Literatura - Proza i poezja - NOWOŚCI W KSIĘGARNIACH
migotka - Czw 17 Maj, 2012 11:18
fajnie:)
Aragonte - Czw 17 Maj, 2012 12:16
| akne napisał/a: | Kochane, już napisałam oficjalnie na blogu - 13 czerwca ukazuje sie w księgarniach
Jest już w zapowiedziach na stronie Wydawnictwa Nasza Księgarnia i w kilku internetowych ksiegarnich też widziałam. Trzymajcie kciuki, bo to teraz jedyna moja radość w zyciu. |
Trzymam
Agn - Czw 17 Maj, 2012 20:33
Kciuki trzymam, w cierpliwość się uzbrajam.
Tymczasem dziś do mej księgarni zawitała nowa Gośka Kalicińska - Lilka. No i mam prezent na Dzień Matki!
Ponadto jest nowa Camilla Lackberg (Fabrykantka aniołków), nowy Erik Larson (jeśli ktoś lubi true crime - W ogrodzie bestii, tym razem wziął na tapetę hitlerowskie Niemcy) i zaciekawił mnie kryminał Krzysztofa Beśki Trzeci brzeg Styksu (akcja w Łodzi w 1892 r.).
A spoza kryminałów - Inga Iwasiów Na krótko, Oczy wuja Sama (reportaż o USA Gardockiego - nareszcie coś o Stanach, co nie jest mini Kraśko albo starociem Kolonko!) i coś jeszcze z reportaży było, tylko nie mogę sobie przypomnieć. Oj, nieprzygotowana jezdem...
milenaj - Czw 17 Maj, 2012 20:47
Agn, a widziałaś jakieś zapowiedzi nowej ksiązki Cherezińskiej? Podobno ma być o knfliktach wśród Piastów i George R. R. Martin ma się chować przy tym.
Agn - Czw 17 Maj, 2012 20:48
No właśnie ani widu, ani słychu...
Agn - Czw 17 Maj, 2012 20:54
AAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na jej oficjalnej stronie widnieje data 12 czerwca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
milenaj - Czw 17 Maj, 2012 20:54
Zamiast pisać, trzeba było najpierw wklepać w google:
http://www.cherezinska.pl/korona_index.htm
Premiera całkiem niedługo. Nie muszę pisać, że muszę to mieć.
milenaj - Czw 17 Maj, 2012 20:55
Się wstrzeliłyśmy.
Agn - Czw 17 Maj, 2012 21:01
Żartujesz? Spłonęłam z pożądania! Autorce napisałam okrzyk radości na fb, a dzisiaj to już zupełnie nie zasnę. Jezu Chryste, jest data... Już niedługo! Muszę to mieć!!!!!!!!!!!!!!!
Admete - Czw 17 Maj, 2012 21:35
| Cytat: | | Kraszewski niemal żadnemu królowi nie przepuścił i ja pewnie też tak skończę, jak się nie uwolnię od kompulsywnego czytania historii. |
Rozbawiło mnie to zdanie
Agn - Czw 17 Maj, 2012 21:42
Mnie też.
I daj borze wszechszumiący, by okazało się prawdziwe...
Nie zasnę dzisiaj. Jestem cała podekscytowana. Zastanawiam się, jaka będzie gruba (wysłałam zapytanie do wydawcy w tej sprawie). Z obrazka widać, że będzie też szeroka. Nieważne. Byle miała dużo tekstu. Na samą myśl o tym, że w czerwcu znów spędzę czas nad powieścią tej autorki, jest mi cieplej pomimo chłodnej wiosny i słońce mi w głowie świeci, chociaż za oknem już wieczór.
Admete - Czw 17 Maj, 2012 21:43
Pewnie kupie, bo mam jej książki historyczne. Sagę Sigrun bratowa trzyma już rok...Chyba od niej wezmę, bo przy dzieciach i tak nie przeczyta.
Agn - Czw 17 Maj, 2012 21:45
AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A na oficjalnej stronie autorki doczytałam jeszcze, że czwarta część Północnej Drogi jest planowana na jesień. JEZUSIEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
migotka - Czw 17 Maj, 2012 21:57
„Dobre maniery w przedwojennej Polsce” Marii Barbasiewicz
http://ksiegarnia.pwn.pl/...nej-polsce.html
„Arystokracja. Polskie rody” autorstwa Marcina K. Schirmera.
http://www.centrumtaniejk...skie,rody.xhtml
migotka - Pią 18 Maj, 2012 14:21
nie wiem gdzie wkleić, ale jak to związane jest z książką i premierą to wklejam tu:
http://slowemmalowane.blo...ki-blogowe.html
bardzo się cieszę:) Blog robi postępy.
Admete - Pią 18 Maj, 2012 15:48
Gratulacje
Ania Aga - Pią 18 Maj, 2012 17:46
Migotko, gratuluję debiutu wydawniczego!
Aragonte - Pią 18 Maj, 2012 19:30
Migotko, gratuluję
migotka - Pią 18 Maj, 2012 20:28
dziękuję:)
Caitriona - Pią 18 Maj, 2012 21:56
Super, gratuluję
Agn - Pią 25 Maj, 2012 22:31
Wydawnictwo mi odpisało. Nowa książka Elżbiety Cherezińskiej będzie sobie liczyć ponad 700 stron.
Ponad 700 stron czytelniczej rozkoszy...
Admete - Sob 26 Maj, 2012 13:19
To będzie co czytać Zrób w księgarni odpowiedni ołtarzyk
Agn - Sob 26 Maj, 2012 14:16
Moja droga, ja już mam wielkie plany względem tej książki, przy czym pomnik pokryty złotem będzie tylko skromnym dodatkiem.
A poważnie - razem z koleżanką z pracy znowu ustawimy jej książki superładnie. Obie jesteśmy jej wielbicielkami.
migotka - Sob 26 Maj, 2012 22:36
ciekawa jestem tych ponad 700 stron:)
Anonymous - Sob 26 Maj, 2012 22:37
| Agn napisał/a: | | Wydawnictwo mi odpisało. Nowa książka Elżbiety Cherezińskiej będzie sobie liczyć ponad 700 stron. |
a to będzie książka-final "Pólnocnej Drogi"?
|
|
|