Filmy - Filmy i seriale kostiumowe
BeeMeR - Pią 20 Maj, 2016 22:14
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Ciekawe doświadczenie tak przyjrzeć się kilku ekranizacjom jednocześnie. | owszem, czasem tak lubię
Vasco - Sob 21 Maj, 2016 15:24
Jericho to ten serial dziejący się po wojnie atomowej?
praedzio - Sob 21 Maj, 2016 15:43
Nie, mowa o tym serialu: https://www.youtube.com/watch?v=kiB1gT4rA8I
Vasco - Sob 21 Maj, 2016 15:49
Uff, bo już się martwiłem, że podoba Wam się ta szmira, której kiedyś nie mogłem zdzierżyć
praedzio - Sob 21 Maj, 2016 15:51
To chyba nie w tym wątku by było.
BeeMeR - Sob 21 Maj, 2016 23:03
| Vasco napisał/a: | ta szmira, której kiedyś nie mogłem zdzierżyć | Ja też poległam w boju
Fibula - Nie 22 Maj, 2016 10:32
| BeeMeR napisał/a: | | Vasco napisał/a: | ta szmira, której kiedyś nie mogłem zdzierżyć | Ja też poległam w boju |
Ja to obejrzałam bez bólu.
Anaru - Nie 22 Maj, 2016 17:13
Są dwa seriale o tym samym tytule? Ten westernowy kojarzę
Fibula - Nie 22 Maj, 2016 23:08
Ten pierwszy to ten
Anaru - Wto 24 Maj, 2016 00:00
| Fibula napisał/a: | | Ten pierwszy to ten |
Dzięki
Nie wygląda to najgorzej, przynajmniej z opisu
BeeMeR - Wto 24 Maj, 2016 07:10
Ja to chyba jednak coś innego widziałam - Jonah?
5-6 lat temu, Ameryka post-apokaliptyczna czy coś w ten deseń, działo się głównie w jakimś bunkrze, znudziło mnie śmiertelnie.
Fibula - Wto 24 Maj, 2016 17:57
| BeeMeR napisał/a: | Ja to chyba jednak coś innego widziałam - Jonah?
5-6 lat temu, Ameryka post-apokaliptyczna czy coś w ten deseń, działo się głównie w jakimś bunkrze, znudziło mnie śmiertelnie. |
Tak, Ameryka po atakach jądrowych, ale akcja toczyła się w tytułowym miasteczku, nie w bunkrze. To chyba jeden z pierwszych seriali, który oglądałam nie w tv, ale w tv też chyba był?
BeeMeR - Śro 25 Maj, 2016 07:39
O, to chyba był Jeremiasz:
http://www.filmweb.pl/serial/Jeremiah-2002-98660
Fibula - Śro 25 Maj, 2016 21:00
O tym nawet nie słyszałam, ale chyba nie polecasz.
BeeMeR - Śro 25 Maj, 2016 22:49
Nie bardzo
Joy - Nie 29 Maj, 2016 13:44
,,Dama w czarnym welonie"
Natknęłam się na ten włoski serial na TVP Historia. To nowość, z 2015 roku, zdobył dużą popularność we Włoszech. Fabuła...delikatnie rzecz ujmując naiwna (zaginione przy narodzinach bliźniaki, źli mężowie, których odmienia miłość, niedoszłe i udane morderstwa, przerwane w ostatniej chwili egzekucje), ale nie oczekiwałam wiele (najbardziej chyba raziło mnie to, że bohaterka cały czas chodziła w rozpuszczonych włosach). Niemniej jednak, całkiem miło się to oglądało na odprężenie i odmóżdżenie.
Aaaa, na głównego bohatera patrzy się z prawdziwą przyjemnością
Admete - Pon 11 Lip, 2016 22:11
Praedzio dzięki za nakierowanie mnie na serial Mercy street - szalenie mi się podoba. Jankeski szpital w mieście odbitym konfederatom. Doktor Foster i Mary - czuję, że to będzie ciekawa historia. Do tego byli niewolnicy, zazdrość o wpływy i pozycję, dziewczyna z południa, która pierwszy raz w życiu nie będzie tylko pięknie wyglądać i pachnieć, przystojny pastor.
praedzio - Wto 12 Lip, 2016 05:01
Pastora zaklepuję dla siebie.
Brawo Ty - już traciłam nadzieję, że coś nieskośnego będzie Ci się w ogóle podobać.
A serial zacny. Emma jest zjawiskowa w tych sukniach.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=QunKw800sDM
Admete - Wto 12 Lip, 2016 05:16
Kostiumówki zawsze. Zwłaszcza z lekarzami. Oglądałam też ten serial o kobietach w czasie II wojny światowej, Doctora Thorna i Jericho. Chyba w końcu Poldarka obejrzę. Przy okazji napisze wam, że pożyczyłam mamie obie książki i strasznie się wciągnęła. Przy Demelzie się wręcz popłakała.
Pastora ci zostawiam Ładniutki jest Jak rozumiem aktora skądś znasz?
praedzio - Wto 12 Lip, 2016 05:22
A pewnie. To ten przystojniejszy z braci w Killjoys.
Admete - Wto 12 Lip, 2016 05:23
Tak się jakoś domyślałam W Mercy street podoba mi się połączenie powagi z humorem. I serial jest doskonale zagrany.
praedzio - Wto 12 Lip, 2016 07:55
Ta parka pielęgniarka-chirurg jest przekomiczna.
Admete - Wto 12 Lip, 2016 08:55
Miss Hastings powala Strasznie chce mącić, ale jej do końca nie wychodzi.
RaczejRozwazna - Wto 12 Lip, 2016 17:04
| Admete napisał/a: | | Przy okazji napisze wam, że pożyczyłam mamie obie książki i strasznie się wciągnęła. Przy Demelzie się wręcz popłakała. |
Jakie książki?
Agn - Wto 12 Lip, 2016 17:14
No, jeśli płakała przy Demelzie, to pewnie serię o Poldarku.
Swoją szosą - będzie drugi sezon , a Jeremy Poldark zostanie wydany już we wrześniu.
Kurczę, może napiszę do wydawnictwa, że bardzo bym nie chciała, by porzucali serię w środku? Wprawdzie Czarna Owca chyba nie ma takich zapędów, bo wydaje mi się, że za co się wezmą, to ciągną do końca, alllle...
|
|
|