Filmy - Filmy i seriale kostiumowe
Caitriona - Pon 12 Cze, 2017 20:24
Poldark wrócił z trzecim sezonem
Caitriona - Czw 24 Sie, 2017 20:34
Poldark się skończył. Niezły sezon, ale poprzednie podobały mi się bardziej.
Obejrzałam Kuzynkę Rachel ekranizację powieści Daphne du Maurier, w rolach głównych Rachel Weisz i Sam Claflin. I niestety coś nie do końca gra... Niby każdy w swojej roli jest w porządku, ale między tą dwójką nie ma chemii. Nie ma emocji, zostają ładne stroje, zdjęcia i muzyka.
milenaj - Pią 25 Sie, 2017 00:04
| Caitriona napisał/a: |
Poldark się skończył. Niezły sezon, ale poprzednie podobały mi się bardziej. |
Wcale się nie mogę zebrać....
Pierwszy odcinek za mną, a dalej ani rusz
primavera - Wto 29 Sie, 2017 21:08
już przebieram rączkami i nóżkami bo doczekać się nie mogę
http://www.scotsman.com/r...-1-4545409?ggg=
Caitriona - Wto 12 Wrz, 2017 20:36
| primavera napisał/a: | | już przebieram rączkami i nóżkami bo doczekać się nie mogę |
Chętnie obejrzę.
Caitriona - Wto 12 Wrz, 2017 20:57
To na 100% obejrzę The Man Who Invented Christmas: https://www.youtube.com/watch?v=UxcnYR3mcPU
Admete - Wto 12 Wrz, 2017 21:06
Urocze po prostu
Agn - Wto 12 Wrz, 2017 21:25
I do tego jaka kusząca obsada! Bardzo chętnie obejrzę.
Primaverko, co to za film powstaje? O jakimś szkockim królu? Wybacz nieobycie, ja o historii Szkocji nic nie wiem.
milenaj - Wto 12 Wrz, 2017 21:40
Hmm, troszkę o tym było chyba w Braveheart?
Agn - Wto 12 Wrz, 2017 21:49
Tylko kiedy ja oglądałam Braveheart - ten jeden raz, jak leciał w kinie. Jedyne co z tego pamiętam to że tam najeźdźcy chędożyli dziewice w noce poślubne, głównego bohatera grał Mel Gibson z niebieską twarzą i że zginął w męczarniach, przespawszy się wcześniej z Sophie Marceau.
BeeMeR - Wto 12 Wrz, 2017 23:24
| Caitriona napisał/a: | | The Man Who Invented Christmas: | Uroczy ten zwiastun
milenaj - Śro 13 Wrz, 2017 01:18
| Cytat: |
Tylko kiedy ja oglądałam Braveheart - ten jeden raz, jak leciał w kinie. Jedyne co z tego pamiętam to że tam najeźdźcy chędożyli dziewice w noce poślubne, głównego bohatera grał Mel Gibson z niebieską twarzą i że zginął w męczarniach, przespawszy się wcześniej z Sophie Marceau.
_________________ |
Ciekawe streszczenie. No, ale ja tylko stąd kojarzę, bo też nic nie wiem o historii Szkocji.
Caitriona - Pon 16 Paź, 2017 21:11
Oglądam Alias Grace, bardzo mi się podoba. Świetnie poprowadzona jest narracja. XIX wiek, Kanada. Młoda służąca irlandzkiego pochodzenia skazana jest za morderstwo na karę więzienia. Niektórzy nadal wierzą, że jest niewinna, więc zlecają badania lekarzowi psychiatrze. Grace opowiada mu swoją historię.
Ekranizacja powieści Margaret Atwood.
primavera - Sob 18 Lis, 2017 20:50
jest już trailer Wuthering Heights 2018
jakoś nie bardzo mnie wciągnął ale zobaczymy
https://youtu.be/PaS_-rBoWjg?list=PLi9w2D8GKQmX0jfCJD8ix5XXp2Z_maQTV
Trzykrotka - Sob 18 Lis, 2017 21:10
Ujjjj Raczej mało się tym przejmuję, bo Wichrowych Wzgórz nie znoszę i nie oberzę tej ekranizacji, ale to co wyziera z trailera jest okropne. Wygląda trochę jak inscenizacja zrobiona przez szkolne kółko teatralne
BeeMeR - Sob 18 Lis, 2017 21:23
Koszmarek jakiś
Tak okropnie markowanych ciosów dawno nie widziałam
Trzykrotka - Sob 18 Lis, 2017 21:45
I peruk.
Czy wytwórnie filmowe mają jakiś zakład, która z powieści będzie miałą więcej ekranizacji w najkrótszym czasie, Wchrowe Wzgórza, czy Jane Eyre?
BeeMeR - Sob 18 Lis, 2017 21:54
Jeszcze Ania z Zielonego Wzgórza
Tak - peruk i brzydkich ludzi siorbiących herbatkę - ja nie mam nic przeciwko brzydkim ludziom, kocham dickensowskie gęby, ale niech mają jakiś wyraz
ita - Sob 18 Lis, 2017 22:32
Zwierz napisał tak zachęcająco o nowym Howards End, że mam wielką ochotę sobie obejrzeć:
https://www.youtube.com/watch?v=tN31Hm8CMfA
Admete - Nie 19 Lis, 2017 06:56
Dzięki. Kocham książkę - Pokój z widokiem też. No i te stare wersje filmowe.
milenaj - Nie 19 Lis, 2017 09:11
Też mam.
Agn - Nie 19 Lis, 2017 11:31
O! Nigdy nie czytałam książki, ale trailer wygląda bardzo zachęcająco i z przyjemnością obejrzę (tak sądzę).
Trailera Wichrowych wzgórz nie skomentuję, wybaczcie...
BeeMeR - Nie 19 Lis, 2017 12:01
| Agn napisał/a: | | Trailera Wichrowych wzgórz nie skomentuję, wybaczcie... | Nawet nie obejrzałaś?
Aragonte - Nie 19 Lis, 2017 13:11
| Admete napisał/a: | | Dzięki. Kocham książkę - Pokój z widokiem też. No i te stare wersje filmowe. |
Ja bym sobie stare wersje mogła przypomniec. Książki lubię, ale nie kocham.
Admete - Nie 19 Lis, 2017 13:16
Tamte wersje filmowe przypominałam sobie jakoś niedawno. Mnie zachwyca nie tyle treść książek, tylko jak to jest napisane. Czyta się je bardzo dobrze.
|
|
|