Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Admete - Śro 22 Sie, 2018 21:22
Mam cały musical Jekyll and Hyde sprzed paru lat z JSW Mam też sporo piosenek z Hedwig.
Aragonte - Śro 22 Sie, 2018 21:41
Piosenki to znam, oczywiście. Całego musicalu nie.
Trzykrotka - Śro 22 Sie, 2018 22:10
Admete, Bogusiowa zniewaga nie będzie ci zapomniana, o niewiasto szydercza!
... powiedziala i leci kończyć odcinek 3 Słoneczka, w którym mamy kolejne okropieństwa dzieciowe, tym razem samurajskie. Ratunku, czy oni pokażą koszmar z dzieciństwa każdego z bohaterów? Ale Pasikonik jest cudny jako samuraj, patrzę na niego z przyjemnością, nawet kiedy jest umazany krwią.
Aragonte - Śro 22 Sie, 2018 22:27
| Trzykrotka napisał/a: | Admete, Bogusiowa zniewaga nie będzie ci zapomniana, o niewiasto szydercza! |
Oj tam, nie całuje jak dziewczynka, dobrze o tym wiemy, potrafi też odbyc bieg z panną na rękach Udokumentuję to pierwsze
https://www.youtube.com/watch?v=wVraNTJBN_M
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale Pasikonik jest cudny jako samuraj, patrzę na niego z przyjemnością, nawet kiedy jest umazany krwią. |
Kusisz, kusisz U mnie też bywa umazany/ochlapany krwią, ale z nieco innych powodów
Młody przy byle okazji powtarza swoje "sarangheo" błysnął umiejętnościami podczas operacji (fajnie, że pokazano, jak cwiczył to ekspresowe robienie węzłów), znowu się pobił z konkurentem, a poza tym zasygnalizowane jest, że gra aktorska świeżo upieczonej pary pod hasłem "my nie randkujemy, tylko się okrrrropnie kłócimy" nie zwiodła szefa administracji szpitala
Trzykrotka - Śro 22 Sie, 2018 23:17
| Aragonte napisał/a: | gra aktorska świeżo upieczonej pary pod hasłem "my nie randkujemy, tylko się okrrrropnie kłócimy" nie zwiodła szefa administracji szpitala |
Kogo by tam zwiodła, wszyscy od dawna wiedzieli. Tam byly inne romansowe zaskoczenia, ale ich romans był oczywisty
Trzeci odcinek Słoneczka trochę wolniejszy, aż mi z lekka myśli uciekały w stronę wydarzeń dnia. Słynne spojrzenia ciągnące się całymi minutami, długie przerwy w akcji
(bo łódką płyną i na siebie patrzą)... Jasiek ino mignął. Może jutro będzie lepiej
Aragonte - Śro 22 Sie, 2018 23:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Kogo by tam zwiodła, wszyscy od dawna wiedzieli. |
Zwłaszcza od pijackiego popisu Młodego O rany, jak on się wtedy ululał i jakie męki zażenowania cierpiała wtedy doktorka
RDTK 16
Trwają przygotowania do operacji tego starego prezesa fundacji i próby jej skrócenia do absolutnego minimum za wszelką cenę. Czyżby synek dyrektora szpitala troszeczkę zaczynał się łamac? Tzn. nie sądzę, żeby stanął po stronie doktora Kima, ale wyraźnie się ucieszył, kiedy po raz drugi dołączył do zespołu chirurgów
I chyba węszę dwie możliwości romansowe - ukryte na razie, a jakże A doktorka też ma problemy z dochowaniem sekretu, bo co i rusz mówi o Młodym po imieniu, zamiast wymieniac jego lekarski tytuł plus nazwisko, i zwraca się do niego nieformalnie w obecności podejrzliwych postronnych osób Najgorsza konspira wszech czasów
Trzykrotka - Czw 23 Sie, 2018 00:27
| Aragonte napisał/a: | Najgorsza konspira wszech czasów |
Ale ile dzięki temu szpital ma niewinnej rozrywki obserwując te tańce godowe i podchody Chciałam jeszcze powiedzieć, że romansowo równie mocno jak pocałunki podobał mi się ten ratunkowy hug, jakim Młody objął lekarkę po latach od pierwszego kissu. Jakoś tak... pasowali do siebie, albo wpasowywali się w siebie, w kazdym razie było jak trzeba i nikt nie opuszczał rączek wzdłuż boków.
Aragonte - Czw 23 Sie, 2018 00:34
To prawda, bardzo ładnie (nadużywam ostatnio tego słowa ) się do siebie potrafią przytulac. Jacyś tacy... kompatybilni się wydają. Oboje dobrze wypadają aktorsko i mają dobrą chemię.
Pamiętasz, w którym odcinku był ten hug? Mogę zrobic screeny, jak znajdę. Bo to nie był ten?
http://kdramastuff.tumblr.com/post/154735428050
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale ile dzięki temu szpital ma niewinnej rozrywki obserwując te tańce godowe i podchody |
A poza tym udawane kłótnie, serduszka w oczach obojga oraz małe pokazy zazdrości, kiedy Młody nagle odkrywa, że jego kobieta zamierza pójśc spac do jednego domu (hotel czy też noclegownia lekarzy ze szpitala) z jego konkurentem (w pracy, nie do jej serca co prawda). No i jakoś szybko uznał, że on też nie będzie w szpitalu nocował, mimo że robił tak całe miesiące
A w 16. odcinku była scena z "saranghae, sunbae", po którym Młody wyznawał miłośc szefowi administracji, szefowej pielęgniarek i anastezjologowi - skończyło się na wielkim sercu ułożonym z rąk w wykonaniu anastazjologa Widziałam wczoraj gifa, ale mi uciekł, jak znajdę, to pokażę.
Ciekawostka z Twittera o RDTK:
In the latter part of #RomanticDoctorTeacherKim, #YooYeonSeok did not use a hand double for his surgery scenes. He even became #HanSukKyu's (Kim Sabu) hand double. (Usually such scenes would use actual doctors as hand doubles)
https://twitter.com/Yeonseok411_IFC/status/1002812596150362114?s=19
No to brawo dla Yoo Yeon Seoka
Znalazłam gify ze sceny z wyznawaniem miłości wszystkim wokół
http://aloveafffair.tumbl...4196/i-love-you
Wrzucę te dwa ostatnie, z anastezjologiem
A tu są gify z tej sceny ze spaniem na biurku, która mi się tak podobała:
http://asianfireflies.tum...c-couple-please
Bardzo mi się podobał też motyw webtonisty, który podczas obserwowania pracy zespołu na erce odzyskał wenę i wymyślił sobie postaci nowego webtonu
http://bo9um.tumblr.com/p...nally-have-main
I jeszcze link do gifów z początków lekarskiej kariery Młodego, czyli Kang Dong Joo, kiedy jako stażysta był ofiarą swojej sunbae - jak on tutaj wyglądał, jego fryzura
http://fyeahyooyeonseok.t...-among-the-best
I już się zamykam
Admete - Czw 23 Sie, 2018 06:14
| Cytat: | bo jak z medyczną czasem się mogę domyślić, co człowiekowi dolega, tak prawnicze słownictwo jest dla mnie bełkotem. |
W Life nie będzie tak źle, bo jak tłumaczę, to staram się porządnie i wszystkie terminy, skróty medyczne daję po polsku. Nawet więcej wyjaśniam niż w oryginale. Dowiedziałam się o istnieniu słowników medycznych w necie Tylko te sposoby leczenia tętniaków mnie pokonały, bo nie mogłam znaleźć po polsku. Ale jakbym chciała obejrzeć zdjęcia, przeczytać artykuły po angielsku, to miałam mnóstwo
W Lekarzach Dramatyczno-romantycznych podobały mi się sceny jak najpierw doktor Kim, a potem młody robi a operację i potrafią tak sprawnie zszywać rany - to słynne "Cut"
| Trzykrotka napisał/a: | | rzeci odcinek Słoneczka trochę wolniejszy, aż mi z lekka myśli uciekały w stronę wydarzeń dnia. Słynne spojrzenia ciągnące się całymi minutami, długie przerwy w akcji |
No i to mnie pokonało. Wizualnie pięknie ( w Goblinie też było ), aktorzy w porządku, sam pomysł i wybór epoki - dobry. Ale potem musiałabym zbyt dużo przewijać.
Trzykrotka - Czw 23 Sie, 2018 07:27
No cóż, pani KES ma do dyspozycji wielkie pieniądze - czy raczej producenci mają takowe na projekty przez nią napisane - więc nue wahają się tego pokazywać. Normalnie nie robi się w dramach takich rzeczy, ale u niej można. Generalnie się nie czepiam, bo tempo jest dobre, dialogi dobre, nie to co w Goblinie, ale sceny w łódce mnie z lekka pokonały.
Aragonte, to właśnie ten śliczny hug. Boszszsz, nie pamiętałam tej sceny z maskującym wyznaniem miłości Serduszko anestezjologa po prostu boskie.
Młody miał doskonałego czuja, że swojej lekarki nie wypuszczał na nocleg z rywalem
No i widzisz, Agn przypomniała. Jeśli chcesz obejrzeć coś jeszcze z YYS, to zamiast WaC weź sobie Krawca z Joseonu. Młody i doktor Kim znowu razem. Masz do tego moje napisy. Film jest przepiękny.
BeeMeR - Czw 23 Sie, 2018 10:08
| Cytat: | Pasikonik/Chilbong (Yoon Yeon Seok) ma grac z Go Arą czy nawiązujesz jeszcze do AM 94? | Jako, że oglądam jedną jedyną dramę obecnie to jestem monotematyczna - pewnie, że szkoda go na wallkiss z wytrzeszczającą się Go Arą w AM94
https://www.youtube.com/watch?v=d3HV1xUL6rs
| Cytat: | | Trzeci odcinek Słoneczka trochę wolniejszy, aż mi z lekka myśli uciekały w stronę wydarzeń dnia. Słynne spojrzenia ciągnące się całymi minutami, długie przerwy w akcji | Mnie też to pokonało - za długie ujęcia w czasie których się nudzę i czekam na ciąg dalszy, plus nie do końca zachwycająca obsada i dużo melo w melo - może kiedyś, jak się skończy bo teraz na pewno nie.
Sesja - tj. fryzura Bogusia też mi się nie podoba
Dobrze, że w AM88 wyglądał ok - np. w tym przypomnianym przez Aragonte fragmencie
Za to podobał mi się odc. 12 AM94 (trochę bym przycięła lub wycięła niektóre wątki ale nic nadzwyczajnego, bo to tyczy niemal każdej dramy )- trochę dywagacji na temat śmierci, tej oczekiwanej jak w przypadku ciężkiej choroby i tej nagłej w czasie "wyskoczenia po kluski", bo mamy słynne zawalenie się domu towarowego. Wcześniej były wyciemnienia całego Seulu gdy piorun trafił w stację energetyczną bądź z innego powodu. Mieliśmy pannę malującą się równie pięknie jak Deok Sun na pierwszą randkę z pierwszą miłością w AM88 - ale ta miała tyle rozsądku by nie pokazać się w tym publicznie
Mimo poprzedniego bełkotu Trasha o przeciwnościach rodzinno-przyjacielskich wątek głównych rozwija się pięknie i miło - z problemami jak wymiana zdań o pmsach i innych kobiecych przypadkach oraz poprzednich związkach Trasha (jak to się np. całował na pierwszej randce z jakąś aktywistką (w której wbrew temu co czytałam kiedyś nie widzą zupełnie Bory z AM88) podczas nieoficjalnej "randki: gdy ją odwoził po nocy oraz później bardzo ładny wstęp do oficjalnej, gdy wybierali się na musical. Chillbonga zaś prawie nie było - niby się wszyscy przerazili, że mógł być w owym czasie w domu towarowym ale akuratnie nie był - i jestem dziwnym widzem bo mi to nie przeszkadza
Nie wiem tylko jaka fryzura byłaby dla Trasha lepsza, bo obecna nieco mi się kojarzy ze Spockiem Inna sprawa, że on ma może i nie brzydką, ale i niezbyt ładną twarz (ale ciało zgrabne, taki wypisz-wymaluj Ojczulek-Długonóżek ).
Btw. Brata Trasha gra dobrze znany ajussi z Liar Game
http://asianwiki.com/Jo_Jae-Yun
Wątek byłej dziewczyny, tej pierwszej, został bardzo ładnie zamknięty- jako ktoś kto był bardzo ważny ale w prprzeszłości. Teraz może oczekiwać tylko podnóżki do metra, a nie pracy czy kawy.
Aragonte - Czw 23 Sie, 2018 10:55
| Admete napisał/a: | W Lekarzach Dramatyczno-romantycznych podobały mi się sceny jak najpierw doktor Kim, a potem młody robi a operację i potrafią tak sprawnie zszywać rany - to słynne "Cut"
|
Mnie też się to podobało, zresztą chyba o tym pisaam. Przypomniały mi się sceny z Brain I Młody (tj. Yoo Yeo Seok) serio mi zaimponował faktem, że przynajmniej w drugiej połowie dramy nie potrzebował w tych scenach dublera od rąk, tj. lekarza chirurga I jeszcze głównemu bohaterowi "wypożyczał" dłonie do jego scen chirurgicznych
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte, to właśnie ten śliczny hug. |
A, to tym hugiem też się zachwycałam, a jakże Ogółem para wypada ze sobą super i nie dziwię się, że coś tam jako para dramowa dostali - widziałam gifa.
Dojechałam w nocy jakoś do 1/3 17. odcinka i padłam, dzisiaj będę kontynuowac.
Krawca mam obejrzec, powiadacie? No to obejrzę, najwyżej znienawidzę (tak samo jak wy) postac Yoo Yeo Seoka Szukac na Wschodzie?
Admete - Czw 23 Sie, 2018 11:00
Krawiec to piękny, choć smutny film. Skończyłam napisy do 9 odcinka. Długie strasznie. Przed 10 muszę odpocząć.
Trzykrotka - Czw 23 Sie, 2018 11:20
| Aragonte napisał/a: | Krawca mam obejrzec, powiadacie? No to obejrzę, najwyżej znienawidzę (tak samo jak wy) postac Yoo Yeo Seoka Szukac na Wschodzie? |
Gra tam niestety okropnego doopka, choć króla Nie pamiętam czy jest. Sprawdzę wieczorem i najwyżej uzupełnię.
Admete Idziesz jak burza
BeeMeR - Czw 23 Sie, 2018 11:30
Krawiec to piękny film acz smutny. Świetnie zagrany m.in przez Pasikonika -warto zobaczyć
Admete - Czw 23 Sie, 2018 11:32
Chcę zrobić 10, bo od poniedziałku zajmuje się dokumentacją do pracy. Potem będzie mi się może udawało zrobić jeden odcinek na tydzień. Oby.
Aragonte - Czw 23 Sie, 2018 12:07
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Krawca mam obejrzec, powiadacie? No to obejrzę, najwyżej znienawidzę (tak samo jak wy) postac Yoo Yeo Seoka Szukac na Wschodzie? |
Gra tam niestety okropnego doopka, choć króla Nie pamiętam czy jest. Sprawdzę wieczorem i najwyżej uzupełnię. |
Znalazłam już jakąś wersję. Sosik jest niestety raczej innego autorstwa niż Twoje, ale może da się obejrzec. Ale wrzuc na Wschód, wrzuc
Mam wrażenie, że podczas napisów końcowych Drrramatic Doctor leci ostatnio piosenka ulubionego wykonawcy Taeka, chyba że mnie słuch myli.
Skończyłam właśnie 17. odcinek. No to ostały mi się jeszcze trzy. A gdzieś jest dostępny ten specjalny, dwudziesty pierwszy?
Edit: głupotka dla Trzykrotki i może BeeMeR, około minuty 7.20: kissowe podpowiedzi Yoo Yeo Seoka - przynieśc wino na plan i zadbac o dobrą choreografię, tak samo jak w scenach akcji
https://www.youtube.com/watch?v=MPW3wy8c74Q
Zaraz pewnie dokończę Drramatic Doctor (dwa odcinki mi zostały), ale zerknęłam na YT, coś tam pooglądałam, i znowu śmieję się z Making of z Chiefa Kima oraz z wywiadu z Namgoongiem i Junho (Junho wspomniał coś o swoich kotkach że kiedy cwiczył przed kręceniem dramy i wcielał się w prokuratora Seo, okrutnie przeklinał i straszył sierściuchy ). Link tu, jakby co:
https://www.youtube.com/w...9YjNe1rI&t=154s
A tu mi się znalazło ładne wideo ze Słoneczka - z samurajem o smętnym obliczu, a jakże Kusi, oj kusi Niestety przewiduję, że będę miała second lead syndrome, a może też third lead syndorme, skoro Jasiek jest tym trzecim
https://www.youtube.com/watch?v=rvfQFq10h28
Edit: o matko, ten odcinek Master of the House (31) muszę obejrzec - czterech faceci w rajtuzach na sali baletowej
https://www.youtube.com/watch?v=OjP_PUZ6FO4
Trzykrotko, ten śmiech Seung Gi...
A przy tym niczego przypadkiem nie pij LSG jako (oszukany ) łabądek
https://www.youtube.com/watch?v=q0Y-z4IiMX0
Alicja - Czw 23 Sie, 2018 18:16
| Admete napisał/a: | | Chcę zrobić 10, bo od poniedziałku zajmuje się dokumentacją do pracy. Potem będzie mi się może udawało zrobić jeden odcinek na tydzień. Oby. |
Odpocznij trochę Nawet 1 odc. na tydzień to dla mnie dużo.
Jestem zabezpieczona w inne dramy, a na Life warto czekać nawet miesiąc.
Admete - Czw 23 Sie, 2018 18:27
| Alicja napisał/a: | | a na Life warto czekać nawet miesiąc |
Zgadzam się, warto.
Agn - Czw 23 Sie, 2018 19:19
| Trzykrotka napisał/a: | | Jasiek ino mignął. Może jutro będzie lepiej |
Spokojnie, od odcinka nr 4 Jasia będzie więcej.
Ja po wielu bojach znalazłam wreszcie napisy, które pasują czasowo do odcinka nr 14. Już myślałam, że się załamię i wyłysieję od wyrywania włosów z głowy. I owszem - właśnie zobaczyłam scenę głaskania Samuraja po klacie.
Pierwsze primo - scena jest dobrze rozegrana i to głaskanie nie wypada jak pchanie się z łapami na czyjąś powierzchnię reklamową, tylko jak takie przyjacielskie głasknięcie (brawa dla Jaśka, że nawet takie momenty potrafi zagrać jak z nut).
Drugie primo - spojrzenie spode łba nie było skierowane na Jasia.
| Trzykrotka napisał/a: | | Masz do tego moje napisy. Film jest przepiękny. |
Film jest świetnie przez Trzykrotkę przełożony. Przysięgam, Trzykrotka jest mistrzem w takich sprawach, tłumaczy genialnie.
| BeeMeR napisał/a: | | dużo melo w melo - może kiedyś, jak się skończy bo teraz na pewno nie. |
Jak dla mnie więcej melo jest w serii AM, ale ok, nie będę się czepiać.
| Aragonte napisał/a: | | A tu mi się znalazło ładne wideo ze Słoneczka - z samurajem o smętnym obliczu, a jakże Kusi, oj kusi Niestety przewiduję, że będę miała second lead syndrome, a może też third lead syndorme, skoro Jasiek jest tym trzecim |
Właściwie to i Samuraj, i Jaś są "tymi drugimi", przy czym drama nie zapomina o nich i nie przypomina sobie tylko po to, by stworzyć scenę, w której zachowują się jak głupki albo smętnie gapią w sufit. Tą są naprawdę fajnie skrojone postacie.
Aragonte - Czw 23 Sie, 2018 19:24
| Agn napisał/a: | | Drugie primo - spojrzenie spode łba nie było skierowane na Jasia. |
Haha! Znaczy się samuraj nie oponował przeciwko smyraniu?
Wrzucisz te pasujące napisy na Wschód?
Agn - Czw 23 Sie, 2018 19:28
| Aragonte napisał/a: | | Haha! Znaczy się samuraj nie oponował przeciwko smyraniu? |
Nie wiem, czy on w ogóle jakoś szczególnie zwrócił na nie uwagę. Bardziej był zajęty tym, że Jaś argumentuje, że aresztanta nie godzi się wiązać jak bydlę, bo dopóki nie udowodnią mu winy, to jest niewinny. I tu było głasknięcie oraz spojrzenie spode łba Samuraja na pana w meloniku, który go kazał związać.
Wrzucam na wschód i sos, i danie główne, ekhm, tego...
Aragonte - Czw 23 Sie, 2018 19:54
| Agn napisał/a: | | Film jest świetnie przez Trzykrotkę przełożony. Przysięgam, Trzykrotka jest mistrzem w takich sprawach, tłumaczy genialnie. |
Dobrze wiem, że Trzykrotka świetnie tłumaczy
| Agn napisał/a: | | Wrzucam na wschód i sos, i danie główne, ekhm, tego... |
Dziękowac! Do 12. odcinka chyba mam zebrane, dalej już nie.
Aragonte - Czw 23 Sie, 2018 20:58
Skończyłam Drrram... Romantic Doctor. Miałam jakieś uwagi co do realizmu, ale generalnie to IMHO bardzo fajna drama dobrze napisana, emocjonująca i z pozytywnym przesłaniem. I bardzo dobrze rezonującą parą w centrum akcji Chyba sobie powtórzę - jeśli nie całośc, to przynajmniej poszczególne odcinki i sceny. Szkoda, że nie ma polskiego sosu.
Alicja - Czw 23 Sie, 2018 21:01
Secret Forest ciąg dalszy.
Krótko, bo Antoś chce być drapany przed snem Długie te odcinki, ponad godzinę. Mogę bez szkody dla wszystkich obejrzeć 1 odcinek dziennie albo mniej. Pan prokurator stracił przytomność, obudził się w rozlanej wody, czyżby choroba powracała? Zaś pani prokurator spotkała się z ofiarą przed zabójstwem.To ci niespodzianka Im więcej odcinków tym więcej kandydatów na zabójcę. Jeszcze nie odważę się nikogo typować. Życie rodzinne pana prokuratora smutne jak Dr House'a. Aż mam ochotę go przytulić.
|
|
|