Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Pon 02 Wrz, 2019 21:50
Aide - nie wiem, czy mamy. Czekam na drugi sezon, żeby obejrzeć całość, ale ja oglądam na NF po polsku. Jakoś niedługo ma być druga cześć.
Aragonte - Pon 02 Wrz, 2019 22:06
Na pewno część Szefa sztabu jest na Wschodzie
Trzykrotka - Pon 02 Wrz, 2019 23:27
Mi Mister obejrzana i bardzo się cieszę, że zabrałam się do oglądania, mimo, że pierwszy odcinek nastraszył mnie i zdołował. Kończyłam oglądanie z zupełnie innym nastawieniem, bo wbrew pozorom drama niesie ogromny ładunek dobrej energii i ma piękne przesłanie. No dobrze, młodszy brat zerwał z celebrytką... ale skoro zabiera się za pisanie scenariusza, to może nie wszystko jeszcze dla nich jest stracone. Nie wiem, czy nie najbardziej ucieszyło mnie odkupienie Kwang Il, lichwiarza i to, że w ostatecznym rozrachunku to właśnie on uratował Ji An. Scena w której broni za wszelką cenę komputerów ukradzionych hakerowi, a w nich całego materiału dowodowego obciążąjącego podleca - dyrektora, była dla mnie jedną z najpiękniejszych. I pogrzeb babci Ji An wśród tłumu przyjaciół i w szeregach wieńców. I jej jasny strój i uśmiech na koniec.
Bardzo piękna, choć niełatwa momentami drama, ale warto się nad nią pochylić
Admete - Wto 03 Wrz, 2019 10:03
| Cytat: | I jej jasny strój i uśmiech na koniec.
Bardzo piękna, choć niełatwa momentami drama, ale warto się nad nią pochylić
|
Popieram wszystko, co napisałaś.
Stranger jednak wraca:
https://forums.soompi.com/topic/440542-upcoming-drama-2020-forest-of-secrets-season-2-비밀의-숲-2-lee-joon-hyuk-yoon-se-ah/
Trzykrotka - Wto 03 Wrz, 2019 16:11
Wraca, ale z inną obsadą? No nie wiem... Tam jednak obsada stanowiła wartość samą w sobie...
Aragonte - Wto 03 Wrz, 2019 16:15
| Trzykrotka napisał/a: | Wraca, ale z inną obsadą? No nie wiem... Tam jednak obsada stanowiła wartość samą w sobie... |
Nie do końca z inną:
"Each of their agency has confirmed #ChoSeungWoo #LeeJoonHyuk and #YoonSeAh will return as cast of #Stranger #SecretForest season 2. #BaeDooNa has received the offer & is still reviewing it."
Trzykrotka - Wto 03 Wrz, 2019 16:33
Oby Bez nich to byłaby kolejna, może nawet i dobra, drama kryminalno-prawnicza.
A ja zachwyconam właśnie pewnym powrotem. Po zakończeniu My Mister wzięłam sobie na tapetę krótszy z moich planowanych snujów - i nacieszyć się nie mogę Chodzi mi o Light In Your Eyes, dramę 12-odcinkowa, skromną z pozoru i cichą, która jednak wzbudziła bardzo pozytywny oddźwięk wśród blogerek które obserwuję na tumblrze. Pisałam wam o niej, bo 2 pierwsze odcinki obejrzałam - bez szczególnych uniesień - przed wakacjami. Han Ji Min (wiecie która, z Hyde, Jekyll, Me i One Spring Night) oraz Kim Hye Ja (starsza pani z Unkind Women) grają Kim Hye Ja, 25-latkę, która ratując życie ojca stała się staruszką w ciągu 1 nocy. To jedyny element fantastyczny w tej ciepłej dramie z gatunku małego realizmu. Początek nie zachwycił mnie. Hye Ja i jej brat (Hitachi ) siedzą na głowie ciężko harującym rodzicom, czegoś by chcieli, do czegoś dążą- ale właściwie to nawet palcem nie kiwają, żeby ruszyć do przodu. Nie pracują, nie uczą się, za to często biorą się za łby i sprawiają kłopoty. Bohaterka kocha się w atrakcyjnym sąsiedzie (Nam Joo Hyuk, 13 książę z ML) i prawie co noc łazi chlać soju w pobliskim barze.
Ale potem za sprawą pewnego tajemniczego zegarka cofa czas - robiła to już przedtem, ale teraz cofa tak szybko i często, że zostaje ukarana - czas ucieka jej z rąk i z 25-latki staje się 78 latką w ciągu jednej nocy.
Początek po przemianie jest niezwykle melancholijny. Życie uciekło, młodość też. Kobieta - kiedy już wytłumaczy rodzinie - że ona to ona, popada w depresję. A potem postanawia uciec z domu. Ale że jako 78-latka jest równie głupkowata i naiwna jak 25 - latka, zostaje okradziona i policja odwozi ją do rodziców (gdzie brat wyje już w niebogłosy ratunku, moja babcia zniknęła...) Ostatecznie występuje jako ciotka własnej mamy - i rozpoczyna nowe, staruszkowate życie.
Nie dacie wiary, jakie to było komiczne. Pani grająca starą Hye Ja jest rewelacyjna i cudownie naśladuje momentami mimikę i zachowania młodszej aktorki. Hitachi to urodzony komik Ubawiłam się i nawzruszałam. Już teraz wiem, czemu taki zachwyt ta drama wzbudziła.
BeeMeR - Wto 03 Wrz, 2019 17:20
Domniemuję, że pisząc Hitachi masz na myśli Haitai
Może potem spróbuję, donoś czy dalej też będzie dobrze
Na razie zaczęłam Romantic doctor, jestem w drugim odcinku i mi się drama podoba.
Niespodziankowo wystąpił tu kandydat na członka zgromadzenia, rywal Siwona w roli lekarza-narzeczonego.
Admete - Wto 03 Wrz, 2019 18:38
Miałam oglądać to Light, ale jakoś nie wyszło. BeeMer fajnie, że ci się Romantic doctor podoba.
Alicja - Wto 03 Wrz, 2019 18:47
| BeeMeR napisał/a: | | zaczęłam Romantic doctor, jestem w drugim odcinku i mi się drama podoba. |
Aaaaaa........nawet ja pamiętam, kto w niej grał. I ten pocałunek , kiss kissów całego świata Po tej dramie mam słabość do starszego pana doktora, którego nota bene oglądałam do zeszłego tygodnia w Watcher
| Aragonte napisał/a: | | SecretForest season 2 |
Bardzo dobra wiadomość.
BeeMeR - Wto 03 Wrz, 2019 19:06
To było niemal pewne, że mi się spodoba
Bardzo lubię aktora grającego mentora, podobnie dyrektora szpitala (on zwykle gra szuje i dobry jest w tym ), Pasikonik oraz dobrze gra i całuje, acz nie jest to mój typ mężczyzny. Dodatkowo mam wrażenie że tu ma bardziej nierówne oczy niż zazwyczaj (tj. jedno bardziej otwarte ) Nie przejmujcie się zrzędzeniem może jeszcze odszczekam
Główna aktorka jest dobra w charakternych, pyskatych rolach, lubię ją.
Jeszcze odnośnie My Fellow Citizens - drama mi się podobała, za wyjątkiem pewnych dłużyzn polityczno - posiedzeniowych. Siwon nie jest już młodym chłopcem, to mężczyzna. Dobrze gra, acz z początku nieco szarżował pod rolę. Chyba nawet nie pokazywał klaty Ogromnie mi się podobały postaci drugoplanowe - były członek zgromadzenia, inni politycy, panie.
Trzykrotka - Wto 03 Wrz, 2019 20:21
Romantic Doctor jest momentami nad-dramatyczny, ale naprawdę bardzo smacznie się go ogląda. Kissu stoi u mnie na półeczce z na-najlepszymi. Razem z tymi z JI Starszy aktor to jeden z moich ulubionych ajusshich
Mógłby już Pasikonik wrócić do dramalandu, swoją drogą.
Haitai, sorki Wiecie o kogo chodzi. Nie mogę się nadziwić temu aktorowi. Ma bardzo szeroki zakres ról, a że jest przystojny i pueknooki, to też nie wadzi. Tutaj jest przekomiczny, w taki chaplinowski sposob, z nieruchomą twarzą, trochę jak w Teriusie. Cudny jest. Jeszcze chwils i dla niego polakomię się na Come Back Couple, mimo Jang Na Ry.
BeeMeR - Wto 03 Wrz, 2019 20:33
Obejrzałam Feng Shui, choć w połowie niezwykle bliska byłam wyłączeniu. Film jest pięknie fotografowany, bardzo dobrze zagrany, niestety jednak zupełnie nie angażuje (podobnie miałam z MFC, nawet imienia Siwonowego bohatera nie chciało mi się zapamiętać a przecież powtarzano je co chwilę) no i chyba nie bardzo przekonuje. Widziałam już różne sposoby wspomagania fortunie: face readerzy, matchmakerzy, astrologowie i szamani - tu mamy feng shui jako sposób i lekarstwo na dobrobyt, konkretnie szukanie pomyślnego miejsca pochówku seniora rodu by junior został np. królem. Mało wiarygodne
Występują samo znajomi, Ji Sune, CSW, Samchunpo z AM1994 a tatuś Jung Hwana z AM1988 jako zły, MCW jak zwykle piękna w kostiumie.
BeeMeR - Śro 04 Wrz, 2019 10:39
Drugi odcinek lekarzy podobał mi się bardzo, minęło 5 lat od wypadku i młody z idealisty stał się dupkiem a lekarka z silnej, niezależnej kobiety wręcz przeciwnie. Jest więc duże pole do rozwoju i nauczenia się w miejscu typu "jeszcze dalej niż północ"- to lubię Mentor doskonały - zachwyconam
Admete - Śro 04 Wrz, 2019 11:24
Miejsce ma świetne postacie drugoplanowe
Trzykrotka - Śro 04 Wrz, 2019 11:36
Oj tak, postaci drugoplanowe były tam świetne. Moją ulubienica była przełożona pielęgniarek. Przypomniało mi się, że ten drugi młody doktorek, który się pojawi, grał główną rolę w 30/17
BeeMer- obejrzałabym ten Feng Shui
The Light In Your Eyes - jestem w połowie 4 odcinka i nadal bawię się świetnie. Pewnie za chwilę dostanę po łbie jakimś smutkiem, ale na razie chichram się z brata koleżanki, który bije rekordu jedzeniowe (jedzenie na czas itp.) przed komputerem, dla 8 oglądających go świrów podobnych jemu. Bo to przyniesie mu kiedyś wielką kasę - kolejny geniusz nic nie robienia
BeeMeR - Śro 04 Wrz, 2019 21:06
Mam za sobą trzeci odcinek lekarzy, widziałam więcej szczegółów operacji ciętego nadgarstka niż kiedykolwiek miałam w planie niemniej drama ładnie się rozwija.
Aragonte - Śro 04 Wrz, 2019 21:07
Operacje to Trzykrotka omijała wzrokiem albo wręcz przewijała, ja oglądałam z ciekawością przez swoje dziwne zainteresowania Trochę krwawych operacji tam będzie, uprzedzam
BeeMeR - Śro 04 Wrz, 2019 21:11
Oj, trudno będzie przeskoczyć wycinanie macicy, cesarki, usuwanie łożyska itp z ginekologów no ale niech się starają
Trzykrotka - Czw 05 Wrz, 2019 14:11
O nie, żadnego usuwania macicy oraz borowania czaszki żeby dobrać się go guza mózgu, co oglądałam w Dr Jin
Obejrzałam 1 odcinek My Strange Hero z Nefrytem w charakterze wabika. Daleka jestem jednak od zachwytów, a nawet zwykłego optymizmu. Dam szansę dwóch odcinków, oczywiście. Na razie trochę było współczesnych przygód eks- trójki najgorszych uczniów w całej szkole, przy czym Nefryt był ćwokiem największym z nich. Nie był głupi, tylko za nic nie chciało mu się uczyć, jego kolega i koleżanka mieli podobnie, a po zakończeniu edukacji mogli z czystym sercem zająć się działalnością w firmie spod znaku "zapłać nam, a wypełnimy twoje zlecenie, choćby było dziwne." W pierwszej scenie oglądamy dobrze zorganizowaną scenę porwania panny młodej sprzed ołtarza a la Absolwent. Porwanie zleciła sama panna młoda. Druga część odcinka, przeważająca niestety, to nieciekawe przygody ich szkolnej koleżanki, pierwszej miłości Nefryta, najlepszej uczennicy w klasie i szkole. Zarówno jej przeszłość jak jej przyszłość nic mnie nie obchodziły, a za aktorką nie przepadam. Niezbyt dobrze wróży to dramie, ale zobaczymy.
Admete - Czw 05 Wrz, 2019 15:51
U mnie tylko Let mi hear your song, na nic więcej nie znalazłam czasu. Siły też nie.
Trzykrotka - Czw 05 Wrz, 2019 18:39
Dziś będzie Rookie Historian
BeeMeR - Czw 05 Wrz, 2019 18:54
Zbieram sobie, obejrzę jak będzie całość
Dziś nie oglądałam jeszcze nic, ale może wieczorem obejrzę dalej lekarzy
Trzykrotka - Czw 05 Wrz, 2019 23:00
Rookie sobie poczeka, obejrzałam 4 Miss Hammurabi.
Ta drama jest niezwykle wsysająca i zajmująca; sprawa sędziny zaharowanej do poronienia przez sędziego głównego z zespołu, w którym pracowała, jest bardzo przykra. Ale odcinek nie jest przykry, jest gorzko - słodki dzieki naszej Go-Arze, dwóm flankującym ją młodym kolegom (idol i mały król) i sporej porcji nieco zgryźliwego humoru, jak ten ze sceny przy windzie, w której to nikt z sędziów nie śmiał wsiąść do windy pierwszy, bo wszyscy szacowali rangi innych i czli, że nie wypada, a najwyższemu rangą też nie wypadało przed kobietami i tak stali i stali, trzymali windę, kłaniali się - i można było się pośmiać ze świętych zasad hierarchii. Ale już to, że kobieta wolała stracić dziecko, niż przyznać się, że jest w ciąży, że w ogóle jest mężatką - to już nie było takie zabawne.
BeeMeR - Czw 05 Wrz, 2019 23:34
Ja zaś jestem po 4 odcinku Lekarzy - bardzo mi się podobają mocne, zdecydowane i konkretne postaci oraz zderzenie między nimi.
|
|
|