Fantastyka - Star Wars
Aragonte - Wto 27 Wrz, 2022 10:49
Głupotka
https://media.discordapp.net/attachments/943573039394734120/1023615355790295050/Bialystok-subiektywnie-blog-o-podlasiu-bimber-12.jpg?width=368&height=597
BeeMeR - Wto 27 Wrz, 2022 10:52
Admete - Śro 12 Paź, 2022 16:30
Oglądam Andor ze sporą przyjemnością. Jedyny zarzut - odcinki są za krótkie i tylko raz w tygodniu. Cała reszta bardzo dobra.
BeeMeR - Śro 12 Paź, 2022 17:35
Ja dziś skończyłam Andor - podobał mi się.
Admete - Śro 12 Paź, 2022 19:53
Ma być 12 odcinków, cieszę się, że aż tyle.
BeeMeR - Śro 12 Paź, 2022 20:15
O! Myślałam, że 6 i kończy się na zakończeniu tej misji
Admete - Śro 12 Paź, 2022 20:55
Nie, przecież tam jest mnóstwo wątków bez zakończenia, a Cassian nawet nie zaczął jeszcze myśleć o dołączeniu do Rebelii. Myślę, że manifest tego młodego idealisty da mu do myślenia. Jest też wątek tego strażnika z korporacji, jego poczucia niższości ( mam mamusię z piekła rodem ). Mon Motha i jej wątek ( nie tylko polityczny, ale też rodzinny ). Strona Imperium - ta dawna detektyw w służbie imperialnej. Ogólnie ciekawie wypada właśnie ta druga strona - oficerowie, ich ambicje. Mnóstwo spraw do opowiedzenia.
Admete - Śro 19 Paź, 2022 17:14
Naprawdę tylko jeden odcinek w tygodniu, to za mało. Naprawdę dobrze wyszła w serialu scenografia i kostiumy. Aktorzy też dobrzy. Ciekawa jestem, jak to wszystko pokażą dalej. Rebelia też ma swoją mroczną stronę.
annmichelle - Śro 19 Paź, 2022 17:35
Mój syn ogląda na bieżąco, a ja poczekam sobie na 12 odcinków i wtedy obejrzę "od razu". Omijam wszelkie opisy, spoilery, nie dopytuję pociechy.
Tak robię/robiłam ze wszystkimi seriami GW i marvela.
Czekać tydzień na kolejny odcinek trwający 30-50 minut (w zależności od produkcji)? Nieeee...
I teraz nie wiem , czy mam póki co omijać ten temat z daleka, czy może będziecie ukrywać spoilery?
BeeMeR - Śro 19 Paź, 2022 18:38
My nie piszemy (póki co) rzeczy spoilerowych, w razie czego je schowamy
Dzisiejszego odcinka jeszcze nie widziałam, może jutro. Tak, jeden odcinek na tydzień to mało.
Też wolę maratonować całość, ale akurat zaczęłam, cóż zrobić
Rebeliantów dalej oglądamy z Adasiem niezwykle wolno, ale sukcesywnie, jesteśmy w czwartym sezonie, z początku.
Admete - Śro 19 Paź, 2022 20:47
| BeeMeR napisał/a: | | Też wolę maratonować całość, ale akurat zaczęłam, cóż zrobić |
Mam podobnie - co zrobić. Potem sobie jeszcze raz obejrzę całość.
Admete - Śro 26 Paź, 2022 16:21
Oj dobry był ten ostatni odcinek, choć ponury. Nie mam pojęcia, jak Cassian się wykaraska z tej całej sytuacji. Ogólnie nie tylko on jest w czarnej ... wiecie czym Naprawdę podoba mi się Andor - postacie, dialogi, nastrój.
Pojawił się też nowy serial animowany z Ashoką Tano.
Admete - Czw 10 Lis, 2022 19:07
Nadal bardzo mi się podoba, jak prowadzony jest Andor. Jest tam mnóstwo materiału i o wielu postaciach chciałabym więcej. Tam jest dużo do opowiedzenia i jest to opowiedziane jak należy.
BeeMeR - Czw 10 Lis, 2022 19:17
Ja niedawno nadrobiłam zaległe dwa odcinki, chyba mi został teraz jeden - podoba mi się więzienie - nie miałam wątpliwości, że
To się powinno maratonować, a nie dziubać po odcinku, ech. No ale lepiej tak niż wcale
Admete - Czw 10 Lis, 2022 22:18
Takie dziubanie jest okropne.
BeeMeR - Pon 14 Lis, 2022 12:20
Obejrzałam zaległy odcinek Andora - bardzo mi się rebelia w więzieniu podobała
Admete - Pon 14 Lis, 2022 14:13
Dobrze była zrobiona.
annmichelle - Pon 14 Lis, 2022 15:07
Czekam na ostatnie odcinki i obejrzę całość.
BeeMeR - Pon 21 Lis, 2022 16:41
Przedostatni odcinek za mną - podobał mi się (a to nowość ) - jestem gotowa na finał
Admete - Pon 21 Lis, 2022 17:48
Tez jestem gotowa - nie tylko na finał, ale też na kolejne części i mam nadzieję, że utrzymają poziom.
Admete - Śro 23 Lis, 2022 17:00
Tak jak RoP jest słabe, tak Andora jest dobry. Naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Świetny finał sezonu.
Admete - Czw 24 Lis, 2022 22:11
Dodam tylko, że na końcu 12 odcinka po napisach jest dodana jedna, krótka scena.
BeeMeR - Czw 24 Lis, 2022 22:19
Dziś skończyłam - bardzo dobry serial
annmichelle - Pią 25 Lis, 2022 08:18
A ja dziś zaczynam.
EDIT: Ile tam znajomych twarzy z brytyjskich seriali, m.in. z Poldarka, z Endeavoura, Very. Nawet rzuciły mi się niebieskie oczęta "brata" Keanu Reevesa z "Domu nad jeziorem".
Co chwilę zastanawiam się "skąd ja znam tę twarz?".
Przy Francisie z "Poldarka" zastanawiałam się przez cały odcinek, aż w końcu mnie oświeciło, jak pokazali go z profilu i wyobraziłam go sobie w blond, falujących włosach, bo w "Andorze" jest ciemnym szatynem.
Narazie za "jednym posiedzeniem" obejrzałam 4 odcinki, wieczorem planuję kolejną porcję.
annmichelle - Nie 27 Lis, 2022 14:21
Skończyłam "Andor".
Moje oczekiwania z lipca:
| annmichelle napisał/a: | "Andor" mnie zaciekawił jakiś czas temu dopiero gdy zobaczyłam zwiastun i to chyba jedyny serial ze SW, którego jestem ciekawa, także ze względu na obsadę.
Ale tak jak już wspomniałam o nim w tym temacie - mam nadzieję, że będzie coś nowego (wiadomo jak skończy się ta historia dzięki RO), a nie odgrzewany kotlet i gra na sentymentach.
Pożyjemy-zobaczymy.
(...)Oczywiście, każdy lubi i oczekuje czegoś innego, ale dla mnie właśnie pokazanie życia zwykłych ludzi jest jak najbardziej ok. Dlatego ciekawi mnie ten "Andor". |
Dla mnie najlepszy serial SW, lepszy od "Mandalorianina", nie wspominając o słabym "Obi-Wan Kenobim".
Dobre historie, nierozciągane na siłę jak w/w, historia mimo licznych rozgałęzień jest zwarta (wiem, brzmi paradoksalnie ), pokazanie świata SW od strony zwykłych ludzi (bez Jedi, bez Mocy, świetlistych mieczy, Vadera, itd.).
Dobrzy aktorzy, po prostu świetne lokalizacje, scenografia i kostiumy REWELACYJNE.
Ma duży potencjał, jeśli chodzi o ciąg dalszy.
|
|
|