Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
BeeMeR - Czw 31 Mar, 2022 13:26
Nie musisz szukać, wierzę, mogło mi umknąć
Ale to nie jest dla mnie "wycieczka" gdy ktoś się wyprowadza
Loana - Pią 01 Kwi, 2022 12:29
| BeeMeR napisał/a: | Nie musisz szukać, wierzę, mogło mi umknąć
Ale to nie jest dla mnie "wycieczka" gdy ktoś się wyprowadza |
Z ciekawości sprawdziłam sobie napisy po angielsku w innym tłumaczeniu i okej, Netflix tłumaczy podobnie I tak, bohater mówi, że ona obiecała wrócić jak on poczeka. I on właśnie na nią czeka. Po obejrzeniu końcówki kilka razy mogę stwierdzić, że już bardziej łapię co się działo i okej, to ma "ręce i nogi"
Po tym, jak wylądowali w szpitalu - on poobijany po odbijaniu jej, a ona podtruta - ona wyszła wcześniej i stwierdziła, że jednak zrobi jak planowała wcześniej, czyli się wyprowadzi. Cały proces szukania nowego najemny już został uruchomiony, nowe osoby przychodziły oglądać mieszkanie, nie wiem, czy ona zdążyła powiadomić wynajmującą, że jednak chce zostać, wydaje mi się, że nie zdążyła - czyli cały czas szedł proces szukania nowego lokatora, żeby poprzedni (czyli główna) mógł odzyskać kaucję. A kaucje u nich są bardzo wysokie. Więc wydaje mi się, że główna nawet nie musiała jakoś się starać, już była umówiona, że się wyprowadzi, więc tylko musiała się spakować i wyprowadzić. Dlatego tak szybko jej się udało wszystko zorganizować, zanim on wrócił ze szpitala. Spakowała się i stwierdziła, że zrobi to, co planowała od dawna, czyli pojedzie do Mongolii. Mówiła o tym kilka razy, nawet uczyła się języka - więc to był taki plan dla niej ważny. Więc jak się wyprowadzała, to zgaduję, że to auto wiozło jej rzeczy do magazynu/domu jej matki, a ona docelowo była przygotowana, że zaraz potem wyjeżdża.
Ale główny ją dogonił w tym aucie przeprowadzkowym i porozmawiali - on się pytał, czemu go zostawia, a ona dość jasno wyjaśniła ten "noble idiocy". Bo to jest trochę "noble idiocy", ale ja bym powiedziała, że przy jej stanie psychicznym, jej przeżyciach oraz o tym, że główny był jej przyjacielem (with benefits, ale oni ze sobą naprawdę byli bardziej w relacjach przyjacielskich, nie planowali nic itd), to jej zachowanie nie jest aż takie głupie - główny naprawdę dużo dla niej zrobił i działa mu się krzywda jak jej bronił, plus widziała, że on dla niej potrafił poświęcić swoją ukochaną pracę - bo taki był, po prostu dobry człowiek. Więc zdecydowała, że nie będzie krzywdzila przyjaciela swoją obecnością, tylko wyniesie się daleko, i też żeby wreszcie ex i jego familia się od niej naprawdę odczepili.
Natomiast główny jej wyjaśnił, jak bardzo ona jest dla niego ważna. Więc zgaduję, że ona jeszcze chwilę po tej scenie została. Nie mogła się wprowadzić do mieszkania, które zwolniła - bo na pewno już szykowali je pod następnych najemców. Zgaduję, że na chwilę wprowadziła się do głównego - jakby nie patrzeć pies tam został I była z nim w czasie, kiedy wrócił do pracy. Zgaduję też, że musiała się pojawić na jakiejś rozprawie w sprawie exa - i wydaje mi się, że te rozprawy ją mocno rozwaliły. W końcu to nie jest tak, że po takiej traumie człowiek się leczy od razu, jak sobie znajdzie kochaną osobę, to proces i trwa i wymaga dużo pracy. I wydaje mi się, że ona - żeby zakończyć właśnie całe to leczenie się po przejściach - zdecydowała się pojechać na tą wycieczkę do Mongolii - żeby zobaczyć, czy jest tak tak, jak jej się wydawało, czy naprawdę tam byłoby jej lepiej. Ale jechała tam z myślą, że jedzie sprawdzić, ale nie sądzi, żeby tak było - bo na miejscu zostawiała głównego z psem, do których chciała wrócić, bo tak obiecała. Potrzebowała tylko czasu dla siebie, żeby pewne rzeczy poukładać. I jak widać zadziałało, bo wróciła piękna i w dobrej kondycji Inna sprawa, że chyba z tej Mongolii wracała przez Francję, no ale to się wytnie takie szczegóły Tak czy siak wróciła jak obiecała do głównego, który cierpliwie czekał, bo jest naprawdę dobrym człowiekiem i rozumiał jej potrzeby.
Ale się rozpisałam Ale chyba sama potrzebowałam sobie to poukładać Trzykrotka może ocenić, czy moja analiza jest możliwa Tak czy siak bardzo się cieszę, że obejrzałam tą dramę i będę do niej wracała na pewno, bo to taka dająca nadzieję historia
BeeMeR - Pią 01 Kwi, 2022 18:50
| Loana napisał/a: | | chyba sama potrzebowałam sobie to poukładać | Skądeś to znam
Aż tak nie analizowałam tej akurat dramy, pisałam tylko o moich wrażeniach, dzięki, ze napisałaś o swoich
Trzykrotka - Sob 02 Kwi, 2022 07:30
Ja chyba pod koniec dramy już miałam osłabioną uwagę, albo wątek wyjazdowy mnie zniesmaczył, no kompletnie nie pamiętam dlaczego i jak pani wyjeżdżała... Bardziej kojarzę jakieś rozliczne dyskusje na soompi na temat jej fascynacji drugą kobietą - eks partnerką jej męża. Mnie ta eks interesowała li i jedynie w kontekście trudnych relacji męża z własną rodziną.
Lubię tę dramę mimo kiepskiej końcówki i nudnego dla mnie wątku przyjaciółki która chce koniecznie wyjść za mąż.
Na Netflixie ruszyła emisja 39. Bardzo przyjemnie się to ogląda! Wszystkie panie - nie tylko trzy przyjaciółki, ale i siostra jednej - bardzo wyraziste, ładne i z pazurem. Obejrzałam do prezentacji pana numer 2, czyli Panicza z Arang i na pewno będę kontynuować.
A u Petry i Ramina śledztwo! Ramin na cenzurowanym, bo przyjacielowi nie umknęło, że to "Petra" przecięła wiadome kabelki i właśnie biedak (czerwony jedwabny komplecik nocny plus osłonka na oczy z naszytym ornamentem w postaci zamkniętych powiek z długimi rzęsami ) - a raczej biedaczka - zmaga się z mamusią narzeczonej. No i scena kissu którą musiała zagrać "Szecherezada" W życiu nie widzialam sztywniejszego złożenia w pościel - ludzka deska po prostu - a potem te spanikowane spojrzenia na boki kiedy usta "sułtana" były oraz bliżej... Na masowanie przepony nie ma jak ten lakon
RaczejRozwazna - Sob 02 Kwi, 2022 08:30
39 brzmi interesująco Będę wdzięczna za relację czy trzyma poziom, bo już wcześniej wpadło mi w oko w jakiejś z podpowiedzi. No i gra tam jeden z moich ulubionych aktorów, jak piszesz - stałe osobiście czekam na odczarowanie księcia że snujowej żaby
Nie wiem kiedy wrócę do oglądania swoją drogą...
BeeMeR - Sob 02 Kwi, 2022 09:21
| Cytat: | | scena kissu którą musiała zagrać "Szecherezada" W życiu nie widzialam sztywniejszego złożenia w pościel - ludzka deska po prostu - a potem te spanikowane spojrzenia na boki kiedy usta "sułtana" były oraz bliżej... | i jeszcze ten obrażony sułtan "a Raminowi to pozwoliłaś się pocałować" - och, żeby wiedział
Tych nocnych komplecików było 7, na każdy dzień tygodnia inny kolor
Loana - Sob 02 Kwi, 2022 20:57
| Trzykrotka napisał/a: | Ja chyba pod koniec dramy już miałam osłabioną uwagę, albo wątek wyjazdowy mnie zniesmaczył, no kompletnie nie pamiętam dlaczego i jak pani wyjeżdżała... Bardziej kojarzę jakieś rozliczne dyskusje na soompi na temat jej fascynacji drugą kobietą - eks partnerką jej męża. Mnie ta eks interesowała li i jedynie w kontekście trudnych relacji męża z własną rodziną.
Lubię tę dramę mimo kiepskiej końcówki i nudnego dla mnie wątku przyjaciółki która chce koniecznie wyjść za mąż. |
A ja się rozpisywałam na temat "Mad for Each Other"
Tej dramie "Because this is my first life" jeszcze nie wybaczyłam tej końcówki, nie potrafię zrobić sobie powtórki, bo chyba nie mam tam ani jednej sceny, która by mi się mega podobała, nie w kontekście tego okrutnego zachowania głównej.
Też zauważyłam jej fascynację tą kobietą i stwierdziłam, że poniekąd trochę rozumiem, bo to przepiękna kobieta, taka właśnie fascynująca. Ciągle miałam wrażenie, że gdzieś ją już widziałam, ale olałam to, bo takie samo wrażenie miałam przy tym chłopaku, który nie chciał wyjść za mąż tudzież za żonę Serio, pół serialu się zastanawiałam, skąd go znam, ale jak sprawdziłam jego filmografię to zobaczyłam, że nigdzie go wcześniej nie widziałam w niczym. Musiały mi się jego usta z kimś innym skojarzyć. Za to sprawdziłam sobie po skończeniu dramy w czym grała ta fascynująca była głównego - i zonk! Ją akurat widziałam, grała wkurzającą siostrę głównego bohatera w "That Fool" Ale rozkwitła dziewczyna!
Admete - Sob 02 Kwi, 2022 21:14
Zaczęłam Tomorrow. Na razie oprócz znanego nam pana reszta jest nieodróżnialna. Usteczka umalowane...za stara się robię na dramy. Ja chcę jakiś seguk krwawy, z facetami...a nie z dziewczynami 😉
BeeMeR - Sob 02 Kwi, 2022 21:20
| Cytat: | | Ja chcę jakiś seguk krwawy, z facetami | jak znajdziesz to daj cynk -też mi się ckni.
Admete - Sob 02 Kwi, 2022 21:24
Nie ma...Kryminałów też nie ma. Nudy. Powtarzam Through The Darkness. Ma jakiś być z Jang Hyukiem i aktorem z Bulgasal. Tym, który grał złego. Nie wiem jednak kiedy.
BeeMeR - Sob 02 Kwi, 2022 21:27
Ja mam jeszcze cośtam ze starszym seguków do obejrzenia - ale te najciekawsze to już raczej obejrzałam, ech. Zostaje mi ost i mv wspomnieniowo
Aragonte - Sob 02 Kwi, 2022 21:35
| Admete napisał/a: | | Zaczęłam Tomorrow. Na razie oprócz znanego nam pana reszta jest nieodróżnialna. Usteczka umalowane...za stara się robię na dramy. Ja chcę jakiś seguk krwawy, z facetami...a nie z dziewczynami 😉 |
Zrób sobie powtórkę Smoków albo Nokdu Flower
Ja ciągle wiszę z oglądaniem
Admete - Sob 02 Kwi, 2022 21:38
Myślałam o Smokach, ale chyba prościej będzie Nokdu. Na razie w Tomorrow pojawił się Lee Soo Hyuk jako Śmierć i zrobiło się ciekawiej. Ten cały Rowoon strasznie nijaki. Jakiś inny młodzian jeszcze gorszy. Pani jak zawsze dobra.
Trzykrotka - Nie 03 Kwi, 2022 01:19
| Admete napisał/a: | | Ten cały Rowoon strasznie nijaki. Jakiś inny młodzian jeszcze gorszy. Pani jak zawsze dobra. |
Pani świetnie wygląda
No co ty, Rowoon jest tu całkiem dobry, nie boi się, że mu się grzywka zwichruje i naprawdę gra! Weź go zestaw z takim innym idolem jak ten, który grał w Rookie Historian i potrafi całą dramę przebyć z twarzą w której nie drgnie ani jeden mięsień. Albo ten z Forecasting Weather, mdły jak kaszka manna w szpitalu. Mnie tam Rowoon nie boli. Ten drugi grał w masie dram, które oglądałam, ale za nic go nie pamiętam Soo Hyuk jak zwykle - klasa i wygląd, mhhhoczny jak na Śmierć przystało
W bonusie pani Rosa jako Nefrytowy Cesarz
Póki co drama zapowiada się całkiem-całkiem, taka przyzwoita rozrywka, nie wybitna, ale nieźle pomyślana.
Admete - Nie 03 Kwi, 2022 08:06
Może następne odcinki będą lepsze. Dwa pierwsze głównie przewijam.
RaczejRozwazna - Nie 03 Kwi, 2022 10:41
Alez ładna jesteś Trzykrotko! Aż się uśmiechnęłam na ten widok O i nasza doktorka nadal piękna. Ciekawe czy to dlatego, że mąż stworzył ponoć specjalnie dla niej klinikę piękności Mój podpowiadacz google codziennie samoistnie podsyła mi garść nowych plotek i informacji z dramalandu. Co za inteligentne stworzenie
Seguk, nawet krwawy, to bym sobie razem z Wami obejrzała... A nie ma żadnych nowych zapowiedzi?
Admete - Nie 03 Kwi, 2022 11:44
https://asianwiki.com/Red_Single_Heart
Taki ma być, ale nie wiem czy warto będzie oglądać.
Rozważna zacznij Nokdu Flower.
RaczejRozwazna - Nie 03 Kwi, 2022 12:36
Na razie ciągnie mnie The Princess Man bo ogromnie spodobał mi się trailer czy inne mv, a także Chuno, o którym kiedyś pisała Beemer - podobają mi się wyraziści aktorzy i lekki klimat oldskulowy. Ale nadal nie mam czasu tylko tęsknie czytam co piszecie... Nie sądzę żeby mi się udało przed świętami.
Kolene pytanie Czy w Korei mają przerwę wakacyjną jeśli chodzi o wprowadzanie nowych dram?
BeeMeR - Nie 03 Kwi, 2022 13:26
Jeśli chcesz seguk i nie boisz się krwawych scen to spróbuj TPM -piękny romans w bonusie
https://youtu.be/J15F6k5LSHQ
Admete - Nie 03 Kwi, 2022 13:30
Chuno też mi się podobało i tez o nim pisałam, wklejałam filmiki. TPM jak najbardziej.
EDIT: Obejrzałam do końca 39 i nawet się wzruszyłam.
Trzykrotka - Nie 03 Kwi, 2022 22:42
| RaczejRozwazna napisał/a: | Alez ładna jesteś Trzykrotko! Aż się uśmiechnęłam na ten widok O i nasza doktorka nadal piękna. |
No jak tu było się nie przebrać, kiedy Choi Young siedzi przy łożu boleści otrutej doktorki, trzyma ją za lodowato zimną rękę i umiera na myśl, że ona mogłaby umrzeć
Nie dziwiłabym się tej klinice, bo pani jest naprawdę piękna, ale z czasem każdemu pięknu przyda się wspomaganie.
BeeMeR - Pon 04 Kwi, 2022 11:40
Skończyłam Rising Sun II
Nie będzie zaskoczeniem jeśli napiszę, że wątek miłosny podobał mi się bardzo
Jak już się główni dogadali w pierwszej połowie, że nie ma nikogo innego w ich życiu i zamieszkali razem jako narzeczeni a potem małżonkowie to w drugiej połowie dramy ich związek był stały, piękny, dojrzały, ale nie nudny, bez dramatoz związkowych, rozstań, awantur czy fochów z niczego, oparty na zaufaniu i bezwarunkowym wsparciu - więcej takich chcę Wpletli śliczne nawiązanie do GRGR, w Księżniczce zresztą też było, tylko inne
Najlepiej obrazowała to scena, gdy przyjaciółka pyta Mayumi, czy nie boi się zostawiać Ruy z Drugą, która ewidentnie ma na niego ochotę, jak może jej ufać, na co Mayumi, że nie ufa jej, ale Ryu i czegóż chcieć więcej
(no dobra, wolałabym, żeby pan wyglądał miejscami mniej metroseksualnie, ale cóż, takie czasy i taka branża, niekoniecznie mnie się musi podobać )
Panu trochę dłużej zeszło by zaufać ukochanej - ale nie w kwestii związku, bo tu nie miał żadnych wątpliwości nigdy, ale przede wszystkim, że się będzie umiała obronić w przypadku napaści, zaskoczyła go też ze dwa razy (i widzów! ) stanąwszy na czele klanu tj. wojowników klanowych by skopać tyłki złym. Mayumi (Yaya) to był prawdziwy badass tej dramy i uczta dla oczu pod każdym względem
Jesień dalej piękna

Oczywiście wszelkich innych dramatoz było co niemiara (szkoda gadać, porwania, otrucia, wybuchy, kłamstwa, paraliż lewostronny Głównego , błyskawiczna jednorazowa amnezja, rehabilitacja i inne cuda na kiju o których lepiej zmilczeć ) a wątki walki o władzę, szumnie zwaną utrzymaniem porządku i spokoju w mieście, skorumpowanej policji posiadającej wyłącznie jednego praworządnego oficera i wszystko inne było niedorzeczne, nawet oglądane w wielkim przyspieszeniu spuszczamy zasłonę milczenia
Dużym plusem była wyprawa na rehabilitację do zielonej Tajlandii, ładnie skontrastowanej z jesienną i kwitnącą wiśniami na początku dramy "Japonią" oraz cameo pary z pierwszej części
Japoński ślub
i rozrabianie jakiejś mikstury (chyba nie herbata?) pędzelkiem
Z głupotek - oto czym się zajmują tancerki z klubów nocnych - szczególnie na ostatnim zdjęciu
Muzycznie zostaje w głowie - ładny duet głównej pary
https://www.youtube.com/watch?v=LrzBP-HA-7c
i piosenka Złego (grał go Golf, pięknooki osobisty brat Mike'a, to z nim pomyliła Mike'a Aom w samolocie przy pierwszym spotkaniu w Full House )
https://www.youtube.com/watch?v=A_VaQBVqrSs
Loana - Pon 04 Kwi, 2022 12:29
Śliczna drama!
To zielone to herbata, matcha jeśli dobrze pamiętam. Właśnie z proszku się ją rozrabia.
O, Złol podobny do Mike'a!
Co masz teraz na tapecie Beemerko? Ja sobie wczoraj powtórzyłam tą japońską wersję "That Fool" (nie pamiętam tytułu, ale to było jakoś 99 dni z gwiazdą) i stwierdziłam, że serio mogliby to lepiej zakończyć
BeeMeR - Pon 04 Kwi, 2022 13:24
cała drama to nie, do całości pasuje określenie "hot mess", szczególnie "mess" ale wątek miłosny piękny (i jak na tajską powściągliwość lakornową raczej "hot" )
Wczoraj obejrzałam thriller z elementami fantastycznymi (opiszę później) oraz mam za sobą pierwszy odcinek boranu -sam początek (wstęp) był mało zachwycający ale jak już pani trafiła ileś tam lat wstecz to jesteśmy w domu
Opiszę jak obejrzę więcej
Trzykrotka - Pon 04 Kwi, 2022 15:19
Dla samych obrazków obejrzałabym nie wiem ile odcinkow Czysta rozkosz, co za cudownie piekny kraj
|
|
|