Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Admete - Nie 17 Cze, 2018 09:00
Ja to oglądam bez żadnych oczekiwań i wymagań Z góry było wiadomo, że tego serio traktować nie można.
Trzykrotka - Nie 17 Cze, 2018 09:16
Nie, to nawet nie chodzi o serio-nie serio, tylko spodziewałam się więcej czynnika ludzkiego, mniej sensacji. Dlatego trochę mnie odcinki 5-6 znudziły. Męczący jest dla mnie zwłaszcza wątek dziewczyny, która albo się drze, albo bije, a zawsze popełnia głupstwa i podejmuje ciągle tak samo złe decyzje.
Nie przekreślam dramy, tylko na razie moje potrzeby w tej niszy zaspokaja LL, więc może na razie spróbuję Miss Hammurabi - a z Robotem poczekam na rozwój wypadków.
Admete - Nie 17 Cze, 2018 09:45
No ja właśnie się na sensację nastawiałam. Tak to trochę wyglądało w zwiastunach - sensacja plus romans. Mnie za to chyba LL odpadł, obejrzę dwa ostatnie odcinki.
Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 00:28
Obejrzałam 11 LL
Bong Pil wyszedł z paki i - jakoś nudno się zrobiło.
Nie to, że nic się nie działo, bo działo się. Odcinek był spokojniejszy, ale bohaterowie działali przecież. Tylko jakoś napięcie spadło. Prócz lekcji ju-jitsu niewiele pozostało mi w pamięci.
Oby w 12 było lepiej - jutro sprawdzę.
Admete - Pon 18 Cze, 2018 07:22
Kolejny zwiastun Life - widać jak na dłoni, ze mój JSW będzie tym złym, a główny to tym razem ten aktor z Goblina. Ciekawe czy da radę udźwignąć rolę. Ja to bym chciała drugi sezon SF - choć z drugiej strony bałabym się, że nie będzie tak dobry jak pierwszy.
https://www.youtube.com/watch?v=yi4liNgZsuI
Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 07:26
No nie, ten drewniak z Goblina?
Admete - Pon 18 Cze, 2018 08:38
Ja nie mam o nim aż tak złej opinii Ale pewnie będę tym razem kibicować złemu zaczynam powtórki wszystkich filmów z JSW. Nie mam niestety Perfect Game i nie mam jak zdobyć.
Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 10:12
Tylko Zuemu - ten gość z Goblina ma takie tępe oczy i mały zasób środków aktorskich, że dziwię się, że nie boi się konfrontacji aktorskiej. Ten Goblin przyniósł masę złego, naprawdę
Dla rozweselania: Jun Ki za kulisami LL
Nudzi się czekając na swoje wejście
https://www.instagram.com...=lovejg_forever
I - nie obyłoby się bez tego - młoda para trenuje ju jitsu - a jak ladnie Jun Ki zawiązuje partnerce strój w pasie
https://www.instagram.com...=lovejg_forever
Padanie w objęcia też było
Aragonte - Pon 18 Cze, 2018 10:17
| Admete napisał/a: | | zaczynam powtórki wszystkich filmów z JSW. Nie mam niestety Perfect Game i nie mam jak zdobyć. |
A Zooshe tego nie ma?
Wpadło mi w oko jeszcze jakieś making of z Chiefa Kima ii znowu się musiałam śmiac na widok interakcji obu panów, czyli Namgoonga i Junho, a zwłaszcza Junho dokonującego pomiarów biustu drugiego pana
https://www.youtube.com/watch?v=oULB5Hj66XE
A tu wrabianie Żarłocznego Socjopaty w molestowanie seksualne
https://www.youtube.com/watch?v=lxXTLRVkupM
A w tej scenie bitwy w stołówce najśmieszniejszy dla mnie jest Czebolowicz, który zignorował całe zamieszanie i spokojnie jadł dalej
https://www.youtube.com/watch?v=HlN9IIGa0q4
Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 13:12
Aragonte
To macanie biustu jest przednie z tekstem no co, chłopaki ciągle tak robią A jak Gongowa robiła to samo naszemu JJS, to był bulwers
Czebolowicz w ogniu sosów, makaronu i sałatek, spokojnie odbierający telefon
Aragonte - Pon 18 Cze, 2018 13:56
A widziałaś reakcję Namgoonga, kiedy Junho go kłuł palcem? Chyba musiało trochę boleć
Macant chyba podziwiał mięśnie Namgoonga
Bardzo powolutku tłumaczę Kreatywnego księgowego Kima Mam wrażenie, że dopiero podczas tłumaczenia w pelni mam szanse zrozumieć niektóre dialogi. Nic nie obiecuję, ale może kawałek dramy uda mi się przelożyć.
Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 15:21
Byłoby fantastycznie Ja zawsze tak mam przy tłumaczeniu, że dokładnie wyłapuję wszystko dopiero przy robieniu literek. To raczej zrozumiałe zwłaszcza w przypadku tych dram z trudniejszym słownictwem - musiałabyś co chwilę zatrzymywać, żeby wgryźć się w tekst.
A propos tekstu: zaglądacie na jaszczurki? Wygląd strony się zmienił, czy tylko ja nie mogę się zalogować?
Namgoonga chyba zabolało przy takim dziabnięciu palcem, ale może tylko grał. Mam wrażenie, że raczej był zadowolony z wyraźnego podziwu kolegi.
Aragonte - Pon 18 Cze, 2018 15:28
Podziwowi Junho się nie dziwię - pamiętasz scenę, w której schowany za czymś Namgoong brał zaimprowizowany prysznic?
Tłumaczę pokątnie Co i rusz coś sprawdzam w słownikach, ale w razie wątpliwości i tak wybieram taką opcję, która moim zdaniem lepiej brzmi po polsku, niekoniecznie tę najwierniejszą.
Nie mam konta na Jaszczurkach, więc nie pomogę.
Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 16:12
| Aragonte napisał/a: | Podziwowi Junho się nie dziwię - pamiętasz scenę, w której schowany za czymś Namgoong brał zaimprowizowany prysznic? |
O taaak, klata Namgoonga jest legendarna Wzrostu to on nie ma, za to rzeźbą nadrabia w dwójnasób. Do dziś mam w oczach scenę z My Secret Hotel, w której to wyszedł z łazienki owinięty białym ręcznikiem, a rywalowi do uczuć pani szczęka opadła do podłogi
BeeMeR - Pon 18 Cze, 2018 16:46
Na Jaszczurkach zmieniło się jakiś czas temu - przenoszono forum i w efekcie też mnie wywalało - po napisaniu priwa gdzie trzeba (do Avalii via Baka) zostałam odblokowana raz-dwa.
Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 18:34
Wciórnosci
Admete - Pon 18 Cze, 2018 19:14
| Trzykrotka napisał/a: | | Tylko Zuemu - ten gość z Goblina ma takie tępe oczy i mały zasób środków aktorskich, że dziwię się, że nie boi się konfrontacji aktorskiej. |
Już w paru miejscach napotkałam stwierdzenia, że JSW go zje pod względem aktorskim. Obawiam się sporów w wątku na soompi, bo już takowe spotkałam w paru wpisach w innych miejscach. Najwyżej nie będę czytać soompi Ten aktor ma spory fandom - ślepo w niego zapatrzony.
W tym tygodniu znów kilka seriali się nie pojawi - z powodu piłki. Android ma tylko jeden odcinek - dziś - przy czym dziewczyna właśnie się dowiedziała, że ma do czynienia z robotem. Szczęśliwie wcześniej przeszła emocjonalnie na jego stronę. Trzykrotko ty chyba nie dotrwałaś do momentu, w którym wyjaśniono powód jej cynicznego zachowania - uprawiała kiedyś coś w rodzaju MMA - została wykorzystana, oszukana i miała skomplikowane złamanie nogi. No i znów tylko jeden odcinek Come and hug me. Na szczęście Miss Hammurabi będzie normalnie.
Aragonte - Pon 18 Cze, 2018 21:11
| Admete napisał/a: | | Już w paru miejscach napotkałam stwierdzenia, że JSW go zje pod względem aktorskim. |
Bo zje, nie mam złudzeń
| Admete napisał/a: | Obawiam się sporów w wątku na soompi, bo już takowe spotkałam w paru wpisach w innych miejscach. Najwyżej nie będę czytać soompi Ten aktor ma spory fandom - ślepo w niego zapatrzony.
|
Nie ma się co tym przejmowac. Na szczęście CSW chyba też ma grono fanek.
Korzystam z leniwego okresu w pracy (przejściowego) i pracuję po cichu nad tłumaczeniem. Nie mam jakoś dużo, dopiero 22 minuty pierwszego odcinka Chiefa Kima, ale coraz bardziej doceniam te dialogi. Naprawdę są barwne i nieźle napisane. A jeszcze nawet akcja się nie rozkręciła, to dopiero wprowadzenie postaci i rozbiegówka. Jak skończę (kiedyś ) ten odcinek, to wrzucę na Wschód. Na razie całkiem nieźle się bawię tym tłumaczeniem.
Agn - Pon 18 Cze, 2018 23:33
Odnośnie seguków, to nie powiem - czekam aż się ziści jakiś taki na poziomie Smoków. Ale póki co ani widu, ani słychu.
No to cieszę się LL. Znaczy się po 11-tym odcinku już wiem, że dotarliśmy do etapu, kiedy rozpoczną się ostre przepychanki i skończą się podchody i tańcowanie wokół wroga. To i dobrze.
Nastąpił też obligatoryjny etap, kiedy nasza para na chwilę ze sobą zerwie. Co za rodziców ma ta dziewczyna? Jedno przez drugie jęczy o zerwanie.
Scena treningu bardzo piękna, bardzo wymowna i w ogóle. Nic to, przeżyję. Nie raz już przeżywałam takie "rozstania", mają aż 4 odcinki na pogodzenie się i ponowne spiknięcie.
W 11-tce dwa rażące PPL - oczywiście przeklęty Subway. No taka reklama, że aż zazgrzytałam (mentalnie) zębami, a druga to telewizor Samsung, ale przy chamstwie subwaya wypadło to wręcz dyskretnie.
Zdecydowanie wolę jak jest jakieś wspólne jedzenie, stół zastawiony pysznościami (żarełko na plaży ), niż te buły pakowane mi nachalnie przed oczy. Mam awersję do subwaya, serio.
| Trzykrotka napisał/a: | | No nie, ten drewniak z Goblina? |
Oraz drewniak i idiota z My girl. Brrr... Mam dreszcze jak go widzę.
| Trzykrotka napisał/a: | | a jak ladnie Jun Ki zawiązuje partnerce strój w pasie |
To jest jedyny słuszny sposób zawiązywania pasa.
Jak rany, jego na tych schodach nosi.
| Admete napisał/a: | | Już w paru miejscach napotkałam stwierdzenia, że JSW go zje pod względem aktorskim. |
Jest to dla mnie dość oczywiste.
Admete - Wto 19 Cze, 2018 04:28
| Aragonte napisał/a: | Na szczęście CSW chyba też ma grono fanek.
|
Ma trochę inne - takie normalniejsze W każdym razie wolę jak się żadna ze stron nie rzuca na drugą.
BeeMeR - Wto 19 Cze, 2018 07:23
Mnie się ta 11. LL strasznie dłuży - już chyba trzecie podejście robię i jeszcze nie skończyłam...
Bokiem mi już wychodzą wszelkie zapewnienia dobrych, że zaciągną złych przed oblicze sprawiedliwości - zwłaszcza te adresowane do Zuych.
PPL w postaci ordynarnego Subwaya jako miejsca na randkę zauważyłam... To już wolę Samsunga czy wcześniejszą kawę:
Agn - Wto 19 Cze, 2018 09:35
Ja tam czekam niecierpliwie, az cos porzadnie gruchnie. Bo widze, ze jak w kazdej dramie zly sie pokloni, przysiegnie, ze to nie on i spoleczenstwo od razu klaszcze ukontentowane. Tylko ze zdjecia mowia cos innego. Troche przykre, ze dramy pokazuja czasem Koreanczykow jako stado bezrozumnych baranow. Ufam jednak, ze zobacze juz niedlugo walace sie w drobiazgi kariery naszych Zloli.
Tez nie wiem po choinke dobrzy ida poinformowac zlych o swych planach. Zeby sie lepiej przygotowali i bylo trudniej?
Trzykrotka - Wto 19 Cze, 2018 10:13
| Agn napisał/a: | W 11-tce dwa rażące PPL - oczywiście przeklęty Subway. No taka reklama, że aż zazgrzytałam (mentalnie) zębami, a druga to telewizor Samsung, ale przy chamstwie subwaya wypadło to wręcz dyskretnie.
Zdecydowanie wolę jak jest jakieś wspólne jedzenie, stół zastawiony pysznościami (żarełko na plaży ), niż te buły pakowane mi nachalnie przed oczy. Mam awersję do subwaya, serio.
|
Mnie się aż kark zjeżył kiedy zobaczyłam tę randkę w Subwayu. Specjalnie patrzyłam - Jun Ki nie tknął nawet swojej buły. Dziewczyna ugryzła. One tak nieapetycznie wyglądają, że sam ten widok odstrasza od zachodzenia tam. Samsung tez walnął wielkiej subtelności ppl
I racja - coś jest nie tak z tymi ostatnimi odcinkami. Jakby drama wytraciła ten początkowy bardzo dobry impet. Ani między bohaterami nie ma takiej fajnej, iskrzącej dynamiki, ani Źli niczego nie robią poza groźnymi minami. Znów wczoraj usnęło mi się przy 12 i obudziłam się przy nielubianym motywie - okłamałeś mnie, to się z tobą nie bawię
Szkoda, że nadal Wilczek nie ma konkurencji.
Agn - Wto 19 Cze, 2018 12:14
Ja wierze, ze drama jeszcze odzyska swoj rytm. Nie raz sie ogladalo drame, ktora na chwile traci pare, a potem rusza jak strzelony z bata kon.
Tez mam od was ciut lepiej, bo mnie okrutna radosc sprawia samo patrzenie na Piekne Oczy, wiec moj mozg az tylu uchybien dramowych nie rejestruje i wciaz dobrze sie bawie.
Faktycznie, Junki swojej buly nie tknal. One sa naprawde nieapetyczne.
Admete - Wto 19 Cze, 2018 16:09
Wzruszyłam się odrobinę przy 8 odcinku Miss Hammurabi. Bardzo mi się podobał w tym odcinku ten starszy aktor, który gra sędziego. Były dwie sprawy. Jedna dotyczyła człowieka, który nie sprostał wymaganiom korporacji i załamał się, a druga o opiekę nad dziećmi.
|
|
|