To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce

Lady_Joanna - Pon 30 Cze, 2014 11:44

A to widziałyście? http://www.youtube.com/watch?v=naUF4CZP_K8

Fajny ten blog Królowej Matki, ostatnio przeczytałam Kolor bursztynu Hanny Cygler i zastanawiałam się czy pod koniec nie jest coś w ebooku pomylone i też mi przez myśl przeszło żeby wersji papierowej poszukać

Agn nie ma sensu ludziom odradzać, lepiej lojalnie uprzedzać co w książkach pani M. można znaleźć, poczytałam recenzję na blogu KM i nie mogę uwierzyć, że lekarz weterynarii może takie bzdury o zwierzętach wypisywać .....

Agn - Pon 30 Cze, 2014 17:56

No i ja wlasnie w ten sposob odradzam. :twisted: Dzis pan grzebal w fantastyce i jego reka niebezpiecznie zaczela bladzic wokol Ferrinu. Zdwoilam czujnosc, ale sam sie przekonal, ze nie warto. :P
Aragonte - Pon 30 Cze, 2014 21:42

Dość wyczerpująca recenzja "Powrotu do Ferrinu" :-P
http://lubimyczytac.pl/ks...#opinia19601223

Agn - Pon 30 Cze, 2014 23:03

Ciekawe, kiedy do gardła rzucą mu się zastępy wiernych fanek i sama AutorKasia. :P
Aragonte - Pon 30 Cze, 2014 23:08

Zakładam, że na blogu AutorKasi pojawi się urażony komentarz, po czym fanki będą ją ugłaskiwać :-P

Edit: dogrzebałam się na forum Niezatapialnej Armady do jeszcze jednego komentarza na temat JRRT, tym razem z facebooka:
fanka Michalak napisał/a:
Kupiłam raz jeden książkę w Biedronce(19.90zł), jakość papieru faktycznie fatalna. Był to "Hobbit" Tolkiena. Zapaliłam się do czytania bo ponoć arcydzieło i film nawet nakręcili na jej podstawie. Do czego jednak zmierzam: no nie mogłam dobrnąć do końca! Tak jak oni człapali przez ten las tak ja przysypiałam i czekałam aż się akcja rozkręci, ale NIC. Po przeczytaniu doszłam do wniosku, że Tolkien to się powinien od Pani uczyć, bo to co ja przeżyłam czytając "Grę o Ferrin" zmieniło moje podejście do książek fantasy.

OMG! :rotfl:

Agn - Wto 01 Lip, 2014 00:05

Pozostawię to bez komentarza.
*odjeżdża na lolozaurze*

BeeMeR - Wto 01 Lip, 2014 07:51

Jeszcze trochę a zostanę przekonana, że Tolkien nie umywa się do Michalak :lol:
praedzio - Wto 01 Lip, 2014 08:56

Cóż, jaką autorka, taki fandom. :roll:
Agn - Śro 02 Lip, 2014 09:52

BeeMeRku, czyzbys watpila? :lol: Spojrzmy na produkcje - Tolkien bite 12 lat wypluwal z siebie marne 1000 stron. Czym to jest wobec - pardon my french - literackiej sraczki Michalak, ktora kompletnie nie myslac tworzy obce jezyki, dziwne stwory i tru lofow i produkuje ksiazka za ksiazka. No blagam, a Tolkien bawil sie gramatykami, tworzeniem map, wojne jakas cudowal, zupelnie nie rozumiem po co, przeciez tru lof w zupelnosci w ksiazce wystarczy, ze o podwojnych literach w nazwiskach nie wspomne. :lol:
Eeva - Śro 02 Lip, 2014 10:01

Tak piszecie o tej Michalak że aż sie chyba na nią skuszę :-)
Agn - Śro 02 Lip, 2014 10:09

Masochistka. :lol:
Eeva - Śro 02 Lip, 2014 10:11

Znasz mnie od wczoraj że się dziwisz?
To, ze to jest mój ulubiony watek chyba coś o mnie mówi ;-)

Anaru - Śro 02 Lip, 2014 10:38

Eeva napisał/a:
Tak piszecie o tej Michalak że aż sie chyba na nią skuszę :-)

To ja będe oczekiwać na wyczerpującą recenzję. :excited: :rotfl:

praedzio - Śro 02 Lip, 2014 10:39

JA TEEEEŻ!!!! :excited: :excited: :excited:
BeeMeR - Śro 02 Lip, 2014 12:32

Ja również :mrgreen: - może być nawet kilka, coby dobrze omówić talent literacki ałtorki :mrgreen:
Agn - mapy i gramatyka jest przereklamowana, tru loff (podwójna literka ;) ) wystarczy ;)

Aragonte - Śro 02 Lip, 2014 18:52

Praedzio pożyczyła mi "Grę o Ferrin" - strzeżcie się, może będzie recenzja :twisted:
Anaru - Śro 02 Lip, 2014 19:49

Ooooo! To czekamy :excited:
Agn - Śro 02 Lip, 2014 21:25

Eea, ja sie nie dziwie, ja stwierdzam fakt. :lol:
Niecierpliwie wyczekuje wrazen obu odwaznych, chetnych zmierzyc sie z tym dzieUem. :lol:

Jeno mnie frapuje, jak to sie stalo, ze Praedzik ma w zasobach te wspanialosc. Imaginuje sobie, jak to tu pluje, a w domu cichaczem czyta do snu z wypiekami na twarzy i noce zarywa, bo "jeszcze tylko jeden rozdzial". :twisted:

Aragonte - Śro 02 Lip, 2014 21:50

Agn napisał/a:
Jeno mnie frapuje, jak to sie stalo, ze Praedzik ma w zasobach te wspanialosc. Imaginuje sobie, jak to tu pluje, a w domu cichaczem czyta do snu z wypiekami na twarzy i noce zarywa, bo "jeszcze tylko jeden rozdzial". :twisted:

A, to musisz już Praedzio o to spytać :mrgreen: :mrgreen:

Admete - Śro 02 Lip, 2014 21:57

A ja wam powiem, że nie przeczytałabym tego, jak nie czytam złej literatury. Nie tracę tez czasu na czytanie czegoś, co jest obiektywnie dobre, ale subiektywnie mi się nie podoba.
Agn - Śro 02 Lip, 2014 22:01

Czasem człek ma ochotę zobaczyć, ile jest w stanie wytrzymać. Dziewczyny chcą się skatować tym dzieUem, dopingujmy je. Pingu! Pingu! Pingu! Pingu! Pingu! :cheerleader2:
Aragonte - Śro 02 Lip, 2014 22:03

Admete napisał/a:
A ja wam powiem, że nie przeczytałabym tego, jak nie czytam złej literatury. Nie tracę tez czasu na czytanie czegoś, co jest obiektywnie dobre, ale subiektywnie mi się nie podoba.

Admete, nie wiem, czy przeczytam, ale zamierzam choć przejrzeć, żeby sama wyrobić sobie opinię. Jak pisałam już chyba - chcę wiedzieć, jakich błędów nie popełniać :twisted:

praedzio - Śro 02 Lip, 2014 22:04

Oj, nie przeczytałabyś, wierz mi. :lol:

Dokopałam się do swojej recenzji tej książki: http://forum.northandsouth.info/1456,775.htm

Agn, książkę kupiłam po przecenie w jakimś hipermarkecie, Realu bodajże. Skoro tania była i w dodatku ze świata fantasy, to wzięłam. Nie sądziłam, że wezmę taki zakalec. :lol: Zdarza się najlepszym. :mrgreen:

Aragonte - Śro 02 Lip, 2014 22:06

I ta Twoja recenzja wcale tak do końca surowa nie była :wink: Znalazłaś parę plusów, no i przyznałaś, że się wciągnęłaś.
praedzio - Śro 02 Lip, 2014 22:13

Aragonte napisał/a:
I ta Twoja recenzja wcale tak do końca surowa nie była :wink: Znalazłaś parę plusów, no i przyznałaś, że się wciągnęłaś.

Doskonałym komentarzem niech będzie komiks Agaty Matraś:

;)