To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Krakowie - C.D. -

arlekin - Nie 02 Cze, 2013 22:10

Jak mnie jakieś choróbsko nie złapie, to też się pisze :0
Agn - Nie 02 Cze, 2013 22:20

Arlekin, 3 razy przez lewe ramię, ale już! Mnie wprawdzie nie będzie, ale będą inni, więc trzymaj się z dala od wszelkich zaraz i ćwicz forumowanie na żywo, bo jak tam kiedyś wpadnę, to już się nie wywiniesz. :lol:
Anaru - Nie 02 Cze, 2013 23:09

Arlekin, teraz nie ma wymówek :bejsbol:
Choróbska niech się trzymają z daleka :trzyma_kciuki:

akne - Śro 05 Cze, 2013 00:06

O ile nas deszcz nie pozalewa... ja mam już powoli dość.
Anaru - Śro 05 Cze, 2013 09:59

Ja już od dawna mam dość :evil:
Ale może pod koniec czerwca już będzie sucho. :bejsbol:

akne - Śro 05 Cze, 2013 10:29

W zeszłym tygodniu to ja jeszcze miałam tak :frustracja: : :wsciekla: :bejsbol: , patrząc na kolejne chmury.

Teraz zaczynam już mieć tak: :kawa: :katar: . Fajnie zmokłam wczoraj, wracając na ślepo od okulisty. Zaczyna mi być wszystko jedno. Dzięki Bogu mnie nie zaleje.

BeeMeR - Śro 05 Cze, 2013 11:42

Ja już jakiś czas temu doszłam do wniosku, że mamy w Polsce cztery pory roku: lato, jesień, zimę i porę deszczową :roll:
A serio to mam nadzieję, że skończy padać bo się wybieram na urlop w drugiej połowie czerwca :mysle: .

Anaru - Śro 05 Cze, 2013 11:48

Ale na spotkanko już będziesz z powrotem ;)

Ja mam cały czas :frustracja: :zalamka: :grobek: jak patrzę na siwy świat za oknem, a szczególnie jak znowu zaczyna lać. :roll: Dziś przynajmniej nie pada, ale jest tak strasznie zimno, że człowiek nie ma ochoty nosa z domu wystawiać. :roll:

Jotka - Śro 05 Cze, 2013 19:15

Trzeci dzień palimy w piecu tak zimno :-|

Własnie wyje syrena, gdzieś w okolicy woda zalewa ....

Dorfi - Czw 06 Cze, 2013 08:58

Czy ktoś może usunąć post wyżej? Jak pisałam i wysłałam forum zrobiło "plum" i ani go nie mogę edytować ani usunąć.

A pisałam, że ja tym razem nie przyjdę na spotkanie, bo wyjeżdżamy z miasta.

praedzio - Czw 06 Cze, 2013 11:09

Trza do wyższej instancji uderzyć. :mrgreen:
Anaru - Czw 06 Cze, 2013 12:41

A jak się nie uda, to tez przeżyjemy, trudno ;)
Dobrze, że tylko jeden, mogło być cale stado, ja się wczoraj (zresztą w ogóle od jakiegoś czasu) regularnie odbijałam jak nie od plum, to od errorów w którejś tam linijce, więc tez mi posty wychodziły bliźniacze. Tyle tylko, że się skasować dawały ;)

A bardziej w temacie - szkoda, że Cie nie będzie tym razem...

Admete - Pią 14 Cze, 2013 18:13

Ja już nawet na tego 29 sprawdziłam autobusy. Jest ich naprawdę dużo i jadą 1 h 15 min.
Deanariell - Pią 14 Cze, 2013 19:08

Dorfi napisał/a:
A pisałam, że ja tym razem nie przyjdę na spotkanie, bo wyjeżdżamy z miasta.

Anaru napisał/a:
szkoda, że Cie nie będzie tym razem...

Nawet bardzo szkoda. :( Jednak wyjazd z rodziną to podstawa. ;)

Anaru - Pią 14 Cze, 2013 19:41

Admete napisał/a:
Jest ich naprawdę dużo i jadą 1 h 15 min.

A pociąg ile? 3 godziny? ;)

Admete - Pią 14 Cze, 2013 20:29

Pociągi dobrze ponad dwie godziny. Podobno bywa, że prawie trzy.
Anaru - Pią 14 Cze, 2013 23:07

Okropność, tyle co do Warszawy. :roll:
Admete - Sob 15 Cze, 2013 13:58

Od 2015 maja podobno jeździć mniej niż godzinę. Ciekawe, ile to będzie kosztować. Na razie jednak w moim mieście czeka nas przebudowa wszystkich wiaduktów. Najgorzej będę mieć za rok, bo będą remontować jeden na mojej trasie do pracy.
Barbarella - Nie 16 Cze, 2013 18:14

Mnie też nie będzie, gdyż się wolontariuję. Jestem potem do dyspozycji ostatni weekend lipca oraz cały sierpień. :flirtuje1:
arlekin - Nie 16 Cze, 2013 22:24

Gdzie się wolontariujesz?
akne - Nie 16 Cze, 2013 23:47

BeeMeR napisał/a:
Ja już jakiś czas temu doszłam do wniosku, że mamy w Polsce cztery pory roku: lato, jesień, zimę i porę deszczową :roll:
A serio to mam nadzieję, że skończy padać bo się wybieram na urlop w drugiej połowie czerwca :mysle: .

Proponuję inny podział : pora deszowo-wietrzna, pora desczowo-śnieżna, pora deszczowo-burzowa i pustynne lato. :czekam2:
Aż się zastanawiam, która jest moja ulubiona.

Anaru - Pon 17 Cze, 2013 00:05

Moja ulubiona nie występuje w spisie ;)
Ale coś w tym jest, niestety :(

Admete - Pon 17 Cze, 2013 15:21

Ja już wymiękam, a tu dopiero początek upałów. Dziś w pracy zasypiałam, wszyscy zasypiali. Myślałam, że nie dojdę do domu.
Anonymous - Pon 17 Cze, 2013 15:22

U Ciebie, pewnie tak jak u nas, usypiająca duchota a na wieczór burze zapowiadali. Planuję na basen się wybrać...
Taka pogoda usypia, że masakra w sobotę i niedzielę, grzałam się na słońcu i dwa razy komarka ucięłam.

Admete - Pon 17 Cze, 2013 15:23

No niestety ja na razie do roboty, a siły nie mam niestety...zaraz się zwijam i poleże trochę.