Fantastyka - Star Wars
BeeMeR - Czw 07 Lip, 2022 19:39
Właśnie poznaliśmy panią mechanik i jej żółwioboty, jak je ochrzcił Adaś
Aragonte - Czw 07 Lip, 2022 19:48
| BeeMeR napisał/a: | Właśnie poznaliśmy panią mechanik i jej żółwioboty, jak je ochrzcił Adaś |
A to bardzo sympatyczne postacie
Admete - Czw 07 Lip, 2022 20:16
Żółwioboty - świetne określenie. Aragonte mnie się jeszcze szalenie podobała końcówka 2 sezonu - walka z tymi potężnymi droidami, potem z Moff Gideonem i pojawienie się wiadomo kogo
Aragonte - Czw 07 Lip, 2022 22:23
| Admete napisał/a: | Aragonte mnie się jeszcze szalenie podobała końcówka 2 sezonu - walka z tymi potężnymi droidami, potem z Moff Gideonem i pojawienie się wiadomo kogo |
Mnie się też to bardzo podobało, tylko nie chciałam tu rzucać spoilerami
Nie mam ochoty się czepiać, bo moje wewnętrzne dziecko naprawdę dobrze się bawi
BeeMeR - Czw 07 Lip, 2022 22:30
| Cytat: | | nie chciałam tu rzucać spoilerami |
Niedługo nadrobimy
Mnie też się podoba nazwa "żółwioboty", bo tak się cudnie chowają w skorupki
annmichelle - Czw 07 Lip, 2022 22:34
Mnie ostatni odcinek 2 serii po prostu wzruszył, pamiętam, że zupełnie nie spodziewałam się wiadomej postaci i to jeszcze tak dobrze zrobionej.
Ale jak czytam teraz te Wasze opinie to muszę przyznać, że już bardzo mało pamiętam oba sezony. Mam w pamięci obrazy, konkretne sytuacje (z Grogu albo jak główny bohater zdjął 2 razy hełm), ale całą historię i poszczególne postaci drugoplanowe już nie, niestety. Fakt, oglądałam je jak miały premiery i czekałam póki wszystkie odcinki były dostępne i sezon miałam na 2 dni.
Admete - Pią 08 Lip, 2022 09:07
U mnie nadal Star Wars: Rebels - naprawdę mi się podoba. Wiem, że to animacja dla dzieci, ale jest taka w stylu pierwszych ST. Historia Kanana i Hery - bardzo spoilerowa, więc kto ma zamiar oglądać całość, niech nie otwiera:
https://www.youtube.com/watch?v=37Dtgb51Ysg
ST bez dziwnego droida? Niemożliwe Przedstawiam wam Choppera:
https://www.youtube.com/watch?v=NiTmxpb-7xw
Teraz czytam na imdb, że twórcy serialu rzeczywiście bardzo mocno inspirowali się klasycznymi ST - w rysunkach budynków, projektach statków i całej reszcie. Nawet dźwięk mieczy świetlnych jest dokładnie taki, jak w pierwotnych ST. Naprawdę świetnie im to wyszło.
Aragonte - Nie 10 Lip, 2022 17:57
To chyba nie jest spoilerowe, za to rozbrajające, IMHO Dim jako tatuś i Grogu
https://www.youtube.com/watch?v=gLDzFSY7uYQ
Idę o zakład, że to nie będzie ostatni raz
I trochę scen z planu "Imperium kontratakuje":
https://www.youtube.com/watch?v=lLGAY-TBRB0
Admete - Nie 10 Lip, 2022 18:29
Obejrzę, jak wrócę do domu. Został mi ostatni sezon Rebeliantów. Będzie mi smutno.
BeeMeR - Nie 10 Lip, 2022 18:53
My jesteśmy po 7.odcinku pierwszej serii. Pułapka była paskudna.
Aragonte - Nie 10 Lip, 2022 18:54
A tu montaż różnych scenek, w których Mando próbuje uśpić Grogu i skłonić go do nie naciskania rozmaitych przycisków w statku, skończyło się to kołysanką Całkiem dobrze dobrali głos pod te scenki
https://www.youtube.com/watch?v=Bwzt1itvW6Q
I jeszcze niezapomniana i wspaniała Carrie Fisher:
https://www.youtube.com/watch?v=lZ97s396kb0
Admete - Nie 10 Lip, 2022 19:36
Podczas oglądania rysunkowych ST wymyśliłam, że powinni zrobić B5 właśnie jako serial animowany Mogliby poszerzyć o różne dodatkowe historie, ale zachować główną i nadać postaciom wygląd aktorów.
Aragonte - Nie 10 Lip, 2022 22:08
A ty wiesz, że to by miało sens? Wtedy byśmy nie płakały, że to już nie jest to samo z tymi nowymi aktorami
Admete - Pon 11 Lip, 2022 07:08
Tak robią w ST. Znanym postaciom dają twarze nawiązujące do twarzy aktorów.
Admete - Wto 12 Lip, 2022 10:55
Miałam małą przerwę w oglądaniu Rebeliantów, ale może dziś coś obejrzę. Znalazłam sobie szalonego fanfika - 700 stron w epub Wersja alternatywna, w której Obi Wan zostawia zakon Jedi, żeni się z Satin Kryze ( postać z Wojen Klonów, animacji ), i razem z nią rządzi Mandalorem
( Satine to starsza siostra Bo Katan Kryze z rebeliantów i z Mandaloriana ), ma dwoje dzieci i adoptuje Anakina. Autorka świetnie zna całe Expanded Universe i ma mnóstwo przeróżnych pomysłów, więc bawię się przednio Z tego co wiem, Imperium nie powstanie, bo Anakin nie da się skusić ciemnej stronie mocy, co jest absolutnie po mojej myśli. Fanfik po angielsku. Potem zabiorę się za Wojny Klonów.
BeeMeR - Wto 12 Lip, 2022 11:22
Ale jakże to tak bez imperium?
Imperator mnie nigdy nie ruszał, może go nie być, ale Darth Vader powinien być
Admete - Wto 12 Lip, 2022 12:04
Nie będzie
BeeMeR - Wto 12 Lip, 2022 12:07
A to pech
Admete - Wto 12 Lip, 2022 12:09
Nic to, w Rebeliantach mi zabiją ulubioną postać, chyba dlatego nie mogę się zabrać za ostatni sezon.
BeeMeR - Wto 12 Lip, 2022 15:12
Skończyłam pierwszy sezon Mando - podobał nam się bardzo, rzeka lawy piękna
Adam doczekał zdjęcia hełmu
BeeMeR - Śro 13 Lip, 2022 15:34
Odcinek pierwszy drugiego sezonu za nami i czerw pustyni załatwiony razem z Fremenami (jakkolwiek się tu nazywają ) trochę w stylu Smoka Wawelskiego
Admete - Śro 13 Lip, 2022 15:49
I szeryf był
Konczę Rebeliantów - naprawdę bardzo, bardzo mi się ten serial podoba. W końcu coś co przypomina dawne kino nowej przygody, coś co jest space operą, a nie komiksem w stylu Marvela i DC ( bez obrazy, ale to nie moje klimaty ). Pierwsze dwa sezony to bardziej przygoda, potem jest poważniej. Końcówka jest niemal mistyczna Od momentu powrotu załogi Ducha na Lothal - Moc, magiczne wilki, świątynia Jedi, portale, poświęcenie jednych, dorastanie drugich. Takie rzeczy to ja lubię Plus jest jeszcze taki, że akcja rozgrywa się kilka lat przed wydarzeniami Nowej Nadziei, a kończy właściwie przed jej początkiem. To dodaje klimatu, bo klasyczne ST są najlepsze.
BeeMeR - Śro 13 Lip, 2022 15:52
Tak, i to dobrze obsadzony szeryf
Admete - Śro 13 Lip, 2022 16:00
Oglądałaś może Justified? Ewidentnie aktora obsadzili po linii Rylan Givens.
BeeMeR - Śro 13 Lip, 2022 16:03
Oglądałam i też mi się skojarzyło od razu jak zdjął hełm i przypomniałam sobie skąd ja znam tą twarz
Lubię Space opery - długie to, ci rebelianci?
|
|
|