Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Alicja - Czw 29 Sie, 2019 19:27
Watcher odc. 14 okazał się interesujący. Osoba, którą od początku podejrzewałam o obcinanie kciuków jednak okazuje się tą osobę, chociaż tak zamotali akcją i osobami, że w trakcie kolejnych odcinków zwątpiłam w swojego nosa Znowu jest dramatycznie, pamiętliwie i rzewnie. Końcówka zapowiada się dobrze. Oglądam dalej, zamierzam dzisiaj pożegnać Watcher.
Admete - Czw 29 Sie, 2019 19:45
Końcówka była w miarę, to wcześniej mieli te słabsze odcinki. Nadal oglądam Let me hear your song i choć są tam postacie oraz wątki, które mnie irytują ( skrzypaczka na przykład ), to wynagradza mi to główna para i ich dziwna relacja. Wiecie co mi to trochę przypomina? I remember you, choć Let me...nie jest aż tak dobra. Jak bardzo się ten aktor od Panicza w Arang wyrobił. Podoba mi się teraz.
Trzykrotka - Czw 29 Sie, 2019 22:04
Jemu tylko ten Panicz się nie udał. Potem i dobrze grał i wyglądał.
Admete - Czw 29 Sie, 2019 22:10
Wiem, pamiętam go z Divorce lawyer. Tutaj jest taki dwuznaczny i świetnie mu to pasuje.
Trzykrotka - Czw 29 Sie, 2019 23:46
Czy to w Let Me Hear Your Song gra Song Yae Rim? Gra, sprawdziłam. Kilka osób na tumblrze deklarowało, że ogląda dla niego. A pani jak wypada? W Alhambrze była okropna.
Admete, może by tak pójść na Wschód?
Wczorajszy Rookie Historian jakby gorszy. Olaboga, skąd oni biorą takich mało zdolnych białasów? Tylko ten przystojniak Dawid McInnis ze Słoneczka i Kropek do czegoś się nadaje. Następca tronu sfrustrowany, na dworze szykują się masowe egzekucje katolików, a jeszcze wyszła tajemnica urodzenia naszej kronikarki. I myśl tu sobie, że po kissu choć trochę pociągną romansowo. Zamiast tego dostajesz Jeana-Battise jak-mu-tam lejącego w grządki na oczach księcia i pań
Proszę mi się jutro poprawić
Aragonte - Czw 29 Sie, 2019 23:47
Oglądam 12. odcinek Rookie Historian. Jakie to sympatyczne jest i fajnie zagrane
Edit: Trzykrotko, trzynasty jest kiepski? A, to poczekam na następny, nie będę się śpieszyć z oglądaniem.
Trzykrotka - Pią 30 Sie, 2019 05:25
Może nie tyle kiepski, co nieoczekiwany. Jest sporo zabawy przy szukaniu 'barbarzyńcy z Zachodu,' który przytomnie wolał uciec niż dać się torturowac. Ale chłopak, ktory gra Francuza jest fatalnie zlym aktorem (pewnie w ogóle nim nie jest), a sprawę pierwszego pocałunku księcia Dowona potraktowano po macoszemu. No i jak zawsze król zadziałał metodą większego kija. Nie znalazł obcego, to poszukał chrześcijan
Admete - Pią 30 Sie, 2019 07:34
| Trzykrotka napisał/a: | | Czy to w Let Me Hear Your Song gra Song Yae Rim? |
Gra dyrygenta - przystojny jak zawsze, ale akurat postać ma dziwną.
| Trzykrotka napisał/a: | | W Alhambrze była okropna. |
Kogo grała w Alhambrze? Nie pamiętam jej w ogóle, ale mało oglądałam. Tutaj wypada dobrze, nie mam zastrzeżeń. Ma dobrą chemię z aktorem. Właściwie to widzę ją pierwszy raz chyba. To znaczy nie kojarzę zupełnie z niczego. Sprawdziłam - nie grała w Alhambrze:
http://asianwiki.com/Kim_Se-Jeong_(Gugudan)
To jakieś młode i w miarę nowe dziewczę. Idolka, ale widzę, że nie zapowiada się źle. To aktorka grająca jej kuzynkę - lekarkę tam grała. Ma pomniejszą rolę i jest ok. Mnie denerwuje aktorka w roli skrzypaczki, ale tez postać jest trochę od czapy. Ogólnie drama jest nieco dziwna, sama nie wiem do końca, dlaczego mi się podoba
| Trzykrotka napisał/a: | | Admete, może by tak pójść na Wschód? |
Można jak najbardziej, tylko ostrzegam, że drama jest nierówna, ale co zaskakujące - dobrze mi się ją ogląda. Przynajmniej na razie. Różnie jeszcze może być, bo to dopiero połowa.
Co do ostatniego odcinka Rookie, to ja nie mam aż tak złych wrażeń - wątek z obcym jest w porządku ( pomimo aktora ) i chyba ważny dla całości wątku. Ktoś gdzieś napisał, że Ho-dam, to może być Adam...a bohaterka jest córką lekarza, który propagował zachodnią medycynę.
Trzykrotka - Pią 30 Sie, 2019 09:20
No i masz - posta mi zeżarło.
No to w skrócie - całe szczęście że pani z Alhambry nie jest Główną. Tam grała eks żonę Hyun Bina, obecną żonę Wroga i była bardzo kiepska.
Co do Rookie - mnie ten odcinek najmniej z wszystkich się podobał. Nie mam nic do postaci Jean-Battiste, to nawet ciekawy zabieg. Wiek 19 w Joseonie to już na pewno kontakty ze światem zachodnim, kupcami i misjonarzami. Humoru (jak to na dworku Książątka) też było dużo. Mnie tylko męczyło kiepskie aktorstwo i zapowiedź egzekucji
Edit:
Niech to będzie dobra drama, to i wybuchy zniese Wygląda kosztownie i wojennie, a głos Małpy zza kadru od razu mnie obudził
Aragonte - Pią 30 Sie, 2019 09:31
| Admete napisał/a: | | Ktoś gdzieś napisał, że Ho-dam, to może być Adam. |
Stawiam na to, że zakazaną książką jest Biblia - "Opowieść o Adamie/Ho-dam". To by pasowało.
Trzykrotka - Pią 30 Sie, 2019 10:12
| Aragonte napisał/a: |
Stawiam na to, że zakazaną książką jest Biblia - "Opowieść o Adamie/Ho-dam". To by pasowało. |
Pasowałoby. Ale w ogóle na to nie wpadłam.
BeeMeR - Pią 30 Sie, 2019 10:17
No dobra, polityka to mnie jednak coraz bardziej nudzi... ostatnie dwa odcinki obejrzałam pod szycie i dalej pewnie też tak będzie - zostały mi 4, Siwon zaczyna tak rozrabiać w przypływie uczciwości że aż prosi się o kęsim od tych, co to znają jego przeszłość. Zresztą to aż dziwne, że nikt z dotychczas oszukanych nie poleciał do mediow
Trzykrotka - Pią 30 Sie, 2019 10:37
Mnie też nudziła okropnie, ale interesowała mnie prywatna rozgrywka oszusta z lichwiarką. Właściwie końcówka to ich prywatna wojenka. W ramach tej wojenki odbywała się też polityka, czyli eliminowanie i kompromitowanie kolejnych polityków siedzących u niej w kieszeni. A to było fajne.
BeeMeR - Pią 30 Sie, 2019 10:53
Tak, ta prywatna wojenka też mi się podoba, podchody i pułapki na siebie wzajem, działalność kretów, także podwójnych. Tulko nie mogę zdzierżyć posiedzeń komisji i przemówień, nawet Siwpnowych bo teraz on wchodzi w rolę pieniacza - w dobrej wierze oczywiście...
Admete - Pią 30 Sie, 2019 11:20
Aragonte to może być prawda. Odcinek 14 bardzo mi się podobał. Pomału zbliżamy się do odpowiedzi na część zagadek. Następny odcinek zapowiada też postęp w romansie, bo książątko chcą ożenić.
Aragonte - Pią 30 Sie, 2019 11:40
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Stawiam na to, że zakazaną książką jest Biblia - "Opowieść o Adamie/Ho-dam". To by pasowało. |
Pasowałoby. Ale w ogóle na to nie wpadłam. |
Ja też dopiero po wzmiance o Adamie. Myślę, że królowa matka może sympatyzować z chrześcijańską mniejszością albo przynajmniej interesować się przekazem zachodniej religii, jak chyba nazywano chrześcijaństwo.
Admete - Pią 30 Sie, 2019 11:43
Albo ogólnie zachodnimi naukami, także medycyną. Pieśń leci na Wschód
Trzykrotka - Pią 30 Sie, 2019 11:47
Czy kiedykolwiek było powiedziane, kim królowa wdowa jest dla obecnego króla? Widać między nimi ledwie zamaskowaną wrogość. Powinna być jego matką, ale jest na to za młoda. Jej tytuł wskazuje, że mogła być drugą czy kolejną żoną dziadka obu książąt.
Admete - Pią 30 Sie, 2019 11:55
Gdzieś czytałam, że ona nie jest matką króla, że przejął władzę od prawowitego władcy, ojca naszego Księcia...Ale nie wiem, czy to prawda. Coś na pewno wydarzyło się 20 lat temu. Pamiętacie sen księcia o tym, że leży martwy? Były spekulacje, że to jego ojciec.
Trzykrotka - Pią 30 Sie, 2019 12:08
Na pewno padły słowa o tym, że Dowon nie jest synem króla. Chyba właśnie królowa cisnęła je królowi w twarz. Tak sobie myślałam, że pewnie dlatego młodszy z książąt jest ukrywany, zesłany na ubocze, bez żadnych funkcji dworskich. I na dodatek rozpuszcza się o nim brzydkie plotki. Pewnie dlatego też oberwał publicznie po twarzy kiedy zrobił odważnie coś na własny rachunek i dowiódł, że ma zadatki na mądrego władcę.
Admete - Pią 30 Sie, 2019 12:19
A król niedawno stwierdził, że jest inteligentny, że niedaleko pada jabłko od jabłoni. W ostatnim odcinku była baśń o Roszpunce - książę jest jak ona, zamknięty w wieży. Śmiałam się bardzo z reakcji Hae Ryung na baśń. Książę stwierdził, że nie ma w niej za grosz romantyzmu
Aragonte - Pią 30 Sie, 2019 12:45
Mnie się bardzo podoba ta bohaterka z jej brakiem romantyzmu
Trzykrotka - Pią 30 Sie, 2019 12:49
W ostatnim, czyli wczorajszym? Tym, którego jeszcze nie widziałam?
A ja wlaśnie podglądam My Mister 12 i po raz kolejny stwierdzam, że choć nie lubię żony naszego ajusshiego, to jednak ma ona wiele racji w tym, co zarzuca mężowi, kiedy w końcu zaczynają rozmawiać o jej zdradzie. Rozmawiać to dużo powiedziane. Oboje wyrzucają swoje żale, ale przynajmniej - oddajmy mu sprawiedliwość - on wydaje się słuchać. Mam nadzieję, że do niego dotrze jak bardzo samotna ona jest w tym małżeństwie i że na nim się trochę skupi. Dobrze jest pomagać innym, ale nie można tego robić dlatego, że w domu jest się nieszczęśliwym.
| Aragonte napisał/a: | Mnie się bardzo podoba ta bohaterka z jej brakiem romantyzmu |
O tak - bardzo jest w tym racjonalizmie atrakcyjna.
Aragonte - Pią 30 Sie, 2019 12:52
| Trzykrotka napisał/a: | W ostatnim, czyli wczorajszym? Tym, którego jeszcze nie widziałam? |
Ja mam jeszcze do nadrobienia końcówkę dwunastego i dwa nowe
Admete - Pią 30 Sie, 2019 13:14
Tak, w tym wczorajszym. Książę dorasta, a król będzie próbował go zneutralizować przez małżeństwo.
|
|
|