Fantastyka - LOTR
BeeMeR - Pon 08 Paź, 2012 07:28
szkoda, miałąm nadzieję raczej na grubaśne wydanie niż minimalne literki
Admete - Pon 08 Paź, 2012 16:10
To i tak będzie dość grube. Kup normalne wydanie, jest tylko jedno tłumaczenie.
Aragonte - Pon 08 Paź, 2012 18:05
BeeMeR, a może to wydanie?
Promocja jest
http://merlin.pl/Silmaril...l?place=suggest
BeeMeR - Pon 08 Paź, 2012 19:36
A jakie to jest duże?
Bo serio nie wiem, a nie organicznie znoszę książek dużego formatu, bliskiego a4, jakoś źle mi w rękach leżą.
ok, już widzę wymiary, myślę
Admete - Pon 08 Paź, 2012 22:20
To jest całkiem dobre wydanie. Kupiłam kiedyś w prezencie mojej uczennicy.
Eeva - Wto 09 Paź, 2012 08:39
Aragonte, dzięki za cynk o promo, miałam kupić teściowi na imieniny
BeeMeR - Czw 11 Paź, 2012 06:19
No i nabyłam Silmarillion wprost idealny dla mnie za 12zł
Jakąś fazę mam na Tolkiena - trzeba to wykorzystać
Aragonte - Wto 08 Sty, 2013 12:48
Przeklejam linka z ciekawostek
Akaterine - Wto 08 Sty, 2013 13:20
"Czym zresztą innym mógłby być ten kraj, gdzie nikt nigdy nie słyszał o wojnie - chyba że jako o czymś, co dzieje się w dziwacznych i dalekich okolicach, no i ewentualnie pozwala zdobyć majątek młodym, energicznym ludziom?"
Złe założenie w stosunku do DiU, w końcu milicja do Meryton nie przybyła wyłącznie po to, by zabawiać znudzone panny, a do Brighton nie pojechali na wypoczynek (Brytyczycy sądzili, że jeżeli Francuzi ich napadną, to wylądują właśnie w okolicach Brighton). Ale wielu osobom się wydaje, że jeżeli słowo "wojna" nie pada, to jej tam nie ma .
Anonymous - Wto 08 Sty, 2013 13:38
Mi ogólnie to porównanie nie przypadło do gustu. Wymuszone i naciągnięte.
Czytam za to wciąż(dawkuję sobie) Listy Mistrza. Jestem pod wrażeniem Jego umysłu i spostrzeżeń
Admete - Wto 08 Sty, 2013 18:41
Z jednej strony był praktycznym człowiekiem, a z drugiej zagłębiał się w szaleństwo filologiczne i własną wyobraźnię
Anonymous - Wto 08 Sty, 2013 19:09
Zachwycają mnie Jego przemyślenia oraz to jak żyje Śródziemiem.
Admete - Nie 20 Sty, 2013 20:08
| RaczejRozwazna napisał/a: | Notabene ciekawe, jaka byłaby reakcja fanów, gdyby chciano zrobić musical z LOTRa, chociażby |
Niektórym by sie podobało, innym nie Zalezy od muzyki
RaczejRozwazna - Nie 20 Sty, 2013 20:10
| Admete napisał/a: | Niektórym by sie podobało, innym nie Zalezy od muzyki |
Wyśpiewana przemowa Aragorna pod czarną bramą? Spiewający Gollum? Ja jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić
Aragonte - Nie 20 Sty, 2013 20:20
| RaczejRozwazna napisał/a: | Notabene ciekawe, jaka byłaby reakcja fanów, gdyby chciano zrobić musical z LOTRa, chociażby |
Coś mi chodzi po głowie, że jakaś uproszczona wersja powstała
Jak znajdę dokładniejsze info, to wkleję.
To chyba to:
http://www.lotr.com/home/
Admete - Nie 20 Sty, 2013 20:25
Tolkien by chyba nie był przeciwny
RaczejRozwazna - Nie 20 Sty, 2013 20:33
No właśnie ciekawe. Wydaje mi się jednak, że u Tolkiena śpiew zarezerwowany był dla świata dobra - Arda powstała przecież z muzyki (notabene kocham ten opis). Tak więc nie sądzę, żeby autor zgodził się, żeby Sauron, orkowie, czy upiory pierścienia spiewały. To zupełnie na marginesie dyskusji o musicalu - LOTRze, którego to sobie jednak nie wyobrażam.
EDIT. przesłuchałam sobie ten kawałek "Lothorien" z z linku, który zamieszczała Aragonte i - nie. Zdecydowanie.
A na Nędzników pójdę. Aczkolwiek nie wiem, czy nie będę miała tak jak Alicja....
Anonymous - Nie 20 Sty, 2013 20:54
Mi teatralna koncepcja w AK nie podobała się. Nędzników zaś kocham za bardzo, zeby się zirytować
Za to śpiewający Watch King of Angmar.... jestem ZA!! Ogolnie zaczęłam sobie to wyobrażać i
RaczejRozwazna - Nie 20 Sty, 2013 21:00
Z odpowiedzi eowiny to nawet niezła aria mogłaby powstać -
"But no living man am I! You look upon a woman. Éowyn I am, Éomund’s daughter." To prawie jak w Walkirii Wagnera: "Siegmund heiß' ich und Siegmund bin ich!" :wink
Co to AK - Kaisek?
BeeMeR - Nie 20 Sty, 2013 21:05
Anna Karenina?
Anonymous - Nie 20 Sty, 2013 21:10
Anna Karenina Dokładnie
Admete - Nie 20 Sty, 2013 21:11
A śpiewające orki? Przy zgrzycie metalu takie eleganckie wycie Albo trash metal I taniec synchroniczny nazguli
Anonymous - Nie 20 Sty, 2013 21:13
Ja widzę na ten przykład Dziewięciu zarzucających szatami i synchroniczny taniec skrzydłami Nazguli.
Duża rzecz. Piękne by to było.
I gollumn`s break dance
praedzio - Nie 20 Sty, 2013 21:14
RaczejRozwazna - Nie 20 Sty, 2013 21:20
|
|
|