To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz

RaczejRozwazna - Pon 28 Mar, 2022 19:35

Poczytam w wolnej chwili ale już mi się podoba :lol:

Mnie się rozczochrany generał z niedbałym - ale naturalnym! - kucykiem podobał - współgrało to z jego depresyjną, "tumiwiszącą" osobowością na początku dramy. Nie zdziwiłabym się, gdyby sobie sam ciachał te włosy :lol:
Natomiast wyprostowana grzywka już mniej, zdecydowanie.

Co do zarostu zgodaaaaa! Już mu mogli prawdziwy wąsik przykleić :mrgreen:

Ja nie widziałam jeszcze "wielu" seguków :mrgreen:

Trzykrotka - Pon 28 Mar, 2022 19:49

Mnie bardzo się podobała stylizacja LMH w Faith, zwłaszcza ta nieporządna, z początków dramy. Aktor tak się wtedy nosił, z tą fryzurą brał udział w sesjach zdjęciowych - i uroczo wyglądał. Może go potem znajdę na pinterescie.
W stylizacji lekarki bawiły mnie buty na koturnie - ale najbardziej - współczesna torebka, którą wszędzie ze sobą taszczyła. Wyglądała mi na model birkin od Hermesa - jeżeli tak, to doktorka zapłaciła za nią fortunę (najzwyklejsza wersja to jakieś 9 tysięcy złotych) i dlatego nie wypuszczała z rąk nawet "na tamtym świecie." Biały zegarek też pewnie był markowy. Dawało to zamierzony efekt komiczny, mnie w każdym razie bawiło.

Kończę jeszcze poprawiać 14 odcinek i ruszam do 15 :banan:

A teraz skoro o LMH mowa: czy wy wiecie, że w następnej dramie romantycznej on ma zagrać z..... Ta-dam - Gongową?
:paddotylu:
Scenariusz to dzieło człowieka od Pasty i JI, więc wiadomo - Gongowa. Ale ze z LMH? Ja cie...

RaczejRozwazna - Pon 28 Mar, 2022 19:53

To ta, która grała w Camelli? Nie podoba mi się specjalnie ta aktorka...

Współczesne rekwizyty rzeczywiście były zabawne :-D

BeeMeR - Pon 28 Mar, 2022 19:54

RaczejRozwazna napisał/a:
Nie podoba mi się specjalnie ta aktorka...
Ale najczęściej wybiera ciekawe projekty - zobaczymy jak wyjdzie tym razem.

Nawiasem, dojrzewam do jakiegoś seguka... co by tu... ;)
Albo boran! O! Czyli tajski odpowiednik kostiumowy, mam chyba ze dwa do obadania :wink: co najmniej jeden, może oba z przenosinami w czasie - ciekawa jestem, jak oni to robią :mrgreen:

RaczejRozwazna - Pon 28 Mar, 2022 19:58

O już czekam na obrazkową relację :excited:

Nawiasem rzecz biorąc - LMH obecnie też mi się nie podoba (niezależnie od tego jak gra) - ma jakąś taką obrzmialą twarz. Przytył? :mysle: Keanu Reeves miewał czasem podobną.

Edit: zerknęłam - Gongowa niewiele młodsza ode mnie. Jakoś mnie to pociesza :mrgreen:
Swoją drogą lubię ten liberalizm koreański jeśli chodzi o różnicę wieku między aktorami gdzie ona bywa sporo starsza.

Trzykrotka - Pon 28 Mar, 2022 20:24

BeeMeR napisał/a:
Nie podoba mi się specjalnie ta aktorka...
Ale najczęściej wybiera ciekawe projekty - zobaczymy jak wyjdzie tym razem.

I ma najlepszy zestaw partnerów filmowych w branży. Oraz ani jednego flopa na koncie.

A tu mała galeryjka różnych wizerunków LMH

Tutaj generał Choi Young po godzinach :wink:

Trochę podobny wizerunek - z City Hunter

Loczki - czyli LMH jako Gu Jn Pyo w Boys Before Flowers

Takim grzecznym uczniem z włosami rozjaśnionymi od kalifornijskiego słońca był w Heirs

A tu już zupełnie odjechana wersja z wzorcowym smoky eye - to z teledysku

Admete - Pon 28 Mar, 2022 20:33

Trzykrotka napisał/a:
I ma najlepszy zestaw partnerów filmowych w branży. Oraz ani jednego flopa na koncie.

I żadnej jej dramy nie obejrzałam :lol: Kobieta aż tak mnie irytuje. Niech gra z LMH - będzie podwójny powód, żeby nie oglądać ;)

RaczejRozwazna - Pon 28 Mar, 2022 20:38

Ha ha :lol: No właśnie podglądałam sobie filmiki z jej dram i nie chwyta, nie.

No fajny był LMH, fajny, mimo że dziewczęcy trochę :) Te długie włosy mu pasowały.

Trzykrotka - Pon 28 Mar, 2022 20:45

Admete napisał/a:

I żadnej jej dramy nie obejrzałam :lol: Kobieta aż tak mnie irytuje. Niech gra z LMH - będzie podwójny powód, żeby nie oglądać ;)

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Admete, idę po torcik bezowy - założyłam się sama z sobą, że to powiesz - i bingo :rotfl:

Admete - Pon 28 Mar, 2022 21:24

A idź. Rozważna mnie rozumie. Nie działa na nas magia Gongowej. Ani piękna ani utalentowana. Irytuje mnie w inny sposób niż PSH czy Suzy, ale tak samo silnie. Emanuje z niej coś w tym stylu - "Patrzcie na mnie, to ja Gongowa. No patrzcie, bo jestem jedyna w swoim rodzaju. Gongowa, helooo" 😁 Zasadniczo dla mnie różnica między Gongową a tamtymi paniami jest jedna. One próbują grać, ale nie potrafią, natomiast Gongowa gra zawsze jedną rolę - sobie w różnych odsłonach.
Trzykrotka - Pon 28 Mar, 2022 23:19

E, nieprawda, nic takiego z niej nie emanuje. Ale nie każę ci jej lubić, ani mi to w głowie. Ja ją śledzę też nie z wielkiej miłości, tylko dlatego, że bardzo ale to bardzo odpowiadają mi dramy w których grała. The Master Sun. The Greatest Love. Producers. When The Camelia Blooms. Jealousy Incarnete. Może tylko It's OK It"s Love mniej lubię, co nie znaczy, że była to zla drama. Ale sparowania z LMH jestem mega ciekawa, bo jakoś go nie widzę, co tu dużo mówić. Ale z Koszmitem tez jej nie widziałam, a wyszło miodowo :serce2:
Odcinek 14 Faith już poszedł na Wschód :kwiatek:

BeeMeR - Wto 29 Mar, 2022 08:33

Trzykrotka napisał/a:
The Master Sun. The Greatest Love. Producers. When The Camelia Blooms. Jealousy Incarnete
To dobre dramy, nawet bardzo dobre.
Ale Gongowa gra dość monotonnie, nie musi się podobać - całkowicie rozumiem.
W Producentach nie tylko Gongowa, ale IU dobrze wyszła z Koszmitem, tak samo jak w Dream High. Tylko w Moon Lovers za nic nie kupiłam jej z Junkim, ale ich wątek był źle napisany.

It's OK It"s Love nie zmogłam, ale mnie z głównym aktorem nie po drodze.

Trzykrotka - Wto 29 Mar, 2022 09:17

BeeMeR napisał/a:

It's OK It"s Love nie zmogłam, ale mnie z głównym aktorem nie po drodze.

Ja też nie zmogłam, choć to była obiektywnie dobra drama i narobiła sporego szumu wśród fanów. I Gongowa była tam jak nie ona - pięknie "zrobiona," pewna siebie, wyrafinowana.
Fajnie byłoby jeszcze kiedyś zobaczyć ją w takim wydaniu. W Producentach też trochę taka była.

BeeMeR - Wto 29 Mar, 2022 09:31

No fajny był LMH, fajny, mimo że dziewczęcy trochę Te długie włosy mu pasowały.
Bo oni-Koreańczycy się stają "męskimi mężczyznami" dopiero po wojsku ;)
Tajowie - dla odmiany - mówią o sobie/kimś "manly man" dopiero gdy się zdecydują na tą jedną jedyną, ożenią i założą rodzinę ;) - kilka razy trafiłam na stwierdzenie, że są generalnie monogamiczni, ale jednakowoż wydaje mi się że to różnie bywa, bo zależy od człowieka nie od nacji. Już nie mówiąc o siedzącym głęboko w kulturze i historii przyzwoleniu na konkubinat, acz od wielu już lat bardzo źle widziany, szczególnie "kobiety kradnące mężów" są piętnowane.

O już czekam na obrazkową relację
Pewnie nie unikniecie, choćbym miała pisać w dużej mierze sobie a muzom :angeldevil:

Nawiasem - moja wciąż ulubiona para tajska właśnie kręci coś w ten deseń, ale zanim nakręcą, wyemitują, przetłumaczą to ja mogę być lata świetlne za lakornami ;)
To będzie ich 8 wspólny lakorn, nie licząc 3 z czteropaku lakornowym gdzie mieli mini-rólki wspomagające już jako młode małżeństwo - nie przestaje mnie zadziwiać ten fenomen. bo chyba nigdzie indziej nie spotkałam się z takim wielorazowym, udanym parowaniem :lol:

BeeMeR - Wto 29 Mar, 2022 09:41

Trzykrotka napisał/a:
to była obiektywnie dobra drama i narobiła sporego szumu wśród fanów
Może i była, ale subiektywnie była nieoglądalna :P
Próbowałam.

RaczejRozwazna - Wto 29 Mar, 2022 09:47

Nie widziałam jej w żadnej "całej" dramie więc nie wypowiadam się na temat jej talentu - natomiast w tych obejrzanych fragmentach po prostu nie podeszła mi jej uroda i "sposób bycia". Dla mnie ta aktorka nie ma delikatności i wdzięku, a bez tego trudno mi kupić filmy romantyczne. Może dlatego do bardziej komediowej "Camellii" jeszcze mi pasowała, ale mnie nie po drodze z tego typu produkcjami.

Ta nowa drama to ma być jakieś wysokobudżetowe SF, dziejące się w kosmosie :shock: W stanie nieważkości to chyba jeszcze LMH nie całował... Może być ciekawie :-P Po tym wszystkim co piszecie o nim i co sama widziałam fragmentami z ostatnich produkcji trochę trudno mi podchodzić do niego na serio. Zresztą w jednej z recenzji pierwszych odcinków Pachinko też się trochę wyzłośliwiali na niego w tym tonie właśnie :lol:

A tymczasem Kang Ha Naeul w nowej dramie zagra z główną z Pesonal Taste (z którą zagrał w Piratach, a ja nie poznałam, że to ona!) - ona podoba mi się dużo bardziej. Ma to być jakiś dramat obyczajowy. Jak na razie KHN wybiera role w bardzo zróznicowanych gatunkowo dramach, oby tak dalej, może się doczekam tego seguka :trzyma_kciuki:

Ależ często piszecie o Koszmicie... gdy wrócę do oglądania, leci na pierwszy ogień :lol:

BeeMeR napisał/a:
Bo oni-Koreańczycy się stają "męskimi mężczyznami" dopiero po wojsku ;)

E, chyba nie wszyscy :lol:

Czytam właśnie o Tajlandii u Terzaniego.

BeeMeR - Wto 29 Mar, 2022 09:54

główną z Pesonal Taste
a ona nie jest teraz w ciąży i tuż po ślubie?
:co_stracilam:

E, chyba nie wszyscy
Od wszystkiego sa wyjątki ;)
RaczejRozwazna - Wto 29 Mar, 2022 10:04

Nic nie wiem na ten temat... Zapowiedzi są jakie są.
Trzykrotka - Wto 29 Mar, 2022 10:15

BeeMeR napisał/a:
główną z Pesonal Taste
a ona nie jest teraz w ciąży i tuż po ślubie?
:co_stracilam:

Owszem :kwiatek: RR skrzyżowała dwie odsłony Piratów :kwiatek: Pani z Personal Taste, już za chwilę żona Hyun Bina oraz mama jego dziecka zagrała w pierwszej odsłonie Piratów. W drugiej z Kang Ha Neulem zagrała pani z W i Happiness.
Ooo, BeeMer, jakie obłędne kostiumy :oklaski: Mówisz, że dopiero to kręcą? Jak już nakręcą, to bardzo będę chciała relację :kwiatek: Cudo, można by po lekkiej modyfikacji nosić coś takiego latem.

No właśnie, tutaj jest mały zonk - pomysł na nową dramę LMH z Gongową brzmi nieco absurdalnie :mrgreen: Ale ja już się wiele razy przekonałam, że nie ma co z góry wykluczać scenariusza, bo naprawdę - w azjatyckich dramach sprawdzają się o dziwo najdziwniejsze historie.

RaczejRozwazna - Wto 29 Mar, 2022 10:19

Aż tak poknociłam? :lol:

Czyli z tego projektu nici?

https://www.soompi.com/ar...re-in-talks-for

Trzykrotka - Wto 29 Mar, 2022 10:22

Nie mam pojęcia :kwiatek: ale ta aktorka naprawdę jest w ciązy i szykuje się do kwietniowego ślubu. Może będą kręcić po urodzeniu dziecka, a może zastąpi ją inna pani? :kwiatek:
BeeMeR - Wto 29 Mar, 2022 10:25

Trzykrotka napisał/a:
RR skrzyżowała dwie odsłony Piratów Pani z Personal Taste, już za chwilę żona Hyun Bina i mama zagrała w pierwszej odsłonie Piratów. W drugiej z Kang Ha Neulem zagrała pani z W i Happiness.
Tak kombinowałam :wink:

Trzykrotka napisał/a:
Mówisz, że dopiero to kręcą?
Nie wiem dokładnie, bo aż tak nie śledzę ale jeszcze nie ma.

Jeszcze jak mi się będzie chciało i jak znajdę to mam film - ewidentne komary mutanty z giga wężem :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=yLx3EWVzvdQ

RaczejRozwazna - Wto 29 Mar, 2022 10:31

Ciąża dobra rzecz, niech się piękne dzieci rodzą :-D
Trzykrotka - Wto 29 Mar, 2022 11:15

Ciąża dobra rzecz, niech się piękne dzieci rodzą :-D

Rodzice atrakcyjni, jest szansa
https://www.allkpop.com/a...ly-tie-the-knot

RaczejRozwazna - Wto 29 Mar, 2022 11:26

Miło popatrzeć na szczęśliwe pary :-) Może nawet podglądnę Crash landing on you skoro aż tak zaiskrzyło.