Fantastyka - Babylon 5
Fibula - Śro 17 Sie, 2011 21:42
| Admete napisał/a: | | 15 to jest ten z motocyklem Lenniera na końcu...Tam nie ma nic o wysysaniu...Ja nie pamiętam tego. |
Jakiś łotrzyk przy pomocy obcego (z przyssawką ) kasował pamięć świadków.
Aragonte - Śro 17 Sie, 2011 21:49
Fibula, to Ty oglądasz/oglądałaś B5?
A z tego odcinka pamiętam głównie motocykl
Admete - Śro 17 Sie, 2011 21:53
Mój 15 odcinek to The Eyes i chodzi w nim o śledztwo w sprawie Sinclaira. Wiem, że są różne ułożenia odcinków, zwłaszcza w serii 1. Wy mówicie o moim odcinku 14 Przy czym ta istota nie jest tam jednak gumowa "This episode features the series' first CGI alien". To zresztą widać, jak się człowiek przypatrzy
No i są tam rzeczy ważniejsze od aliena - co się stało z B4? Dlaczego Sinclair jest nazwany poszukiwaczem
Aragonte - Śro 17 Sie, 2011 22:06
A u mnie numeracja jest taka:
Babylon 5 [1x13] Signs and Portents
Babylon 5 [1x14] TKO
Babylon 5 [1x15] Grail
Babylon 5 [1x16] Eyes
Nic nie rozumiem
Admete - Śro 17 Sie, 2011 22:09
Ja mam TKO jako 20 ( ale nie patrzę teraz na oryginalne dvd ). Na oryginalnym jest twoje ułożenia, ale ja przez lata oglądałam inaczej
Aragonte - Śro 17 Sie, 2011 22:11
To rozpiska z avików, DVD nie miałam akurat pod ręką.
No dobra, może z ciekawości sprawdzę, o którym odcinku pisała BeeMeR
Admete - Śro 17 Sie, 2011 22:12
Na pewno o The Grail Widzę, że mam teraz powód, by obejrzeć odcinki w odpowiedniej kolejności
Aragonte - Śro 17 Sie, 2011 22:17
Obejrzyj, obejrzyj, póki masz wakacje Pewnie bym dołączyła do Ciebie z niektórymi.
Fibula - Śro 17 Sie, 2011 22:29
| Aragonte napisał/a: | Fibula, to Ty oglądasz/oglądałaś B5?
A z tego odcinka pamiętam głównie motocykl |
Oglądam w AXN. Pamiętam odcinek dość dobrze, bo widziałam go ze dwa miesiące temu, ale też najlepiej zapamiętałam motocykl.
Aragonte - Śro 17 Sie, 2011 22:30
Gdybyś chciała oglądać nie na AXN, to daj znać
Admete - Śro 17 Sie, 2011 22:41
To który sezon teraz oglądasz Fibulo?
Fibula - Śro 17 Sie, 2011 22:49
| Aragonte napisał/a: | Gdybyś chciała oglądać nie na AXN, to daj znać |
Oki.
| Admete napisał/a: | | To który sezon teraz oglądasz Fibulo? |
Drugi - jestem po odcinku, w którym Sheridan przesłuchiwał Mordena.
Aragonte - Śro 17 Sie, 2011 23:02
A! Ten odcinek pamiętam lepiej
Morden miał niezłe towarzystwo
Admete - Śro 17 Sie, 2011 23:04
To jest dobry odcinek i zawiera sporo informacji.
Aragonte - Czw 18 Sie, 2011 00:45
Pierwszego sezonu nie chciało mi się dzisiaj przeglądać, ale zawiało mnie do III - no i ubawiłam się po raz kolejny jednym z dialogów Londo i Vira
Admete, Ty powinnaś pamiętać, kiedy to padło:
Londo: Nie, nie, cały raport jest zły. Musisz go jeszcze raz napisać.
Vir: Dlaczego?, spędziłem nad nim całe tygodnie. Nawet nie zmrużyłem oka w czasie lotu z Minbaru, bo jeszcze raz go przeglądałem. Osobiście sprawdziłem najdrobniejsze szczegóły, w każdym calu, dokładnie.
Londo: Nie wątpię, w tym właśnie problem. Piszesz: "Minbarczycy całymi wiekami pieczołowicie dbali o swoje miasta".
Vir: Zgadza się.
Londo: Tymczasem powinieneś napisać: "Ich miasta są bardzo stare i świadczą o zanikającej kulturze".
Vir: Co?
Londo: "Minbarczycy przywiązują ogromną wagę do sztuki, literatury i muzyki". Powinieneś napisać: "To chylący się ku upadkowi lud, zainteresowany jedynie dążeniem do osiągnięcia wątpliwych przyjemności". Część poddająca w wątpliwość ich kulturę jest bardzo ważna. Nic nie wnosi, ale budzi strach.
Vir: Londo, zawsze mi to robisz ilekroć przygotowuje raport.
Londo: Próbuje pomóc, raport dla dworu powinien być napisany rozważnie, aby wywrzeć wrażenie, że oni są mniej cywilizowanym ludem niż my, dzięki czemu imperator będzie zadowolony.
Vir: Myślałem, że raporty mają na celu dostarczenie dokładnych informacji.
Londo: Informacje nie mają związku z polityką. Na przykład: "są tolerancyjni wobec innych kultur".
Vir: Tak.
Londo: Nie. Napisz: "Nie mają dobrze zdefiniowanego poczucia moralności". To się u nas niezmiernie spodoba.
Londo i polityka - miodzio
Deanariell - Czw 18 Sie, 2011 01:03
| Aragonte napisał/a: | | Londo i polityka - miodzio |
No, niezły w tym był.
Fibulo - pisz proszę więcej o swoich wrażeniach i przemyśleniach z oglądania B5.
Basiu, musisz jakoś przetrwać ten pierwszy sezon. Jeśli po obejrzeniu drugiego nie wciągnie Cię fabuła, to już nie będzie nadziei.
Aragonte - Czw 18 Sie, 2011 01:58
Cóż, trzeba poczekać W I sezonie największe wrażenie zrobił na mnie odcinek finałowy, co tu kryć. Gwarancji, że kogoś to wciągnie i złapie bakcyla, nigdy nie ma.
Deanariell - Czw 18 Sie, 2011 02:06
Aragonte - Ty też nie śpisz o tej porze?
Aragonte - Czw 18 Sie, 2011 02:22
Jeśli mam wolne (a zasadniczo to mam teraz urlop ), to zazwyczaj kładę się nad ranem i śpię do oporu. Mało to rozsądne, wiem, ale taki rytm wychodzi mi dość "naturalnie".
Deanariell - Czw 18 Sie, 2011 02:29
| Aragonte napisał/a: | | Mało to rozsądne, wiem, ale taki rytm wychodzi mi dość "naturalnie". |
Z mojej strony to w ogóle nie ma mowy o rozsądku przy Annarielce. Ona jest "bezlitosna" i wstaje na ogół o 6 rano - a to dla mnie prawie jak grecka tragedia... Od czasu do czasu jednak nie mogę się powstrzymać - zawsze lubiłam przesiadywać po nocach, a odsypiać w dzień. Jestem klasyczną sową i mogłabym mieć na imię Hedwiga.
Koniec offa. Fani B5 są na tyle tolerancyjni, że nam tym razem wybaczą. Chyba.
Admete - Czw 18 Sie, 2011 07:25
Wybaczą. A ja się zawsze budzę między 6 a 7...Dziś spałam w zwiazku z tym tylko 4 godziny...
BeeMeR - Czw 18 Sie, 2011 07:32
Ha, a ja dziś drugi raz z rzędu wstałam wcześniej niż moje dziecko
Ale już się budzi, więc koniec tego dobrego.
odcinek z przyssawką to Grail, teraz oglądam Eyes, z motocyklem.
widziałam, że mam napisy trochę inaczej ponumerowane niż odcinki - u mnie TKO jest 1x20 to dobrze czy źle?
Ja sobie komentuję, ale to nie jest tak, że się "poświęcam" czy "muszę przetrwać" - gdyby mi się nie oglądało dobrze, to już dawno bym przestała.
Admete - Czw 18 Sie, 2011 08:11
Według oryginalnego wydania TKO jest 14, to bardzo słaby odcinek. Chyba najsłabszy ze wszystkich. Ja go widziałam tylko raz.
Deanariell - Czw 18 Sie, 2011 12:36
| BeeMeR napisał/a: | | Ja sobie komentuję, ale to nie jest tak, że się "poświęcam" czy "muszę przetrwać" - gdyby mi się nie oglądało dobrze, to już dawno bym przestała. |
Komentuj Basiu, komentuj. Ja się cieszę, że oglądasz - nadal.
Aragonte - Czw 18 Sie, 2011 14:08
| Admete napisał/a: | | Według oryginalnego wydania TKO jest 14, to bardzo słaby odcinek. Chyba najsłabszy ze wszystkich. Ja go widziałam tylko raz. |
Ja też tylko raz - i szczerze mówiąc, jeśli BeeMeR go sobie odpuści, to chyba serialowi krzywda się nie stanie
|
|
|