To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Zapowiedzi nowych ekranizacji

Eeva - Wto 11 Lut, 2014 20:15

A ja lubię Siennę, wiec mi moze sie spodobać:-)
Nie jestem pewna co do Chloe Sevigny. Ma krzywą gębę ;-)

Akaterine - Wto 11 Lut, 2014 21:27

Ja nie mam nic do Sienny, ale nie widzę jej w klasycznej adaptacji Jane Austen. I mam przeczucie, że ta adaptacja klasyczna nie będzie.
behemotka - Pią 07 Mar, 2014 10:45

https://www.youtube.com/w...OnpHzWQNBUscSPP

wycięte sceny z Austenland dla ciekawych
wg mnie kiepska selekcja, wycieli kilka fajnych rzeczy
w ogóle widać po tych scenach, ze film mógł być spokojniejszy, bardziej obyczajowy a woleli iść w stronę komedii [albo wykalkulowali, że bardziej się opłaca]
plus parę interesujących rzeczy np. Jane czyta zasady które obowiązują w domu, panna Charming jest bardziej wyciszona w tych wyciętych scenach i jest wyjaśnione, że ma słaby wzrok ale wstydzi się nosić okulary

Anaru - Pią 07 Mar, 2014 12:05

Austenland jeszcze czeka w kolejce do obejrzenia. :wink:
BeeMeR - Pią 07 Mar, 2014 13:37

U mnie nawet jeszcze nie czeka :P
Anaru - Pią 07 Mar, 2014 14:51

To może zacząć czekać jak przyjadę ;)
BeeMeR - Pią 07 Mar, 2014 14:59

Oj, na pewno nie będę wcześniej zdobywać, bo mi się w ogóle nie spieszy do obejrzenia tego filmu :P Mam zupełnie inne priorytety :P
Akaterine - Pią 07 Mar, 2014 19:59

To jest dobry film na babski wieczór z winem, gdzie wino lub inny procentowy napój jest najważniejszym punktem wieczoru ;) .
Jane. - Sob 08 Mar, 2014 21:53

film średni, ale za to Pan Nobely jest znakomitym odwzorowaniem Darcy`ego na co zawsze miło popatrzeć :wink: . No i muzyka świetna!!!
behemotka - Wto 01 Kwi, 2014 12:58

tutaj jedna z kilku piosenek z Austenland: "L.O.V.E.D.A.R.C.Y by Emmy the Great" :D

http://www.youtube.com/watch?v=ez5d-FvgOa0

ogólnie soundtrack jest bardzo przyjemny

Loana - Pon 21 Lip, 2014 10:48

Obejrzałam wczoraj Austenland. Podobało mi sie. Film nierówny, zaczął się jak fajna komedia, potem było trochę żenująco, niestety dzięki spojlerom wiedziałam, jak powinien się skończyć. Ale ogólnie nie był zły :) Ciuchy mieli fajne, szkoda, że nie prawidłowe :P
Ta Amerykanka to w ogóle ma takie role, ale bawi mnie zawsze - typowa dmuchana lala ;)

Anonymous - Czw 24 Lip, 2014 20:02

Loana- to chyba ogladalysmy razem :) Ja rowniez wczoraj.
Vasco - Nie 03 Sie, 2014 12:13

Mnie "ta Amerykanka" to trochę już żenuje właśnie dlatego, że ciągle gra tak samo i to samo :(

Ale film na plus, podobał mi się.

Loana - Pon 04 Sie, 2014 09:55

W, ja ją widziałam w dwóch filmach, to jeszcze nie zauważyłam, że jednak CIĄGLE tak samo :P
behemotka - Sob 20 Gru, 2014 01:01

http://www.mcgibneyproduc...-prejudice.html

http://www.leftlion.co.uk...ejudice/id/6661

czy ktoś słyszał o tej wersji?

Harry_the_Cat - Sob 20 Gru, 2014 15:44

Nie. I nie bede chyba czekac w napieciu...
primavera - Nie 21 Gru, 2014 10:36

Harry_the_Cat napisał/a:

ja też nie chociaż jak sie pojawi to obejrzę z ciekawości ale moim zdaniem nikt nie przebije serialu z Jennifer Ehle and Colinem Firth

BeeMeR - Nie 21 Gru, 2014 11:01

Harry_the_Cat napisał/a:
Ja raczej też nie... :roll:
Agn - Nie 21 Gru, 2014 14:53

Ale w sensie to jest tak na serio? Bo Darcy nigdy jeszcze tak bardzo nie przypominał trolla... :?
Caroline - Nie 21 Gru, 2014 16:37

Agn napisał/a:
le w sensie to jest tak na serio? Bo Darcy nigdy jeszcze tak bardzo nie przypominał trolla...

:mrgreen:
W takich chwilach żałuję, że na forum nie opcji "Lubię"

Lady_Joanna - Nie 21 Gru, 2014 17:12

Okropnie wygląda ten aktor, bokobrody obrzydliwe, przecież wtedy mieli nożyczki.
Ania Aga - Nie 21 Gru, 2014 18:25

To jest jakieś amatorskie przedsięwzięcie?
Harry_the_Cat - Nie 21 Gru, 2014 20:08

W jednym z linków jest napisane ze to jacyś lokalni aktorzy - lokalni w stosunku do tej osoby co to produkuje.
Tamara - Pon 22 Gru, 2014 16:18

O fuuuu , troll jeszcze ujdzie , chociaż paskudny , ale Elżbieta stara zołza z tłustymi włosami i szparą między zębami , a w ogóle to podobna do Michaela Yorka :obrzydzenie:
BeeMeR - Pon 22 Gru, 2014 16:21

Ja tam do aktorów nic nie mam, ale te niechlujne fryzury... :roll: