To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Robin Hood (Seria 1) 2006

marianna1 - Pią 15 Wrz, 2006 00:19

Te ciuchy są tragiczne!!!! Nie dość, że Robin wymoczkowaty, to jeszcze nosi jakieś T-shirty!! Nie cierpię takich pseudośredniowiecznych kostiumów:( Richarda zrobili na gwiazdę rocka, a Marion...:( :( co to za fryzura??? Szkoda, że jeszcze jej pasemek nie zrobili. Coś czuję, że nie będzie średniowiecznego klimatu. Dobrze, że chociaż Richard w tym wystąpi...

(naprawdę, nie mogę uwierzyć, że Marion będzie miała taką fryzurę....jak dziewczyna nie miała warunków, to mogli jej zafundować perukę...coś jej nie widzę w roli średniowiecznej damy, ale może się mylę (mam nadzieję, że się mylę :(

Gosia - Pią 15 Wrz, 2006 00:21

Moze to nie sa jeszcze koncowe zdjecia.
No, moze poza Rysiem ;)
Zreszta Guy z Guisborne faktycznie ubieral sie w jakies skory

Harry_the_Cat - Pią 15 Wrz, 2006 00:25

Ja i tak jestem ciekawa. I na razie podchodzę do przedsięwzięcia z nadzieją.
marianna1 - Pią 15 Wrz, 2006 00:28

U Guya mi nie pasuje ten kołnierz przy płaszczu, reszta ujdzie, ale Marion :cry: A tak w ogóle, to w którym wieku się rozgrywa akcja (b. głupie pytanie?? :oops: )
Harry_the_Cat - Pią 15 Wrz, 2006 00:31

XI - XII ? Mie wiem dokładnie, ale tak mi się zawszec wydawało... Bo to Wyprawy Krzyżowe były.
marianna1 - Pią 15 Wrz, 2006 01:26

Też gdzieś tak to umiejscawiałam (okazuje się, że 2poł. XII:), ale nie znam dobrze historii Anglii..., no to maleńka powtórka :
Ryszard I (ur. 8 września 1157, zm. 6 kwietnia 1199) zwany "Ryszardem Lwie Serce" (ang. Richard the Lionheart, fr. Cœur de Lion,Król Anglii od 1189 )- Jako król, większą część swego panowania spędził poza krajem, uczestnicząc w wyprawach wojennych i krucjatach. W czasie jego nieobecności władzę sprawował Jan I (24 grudnia 1167- 18 lub 19 października 1216), zwany "Janem bez Ziemi" (ang. John the Lackland, fr. Jean sans Terre), król Anglii od 6 kwietnia 1199), starając się umocnić swoją pozycję jako pretendent do tronu. Ryszard po powrocie w 1194 z trzeciej krucjaty przejął władzę, tłumiąc narastający bunt młodszego brata. Ryszard wybaczył bratu nieposłuszeństwo i wyznaczył go na swojego następcę. Na ten okres przypada legenda o "Robin Hoodzie".Po raz drugi Jan sięgnął po tron angielski po śmierci Ryszarda. Nie był wówczas jedynym pretendentem do tronu, niektórzy widzieli w roli króla jego bratanka - Artura Pogrobowca - księcia Bretanii.
Książę Jan objął tron angielski 6 kwietnia 1199, a Artur zniknął (został zamordowany albo resztę życia spędził w jakimś angielskim zamku).

[źródło:Wikipedia]

Aragonte - Pią 15 Wrz, 2006 02:01

Harry_the_Cat napisał/a:
Oto fotka RA jako GoG:
[url=http://img172.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

I co Wy na to?

Van Helsing bez kapelusza? :shock:

Hmm, obejrzałam Robina i Marian.
Hmmmm.
Obejrzałam stroje.
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.

No dobra, czym ja się irytuję, w końcu nie mam stosownej TV, i tak tego nie obejrzę.

Hmmmmmmmm.

Ryś wygląda - mimo tego prochowca - całkiem, całkiem :wink:

Admete - Pią 15 Wrz, 2006 20:17

Nie mam pojęcia czy ten artykuł już był, podaję link

http://news.bbc.co.uk/2/h...ent/5326734.stm

Gosia - Pią 15 Wrz, 2006 22:25

To chyba juz bylo tu zamieszczane, ale moze ktos zapomnial lub jeszcze nie widzial.
Jakosc fatalna, ale jakies pojecie o filmie mozna sobie wyrobic:
http://www.badongo.com/vid/202492
plik 0,5 MB

Caroline - Sob 16 Wrz, 2006 11:02

Nie wiem, czy widziałyście, stronka BBC o Robin Hoodzie znacznie się poszerzyła i gratka,
wywiad z Richardem (na dole):
http://www.bbc.co.uk/dram...cters/guy.shtml

Harry_the_Cat - Sob 16 Wrz, 2006 11:11

Jejku, co za opis! :shock:

"SIR GUY OF GISBORNE: Próżny, brutalny, ambitny, lojalny, praktyczny, pozbawiony emocji, skupiony na jednym, sfrustrowany, jest samolubnym łotrem. Gisborne jest zdolny do wielkiego okrucieństwa w swej pogoni za zyskiem i pozycją; a jednak ponad tym jest jego nadzieja na odkupienie: Marian."

Ha! Wiedziałam, że będzie trójkącik!
Cóż, mimo że Marian jest kiepska dość, to mam nadzieję na alternatywną historię - z finałem Naughty Guy i Marian... ;)

Harry_the_Cat - Sob 16 Wrz, 2006 11:18

A Ryś na końcu wywiadu, że grając NG najbardziej chodziło mu o to, żeby ludzie go znienawidzili... (jeśli dobrze zrozumialam, bo jakosc dzwięku jest bardzo kiepska)
Harry_the_Cat - Sob 16 Wrz, 2006 11:20

I jeszcze wrzucę tapetke z Marian:

achata - Sob 16 Wrz, 2006 15:29

Caroline napisał/a:
Nie wiem, czy widziałyście, stronka BBC o Robin Hoodzie znacznie się poszerzyła i gratka,
wywiad z Richardem (na dole):
http://www.bbc.co.uk/dram...cters/guy.shtml

Dzięki Caroline. Na jednym zdjęciu Marian nie wygląda już nawet tak źle

Caroline - Sob 16 Wrz, 2006 18:41

Na stronie głównej jest trailer nieco lepszej jakości (watch video highlights):
http://www.bbc.co.uk/drama/robinhood/
(ciekawy wybór muzyki BTW)

A tutaj screencapy z trailera:
http://www.robinhood2006....caps/index.html

Gosia - Sob 16 Wrz, 2006 20:00

Dzieki za wiadomosci, obejrzalam sobie wywiad. :D
Bardzo lubie ogladac jak Rys opowiada, jak sie usmiecha.
Fajnie mu z dlugimi wlosami.
Ale rola moze byc niełatwa do przyjecia, skoro ma grac takiego okrutnika...

Caitriona - Sob 16 Wrz, 2006 21:08

Nie no...Im dłużej patrzę na Robina nabieram przekonania, że nie będzie to udana ekranizacja...Co to za dzieciak? Rysio jest wsród tej obsady brylantem normalnie.
Harry_the_Cat - Sob 16 Wrz, 2006 21:24

Caitriona napisał/a:
Nie no...Im dłużej patrzę na Robina nabieram przekonania, że nie będzie to udana ekranizacja...Co to za dzieciak?

Fakt. Obejrzałam sobie ten wywaid z nim - żenada. I głos też ma kiepski.

Alison - Sob 16 Wrz, 2006 22:16

Boże, w tej obsadzie Ryś to ma zdjęcie z takim lookiem, że ja mdleję. Prawie. :oops:
Gosia - Sob 16 Wrz, 2006 22:27

No, dosc przeszywajace ;)
Alison - Sob 16 Wrz, 2006 22:32

Gosia napisał/a:
No, dosc przeszywajace ;)

Przeszywająco-obezwładniające. Ojej przed chwilą to samo pisałam o Dżordżyku. Ja jakaś poligamiczna jestem. No tak...męski mózg. :? ??:

przecinek - Nie 17 Wrz, 2006 00:22

Zabawny to będzie serial, gdzie cała, lub prawie cała sympatia widzów będzie skupiała się na czarnym charakterze. Ciekawe czy producenci jakoś na to zareagują i w drugiej serii Guy będzie bardziej pozytywny. A przy okazji dlaczego Marion ma na imię Marian, dziwne mam skojarzenia z tym imieniem.
Harry_the_Cat - Nie 17 Wrz, 2006 00:41

przecinek napisał/a:
Ciekawe czy producenci jakoś na to zareagują i w drugiej serii Guy będzie bardziej pozytywny

Ja myslę, że może być problem z 2. serią. Jeśli jedyną postacia, która się spodoba będzie Guy, to mogą uznać, że to klapa.

przecinek napisał/a:
A przy okazji dlaczego Marion ma na imię Marian, dziwne mam skojarzenia z tym imieniem.

Ja za każdym razem musze poprawiać, jak pisze, bo zawsze mi wychodzi przez "o".

Jeśli chodzi o Robina, to Jonas w tym wywiadzie na stronie BBC mówi, że Robin ma też wiele niepozytywnych cech, że nie jest wcale taki bohaterski, tylko samolubny i arogancki. I w związku z tym 2 rzeczy przychodzą mi do głowy:

1. To skoro on nie jest tak do końca pozytywny, to jak ktokolwiek ma go polubić, skoro ma razie jestesmy nastawieni na "nie", jeśli chodzi o jego fizjonomię? :? ??:

2. To jak zły musi być Naughty Guy, żeby być zły w porównaniu z Robinem...? :roll:

achata - Nie 17 Wrz, 2006 19:59

Harry_the_Cat napisał/a:
Jeśli chodzi o Robina, to Jonas w tym wywiadzie na stronie BBC mówi, że Robin ma też wiele niepozytywnych cech, że nie jest wcale taki bohaterski, tylko samolubny i arogancki. I w związku z tym 2 rzeczy przychodzą mi do głowy:

1. To skoro on nie jest tak do końca pozytywny, to jak ktokolwiek ma go polubić, skoro ma razie jestesmy nastawieni na "nie", jeśli chodzi o jego fizjonomię? :? ??:

2. To jak zły musi być Naughty Guy, żeby być zły w porównaniu z Robinem...? :roll:

ad 1 to wydaje mi się, ze aktorzy współcześni mają jakieś obawy dotyczace grania superbohaterów. Przypominają mi się wypowiedzi Żebrowskiego odnośnie Skrzetuskiego czy Wooda o Frodzie. Starali się przekonac, ze grają postacie autentyczne, nie pomnikowych bohaterów i tak to widze również w tym przypadku.
Co do porównania tych dwóch to jak przypuszczam zadziała siła sugestii i charakteryzacji: niedobry, czarny Guy i aniołkowata, gębusia Robusia.
Zresztą pewnie chodzi o ogół postepowania, na który wady charakteru raczej nie wpływaja.

Harry_the_Cat - Wto 19 Wrz, 2006 22:07

Podaje linka do stronki na forum C19, gdzie mozna sciągnąc 3 teasery - 2 z Marian i 1 z szeryfem. Ja jeszcze nie wiem, co o tym myśleć. Ale chyba nie jestem zachwycona...

krótkie teasery z RH

EDYCJA - i jeszcze jakiś klip z RH - na samym dole strony. Jeszcze nie widziałam, więc na razie nie mam zdania.

klip z RH na dole strony do pobrania

A na koniec fotka:

Jakieś uwagi? Np nt golfu? Albo eyelinera?