To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II

Fibula - Śro 12 Kwi, 2017 00:34

Caitriona napisał/a:
Fibula napisał/a:
Tylko nie zdradzaj którego, bo to jeszcze przede mną.

Chodzi o Homeland? Już nic nie mówię!

Fibula napisał/a:
Ja bym kilku bohaterów odstrzeliła, ale niech im będzie. :mrgreen:

Kogo? Bo ja nie smuciłam się jak pozbyli się Eleonory.

Spoiler:
Eleonory też mi nie żal, a nie byłoby mi też żal Max, bo jej nie lubiłam i Johna Silvera. I jeszcze Billy'ego. I troszkę Rackhama. :wink:

Deanariell - Śro 12 Kwi, 2017 14:10

Caitri napisała:
Cytat:
Fibula napisał/a:
Nie będzie spojlerem informacja, że papa w większych dawkach raczej irytuje niż straszy?

Czasem potrafi też rozśmieszyć (np. jak nadawał przez radio o śmierci Big Joe). Nie lubię go, ale ja nie lubiłam też papy Winchestera

Jaki tam spoiler ;) - ja jestem "królową spoilerów" :lol: - znaczy się wcale mi nie przeszkadzają, może jedynie w kryminałach. :mysle: :-P Też nie szalałam nigdy za tym aktorem (papę Winchester'a lubiłam głównie jako potencjalnego teścia :mrgreen: :rotfl: ), ale miło zobaczyć znajomą twarz na ekranie, która poza tym przywołuje jeszcze milsze wspomnienia, bo mnie się już zawsze będzie kojarzył z Supernatural głównie. :) A skoro w TWD bywa irytujący, to nie będzie żal, jak go zombie zeżrą w końcu. :lol:

BTW wystarczyło, że sobie tylko trochę poczytałam o tym serialu, obejrzałam parę zdjęć z planu sezonu 7. i już mi się od razu w nocy śnił sen w stylu zombie-apokalipsy. :roll: Strach pomyśleć, co to będzie, kiedy faktycznie wrócę do oglądania serialu... :shock: :rotfl:

Caitriona - Śro 12 Kwi, 2017 18:36

Fibula napisał/a:
Caitriona napisał/a:
Fibula napisał/a:

Fibula napisał/a:
Ja bym kilku bohaterów odstrzeliła, ale niech im będzie. :mrgreen:

Kogo? Bo ja nie smuciłam się jak pozbyli się Eleonory.

Spoiler:
Eleonory też mi nie żal, a nie byłoby mi też żal Max, bo jej nie lubiłam i Johna Silvera. I jeszcze Billy'ego. I troszkę Rackhama. :wink:

Fibula, normalnie możemy założyć klub,
Spoiler:
pozbyłabym się tych samych osób, poza Rackhamem, jego akurat polubiłam od pierwszej sceny. Ale Max jest taka wkurzająca, nie rozumiem czemu wszyscy się nią zachwycali.

Caitriona - Śro 12 Kwi, 2017 18:37

trifle napisał/a:
Caitriona napisał/a:
Fibula napisał/a:

Spoiler:
Mojego ulubieńca się pozbyli :cry2: Chyba porzucam, już nie chcę więcej...

Spoiler:
Był również moim ulubieńcem, ale serialu nie porzucę. Za bardzo jestem ciekawa jak sobie Carrie poradzi z panią prezydent.

milenaj - Pią 14 Kwi, 2017 09:13

Jeśli chodzi o Homeland to ja się oficjalnie obraziłam. Obejrzę oczywiście następny sezon, ale bardzo obrażona. :)
Admete - Śro 26 Kwi, 2017 10:12

Zrobili serial na podstawie Opowieści podręcznej M. Atwood - dziś premiera, u nas na Showmaxie.

http://www.imdb.com/title/tt5834204/

Deanariell - Pią 28 Kwi, 2017 12:25

Admete napisał/a:
Zrobili serial na podstawie Opowieści podręcznej M. Atwood

O, ciekawe, ale pewnie i tak nie obejrzę... :roll: Może kiedyś w jakiejś zwykłej tv będzie? :mysle:

milenaj - Nie 30 Kwi, 2017 07:11

Zaczęłam wczoraj "Białą Księżniczkę" na podstawie Philippy Gregory. Nic rewelacyjnego, ale dla czystego odstresowania. :)
Fibula - Nie 30 Kwi, 2017 10:50

milenaj napisał/a:
Zaczęłam wczoraj "Białą Księżniczkę" na podstawie Philippy Gregory. Nic rewelacyjnego, ale dla czystego odstresowania. :)

Jak wypada w porównaniu z "Białą królową", bo pewnie oglądałaś?

milenaj - Nie 30 Kwi, 2017 15:14

Podobnie, choć mam wrażenie, że ogląda mi sie lepiej. :)
praedzio - Pon 08 Maj, 2017 10:05

Na seriale-asd takie info:

BBC zamówiło szereg seriali dramatycznych o łącznym czasie emisji 47 godzin. Oto co zobaczymy:

1) DUTY/SHAME – (8 odc.). Będzie to historia japońskiego detektywa Kenzo, który przybywa z Tokio do Londynu w poszukiwaniu swego brata Yuto, który postrzegany jest jako gangster Yakuzy i poszukiwany za morderstwo londyńskiego biznesmena.
2) INFORMER (6 odc.). Ma to być thriller o Pakistańczyku, mieszkającym w Londynie, który zostaje zmuszony przez służby przeciwdziałające terroryzmowi do współpracy jako tajny informator.
3) THE WAR OF THE WORLDS (3 odc.). Adaptacja klasycznej powieści sf H.G.Wellsa. Zdjęcia rozpoczną się w 2018 r.
4) BLACK NARCISSUS (3 odc.). Akcja serialu zostanie osadzona w latach 30-ych ubiegłego wieku w Nepalu, gdzie siostra Clodagh przenosi i się wraz z innymi zakonnicami uciekając przed wojną. Chronią się w pałacu Mopu, w którym nepalska księżniczka popełniła samobójstwo z miłości. Ta historia zaczyna wpływać na zakonnice.
5) A SUIABLE BOY (8 odc.). Historia poszukiwania miłości i niezależności przez kobietę w Indiach lat 50-tych, czyli świeżo po odzyskaniu niepodległości.
6) LITTLE WOMEN (3 odc.). Adaptacja klasycznej powieści Louisy May Alcott, w której w Ameryce lat 60-tych XIX wieku wychowaniem czterech córek zajmuje się matka znacznie wyprzedzająca poglądami swoją epokę.
7) A VERY ENGLISH SCANDAL (3 odc.). Historia oparta na faktach skandalu, którego bohaterem został Jeremy Thorpe lider partii liberalnej w latach 60-tych ubiegłego wielu. Jego proces w sprawie podżegania do morderstwa zakończył jego karierę i odsłonił ciemne strony establishmentu.
8) COME HOME (3 odc.). Historia żony i matki trójki dzieci, która pewnego dnia decyduje się opuścić swą rodzinę.
9) THE WILSONS (3 odc.). Akcja serialu osadzona została w Anglii i Indiach w latach 30-tych i 60-tych ubiegłego wieku. Alice Wilson prowadzi życie normalnej szczęśliwej mężatki. Do czasu gdy po nagłej śmierci swego męża do drzwi puka obca kobieta informując Alison, że jest żoną jej zmarłego męża. Alison w poszukiwaniu prawdy odkrywa świat ciemnych i niepokojących tajemnic.
10) SUMMER OF ROCKETS (6 odc.). Historia szpiegowska osadzona w czasach Zimnej Wojny w Wielkiej Brytanii. MI5 werbuje rosyjskiego Żyda Samuela, który ma infiltrować nowo poznanych przyjaciół.
11) OVERSHADOWED (8 odc.). Historia młodej dziewczyny, której życie wymyka się spod kontroli, gdy zaczyna chorować na anoreksję.

Admete - Pon 08 Maj, 2017 15:36

Niektóre wyglądają ciekawie. A Shetland już wróciło?
milenaj - Pon 08 Maj, 2017 16:10

Bardzo ciekawie się niektóre zapowiadają. :)
Caitriona - Wto 16 Maj, 2017 20:47

Admete napisał/a:
A Shetland już wróciło?

Chyba jeszcze nie.

praedzio - Sob 10 Cze, 2017 22:40

Zaczęłam oglądać Jamestown - serial Sky 1 opowiadający o brytyjskich osadnikach w Wirginii. Podobają mi się kobiece role w tym serialu. :oklaski:

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=d45F7HTN9Ss

Admete - Nie 11 Cze, 2017 07:33

Wygląda ciekawie.
Caitriona - Pon 12 Cze, 2017 15:47

To z chęcią obejrzę, tym bardziej że czytałam powieść (tylko nie wiem kiedy premiera): The Alienist: https://www.youtube.com/watch?v=q9867sT-Y1M
Caitriona - Pon 12 Cze, 2017 15:51

praedzio napisał/a:
Zaczęłam oglądać Jamestown

Zastanawiałam się nad tym serialem, ale w końcu zaczęłam oglądać Still Star-Crossed: https://www.youtube.com/watch?v=8o3Li_K3v2M Tylko nie wiem czy polecam :mrgreen:

praedzio - Pon 12 Cze, 2017 16:40

Mnie Jamestown poniekąd zastąpiło skasowane Jericho. ;)
Admete - Pon 12 Cze, 2017 16:46

Zaczęłam Jamestown i będę oglądać. Podoba mi się.
Aragonte - Pon 12 Cze, 2017 17:43

Caitriona napisał/a:
To z chęcią obejrzę, tym bardziej że czytałam powieść (tylko nie wiem kiedy premiera): The Alienist: https://www.youtube.com/watch?v=q9867sT-Y1M

O, a ja mam książkę i ciągle czeka na przeczytanie :ops1:

Admete - Pon 12 Cze, 2017 19:12

Czytałam Alienistę i Anioła Ciemności. Alienista lepszy. Ne znalazłam daty premiery - tylko druga połowa 2017. Trzeba pilnować.
praedzio - Sob 24 Cze, 2017 17:51

Wakacje się zaczęły - i razem z nimi nowy serial na podstawie powieści Kinga. ;) Przypadek? :mrgreen:

Obejrzałam na razie dwa odcinki The Mist. Może dziś jeszcze wieczorem obejrzę trzeci. O ile nie będę się bać. ;)

Admete - Sob 24 Cze, 2017 18:27

A o czym to jest? Mgła?
praedzio - Sob 24 Cze, 2017 18:35

Yup. Na małe miasteczko spływa złowieszcza mgła, w której dzieją się dziwne i dość - khem - nieprzyjemne rzeczy. ;) Serial nie jest jakiś wybitny, ale na razie oglądam ze względu na sentyment do autora. Książki zdaje się nie czytałam :mysle: A jeśli tak - to dawno i już nic nie pamiętam. Z tego, co udało mi się gdzieś doczytać, zmieniono względem oryginału postacie, miejsce akcji i chyba ogólnie pochodzenie "mgły" (eksperyment wojskowy?). Dopóki mi się nie znudzi (jak Under the Dome chociażby), będę oglądać.