Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Admete - Pon 07 Sty, 2019 20:32
Ja się już dawno nie fazuję. Wolę oglądać dla scenariusza, dla postaci.
Alicja - Pon 07 Sty, 2019 21:24
| Admete napisał/a: | A co mąż cię sprawdza, co piszesz o aktorach? |
nie,ale gdybym mu wrzuciła zdjęcie z pierwszego odcinka Moon lovers z księciuniami w łaźni - na 100% dostałabym szlaban na dramy albo nastąpiłaby konfiskata laptopu
Trzykrotka - Pon 07 Sty, 2019 23:23
Toteż niemanie męża oraz wyłączność do pilota i komputera to luksusy, jakimi się cieszę Moja mama na przykład ma skomplikowany układ z tatą na temat dziennej proporcji polityki do seriali w telewizji.
W Moon Lovers natomiast jak chodzi o wątek romansowy, to nastąpiła dość kuriozalna sytuacja, niespotykana na ogół w dramach. Ale tego nawet w spoiler nie wrzucę, bo byłoby po zabawie - sama zobaczysz jeśli dotrwasz. No i oczywiście, że Jun Ki, tylko dwaj książęta mieli w pełni co grać i zrobili to świetnie - numer 8 i numer 10
Miałaś już scenę, w której Hae Soo śpiewa 10 księciu piosenkę urodzinową? Przepiękna, jedna z moich ulubionych.
Aragonte naszukałam się, ale znalazłam. Jakość kiepska, ale jest - Jun Ki tańczy Ringa Linga na fanmityngu
http://winnerbangs.tumblr...ringa-linga-his
Dooglądałam na ostrym przewijaniu Mama Fairy and the Woodcutter. Słodka i bardzo miła bajka to jest. Jeśli ktoś będzie miał na takie klimaty ochotę, to polecam. Pewnie teraz Szpinak wróci znów do dram problemowych, więc choćby dla niego w lekkim repertuarze warto zerknąć. Mój ulubiony wątek to kot piszący erotyczną gejowską powieść w odcinkach - miodzio
Aragonte - Pon 07 Sty, 2019 23:45
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte naszukałam się, ale znalazłam. Jakość kiepska, ale jest - Jun Ki tańczy Ringa Linga na fanmityngu |
No i tym razem miałam ochotę zerwac (bez skojarzeń proszę ) porcięta z Junkiego, bo dali mu takie, których nie znoszę. Ale jak miło było go znowu zobaczyc, i to w ruchu Aż mi się za jakąś dramą z nim zatęskniło...
Trzykrotko, pisałam ci już w esemsku - odkurzyłam Kima Wielkich efektów na razie nie ma, ale coś tam robię.
Trzykrotka - Wto 08 Sty, 2019 00:04
Porcięta okropne. Miałam dokładnie tę samą mysl.
Kim Ciągle szykuję się na wielką chwilę, w której czebolowicz wkroczy do działu rozliczeń finansowych jako podwładny Kima
Aragonte - Wto 08 Sty, 2019 00:25
| Trzykrotka napisał/a: | | Ciągle szykuję się na wielką chwilę, w której czebolowicz wkroczy do działu rozliczeń finansowych jako podwładny Kima |
Oj, to jeszcze nieprędko Ale Czebolowicz będzie miał sporo fajnych scen
Postaram się tłumaczyc Kima nr 8 chocby po malusim kawałeczku, żeby nie odpaśc na tak długi czas jak ostatnio I proszę o przypominajki, to mnie mobilizuje.
Alicja - Wto 08 Sty, 2019 06:53
| Trzykrotka napisał/a: | | numer 8 i numer 10 |
Nr 8 mnie wnerwia, nr 10 jest wesolutki, ale dzieciuch. Ja wiem dla niektórych może słodki, ale nadal dzieciuch.
Odc5 i 6, na ostrym przewijaniu. Przestało być wesoło, poznaję już książęta po twarzy i numeracja mi się wyświetla w mózgu - pewnie zamierzony zabieg scenarzystów czyli poznaliśmy wszystkich to ich pokolei ukatrupimy Zdałam sobie sprawę, że to drama raczej oparta na historycznych faktach lub istniejących królach, a w ichnich krajach, przy takiej ilości pretendentów do tronu życie było intensywne aczkolwiek krótkie No nic, pewnie mi wytną bohaterów. Postaram się do nich nie przywiązywać. NIC MI NIE PODPOWIADAJCIE, wytrwam chociaż na przewijaniu tylko po to by zobaczyć kto przeżyje Nie spodziewam się słodkiego zakończenia, bo przecież Hae Soo jest z przyszłości i musi do niej wrócić Chyba, że z księciuniem nr 4
Wracając do wątku, żona umarła na plecach, oczywiście nr 8 siąka nosem,że przecież ją kochał ma wyczucie czasu chłopina. Ślub z królem który się nie odbył i wredna królowa-matka która gnoi nr 4 na każdym kroku. Ilość konkubin króla nawet mnie zabiła
Czekam na większą ilość odcinków Children i Less than evil ehh....Po jednym nie będę oglądać, bo mi tylko ciśnienie podskoczy. Nic innego mnie narazie nie interesuje.
| Trzykrotka napisał/a: | | niemanie męża oraz wyłączność do pilota i komputera to luksusy, jakimi się cieszę | Niby racja. Moja logika: mamy 2 piloty, które mnie wcale nie interesują Mój mąż może sobie trzymać je w ręku ile chce. I laptop oraz komp syna ( kupiony zaznaczę za zarabiane przez niego 2 lata pieniądze ). Kłótni brak
| Trzykrotka napisał/a: | | Moja mama na przykład ma skomplikowany układ z tatą na temat dziennej proporcji polityki do seriali w telewizji. |
moi też więc wyniosłam nauki, a mamę zawiozłam do sklepu i musieli kupić drugi mały tv stojący w kuchni Komplikacje rozwiązane.
| Aragonte napisał/a: | | odkurzyłam Kima |
pamiętaj,że pamiętam o obietnicy napisów gdy skończysz
Trzykrotka - Wto 08 Sty, 2019 07:08
Numer 8 i 4, wczoraj miałam poprawić, ale zapomnialam 10 ma tę jedną rzecz dla której jest ważny, ale dzieckiem będzie na zawszze.
Moi rodzice mieszkają w sporej ciasnocie, nawet na ścianie trudno byloby powiesić telewizor tak, zeby wygodnie się go oglądało. A ja sobie bardzo cenię fakt, że kiedy zamknę za sobą drzwi mieszkania od wewnątrz, moj czas i sprzęt jest mój
Admete - Wto 08 Sty, 2019 09:03
| Trzykrotka napisał/a: | | Moja mama na przykład ma skomplikowany układ z tatą na temat dziennej proporcji polityki do seriali w telewizji. |
Moja też, choć ostatnio ojciec jakby zrozumiał, że oboje już są starzy, może niedługo już razem i złagodniał.
| Alicja napisał/a: | | Po jednym nie będę oglądać, bo mi tylko ciśnienie podskoczy. Nic innego mnie narazie nie interesuje. |
Wszystkie odcinki bieżące Children wrzuciłam, niewiele już zostało. Jak czegoś nie wrzuciłam, to mów - powinno być 26.
| Cytat: | | a mamę zawiozłam do sklepu i musieli kupić drugi mały tv stojący w kuchni |
A mój ojciec się na to nie zgodził, ale na szczęście ostatnio jakoś się dogadują.
Trzykrotka - Wto 08 Sty, 2019 09:25
Tym bardziej, że po ósmym Kimie będziemy już w połowie stawki
Admete - Wto 08 Sty, 2019 09:26
| BeeMeR napisał/a: | | mam swój komputer, ale może czas i na tv w nowej pięknej kuchni (jak już będzie ) |
To trzymam za nową, piękną kuchnię ( przyjadę podziwiać ) i telewizor.
Aragonte - Wto 08 Sty, 2019 09:32
| Trzykrotka napisał/a: | Tym bardziej, że po ósmym Kimie będziemy już w połowie stawki |
Dopiero po 10., niestety
BeeMeR - Wto 08 Sty, 2019 09:40
Jang Ok Jung - postaram się pokrótce, świadoma, że tylko ja się jaram tą dramą
Królowa babka straciła cierpliwość do oczekiwania aż młodzi wezmą sprawy w swoje ręce bo chodzili po pałacu jak po omacku i podstawiła wnukowi wykąpaną pannę pod nos (wie, że się znali wcześniej i że król patrzy na pannę jakby chciał ją schrupać - oni są oboje (aktorzy) nieszczególnie piękni, ale napięcie seksualne ze strony króla jest w tej dramie wyraźne - co ciekawe, bo w Dong Yi nie istniało )
W każdym razie król wszedł w tryb: "popraw mi te szaty tu i teraz bo ta za ciasna, ta za luźna, ten szew nie takli, a tamten smok nieziemsko brzydki - a ja tu sobie poczytam... "
straszne cudawianki miałam tu w związku ze śmiercią pierwszej i wyborem następnej królowej oraz konkubiny, rzekłabym, ze wyjątkowo mało historyczne takie tam zakaźne czarne ospy usuwające pierwszą królową (bardzo mi się podobał fakt, że król przeprosił ją, że ją wykorzystał - użył przeciw innej i jej ojcu którego nie znosi)
odwiedziny w szwalni by ukradkiem schwycić pannę za rączkę i dalszy powolny rozwój relacji, ratowanie wrośniętej w ziemię świętej krowy przed szarżującym koniem na oczach przyszłej małżonki, królewskie śpiączki, okupione przez królową matkę kąpielą w lodowatej wodzie i inne cuda
zwiedzione miłości Drugich i inne dramowe sztuczki - nic to, ważne, że pokładziny z przyszłą konkubiną wyszły ładnie i były dobrze wpisane w wydarzenia oraz miejsce z dala od pałacu (wrzucałam kiedyś scenkę)
BeeMeR - Wto 08 Sty, 2019 09:41
| Admete napisał/a: | | przyjadę podziwiać ) | zapraszam latem na grilla - do wakacji pewnie się wygrzebiemy
Admete - Wto 08 Sty, 2019 09:57
Oby szybciej, ale na grilla chętnie
BeeMeR - Wto 08 Sty, 2019 10:00
Bardzo zacny był zamach na króla - nieudany, a książę pragnący tronu został zdekapitowany i potem przywidywał się królowi
A jak się król z innym księciem ululał to mieliśmy okazję obserwować jak paskudzi na własny pałac oraz królewski nocnik
Jeszcze przed pokładzinami mieliśmy intrygę z rytualnym hanbokiem dla przyszłej młodej królowej (która ponownie jest już wybrana tylko król się certoli i zwleka) - który za złym podszeptem "życzliwej" przymierzyła panna i król zobaczył w niej swoją ukochaną (i bardzo wyraźnie zaczął się ślinić ) zamiast przyszłej żony, co było zamiarem królowej wdowy

Nowa królowa - Inhyun jednak ostatecznie do pałacu przybyła i królową została.
Mały bonus od tłomaczki oraz próba spalenia panny
Aragonte - Wto 08 Sty, 2019 10:02
| BeeMeR napisał/a: | | Admete napisał/a: | | przyjadę podziwiać ) | zapraszam latem na grilla - do wakacji pewnie się wygrzebiemy |
Ja się może też wproszę jeśli jakaś krakowianka mnie potem przenocuje
BeeMeR - Wto 08 Sty, 2019 10:04
I widoczki:
ps. kuchnia powinna być przez Wielkanocą, wszystko zależy ile się da zrobić teraz w ferie jak Tomek bierze urlop, bo on z tych, którzy wszystko muszą sami inaczej są niezadowoleni z efektu końcowego bardziej niż Usterka , ale kiedy dosprzątamy po remoncie i się przeprowadzę to obaczym
Admete - Wto 08 Sty, 2019 10:06
Tak myślałam, że wy to własną siłą roboczą wszystko, dlatego tak długo
BeeMeR - Wto 08 Sty, 2019 11:27
Owszem, tzw. metoda gospodarska, ale może widziałaś jak zrobił łazienkę na mieszkaniu - czasem warto poczekać
Aragonte - zapraszam również
Admete - Wto 08 Sty, 2019 12:46
Wklejałaś zdjęcia, na pewno będzie pięknie No i taniej niż płacić komuś.
Admete - Wto 08 Sty, 2019 18:10
Zaczęłam The Crowned Clown - reżyseruje pani od Money Flower - piękne kadry, bardzo starannie przemyślane sceny. Ma do tego rękę, tak samo było w MF. Ten młody aktor bardzo dobry, znam go z Circle - tam też zwracał na siebie uwagę. Chyba pooglądam trochę.
Alicja - Wto 08 Sty, 2019 20:55
| Admete napisał/a: | | Zaczęłam The Crowned Clown |
słyszałam ,że luźno na podstawie Twaina. Napisz potem, jakie są twoje odczucia.
Children... jak na razie mam wszystkie tylko nie oglądam, bo chcę usiąść i tak w kilka wieczorów obejrzeć do końca. Ten serial wymaga ode mnie zawsze poukładania sobie w głowie smutniejszych historii. Pomimo,że to fikcja.
| BeeMeR napisał/a: | | Ja powoli dojrzewam do telewizora w kuchni |
Ja dojrzałam po latach do TV w sypialni, zamontowanego nad łóżkiem, na bocznej ścianie na wysięgniku. Li i jedynie do pendrivea, bo sam program tv mnie nie interesuje, za to z uwagi na mój powypadkowy kręgosłup - burżuazyjne oglądanie na leżąco Z zaznaczeniem mężowi podczas instalacji, że jeśli idę spać to TV będzie wyłączany bez możliwości odwołania, gdyż zasypiam w ciszy i ciemności.
Więc gdy mnie pupa boli przy laptopie, idę do sypialni, ale tylko z wczytanymi napisami w dramy.
W mojej kuchni tylko rozmawiamy przy stole albo czytamy przy jedzeniu
| BeeMeR napisał/a: | | tzw. metoda gospodarska, |
wszystko tak remontujemy w domu, od hydrauliki do kafelkowania
| BeeMeR napisał/a: | | on ma typowo męską skłonność do skakania po programach czego ja organicznie nie znoszę |
Skąd my to znamy?
Moon lovers ciąg dalszy...
Trzykrotka - Wto 08 Sty, 2019 23:17
| BeeMeR napisał/a: | | Jang Ok Jung - postaram się pokrótce, świadoma, że tylko ja się jaram tą dramą |
A wcale nie! Przecież tam gra Ah In. Sama pewnie dla niego obejrzałabym, gdybym miała ją gdzie wcisnąć czasowo Sumiennie czytam, tylko trochę gubię się w intrygach
Aragonte - Wto 08 Sty, 2019 23:47
Ja na pewno sumiennie i z przyjemnością oglądam zdjęcia
Trzykrotko, wiesz, że nasz przystojny Małpi Król dostał nagrodę za Master of the House? Ależ on tu wygląda
https://www.youtube.com/watch?v=lyYOrU2P6aI
|
|
|