To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Ankieta - Ranking "NAJ" Salonu Prawdziwych Dam

Alison - Pią 27 Paź, 2006 14:02

[quote=]"AineNiRigani
to tylko test na uważne czytanie był :D [/quote]

Znacyk się sdałam? :roll:

Anonymous - Pią 27 Paź, 2006 14:05

celująco !!!
Marija - Pią 27 Paź, 2006 14:18

Aine, dałaś już gdzieś swoją subiektywną niezależną bezkompromisową listę? Gadacie, gadacie i nie głosujecie, do Bożego Narodzenia nie zdążymy :twisted:
Anonymous - Pią 27 Paź, 2006 14:25

ja już zagłosowałam. Moje typy były pełne kompromisów ... :D
Gosia - Pią 27 Paź, 2006 14:41

Ja do watku o STARYCH ;) aktorach nie wchodze, nie zauwazylam zeby o nich sie gadalo, zreszta juz pisalam, ja pogodzilam sie z brakiem Lawsona (on tez mlodzikiem nie jest, a jest sexy ;) ), to inne osoby :lol: moga sie pogodzic z brakiem kogos innego, kto byl omawiany mało lub pobieznie ;)
O Rysia sie nie boje, Rys sie broni sam :lol:

A w watku o ulubionych aktorach, obiektywizmu byc nie moze :razz:
Harry wprowadzila tez do listy aktorow, ktore jej nie ziębia ani grzeją, dla dobra sprawy.
Życie sklada sie z kompromisow, n`est pas ? ;)
Nie zmieniajmy juz listy, bo jakby tak bylo, to ja bym mogla dorzucic jeszcze wielu, wszak serca kobiet bywaja pojemne :lol:

Anonymous - Pią 27 Paź, 2006 15:21

oki, oki.
Już nic nie piszę i do kudłatych kocich nóżek padam :thud:
No bo czy któraś inna pomyślała o ankiecie? A teraz się wymądrzamy.

GosiaJ - Pią 27 Paź, 2006 15:36

To ja może wyjaśnię.
Po pierwsze - nie lubię rankingów, w przeciwieństwie do bohatera powieści oraz filmu "Przeboje i podboje" :-) Po drugie - Orient Express jest dość "niszowy" i tylko kilka osób, za to niezwykle zapalonych, przebywa tam na stałe. Logiczne jest, że o wiele większą popularnością cieszą się na tym forum Richard, Colin czy Mateusz. I OK, nie mam nic przeciwko, cieszę się, że forum się rozrasta, przybywają nowe osoby, które poznają N&S i pasjonują się tym serialem.
A Shahrukh jest "niszowy", więc naturalnie niewiele osób będzie na niego głosować. Zresztą - ja sama nie będę brać udziału w głosowaniu, z powodów, które podałam powyżej, a także dlatego, że jak wspomniałam, Shahrukh jest dla mnie poza wszelką konkurencją, a między Colinem i Mateuszem oraz Richardem nie potrafiłabym wybrać. Poza tym na liście nie ma np. Kevina Spaceya :-)
Stąd moja prośba - ponowna.
Pozdrawiam.

Harry_the_Cat - Pią 27 Paź, 2006 15:51

Gosiu, naturalnie masz prawo nie brać udziału w zabawie, jednak nie widzę powodu, by innym odebrać prawo głosowania na SRK - np. Kaziucie, która na niego zagłosowała. Wiadomo, że jest to tylko zabawa i niezależnie od tego, kto zdobędzie najwięcej punktów (a jestem pewna, że gdybyście wszystkie z OE zagłosowały na SRK, to on by wygrał), to każda będzie miała swoją własną listę. Na liście - wypisanej z wątków naszego forum - znajduję się między innymi D. Bameber, który też większości może sie wydać niszowy. I o ile nie zdecyduję się na dodanie do listy nikogo (a nie ma tam tez niektórych moich ulubieńców), o tyle nikogo z niej również nie usunę. Mam nadzieję, że to rozumiesz i uszanujesz.
Admete - Pią 27 Paź, 2006 16:10

O rany, rany ;-) Wszyscy panowie z listy są ciekawi i wyjątkowi :-D Gdyby tacy nie byli, to nie byłoby dyskusji ... I każdej inny na serduszku leży ;-) bo wiadomo, że nie to co ładne, tylko co się komu podoba i piękno leży w oku patrzącego. Ja to bym wolała ranking postaci, a to dlatego, że ja się "zakochuję" w postaciach raczej, nie w aktorach ( wyjątek to moja obsesja na punkcie Wiadomo Kogo - i to jest tym dziwniejsze...;-) ). W rankingu takich postaci filmowych pewnie by Maximus na spółkę z Sharpem wygrał. No i jeszcze Han Solo :-D Thornton też zająłby wysoką pozycję.
Tak z ciekawości zapytam - mozna glosować na jednego aktora pieć razy? Bo chyba można pięciu wybrać? ;-) No dobra żartowałam...

Harry_the_Cat - Pią 27 Paź, 2006 16:12

Admete napisał/a:
W rankingu takich postaci filmowych pewnie by Maximus na spółkę z Sharpem wygrał. No i jeszcze Han Solo Thornton też zająłby wysoką pozycję.

To na pewno byłby fascynujący wyścig, ale ja juz sie nie zdecyduję na przeprowadzenie go, chociaż chętnie bym wzięła udział.

Anonymous - Pią 27 Paź, 2006 16:13

Harry_the_Cat napisał/a:
(a jestem pewna, że gdybyście wszystkie z OE zagłosowały na SRK, to on by wygrał)

nawet z Kotem żartowałyśmy, że jakby Express przejechał, ro Rysiu nie miałby żadnych szans :D

Admete - Pią 27 Paź, 2006 16:17

Wątpię, bo nas tam jest chyba tylko siedem ;-) Starczamy za armię i produkujemy straszne ilosci postów ( choć trzeba przyznać, że wbrew pozorom całkiem sensownych, zapewniam was ;-) ).
Policzyłam - osiem nas kapałanek jest :-)

Harry_the_Cat - Pią 27 Paź, 2006 16:58

Admete napisał/a:
Policzyłam - osiem nas kapałanek jest

To dwa razy tyle, co zagląda do wątku o Ralphie, i na pewno więcej niz zagląda do wątków o Rysiu.

Admete - Pią 27 Paź, 2006 17:02

Rankingi są mi obce, podobnie jak rywalizacja ( sportowa na przykład ), bo ja zawsze chcę, zeby wszyscy wygrali :-) Serio. Dlatego nigdy nie interesowałam sie sportem, bo jak ktoś przegrywa, to mi przykro...;-)
Gosia - Pią 27 Paź, 2006 18:08

Przeciez to tylko zabawa i nie ma powodu podchodzic do tego smiertelnie powaznie :)
Mnie niszowy wydaje sie na tym forum Ralph, bo ma tylko dwie :D , no w porywach trzy-cztery wielbicielki, a jednak, mimo ze przypuszczam, ze nie ma szans w rankingu, biore udzial w zabawie.
W koncu jaka to rywalizacja?
Zreszta, niech glosuje ten co chce, nikogo nie bedziemy zmuszac :roll:

Admete - Pią 27 Paź, 2006 18:09

Jak to jaka? Panowie rywalizują o nasze względy ;-) Ja nie mam nic przeciwko tejz abawie. To chyba jasne. Zwyczajnie nie glosuję :-)
Gosia - Pią 27 Paź, 2006 18:12

Admete napisał/a:
Ja nie mam nic przeciwko tej zabawie. [..] Zwyczajnie nie glosuję

Tiaaaaaaaaa ........

Zreszta, jak pisalam, przymusu nie ma :D

Admete - Pią 27 Paź, 2006 18:44

Taa...to wiesz wyraźnie coś, czego ja nie wiem :-)
Anonymous - Pią 27 Paź, 2006 19:20

Harry_the_Cat napisał/a:
To na pewno byłby fascynujący wyścig, ale ja juz sie nie zdecyduję na przeprowadzenie go, chociaż chętnie bym wzięła udział.

Się Kocie nie bój, weźmiesz udział. Pomysł się kluje.
Pomna Twoich doświadczeń myślę intensywnie... :D

Caitriona - Pią 27 Paź, 2006 19:22

Pierwsze primo - Gosiu, ja równiez Cię uwielbiam ;) :grin:

Drugie primo - moje głosy:

1. Johnny Depp (5pkt.)
2. Clive Owen
3. ShahRukh Khan
4. Colin Firth
5. Richard Armitage (1 pkt.)

Harry_the_Cat - Pią 27 Paź, 2006 19:32

Caitri - za 1. miejsce jest 7 pkt. :D

AineNiRigani napisał/a:
Pomna Twoich doświadczeń myślę intensywnie...

:!:

Gosia - Pią 27 Paź, 2006 19:35

Caitie, i żadnego nawet malenkiego glosu na Ralpha ? :(
No dobra, trudno .... , rozumiem ze miejsca nie starczylo, dobrze ze choc dla Rysia jakis ochlap zostal ;)

P.S. Ja Ciebie tez (mimo wszystko ;) )

Harry_the_Cat - Pią 27 Paź, 2006 19:43

Gosia napisał/a:
dobrze ze choc dla Rysia jakis ochlap zostal

Prawda? Normalnie uffff... :wink:

Gosia - Pią 27 Paź, 2006 19:48

Normalnie zapomnialam Ali podziekowac za glosowanie, z tego wszystkiego :D

Zaintrygowal mnie ten Pierce (ze slodka tajemnica ;) ale juz sie nie bede dopytywac :D

Anonymous - Pią 27 Paź, 2006 20:16

Gosia napisał/a:
Zaintrygowal mnie ten Pierce (ze slodka tajemnica ;)

Z ust mi wyjęłaś :D