Fantastyka - Star Wars
Aragonte - Pon 04 Lip, 2022 15:35
Ludzie na YT się zachwycają Mandolarianem właśnie z tego powodu
"Can we just appreciate the fact that Din fully embraced the father role in Season 2? Especially in the way he talks to Grogu this season:
"Come on. Naptime."
"Don't play with your food."
"Be respectful and mind your manners."
"This (the ball) stays on the ship."
"Good job, kid! I knew you could do it!"
"When the nice lady said you had training..."
I just love it so much!"
I oczywiście:
“Don’t eat those. That’s not food!”
Filmik ze scenami z Grogu z II sezonu, oczywiście spoilerowymi:
https://www.youtube.com/watch?v=GTyN02Q8sxk
Jakoś w połowie jest scena z kabelkami
Admete - Pon 04 Lip, 2022 16:01
W większości z nas drzemie upodobanie do stworzeń małych i słodkich Podobało mi się, jak Mando cieszył się z odkrycia imienia Grogu.
Aragonte - Pon 04 Lip, 2022 16:03
A jak się cieszył, kiedy Grogu udało się odzyskać kulkę sterowniczą
Admete - Pon 04 Lip, 2022 16:41
W Księdze Boby Fetta Mando pojawia się od 5 odcinka.
Admete - Pon 04 Lip, 2022 19:21
Aragonte obejrzyj koniecznie ten 5 odcinek Kronik Boba Fetty - boski jest.
Aragonte - Wto 05 Lip, 2022 00:19
Najpierw Mandaloriana dokończę A potem pewnie obejrzę Boba Fettę czy jako on się tam zwie, bo świetnie się bawię w świecie SW
Admete - Wto 05 Lip, 2022 10:02
Zasadniczo to trzy odcinki końcowe Boba Fetty ( 5, 6, 7 ) to dokończenie sezonu 2 Mandaloriana Boskie. I spokojnie można się zorientować, o co chodzi w Księdze Boba Fetta - nie ma tam wielkiej fabuły, za to Mando, pani mechanik i jej droidy oraz Grogu są Poza tym lecę z rebeliantami - jaka to przyjemna animacja, bardzo w stylu pierwszych GW, taka sympatyczna przygodówka.
BeeMeR - Wto 05 Lip, 2022 11:25
Zaczęłam Mandaloriana, ale internet mi rwie, będę kontynuować w domu.
Czy jest jakiś powód, żeby Adaś nie oglądał ze mną?
Admete - Wto 05 Lip, 2022 13:57
Myślę, że nie ma tam nic takiego. Rozwalanki robotowe, kosmiczne, takie tam. Zasadniczo to konwencja kosmicznego westernu. Nie zwróciłam uwagi, od ilu lat jest ten serial. Na pewno może oglądać rysunkowych Rebeliantów, jest nawet nastoletni bohater, chłopiec obdarzony mocą, sierota przygarnięty przez grupę walczącą z Imperium.
Sprawdziłam - tam jest 14 lat, więc musisz sama trochę pooglądać i stwierdzić czy się nadaje czy nie.
BeeMeR - Wto 05 Lip, 2022 17:26
Widziałam to 14+, dlatego pytałam.
Testowo obejrzeliśmy z Adamem pierwszy odcinek (w czasie deszczu dzieci się nudzą) i radośnie kwiczał z uciechy przy strzelaninach, akcjach z robotem łowczym i baby yoda go zachwycił
Kupiony-trafiony-zatopiony
Najwyraźniej będziemy oglądać razem
Aragonte - Wto 05 Lip, 2022 17:43
Mam wrażenie, że tam nie ma niczego aż tak strasznego Myślę, że Adasiowi będzie się podobało
Admete - Wto 05 Lip, 2022 17:46
Też tak sądzę, może się jeszcze chłopak wkręci w SW Myślę, że ten serial animowany tak mi się podoba, bo obejmuje akcję przed Nowa Nadzieją, więc wszyscy kanoniczni bohaterowie jeszcze żyją i mogą się jakoś pojawić Był Lando na ten przykład, Yoda był jako głos. Bail Organa, C-3PO, R2D2.
EDIT: na koniec sezonu 1 pojawiła się także Ashoka Tanu i sam Vader Jakie to fajne jest, nie spodziewałam się po kreskówce, że będzie tak bardzo w klimacie dawnych SW.
BeeMeR - Wto 05 Lip, 2022 18:52
On jest wkręcony w stare SW (IV, V, VI), robił powtórkę na koniec szkoły, plus lego SW
Poszukaliśmy (już wcześniej) lepszego odbioru wifi i mamy za sobą drugi odcinek
Cel zdobycia jaja nosorożca włochatego nas rozwalił
Serial jest bardzo udany, ładny wizualnie i ciekawy - no i trochę wiedźminowaty
Admete - Wto 05 Lip, 2022 18:54
A to cieszę, że to nasz chłopak Mandaloriana naprawdę dobrze się ogląda
Aragonte - Śro 06 Lip, 2022 02:20
| BeeMeR napisał/a: | Serial jest bardzo udany, ładny wizualnie i ciekawy - no i trochę wiedźminowaty |
Jest bardziej wiedźminowaty od Netflixowego "Wiedźmina"
Takiego wiedźmina (z wyraźnie zarysowaną relacją ojcowsko-synowską) to ja z przyjemnością oglądam
BeeMeR - Śro 06 Lip, 2022 15:05
Czwarty odcinek za nami, to takie gwiezdno-wojenne siedmiu wspaniałych, tyle że dwoje
Bardzo dobrze to się ogląda, zachwyconam
Admete - Śro 06 Lip, 2022 16:25
My też zachwycone, a ja nadal oglądam Rebeliantów - takie 6+
Aragonte - Czw 07 Lip, 2022 13:09
No, drugi sezon Manadaloriana obejrzany, piąty odcinek Bobby Fetta (o znamiennym tytule "Powrót Mandaloriana" też ). Zasadniczo to chyba kręcili ten nibyserialik jako poczekajkę przed trzecim sezonem Mandaloriana, nie mam zludzeń
I czy tylko mnie ta kolczuga dla Grogu kojarzyła się z tą z Hobbita i LOTR?
Ja wiem, że to nie jest idealna produkcja, ale rozrywkę (i powrót do dzieciństwa - chociaż ja SW oglądałam jakoś później niż większość tu obecnych) zapewnia mi przednią
Admete - Czw 07 Lip, 2022 13:13
Tak, też miałam skojarzenia z kolczugą Bilba.
Aragonte - Czw 07 Lip, 2022 13:32
I kto jeszcze jest fanką pani prowadzącej warsztat statków kosmicznych?
Aha - i czy nie powinnam kojarzyć statku, który miał zastąpić Din Djarinowi rozwalonego Brzeszczota? Bo hasło "Naboo" mnie zastanowiło
Admete - Czw 07 Lip, 2022 13:46
Takim latał Anakin. Uwielbiam panią mechanik i jej droidy.
Aragonte - Czw 07 Lip, 2022 14:00
A, to Anakinowego statku na bank nie pamiętam.
Droidy mnie rozśmieszyly od razu na wstępie, kiedy ze strachu przed Din Dijarinem składały się w talerzyki
Admete - Czw 07 Lip, 2022 15:32
I wyznania pani mechanik o randkowaniu z Jawami 😉
Aragonte - Czw 07 Lip, 2022 16:19
| Admete napisał/a: | | I wyznania pani mechanik o randkowaniu z Jawami 😉 |
Z włochatym Jawą
Główny temat muzyczny Mandaloriana, zachomikuję tu:
https://www.youtube.com/w...g&start_radio=1
I z Księgi Boby Fetta:
https://www.youtube.com/w...QBFyMLg&index=2
A tu Mandalorian Theme na okrętkę przez godzinę, a co sobie będziemy żałować:
https://www.youtube.com/watch?v=yPsXnCXo4rQ
To pod tym filmem na YT jest wpis, pod którym się mogę podpisać: "This show has brought back my love for Star Wars. I felt like kid again when I watched it for the first time".
I muzyka z Mandaloriana różna, 36 minut:
https://www.youtube.com/watch?v=PkYeErKoDEU
Admete - Czw 07 Lip, 2022 16:28
Też się mogę pod tym podpisać. I mam na Spotify zapisane oba utwory. Mam tez ochotę na powtórkę Obi Wana, bo choć serial ma wady, to ja postać graną przez Ewana bardzo lubię. Naczytałam się swego czasu fanfików o nim, więc nic mi nie jest straszne
|
|
|