To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Star Wars

Aragonte - Wto 27 Wrz, 2022 10:49

Głupotka :wink:
https://media.discordapp.net/attachments/943573039394734120/1023615355790295050/Bialystok-subiektywnie-blog-o-podlasiu-bimber-12.jpg?width=368&height=597

BeeMeR - Wto 27 Wrz, 2022 10:52

:lol:
Admete - Śro 12 Paź, 2022 16:30

Oglądam Andor ze sporą przyjemnością. Jedyny zarzut - odcinki są za krótkie i tylko raz w tygodniu. Cała reszta bardzo dobra.
BeeMeR - Śro 12 Paź, 2022 17:35

Ja dziś skończyłam Andor - podobał mi się.
Admete - Śro 12 Paź, 2022 19:53

Ma być 12 odcinków, cieszę się, że aż tyle.
BeeMeR - Śro 12 Paź, 2022 20:15

O! Myślałam, że 6 i kończy się na zakończeniu tej misji :shock:
Admete - Śro 12 Paź, 2022 20:55

Nie, przecież tam jest mnóstwo wątków bez zakończenia, a Cassian nawet nie zaczął jeszcze myśleć o dołączeniu do Rebelii. Myślę, że manifest tego młodego idealisty da mu do myślenia. Jest też wątek tego strażnika z korporacji, jego poczucia niższości ( mam mamusię z piekła rodem ). Mon Motha i jej wątek ( nie tylko polityczny, ale też rodzinny ). Strona Imperium - ta dawna detektyw w służbie imperialnej. Ogólnie ciekawie wypada właśnie ta druga strona - oficerowie, ich ambicje. Mnóstwo spraw do opowiedzenia.
Admete - Śro 19 Paź, 2022 17:14

Naprawdę tylko jeden odcinek w tygodniu, to za mało. Naprawdę dobrze wyszła w serialu scenografia i kostiumy. Aktorzy też dobrzy. Ciekawa jestem, jak to wszystko pokażą dalej. Rebelia też ma swoją mroczną stronę.
annmichelle - Śro 19 Paź, 2022 17:35

Mój syn ogląda na bieżąco, a ja poczekam sobie na 12 odcinków i wtedy obejrzę "od razu". :wink: Omijam wszelkie opisy, spoilery, nie dopytuję pociechy. :-P
Tak robię/robiłam ze wszystkimi seriami GW i marvela. :-)
Czekać tydzień na kolejny odcinek trwający 30-50 minut (w zależności od produkcji)? Nieeee... :mrgreen:

I teraz nie wiem :mysle: , czy mam póki co omijać ten temat z daleka, czy może będziecie ukrywać spoilery? :wink:

BeeMeR - Śro 19 Paź, 2022 18:38

My nie piszemy (póki co) rzeczy spoilerowych, w razie czego je schowamy :kwiatek:
Dzisiejszego odcinka jeszcze nie widziałam, może jutro. Tak, jeden odcinek na tydzień to mało. :czekam2:
Też wolę maratonować całość, ale akurat zaczęłam, cóż zrobić ;)

Rebeliantów dalej oglądamy z Adasiem niezwykle wolno, ale sukcesywnie, jesteśmy w czwartym sezonie, z początku.

Admete - Śro 19 Paź, 2022 20:47

BeeMeR napisał/a:
Też wolę maratonować całość, ale akurat zaczęłam, cóż zrobić

Mam podobnie - co zrobić. Potem sobie jeszcze raz obejrzę całość.

Admete - Śro 26 Paź, 2022 16:21

Oj dobry był ten ostatni odcinek, choć ponury. Nie mam pojęcia, jak Cassian się wykaraska z tej całej sytuacji. Ogólnie nie tylko on jest w czarnej ... wiecie czym ;) Naprawdę podoba mi się Andor - postacie, dialogi, nastrój.
Pojawił się też nowy serial animowany z Ashoką Tano.

Admete - Czw 10 Lis, 2022 19:07

Nadal bardzo mi się podoba, jak prowadzony jest Andor. Jest tam mnóstwo materiału i o wielu postaciach chciałabym więcej. Tam jest dużo do opowiedzenia i jest to opowiedziane jak należy.
BeeMeR - Czw 10 Lis, 2022 19:17

Ja niedawno nadrobiłam zaległe dwa odcinki, chyba mi został teraz jeden - podoba mi się więzienie - nie miałam wątpliwości, że
Spoiler:
stamtąd się wychodzi jedynie nogami do przodu

To się powinno maratonować, a nie dziubać po odcinku, ech. No ale lepiej tak niż wcale :wink:

Admete - Czw 10 Lis, 2022 22:18

Takie dziubanie jest okropne.
BeeMeR - Pon 14 Lis, 2022 12:20

Obejrzałam zaległy odcinek Andora - bardzo mi się rebelia w więzieniu podobała :oklaski:
Admete - Pon 14 Lis, 2022 14:13

Dobrze była zrobiona.
annmichelle - Pon 14 Lis, 2022 15:07

Czekam na ostatnie odcinki i obejrzę całość. :-)
BeeMeR - Pon 21 Lis, 2022 16:41

Przedostatni odcinek za mną - podobał mi się (a to nowość ;) ) - jestem gotowa na finał :mrgreen:
Admete - Pon 21 Lis, 2022 17:48

Tez jestem gotowa - nie tylko na finał, ale też na kolejne części i mam nadzieję, że utrzymają poziom.
Admete - Śro 23 Lis, 2022 17:00

Tak jak RoP jest słabe, tak Andora jest dobry. Naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Świetny finał sezonu.
Admete - Czw 24 Lis, 2022 22:11

Dodam tylko, że na końcu 12 odcinka po napisach jest dodana jedna, krótka scena.
BeeMeR - Czw 24 Lis, 2022 22:19

Dziś skończyłam - bardzo dobry serial :oklaski:
annmichelle - Pią 25 Lis, 2022 08:18

A ja dziś zaczynam. :wink:

EDIT: Ile tam znajomych twarzy z brytyjskich seriali, m.in. z Poldarka, z Endeavoura, Very. :serce: :-) Nawet rzuciły mi się niebieskie oczęta "brata" Keanu Reevesa z "Domu nad jeziorem".
Co chwilę zastanawiam się "skąd ja znam tę twarz?". :mrgreen:

Przy Francisie z "Poldarka" zastanawiałam się przez cały odcinek, aż w końcu mnie oświeciło, jak pokazali go z profilu i wyobraziłam go sobie w blond, falujących włosach, bo w "Andorze" jest ciemnym szatynem. :-P

Narazie za "jednym posiedzeniem" obejrzałam 4 odcinki, wieczorem planuję kolejną porcję. :-)

annmichelle - Nie 27 Lis, 2022 14:21

Skończyłam "Andor".
Moje oczekiwania z lipca:
annmichelle napisał/a:
"Andor" mnie zaciekawił jakiś czas temu dopiero gdy zobaczyłam zwiastun i to chyba jedyny serial ze SW, którego jestem ciekawa, także ze względu na obsadę.
Ale tak jak już wspomniałam o nim w tym temacie - mam nadzieję, że będzie coś nowego (wiadomo jak skończy się ta historia dzięki RO), a nie odgrzewany kotlet i gra na sentymentach.
Pożyjemy-zobaczymy. :-)

(...)Oczywiście, każdy lubi i oczekuje czegoś innego, ale dla mnie właśnie pokazanie życia zwykłych ludzi jest jak najbardziej ok. Dlatego ciekawi mnie ten "Andor". :-)

Dla mnie najlepszy serial SW, lepszy od "Mandalorianina", nie wspominając o słabym "Obi-Wan Kenobim".
Dobre historie, nierozciągane na siłę jak w/w, historia mimo licznych rozgałęzień jest zwarta (wiem, brzmi paradoksalnie :wink: ), pokazanie świata SW od strony zwykłych ludzi (bez Jedi, bez Mocy, świetlistych mieczy, Vadera, itd.).
Dobrzy aktorzy, po prostu świetne lokalizacje, scenografia i kostiumy REWELACYJNE. :oklaski:
Ma duży potencjał, jeśli chodzi o ciąg dalszy. :-)