Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane II
Agn - Czw 13 Lut, 2014 18:56
Jak dorwę Nesbo, to mu zrobię z tyłka jesień średniowiecza!!!
Jak?! Jak śmiał?! Jak on mógł tak po prostu
Tyle dobrego, że się wreszcie dowiedziałam, jak miał na imię, bo już zaczynałam myśleć, że go nie posiada.
Jak on mógł?
Moje serduszko krwawi.
Ania Aga - Czw 13 Lut, 2014 21:52
Agn, jestem bardzo ciekawa twoich wrażeń po Policji...
Admete - Czw 13 Lut, 2014 22:00
Jakoś tak mi się szybko przeczytało - "Irańska córka" Jasmine Darznik. Historia ( ponoc biograficzna ) dotycząca kilku pokoleń irańskich kobiet od lat 20 XX wieku do współczesności. Historia Babki, córki i wnuczki opowiedziana przez te ostatnią. Podobała mi się przede wszystkim ze względu na plastyczne opisy dawnego Teheranu i opowieść o życiu w innym kraju.
Lady_Joanna - Czw 13 Lut, 2014 22:34
| Ania Aga napisał/a: | | Agn, jestem bardzo ciekawa twoich wrażeń po Policji... |
no i po Upiorach ....
Agn - Czw 13 Lut, 2014 22:57
Wezcie, ja sie zaczynam bac kolejnych tomow, Nesbø mi non stop sieczke urzadza. Ale oczywiscie "Pierwszy snieg" juz mam naszykowany hehehe
Agn - Nie 16 Lut, 2014 14:45
Grrr. Jestem zła!
W którejś części Harry'ego Pottera była mowa o książkach w Dziale Ksiąg Zakazanych w bibliotece Hogwartu. Bodaj Hermiona wspomina, że są tam książki tak zaczarowane, że nie można przestać ich czytać.
Chyba wiem, które to książki. Idę o zakład, że magicznym sposobem w bibliotece Hogwartu były książki Nesbo. Właśnie skonstatowałam, że z rozpędu zasiadłam na, ahem, tronie, bo nie mogłam przestać czytać.
A wiecie, jaka jestem wściekła, kiedy muszę wysiąść z autobusu i pójść do pracy i przestać czytać na całe 8 lub 9 godzin?! To fizycznie BOLI!!!
Przerabiam Pierwszy śnieg. Boję się. I jednocześnie nie mogę przestać czytać.
Admete - Nie 16 Lut, 2014 14:47
A nie w 6 części?
Agn - Nie 16 Lut, 2014 14:54
Hmm? Mnie się wydaje, że raczej wspominane to było w którejś z pierwszych części, może nawet w pierwszej.
Admete - Nie 16 Lut, 2014 15:01
Nie pamiętam już tego. Wydawało mi się, że w 6 szukali czegoś w dziale ksiąg zakazanych.
Agn - Nie 16 Lut, 2014 15:12
Na pewno, ale pierwszy raz o tym Dziale mówione było znacznie wcześniej.
No w każdym razie - Nesbo mnie przyklepał do podłogi i nie pozwala wstać.
Admete - Nie 16 Lut, 2014 15:55
Mój brat czytał, bardzo mu się podobał i próbował mnie namówić, ale jakoś mi nie podeszło. Bohater mnie irytował i sposób narracji nie mój.
Agn - Nie 16 Lut, 2014 17:04
Wiem, pisałaś, że ci nie było z Harrym po drodze.
Ja Harry'ego uwielbiam. Jest po prostu... nieidealnym facetem przez duże F. Ma kłopoty z alkoholem, choć podziwiam, że stara się z tym walczyć, jest samotnym wilkiem, a w pracy jest bardzo skuteczny.
I swoją kobietę bardzo kocha, choć widzę, że trudno im być razem.
Admete - Nie 16 Lut, 2014 17:29
No wlasnie nie mój typ, strasznie niby udręczony, ale sympatii u mnie nie wzbudził.
Agn - Nie 16 Lut, 2014 17:35
Ja wiem, czy taki strasznie udręczony? Strasznie udręczony to był Edward Cullen. Harry jest normalnym facetem, tylko typy, których ściga, są nienormalni. Szalenie go lubię. Ale jak mawiał Samwise Gamgee - co jednemu miód, to drugiemu trucizna.
Lady_Joanna - Nie 16 Lut, 2014 18:45
Do Harryego się trzeba przyzwyczaić, też go bardzo lubię
akne - Pon 17 Lut, 2014 17:07
Romansik z księciem
http://www.annajszepielak...kopciuszka.html
Agn - Pon 17 Lut, 2014 17:54
Skończyłam Pierwszy śnieg. OMG! Namerdał tych tropów, że ja cię kręcę.
A kiedy już przestałam rechotać z tego palca Harry'ego jako ozdóbki w biurze (no doprawdy... bardzo to do niego by pasowało ), to mi Nesbo wbił nóż w plecy aż po rękojeść. Hole, a ty gdzie?! Jak to "Nigdy nie wrócę"?! Jakie znowu "nie wrócę"?!!!
Odpaliłam już Pancerne serce. Hongkong? O... znowu jesteśmy w Azji? Aż nawet przeczytałam z tyłu książki, co tym razem i widzę, że jednak Hole wróci na swój teren.
Książka zajmie mi nieco więcej czasu, widzę. Jest grubsza ( ) i ma drobniejszy druk (nieco ciężej się przez to czyta). Ale więęęęęcej czytania!
Agn - Czw 06 Mar, 2014 15:13
Miałam lekką przerwę, ale już dokończyłam Pancerne serce. Kapkę mnie wymęczyło. Znaczy się nie w negatywnym sensie, ale odsupłanie historii mi nie wyszło - rozwiązanie okazało się bardziej skomplikowane. Choć znów pociągnęło ulubiony twist Nesbo na końcu - kiedy już wszystko jest ładnie i cacy rozwiązane, a morderca siedzi za kratami, zostaje jakieś 50 morderczych stron, na których Hole nagle się skapnie, że nie dopatrzył jakiegoś detalu wielkości pyłku i tak naprawdę zamknęli nie tego faceta co trzeba, w związku z tym trzeba ścigać kogoś innego. Niemniej - spoko. Aczkolwiek czy on naprawdę musiał bzykać się z tą Kają? Wiem, że to tylko mężczyzna i skoro nie jest z Rakel (którą ilekroć wspomina, to mi serce drży, że tak po prostu mówi, że ją kocha), to okej, może się wiązać z inną babką choćby tylko na seks i choćby mu się zdawało, że to coś więcej.
Ale najchętniej z Pancernego serca wywaliłabym wątek romansowy. Już starczy, że Kaja
I co? Znowu wyjechał? Nic to, łapię za Upiory z lekką obawą, bo mnie ciut zaniepokoiły posty Lady_Joanny i Ani Agi.
Lady_Joanna - Czw 06 Mar, 2014 15:32
No to czekam, aż skończysz ....
Na razie tylko kupuję ebooki, kolekcjonuję i nie mogę się wziąć za czytanie
Agn - Czw 06 Mar, 2014 15:36
Ale w sensie Nesbo? Myślałam, że już czytałaś...?
Lady_Joanna - Czw 06 Mar, 2014 15:38
Nesbo czytałam, kupuję inne, została mi Policja, ale jakoś nie mam odwagi.
Agn - Czw 06 Mar, 2014 15:42
To ja się boję myśleć, co się w takim razie będzie działo w Upiorach...
Lady_Joanna - Czw 06 Mar, 2014 15:45
Nic nie będę mówić musisz sama przeczytać.
Agn - Czw 06 Mar, 2014 15:46
Nawet bym nie chciała, byś mi mówiła. Biorę wszystko na klatę jak leci.
Lady_Joanna - Czw 06 Mar, 2014 15:49
Dlatego jestem ciekawa Twojej opinii po przeczytaniu, ale ja i tak chyba długo się za tą Policję nie wezmę, jakoś mnie "odrzuciło" od Nesbo. Jak skończysz wszystkie książki Nesbo to ja proponuję Miniera ( gdzieś już pisałam ), jego Servaz jest trochę podobny do Haryyego tylko nie chleje
|
|
|