Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 11:20
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | A o co chodzi z tym filmikiem? I czemu jest to dowód, że Junki czyta posty na Soompi? Napiszcie coś więcej |
Bo wiesz, na wątku na soompi zaczęłyśmy się bawić w listę rzeczy do odfajkowania, które mamy nadzieję, że Junki zrobi w dramie. |
Piękne Miałabym parę pomysłów
Agn - Śro 19 Lip, 2017 11:25
| Admete napisał/a: | | A to fajnie, bo właśnie znalazłam i link nie był dostępny w twoim kraju - nie rozumiem tego podejścia. |
Też nie rozumiem, ale na szczęście mamy soompiarkę, która wszystko pakuje na dropboxa i ci znienawidzeni przez naver i tak mogą sobie to zobaczyć.
Trzykrotko, a co byś chciała, by zrobił w dramie? Dziel się pomysłami.
Admete - Śro 19 Lip, 2017 11:26
To daj znać, kiedy iść na wschód
Agn - Śro 19 Lip, 2017 11:29
Możesz się już tam przejść. Ładnie tam na wschodzie.
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 11:53
| Agn napisał/a: | Trzykrotko, a co byś chciała, by zrobił w dramie? Dziel się pomysłami. |
Chciałabym chyba najbardziej, żeby robił takie zwyczajne normalne rzeczy. Gotował, jak JCW w SP. Kupował coś, sprzątał, jeździł na rowerze - sama nie wiem. Marzy mi się zwyczajny Jun Ki po tych wszystkich rolach większych niż życie.
Agn - Śro 19 Lip, 2017 12:02
Hmm... a mogę to podrzucić do listy na soompi?
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 12:42
No pewnie!
Admete - Śro 19 Lip, 2017 17:58
W głównym źródełku pojawił się film z Jaśkiem i KMM, A Day. Ale dziewczyna trzeci link wrzuciła zły, trzeba czekać aż poprawi. Co do zwiastuna CM - sceny akcji świetne, podoba mi sie Junki. Dziewczyna, która ma byc JJ mi się nie podoba, sztuczna jest. Ta, która ma być odpowiednikiem Prentiss - wydaje się ok. Szkoda, że koreańska wersja Garcii nie jest pulchna, nie zabiłoby to ich jakby dali kogoś w stylu oryginalnej. Ale ubranka ma odpowiednio dziwne. Doktorka było za mało Hotchner w porządku, bo to chyba on będzie.
Agn - Czw 20 Lip, 2017 00:28
| Admete napisał/a: | | Dziewczyna, która ma byc JJ mi się nie podoba, sztuczna jest. Ta, która ma być odpowiednikiem Prentiss - wydaje się ok. Szkoda, że koreańska wersja Garcii nie jest pulchna, nie zabiłoby to ich jakby dali kogoś w stylu oryginalnej. Ale ubranka ma odpowiednio dziwne. Doktorka było za mało Hotchner w porządku, bo to chyba on będzie. |
Bladego pojęcia nie mam, o kim mówisz.
| Trzykrotka napisał/a: | | No pewnie! |
Choć w sumie jazdę na rowerze i gotowanie to odbębnił w CimE.
Ech, jeszcze tylko 4 dni iiii...
Admete - Czw 20 Lip, 2017 05:51
| Agn napisał/a: | Bladego pojęcia nie mam, o kim mówisz. |
Zalety i wady oglądania oryginału przez ileś tam sezonów Aragonte - krótkie wywiady z aktorami z początków kręcenia SF, w końcu z angielskimi napisami:
https://www.youtube.com/watch?v=Sai5YzF3KqQ
JSW's comment: "Are you switching into shoes with lower heels because of me?"
JSW is around 172cm. Bae Doona is 171cm.
Z czytania scenariusza:
https://www.youtube.com/watch?v=T2oSgp_f3xc
Aragonte ktoś na soompi tez przywołał Boroudchurch.
BeeMeR - Czw 20 Lip, 2017 08:21
| Agn napisał/a: | Bladego pojęcia nie mam, o kim mówisz. | Ja też nie
Kończę sobie powoli MSG pod doczytywanie forum
Trzykrotka - Czw 20 Lip, 2017 09:35
Daj znać co e MSG, bo ja chyba już nie wrócę. Czytałam dziś entuzjastyczne opinie internautów o King Loves, chyba już przerzucę się na inny seguk. A jakie gify z Siedmiodniowej! Aż się zarumienilam
BeeMeR - Czw 20 Lip, 2017 09:38
Skończyłam MSG - kilka słów sklecę później.
Szukałam Valid love, ale nie mam
Przeszukam jeszcze zewnętrzne dyski, ale też po południu.
Jeśli nie znajdę, to musiało być na tym dysku, który mi padł, bo tam miałam archiwum dram plus kilka do obejrzenia. Ania miała chyba też na dysku, który jej padł poprzednio i potraciła wszystkie dramy - oby się jednak znalazło
Aragonte - Czw 20 Lip, 2017 09:45
Admete, a to widziałaś? To filmik z robienia zdjęc do plakatu.
https://www.youtube.com/watch?v=7rkU9bJ92nY
Widac, że aktorzy świetnie się zgrywają Tekst o obcasach mnie ujął
A z tym Broadchurch jest coś na rzeczy naprawdę
Admete - Czw 20 Lip, 2017 10:49
Widziałam, bardzo sympatycznie wypadają To się potem pewnie przekłada na pracę zespołową Ja ciągle mam w planach King's Love.
W A Day gra chyba aktorka, która jest Eun Soo w SF.
Trzykrotka - Czw 20 Lip, 2017 14:52
| BeeMeR napisał/a: | Szukałam Valid love, ale nie mam
|
Zapłaczę się. Drama jest do odzyskania, ale nie moje napisy, które wypieściłam Może u Kasi się zachowała.
Na razie odzyskuję Strong Woman - jest jeszcze dostępna w źródełku.
Skończyłam FFMW.
Nie bardzo jest o czym pisać prócz tego, że drama zakończyła się w sposób najbardziej oczywisty na swiecie. Jedynym zaskoczeniem, bardzo miłym, była ujawniona w drugiej części dramy cicha siła Sul Hee, którą uważałam za popychadło. Tymczasem ona pod koniec była moją ulubioną bohaterką. Walka bardzo ładna, jak należy, oświadczyny na ringu, nawrócenie eks-rywalki trochę graniczące z cudem, podobnie, jak przedtem wyznanie eks stalkera. Nie mam zastrzeżeń, ale też bez zachwytów na koniec przenoszę dramę do archiwum, cieszę się, że ją mam i idę dalej.
Admete - Czw 20 Lip, 2017 19:07
Niech chociaż Hwang Shi Moh i Han Yeo Jin w dramie zwyciężą, bo na inną sprawiedliwość nie ma szans...Powtórkowo jestem w 9 odcinku SF.
Agn - Czw 20 Lip, 2017 22:59
| Admete napisał/a: |
Zalety i wady oglądania oryginału przez ileś tam sezonów |
Wierzę, ale nic mi to nie mówi. Nie szkodzi, i tak nie zamierzam oglądać amerykańskiej wersji.
Pojawiły się fotki z dramy z jakiegoś pogrzebu. Junki w mundurze..........................
Aragonte - Czw 20 Lip, 2017 23:34
| Admete napisał/a: | | Niech chociaż Hwang Shi Moh i Han Yeo Jin w dramie zwyciężą, bo na inną sprawiedliwość nie ma szans...Powtórkowo jestem w 9 odcinku SF. |
Popieram - niech zwyciężą, tez za bardzo na inną sprawiedliwośc nie liczę
Ja zaczęłam sobie powtarzac trzeci odcinek z polskim sosem (trochę niestrawnym momentami, niestety).
Trzykrotka - Pią 21 Lip, 2017 00:00
Obejrzałam na próbę King Loves, na razie tylko 1 odcinek.
Wah! Wah! Z pełną powagą piszę, że tak pięknie sfilmowanej dramy już dawno nie widziałam. Drony do rewelacyjnych zdjęć z lotu ptaka, fantastyczne jazdy kamery, znana na wylot segukowa wioska sfilmowana tak, jakby widziało sie ją po raz pierwszy. I piękne krajobrazy. I bardzo ciekawie rozwiązane stroje. I - jak na razie prócz małych wyjątków - świetna robota aktorska. Po takim małym kawałeczku zdecydowanie będę oglądać dalej. Siwan, YooNa i aktor grający Wang Yo w ML to nasza główna trojka. Siwan to następca trony Goreyo, obowiązkowo samotny i niezbyt poważany przez ojca. Ten drugi to jego przyjaciel. Yoo Na jest córką ministra, ukrywaną przez ojca z powodu zaszlości z dzieciństwa. Nawiasem mówiąc dzieciowi, a raczej nastoletni aktorzy też byli świetni. Siwan jest zachwycający jako bardzo dynamiczny następca tronu, który wymyka się z pałacu i szaleje po swoim przyszłym królestwie. Drugi aktor na razie nie miał aż tak wielkiego pola do popisu, więc nie wiem - ładnie się uśmiecha. YooNa była największym zaskoczeniem na plus. W tym odcinku bardzo dobrze wypadła - odziana w chłopięcy strój, taka trochę chłopczyca i zadziora, mogła pokazać, że umie bardzo ładnie się ruszać i że jest w ogóle bardzo ładna.
Jutro postaram się wrzucić trochę zdjęć. Zapowiada się fajna przygodówka, a prócz tego opowieść o wielkiej miłości od pani od Healera i Queen In Hyun Man bodajże.
Admete - Pią 21 Lip, 2017 04:55
| Agn napisał/a: | Wierzę, ale nic mi to nie mówi. Nie szkodzi, i tak nie zamierzam oglądać amerykańskiej wersji. |
Dawniej po prostu oglądałam też seriale, tylko inne. Mam nadzieję, że będzie jednak inaczej niż w oryginale, że zrobią tak jak w GW czyli wybiorą najważniejsze elementy. Ale pierwsza sprawa pewnie będzie identyczna jak w amerykańskiej serii, bo chyba taka jest zasada, gdy się kupuje serial.
| Trzykrotka napisał/a: | | Zapowiada się fajna przygodówka |
Na to liczę. zacznę w weekend, jak skończe powtórki z SF.
Agn - Pią 21 Lip, 2017 09:35
| Admete napisał/a: |
Dawniej po prostu oglądałam też seriale, tylko inne. |
Ja też. | Admete napisał/a: | | Mam nadzieję, że będzie jednak inaczej niż w oryginale, że zrobią tak jak w GW czyli wybiorą najważniejsze elementy. |
Chyba będą musieli, skoro do dyspozycji mają jedynie 20 odcinków, a CM USA miało kilka sezonów. Już niedługo, już niedługo, już niedługo... *cieszy się jak dziecko*
BeeMeR - Pią 21 Lip, 2017 11:21
Trzykrotko -
Nie znalazłam napisów do Valid Love - cały wic polega na tym, że nie był razem z "widzianymi dramami" tj. w archiwum napisów i czasem fotek, musiał być w tych "do obejrzenia" który akurat rypnął z dyskiem
Wysyłałaś komuś napisy pocztą? Może siedzi na poczcie w wysłanych? Ja tak odzyskałam kiedyś trochę straconych zdjęć - teraz mam na dysku stacjonarnym i kopie na dwóch wymiennych
MSG - właściwie to można powiedzieć jednym zdaniem, że źli zostali ukarani a dobrzy żyli długo i szczęśliwie
Uczony dostarczył królowi dowód winy królowej (pisemną prośbę o sfabrykowanie listu miłosnego poprzedniczki) oraz oddał się w jego ręce - bo to on napisał pierwszy donos na królową jako dziecko. Królowa obecna zostaje przesłuchana, zły nakazuje jej zwalić winę na uczonego i jego ojca po czym pod pozorem pomocy w ucieczce doprowadza do jej spektakularnego upadku z klifu - daremnie próbuje jej bronić dawny kochanek, ginie również.
Tajemniczy szlachcic okazuje się bratem księcia z początku dramy, zaginionym od 10 lat, wszyscy myśleli, że zginął wtedy również. Wraz z uczonym i królem doprowadza do zdemaskowania Złego.
Wszyscy inni pomagierzy Złego zostają ukarani stosownie - śmiercią lub sprowadzeniem do roli niewolnicy gdzieś na prowincji.
Strażnika po jakiejś akcji łapania złodzieja zaczepia młoda szlachcianka - żeby jej pomógł złapać, kogoś kto jej coś ukradł - oczywiście on, oczywiście jej serce Sympatyczne cameo - skąd my znamy tą panią?
Jedynym, który tęskni za królową jest młody książę, królewna spotyka się z matką, która nie ma życzenia wracać do pałacu, spotyka z uczonym, tęskni, ale mu nie wybacza, on chce wyjechać do Jeonju ona mu zabrania bo go kocha, on się oświadcza ona nie odrzuca oświadczyn ale chce najpierw pojechać na roczne studia medyczne do Qing (moje "olaboga" sięgnęło zenitu ) na co uczony zgadza się posłusznie jak cielątko. PO roku ona rzuca mu się w ramiona i żąda szybkiego ślubu, on dalej się zgadza, pantoflarz jeden
BeeMeR - Pią 21 Lip, 2017 11:38
Wczoraj zaczęłam 7-dniową królową - totalnie zapomniałam, że oglądam Damo, to samo jasno świadczy o dramie
Odczucia mam mieszane, ale będę oglądać dalej. Drama jest ładna wizualnie, jak to seguki. Bardzo mi się podoba Lee Dong Gun jako lekko szalony król Aktor wreszcie ma coś do zagrania, a nie tylko/głównie "ładne wyglądanie" jak w poprzednich dramach - i jest niezły
Młodzież męska ok, za to okropnie drażni mnie panna (przebrana za chłopca, w różowo-fioletowym wdzianku) - póki jest z chłopcami, przewracają się, gonią, turlają po lesie itp to jest znośna, ale jak jazgocze sama do siebie robiąc dziubki i dąsy to absolutnie nie
Obaczym co będzie dalej - zwłaszcza jak minie kilka lat i aktorzy się zmienią.
Trzykrotka - Pią 21 Lip, 2017 12:01
Premierówna niewolnicą na prowincji? Bidula, aż jej współczuję. Cała reszta - dzięki za streszczenie, rozstania i wyjazdy mogę sobie dorować.
| BeeMeR napisał/a: |
Strażnika po jakiejś akcji łapania złodzieja zaczepia młoda szlachcianka - żeby jej pomógł złapać, kogoś kto jej coś ukradł - oczywiście on, oczywiście jej serce Sympatyczne cameo - skąd my znamy tą panią? |
Ha! Niepokojąca pielęgniarka z JI! Miło ją znowu widzieć.
Co do Valid Love, to będę wiedziała, kiedy dostanę do dyspozycji zasoby Kasi - Hermii. Dzielimy się zwykle skarbami, kiedyś ja dawałam jej moje, one mnie daje te od taty - może tam będą. Nie pamiętam żywcem, czy jak dawałam napisy tobie czy Anaru. Nie wiem, czy mam jeszcze archiwum pocztowe z tamtych czasów. Ech. Gdyby przepadły, to już ich w życiu nie odtworzę. Ile ja ściągałam do nich wiadomości. I nazwy ryb. I stare narzędzia stolarskie. I medycyna.
Dobrze, że Producers zdążyłam umieścić na Wschodzie.
Właśnie, BeeMer - czy dałabyś radę kiedyś wrzucić odcinki Producers? I może ktoś (Aragonte ) ma Wiedźmę? Też moje cześciowo napisy. Zachciało mi się zerknąć na całuśnego PSJ w tamtej dramie.
A Best Hit robi się refleksyjnie i romansowo... Nie bardzo chcę, wolałam etap jajeczny. Ale i tak ogląda mi się świetnie. Myślę, że zacznę też 7 Days Queen, żeby powoli szykować sobie miejsce w głowie na Cryminal Minds.
Czytałam dziś ładne zdanie o Park Min Young, która budzi powszechny zachwyt jako Siedmiodniowa krolowa. Ktoś napisał, że ona ma taką właściwość, że jej partnerzy swoje najlepsze dramy grają przy niej. Nie wiem, czy się zgodzić, czy nie, ale kiedy się wspomni LMH, Miśka-Wachlarza-Świrusa, to faktycznie coś w tym jest. Teraz podobno z Paniczem wypadają rewelacyjnie. Obaczym ?)
|
|
|