To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne II

Admete - Wto 07 Kwi, 2020 17:35

Mnie się ostatnio wiesza Media Player Classic.
BeeMeR - Wto 07 Kwi, 2020 17:57

Ja używam Vlc i nic się nie wiesza :mysle:
Admete - Wto 07 Kwi, 2020 17:59

Też czasem go używam. I mam bardzo stary KMPlayer. On jest najlepszy.
Alicja - Śro 08 Kwi, 2020 06:39

Ja tylko PotPlayer
Admete - Śro 08 Kwi, 2020 07:17

A tego nie znam.
ŁukaszG - Pon 13 Kwi, 2020 23:04

Do oglądania filmów VLC, ale czasami na szybko coś podejrzeć, bez napisów to także systemowy Filmy i TV.

Przy okazji wspomnę o moim odkryciu sprzed kilku tygodni. Szukałem jakieś szybkiej, małej przeglądarki graficznej, która spełni kilka podstawowych funkcji jak obsługa popularnych formatów, możliwość kadrowania, zmiany rozmiaru, kilka podstawowych rzeczy związanej z edycją jak regulacja jaskrawości, nasycenia etc. i jeszcze kilka drobnych rzeczy w stylu powiększenia obrazków rolką myszy, jak największa ilość skrótów klawiszowych. Jednak najważniejsze było - i tu był największy haczyk - darmowa także do użytku na firmowym komputerze.
Gdyby ktoś kiedyś był przed podobnym dylematem - polecam FocusOn Image Viewer.

Miłego wieczoru
Łukasz

Agn - Śro 03 Cze, 2020 09:29

Znowu spamerka nadaje - niejaka MariaGreen.
Grrr...

BeeMeR - Śro 03 Cze, 2020 09:50

Zablokowałam już tylko nie mogę usunąć postów
Admete - Śro 03 Cze, 2020 09:53

Już usunęłam.
Admete - Pią 12 Cze, 2020 14:17

Moja drukarka przestałą drukować - ma tusz, papier, skanuje, robi ksero , ma też sterowniki. Jak się kilknie drukowanie, to wyświetlacz mrugnie i zero. Pokazuje, że nie ma żadnego dokumentu do drukowania. I tyle...Załamie się, jak jeszcze drukarkę będę musiała kupić. Sprawdziłam też kable ( jest na usb ). Drukarka jest online, gotowa do pracy, ale Windows pokazuje ją jako bezczynna. Wczoraj była aktualizacja Windowsa...

Drukarka jest dobra, to stacjonarny po aktualizacji Windowsa nie chce jej zobaczyć. Zawsze coś.

Ania Aga - Pią 12 Cze, 2020 16:34

Admete, a najprostsze rozwiązanie wyłączyć i włączyć komputer już próbowałaś?
Admete - Pią 12 Cze, 2020 16:55

Oczywiście :) I kilka innych prostych plus parę skomplikowanych. Nie działa. Natomiast na obu laptopach działa, tyle, że wszystko do pracy mam na stacjonarnym. Cóż - będę się bawić w przepinanie i przenoszenie. Skaner i ksero działają na stacjonarnym, tylko drukowanie nie.

EDIT - normalnie Alleluja :roll: W końcu się udało po usunięciu wszystkiego co odnosi się do drukarki i zainstalowaniu od nowa.

Agn - Pią 19 Cze, 2020 06:44

Znowu jakis spamer w dziale Gaskell. :roll:
Agn - Czw 02 Lip, 2020 06:14

A teraz w ekranizacjach Austen...
Agn - Czw 02 Lip, 2020 07:07

...i u Gaskell tez!
Nadal bedziemy dywagowac, jak straszliwie niemozliwe jest wprowadzenie ograniczen przy zakladaniu kont?

Aragonte - Czw 02 Lip, 2020 09:17

Zablokowałam dziada, ale nie mogę usunąć, zgłosiłam w dziale moderacyjnym dziewczynom i napiszę może SMS do Admete czy Caroline.
W ekranizacjach posprzątałam.

Agn, to nie jest dywagowanie, chodzi o to, że wahamy się, czy dostarczać dodatkowej pracy Łukaszowi, a żadna z nas nie wprowadzi takich zabezpieczeń :kwiatek:

ŁukaszG - Czw 02 Lip, 2020 10:33

Powiem szczerze, że zapomniałem o tym...
Zapisałem sobie - coś w ten weekend wymyślę.
Łukasz

Aragonte - Czw 02 Lip, 2020 11:02

Byłoby super, Łukaszu :-D
Admete - Czw 02 Lip, 2020 12:17

Usunęłam. Sorry, ale byłam poza domem.
ŁukaszG - Czw 02 Lip, 2020 22:31

Uruchomiłem aktywację konta przez link wysłany na maila, zobaczymy jak to w praktyce będzie wyglądać...
Łukasz

Admete - Czw 02 Lip, 2020 22:38

Może się uda. Zobaczymy. Dzięki.
Agn - Nie 05 Lip, 2020 15:38

ŁukaszG napisał/a:
Uruchomiłem aktywację konta przez link wysłany na maila, zobaczymy jak to w praktyce będzie wyglądać...
Łukasz

Super! :) Dzieki! Mnie naprawde irytuja ci spamerzy. A moze to ich ciut zatrzyma...

Admete - Nie 05 Lip, 2020 20:50

Powinno być lepiej.
ŁukaszG - Pon 06 Lip, 2020 21:41

Jest dobrze. Prócz dodatkowej aktywacji konta przez administratora strony, wprowadziłem też inne, wymagające ludzkiego czynnika ze znajomością naszego języka zabezpieczenie.
Chyba od kilku dni nie ma spamu?

Łukasz

Aragonte - Wto 07 Lip, 2020 00:01

Tak, od kilku dni jest spokój, dziękujemy, Łukaszu :kwiatki_wyciaga:
I oby tak zostało :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki: