. :serce: Wgląda na to, że szykuje się do spuszczenia łomotu koledze-mafiozie. :lol: Can't wait! :mrgreen:

Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 01:03

Wrzuć jakąś fotę CSW w deszczu :wink:
Agn - Nie 21 Wrz, 2014 01:13

Czekaj, jakowąś pstryknę. Ale on tu duuuużo ćwiczy. A ja się gapię na te piękne ramionka i wzdycham (na razie nie chce zdjąć podkoszulka, skromny jakiś...).
Tymczasem szarpie uczniem, by ten się nie uczył. :lol: Frapujące ciało ( :serduszkate: ) nauczycielskie.

Edycja: Yessss!!! Sprawiedliwość dziejowa! Pan Mafiozo też robi za kelnera! :rotfl: Ta dziewczyna to jest sprytna. :mrgreen:
A Pan Mafiozo nie radzi sobie z kelnerowaniem tak dobrze jak jego kolega-przeciwnik-do-panny. :lol:

Edycja: Aaaarghhh!!! Ten cham Mafiozo dał w pysk CSW! Oddaj mu!!! Ale tak by zęby zgubił!!! :wsciekla:

(A jak zwykle poszło o babę...)

Edycja: Phi? Panienka poszła z elegancikiem-mafiozą się bawić z jego chłopcami-mafiozami. Świetnie się bawiła i mamy kissu. Wybrała elegancika? Łe? Gdzie ona ma oczy?! :foch2:
A jak się karnie chłopcy odwrócili, kiedy szefa obcałowywała kobieta. :lol:

Edycja: Bohater właśnie z wykopem przeleciał obok Mafiozy, nie wcelowawszy, oczywiście. Co to, kurde bele, było? :rotfl:

Edycja: Ja już nie wiem, kto z kim się leje i kto po czyjej stronie stoi. :lol: Jeszcze panienka przywaliła gliniarzowi patelnią... :rotfl:

Film był genialnie niemądry. Ale w którymś momencie zaczęłam nieobliczalnie rechotać.
I ze specjalną dedykacją dla Aragonte...

Spoiler:

Tutaj sobie ćwiczy w owym deszczu...

Dorzucam ujęcie, jak go gliniarz przepytywał na okoliczność znajomości z Panem Mafiozą. Wredny gliniarz przerwał mu wyrabianie mułów, normalnie... co za brak taktu!

Widzisz te ramiona? :serduszkate: I nawet jeśli nie zdjął podkoszulka - widać, że pod nim jest coś ładnego... :serduszkate:

Admete - Nie 21 Wrz, 2014 07:18

BeeMeR napisał/a:
Yamamoto niech sobie wraca do Japonii, a Młody nabierze rozsądku, bo narwany jest i sprowadza nieszczęście na bliskich :bejsbol:

Nie pisałam o tym, bo nie chciałam spoilerować, ale też mnie to trafiło. Tam jeszcze poumierają trochę jak to w segukach.
Naszło mnie na powtórkę Princess Tutu. Trzeci raz bym to oglądała :shock: Nie wiem, co jest takiego w tej bajce, że mnie do niej ciągnie od czasu do czasu. Poza tym Fakir mi pasuje do wojowników-dzieciaków z Wojownika Baek Dong Soo :)

BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2014 10:31

Gunman - spoilerowo
Admete napisał/a:
Nie pisałam o tym, bo nie chciałam spoilerować, ale też mnie to trafiło.
Bardzo słusznie :kwiatek:
Ja go bardzo lubiłam :serduszkate: No i bardzo przystojny jest :serce:
Wiedziałam, że zaraz zginie jak tylko powiedział, że spalił wszystkie mosty :(
Ale i tak się fochnęłam, a co :foch2:

Jeszcze obstawiam co najmniej przyjaciela z nieprawego łoża, jego ojca no i oczywiście Złego Choi.

Admete - Nie 21 Wrz, 2014 13:00

Dobrze obstawiasz. I dodaj jeszcze jednego. Jak seguk, to seguk....

Nie ma napisów do 8 odcinka Plus Nine Boys...Zwykle już o tej porze były.

BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2014 15:45

Gunmanowo- spoilerowo:

Admete napisał/a:
I dodaj jeszcze jednego. Jak seguk, to seguk....
Heh. Jeszcze jednej osoby się obawiam, ale nie wypowiem tego głośno aby nie zapeszyć :trzyma_kciuki:
No i córka Choi - jest niestabilna emocjonalnie, dwa razy targała się na swe życie - to trzeci raz powinien się jej udać :P O ile ktoś jej nie ubiegnie ;)

Poza-Gunmanowo

Cytat:
9 najczęstszych PPL w dramach: http://www.dramafever.com...en-in-k-dramas/
Ja bym dodała sprzęt campingowy, wędkarski i biżuterię.

Cytat:
7 heroin z dram, które mogą skopać ci tyłek:
Tu bym dodała agentkę z Bodyguarda :mrgreen:

Agn napisał/a:
Kick the moon
Jak bym wiedziała wcześniej to bym potowarzyszyła w seansie :kwiatek:
Obejrzę, jak będę miała ochotę na coś głupiego :P

Co Ci jeszcze Agn zostało z filmów CSW do obejrzenia?

Admete - Nie 21 Wrz, 2014 16:18

A to dwie...zapomniałam o jednej jeszcze ;)

Ha - obczaiłam jak porobić zdjęcia i zaraz je zapodam ;) Z Wojownika Baek Dong Soo. Jestem właśnie po 6 odcinku. To jest seguk co się zowie.

Piękne okoliczności przyrody:

Wnętrza: Kadrowanie:

Mój ulubiony skomplikowany czarny charakter - Władca Niebios z Hoksa Chorong:

Dwa ramiona trójkąta emocjonalnego - Władczyni Ziemi, Władca Niebios:

...i
trzecie - Święty Miecz powracający z dobrowolnego wygnania:

Jeden młodziak - tytułowy Baek Dong Soo - straszny dzieciak na razie:

Drugi młodziak - typ chmurny Trzeci:

Jedna panna:

Druga panna:

Z obiema lepiej nie zadzierać ;)

Pan dziwny ;)

Książę Sado:

Ups - chyba coś pokręciłem ;) Częste u głównego bohatera ;)

Przybrany ojciec Dong Soo:

Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 16:33

Oho, Admete przekonała się do screenów? :wink:
Admete - Nie 21 Wrz, 2014 16:38

W programach, których używam nie można ich zrobić i dlatego są zrobione w Windows Movie Maker. Nie znalazłam nic innego.
Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 16:57

Ja printscreeny robię wprost z klawiatury, wrzucam do Painta, zapisuję jak JPG, a potem lekko obrabiam w jakimś programie graficznym :)
Admete - Nie 21 Wrz, 2014 17:00

A jak się to robi? Napisz mi na pw. Painta i tak nie posiadam.

EDIT: nadal nie ma napisów do Chłopców...ciekawe czy do Muszkieterów będą.

Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 19:22

Miałam nie zaczynać nowej dramy, ale jakoś tak wyszło, że obejrzałam pierwszy odcinek Two Weeks.
Wow! :shock:
No to nie pozostaje mi nic innego, jak zapuścić drugi :wink:

BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2014 20:07

Aragonte napisał/a:
Ja printscreeny robię wprost z klawiatury, wrzucam do Painta, zapisuję jak JPG, a potem lekko obrabiam w jakimś programie graficznym :)
:shock:
U mnie się klatka zapisuje sama - naciskam tylko "p" (najpierw muszę ustawić jak się dla filmu i gdzie ma zapisywać).

Jakie piękne przedstawienie postaci Wojownika :oklaski:
Od razu mam ochotę zacząć oglądać :mrgreen: zwłaszcza że jednego z panów bardzo lubię (pana Niebios :serce: ) i drugiego - cesarza z Empress również - acz tu chyba jest strasznie młody :serce:

Admete - Nie 21 Wrz, 2014 20:28

Aragonte napisał/a:
Wow! :shock:
No to nie pozostaje mi nic innego, jak zapuścić drugi :wink:

Normalna reakcja przy tej dramie ;) Ciekawe, na którym odcinku się zatrzymasz ;)

BeeMeR napisał/a:
i drugiego - cesarza z Empress również - acz tu chyba jest strasznie młody :serce:

To jest drama z 2011 roku, więc miał 24 lata, a ten drugi mniej, bo tylko 18. Dlatego pisze o nich dzieciaki-młodziaki ;)

Agn - Nie 21 Wrz, 2014 20:30

BeeMeR napisał/a:
Jak bym wiedziała wcześniej to bym potowarzyszyła w seansie :kwiatek:

Jakiś czas temu obejrzałam wstęp i nie wiedziałam, kiedy mnie najdzie na ciąg dalszy, to sobie obejrzałam jakoś. Film głupkowaty, nadawałby się na wspólne fazowanie. ;)
BeeMeR napisał/a:
Co Ci jeszcze Agn zostało z filmów CSW do obejrzenia?

Jail breakers i Break out. No i Man on high heels, za co dam się poszatkować na bitki, ale na razie nigdzie nie ma.
Jest jeszcze parę jego starszych filmów nigdzie niedostępnych, będę musiała to przeboleć.

BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2014 20:39

Agn napisał/a:
Jail breakers
Też mi nie wygląda na super mądre - chętnie bym obejrzała ze wsparciem, umówimy się kiedyś? :kwiatek:
Admete - Nie 21 Wrz, 2014 20:47

Piosenka przewodnia z Wojownika - normalnie mi się te piosenki nie podobają, a ta i owszem, bo ją puszczają w dramatycznych momentach ;)

https://www.youtube.com/w...7F1DF4&index=12

Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 20:53

Admete napisał/a:
Normalna reakcja przy tej dramie ;) Ciekawe, na którym odcinku się zatrzymasz ;)

Na razie odpaliłam trzeci :excited:

Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 21:10

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
:shock:
U mnie się klatka zapisuje sama - naciskam tylko "p" (najpierw muszę ustawić jak się dla filmu i gdzie ma zapisywać).

Tego sposobu nie próbowałam, tzn. chyba nie mam ustawionego takiego skrótu. Na kompie stacjonarnym robiłam też screeny wprost w programie do odtwarzania DVD, ale nie wiem, czy są takie funkcje z Pot-Playerze, z którego obecnie korzystam. Pewnie są, ale nie szukałam skutecznie :wink:

I wracam do Two Weeks, bo jeszcze mi bohatera złapią :wink:

BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2014 21:12

Ja to "p" mam w bsplayerze, w subedicie było ctrl + P ;)

Robisz mi apetyt na Two Weeks :mrgreen:

Admete - Nie 21 Wrz, 2014 21:13

Aragonte napisał/a:
I wracam do Two Weeks, bo jeszcze mi bohatera złapią :wink:

Spryciarz z niego, zobaczysz ;)

Aragonte - Nie 21 Wrz, 2014 21:36

BeeMeR, mnie wessało już przy pierwszym odcinku.

No nie, patent z rureczką :lol:

BeeMeR - Nie 21 Wrz, 2014 21:38

Cytat:
BeeMeR, mnie wessało już przy pierwszym odcinku.
I avek się widzę zmienił :)
Ja najpierw skończę to co oglądam a potem zobaczymy ;)