To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - NOWOŚCI W KSIĘGARNIACH

migotka - Czw 17 Maj, 2012 11:18

fajnie:)
Aragonte - Czw 17 Maj, 2012 12:16

akne napisał/a:
Kochane, już napisałam oficjalnie na blogu - 13 czerwca ukazuje sie w księgarniach :mrgreen:
Jest już w zapowiedziach na stronie Wydawnictwa Nasza Księgarnia i w kilku internetowych ksiegarnich też widziałam. Trzymajcie kciuki, bo to teraz jedyna moja radość w zyciu. :lol:

Trzymam :D

Agn - Czw 17 Maj, 2012 20:33

Kciuki trzymam, w cierpliwość się uzbrajam.

Tymczasem dziś do mej księgarni zawitała nowa Gośka Kalicińska - Lilka. No i mam prezent na Dzień Matki! :mrgreen:

Ponadto jest nowa Camilla Lackberg (Fabrykantka aniołków), nowy Erik Larson (jeśli ktoś lubi true crime - W ogrodzie bestii, tym razem wziął na tapetę hitlerowskie Niemcy) i zaciekawił mnie kryminał Krzysztofa Beśki Trzeci brzeg Styksu (akcja w Łodzi w 1892 r.).
A spoza kryminałów - Inga Iwasiów Na krótko, Oczy wuja Sama (reportaż o USA Gardockiego - nareszcie coś o Stanach, co nie jest mini Kraśko albo starociem Kolonko!) i coś jeszcze z reportaży było, tylko nie mogę sobie przypomnieć. Oj, nieprzygotowana jezdem... :rumieniec:

milenaj - Czw 17 Maj, 2012 20:47

Agn, a widziałaś jakieś zapowiedzi nowej ksiązki Cherezińskiej? Podobno ma być o knfliktach wśród Piastów i George R. R. Martin ma się chować przy tym. :wink: :mrgreen:
Agn - Czw 17 Maj, 2012 20:48

No właśnie ani widu, ani słychu... :cry2: :cry2: :cry2:
Agn - Czw 17 Maj, 2012 20:54

AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na jej oficjalnej stronie widnieje data 12 czerwca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :excited: :excited: :excited: :excited: :excited:

:cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

milenaj - Czw 17 Maj, 2012 20:54

Zamiast pisać, trzeba było najpierw wklepać w google: :frustracja:

http://www.cherezinska.pl/korona_index.htm

Premiera całkiem niedługo. Nie muszę pisać, że muszę to mieć. :mrgreen:

milenaj - Czw 17 Maj, 2012 20:55

Się wstrzeliłyśmy. :mrgreen:
Agn - Czw 17 Maj, 2012 21:01

Żartujesz? Spłonęłam z pożądania! Autorce napisałam okrzyk radości na fb, a dzisiaj to już zupełnie nie zasnę. Jezu Chryste, jest data... Już niedługo! Muszę to mieć!!!!!!!!!!!!!!! :excited: :excited: :excited:
Admete - Czw 17 Maj, 2012 21:35

Cytat:
Kraszewski niemal żadnemu królowi nie przepuścił i ja pewnie też tak skończę, jak się nie uwolnię od kompulsywnego czytania historii.

Rozbawiło mnie to zdanie ;)

Agn - Czw 17 Maj, 2012 21:42

Mnie też. :lol:
I daj borze wszechszumiący, by okazało się prawdziwe... :twisted:

Nie zasnę dzisiaj. Jestem cała podekscytowana. Zastanawiam się, jaka będzie gruba (wysłałam zapytanie do wydawcy w tej sprawie). Z obrazka widać, że będzie też szeroka. Nieważne. Byle miała dużo tekstu. Na samą myśl o tym, że w czerwcu znów spędzę czas nad powieścią tej autorki, jest mi cieplej pomimo chłodnej wiosny i słońce mi w głowie świeci, chociaż za oknem już wieczór. :serce2: :serce2: :serce2:

Admete - Czw 17 Maj, 2012 21:43

Pewnie kupie, bo mam jej książki historyczne. Sagę Sigrun bratowa trzyma już rok...Chyba od niej wezmę, bo przy dzieciach i tak nie przeczyta.
Agn - Czw 17 Maj, 2012 21:45

AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A na oficjalnej stronie autorki doczytałam jeszcze, że czwarta część Północnej Drogi jest planowana na jesień. JEZUSIEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :excited: :excited: :excited:
migotka - Czw 17 Maj, 2012 21:57

„Dobre maniery w przedwojennej Polsce” Marii Barbasiewicz
http://ksiegarnia.pwn.pl/...nej-polsce.html

„Arystokracja. Polskie rody” autorstwa Marcina K. Schirmera.
http://www.centrumtaniejk...skie,rody.xhtml

migotka - Pią 18 Maj, 2012 14:21

nie wiem gdzie wkleić, ale jak to związane jest z książką i premierą to wklejam tu:

http://slowemmalowane.blo...ki-blogowe.html

bardzo się cieszę:) Blog robi postępy.

Admete - Pią 18 Maj, 2012 15:48

Gratulacje :)
Ania Aga - Pią 18 Maj, 2012 17:46

Migotko, gratuluję debiutu wydawniczego!
Aragonte - Pią 18 Maj, 2012 19:30

Migotko, gratuluję :)
migotka - Pią 18 Maj, 2012 20:28

dziękuję:) :cheerleader2:
Caitriona - Pią 18 Maj, 2012 21:56

Super, gratuluję :D
Agn - Pią 25 Maj, 2012 22:31

Wydawnictwo mi odpisało. Nowa książka Elżbiety Cherezińskiej będzie sobie liczyć ponad 700 stron.
Ponad 700 stron czytelniczej rozkoszy... :serce:

Admete - Sob 26 Maj, 2012 13:19

To będzie co czytać ;) Zrób w księgarni odpowiedni ołtarzyk ;)
Agn - Sob 26 Maj, 2012 14:16

Moja droga, ja już mam wielkie plany względem tej książki, przy czym pomnik pokryty złotem będzie tylko skromnym dodatkiem. :twisted:
A poważnie - razem z koleżanką z pracy znowu ustawimy jej książki superładnie. Obie jesteśmy jej wielbicielkami. :mrgreen:

migotka - Sob 26 Maj, 2012 22:36

ciekawa jestem tych ponad 700 stron:)
Anonymous - Sob 26 Maj, 2012 22:37

Agn napisał/a:
Wydawnictwo mi odpisało. Nowa książka Elżbiety Cherezińskiej będzie sobie liczyć ponad 700 stron.

a to będzie książka-final "Pólnocnej Drogi"?