Seriale - Księgarnia pod dwunastką
BeeMeR - Wto 18 Lip, 2017 19:24
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMer czy mogłabym cię pięknie prosić o wrzucenie Valid Love? Trzymam kciuki z całej siły żebyś miała | Wydaje mi się, że mam w domu, ale chyba bez finałowego odcinka. Jak wrócę - sprawdzę.
Goblin dobry nie był
Aragonte - Wto 18 Lip, 2017 19:27
| BeeMeR napisał/a: | Goblin dobry nie był |
Miał dobre fragmenty, ale jako całość przynudzał strasznie. Jakby tak go odcedzić i zrobić z tego dwugodzinny film, byłby naprawdę ciekawy. Może
Admete - Wto 18 Lip, 2017 19:31
Miał też ładnie wizualnie sceny, ale to akurat zasługa innych osób niż scenarzystka.
Trzykrotka - Wto 18 Lip, 2017 19:40
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | BeeMer czy mogłabym cię pięknie prosić o wrzucenie Valid Love? Trzymam kciuki z całej siły żebyś miała | Wydaje mi się, że mam w domu, ale chyba bez finałowego odcinka. Jak wrócę - sprawdzę.
Goblin dobry nie był |
Może Anaru ma
Agn - Wto 18 Lip, 2017 23:53
Jeśli KES machnie coś równie fajnie oglądalnego, jak Kropki, to nie będzie źle. Ale radujmy się - Jaś w dramie!!! Szkoda, że na drugim planie, ale... JAŚ W DRAMIE!!!
Choć z drugiej strony był na drugim planie i w Smokach, i w Misaeng, więc...
Nie żeby KES napisała coś na miarę jednego lub drugiego.
Cholera, cieszyć się czy martwić??? Aaaaaaa!!!
| Trzykrotka napisał/a: | ten co grywał wszystkich Azjatów w Hollywoodzie |
Lee Byung Hun?
| Aragonte napisał/a: | Wierzę w Jaśka - umiał wyciągnąć maksimum z najdrobniejszej sceny.
Tęskno mi za nim trochę |
Ja w niego też bardzo wierzę. Nie da rady, żeby go w dramie nie było widać. Ech, jednak się cieszę. Narzekać będę ewentualnie potem.
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | BeeMer czy mogłabym cię pięknie prosić o wrzucenie Valid Love? Trzymam kciuki z całej siły żebyś miała | Wydaje mi się, że mam w domu, ale chyba bez finałowego odcinka. Jak wrócę - sprawdzę.
Goblin dobry nie był |
Może Anaru ma |
O ile nie na tym dysku, który jej padł.
Aragonte - Śro 19 Lip, 2017 00:39
| Agn napisał/a: | Jeśli KES machnie coś równie fajnie oglądalnego, jak Kropki, to nie będzie źle. Ale radujmy się - Jaś w dramie!!! Szkoda, że na drugim planie, ale... JAŚ W DRAMIE!!!
Choć z drugiej strony był na drugim planie i w Smokach, i w Misaeng, więc...
Nie żeby KES napisała coś na miarę jednego lub drugiego.
Cholera, cieszyć się czy martwić??? Aaaaaaa!!! |
Ja się cieszę, że w ogóle zagra. Narzekać będę ewentualnie na scenarzystkę
Admete - Śro 19 Lip, 2017 06:16
Kolejny ost od tvN z takim montażem scen, żeby widzów znów nieco skonfundować I słowa piosenki - tym bardziej się na soompi zastanawiają. Trolle jedne w tyn tvN
https://www.youtube.com/watch?v=ZZu1NA7UgqQ
Tekst jest w komentarzach.
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 07:05
Admete, nie oblatywałaś jeszcze King Loves? Ciekawa tego jestem, bo drama wygląda na stanadardzik, ale napisała ją pani od Healera, więc warto zwrócić uwagę. Siwan z kucykiem bardzo mi się podoba, tylko ta nieszczęsna YooNa. Ja teraz cały wolny czas poświęcam na porządki w komputerze i na dysku i aż mi żal, ale nic prawie nie oglądam, prócz Best Hit, a i to w za małych porcyjkach jak na moje potrzeby
Agn, a Woman of Dignity? Oglądasz?
Admete - Śro 19 Lip, 2017 07:23
Nie zdążyłam jeszcze, bo miałam wczoraj Olcię, więc oglądałam Barbie Agentki Widziałam pierwsze minuty i może to będzie letnia przygodówka? Gdzieś mi mignęła jazda konna i jakieś miecze.
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 07:59
Barbie agentki znam ten ból
Letnia segukowa przygodówka nie byłaby zła
Ja tymczasem w Best Hit mam nową miłość. Gra tam dziewczynka, która w FFMW była małą Ae Rą, taka niekonwencjonalna pyzunia z charakterem. Gra też w Best Hit, który ma w ogóle bardzo niecodzienną rodzinę. Może słów kilka o rodzinie, potem o małej.
Otóż - rodzina "głównego bohatera" (nie wiem już, który z nich ma być główny) to pozornie tata, mama, młodsza siostra i dziadek. Tyle, że tylko mama jest jego mamą. "Tato" wychowuje, karmi i płaci za szkołę, ale ani nie są parą z mamą, ani nie jest biologicznym ojcem. Podobnie dziadek - "młodsza siostra" to jego wnuczka. "Dziadek" tak naprawdę jest dawnym CEO zrujnowanej agencji artystycznej, "tato" jednym z jej menagerów, a mama - eks piosenkarką. Po upadku firmy zebrali się razem i tak sobie od lat mieszkają, jak prawdziwa, bardzo zgodna i wspierająca się rodzina.
Mała jest rewelacyjna. Gra jak stara wyjadaczka i ma świetne sceny, jak ta, kiedy zwierza się ajummie - mamie (gra ją aktorka grająca w Heirs mamę Rachel, naszej Ae Ry), że żywcem nie ma apetytu - wsuwając ryż jak mały automacik - bo się zakochała i nie wie, czy jej miłość ją zechce Większość scen ma z dziadkiem, tym, który w SP grał ojczyma JCW i to jest po prostu radość widzieć ich razem.
W Best Hit niestety zaczęło się bardzo nachalne ppl, które nawet ja widzę. Smartfony, lodówki, aparaty fotograficzne, drinki, a przede wszystkim - sieć piekarń, której ostatnio wszędzie pełno. Tutaj nasza rodzinka ma taką piekarnię i żyje z niej. Ile tam jest gadania o dobroci chleba i wszelkiego pieczywa! Jedzą go nabijając na widelec btw Jedyne, co mnie pociesza, to ta nachalność i pokazywanie wprost a teeeraaaz chwila dla sponsora. Ale i tak kłuje mnie irytacja, bo mi psują przyjemność z oglądania.
Agn widziałaś filmiki z naszym Jun Ki? Jak robi sobie wrapa i jak uczy się magicznych sztuczek?
Admete - Śro 19 Lip, 2017 08:28
Mnie ten Best Hit ciekawi. Musze zacząć. Bo to nie jest tak, że wszytko z młodymi, to odpada. W SF jest na pewno product placement, ale na zasadzie, że bohater jeździ samochodem danej marki albo używa określonego telefonu. Nie ma tak, że kamera aż się musi zatrzymać, żeby pokazać. Widać, że ludzie od produkcji zmierzali ku nowej jakości, to miał być serial nie gorszy, a nawet lepszy od najlepszych zachodnich produkcji.
Agn - Śro 19 Lip, 2017 10:10
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn, a Woman of Dignity? Oglądasz? |
Nie wyszłam poza 2 odcinek, ale będę nadrabiała.
| Trzykrotka napisał/a: | | Agn widziałaś filmiki z naszym Jun Ki? Jak robi sobie wrapa i jak uczy się magicznych sztuczek? |
Jak się uczy magicznych sztuczek to widziałam tylko zdjęcia (masz filmik??? ), ale z wrapem - pewnie. To kolejny dowód na to, że on czyta posty na soompi. Trzeba się będzie zachowywać i przestać perwić.
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 10:26
[quote="Agn] To kolejny dowód na to, że on czyta posty na soompi. Trzeba się będzie zachowywać i przestać perwić. [/quote]
No co ty, właśnie perwić i dawać radość jemu i sobie - sobie to w ogóle podwójną. Kurcze, internet to fajny wynalazek
Filmik ze sztuczkami chyba widziałam na tumblrze, ale nie wiem, czy sobie zreblogowałam u siebie Gdybym znalazła, to na pewno dam link.
| Admete napisał/a: | | Mnie ten Best Hit ciekawi. Musze zacząć. |
Admete spróbuj, choć powiem szczerze, że nie wiem, czy to akurat twoje klimaty. Drama jest niby podobna do FFMW, ale po pierwsze mniej realistyczna. po drugie o wiele bardziej zabawna i ucieszna. Poza tym jej cudowność opiera się na przyjemności patrzenia na jednego solistę, bo reszta jest dla niego tylko zespołem instrumentalistów. Wiem, że i SF trochę z Aragonte oglądacie dla jednego aktora (trochę! ), ale YSY jest i młodszy i wybitnie komediowy. Spróbuj, bo mogę się mylić, ale nie wiem, czy zasmakujesz. Na plus mogę powiedzieć, że romans, którego oznaki już widać jak najwyraźniej, pojawia się w okolicach 9 (18) odcinka. Wcześniej jest przyjaźń i poszturchiwanki pomiędzy mieszkającą w apartamencie na dachu czwórką. No i przez cały czas mamy szukanie skarbu - jakichś 2 milionów dolarów
Aragonte - Śro 19 Lip, 2017 10:31
| Agn napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Agn widziałaś filmiki z naszym Jun Ki? Jak robi sobie wrapa i jak uczy się magicznych sztuczek? |
Jak się uczy magicznych sztuczek to widziałam tylko zdjęcia (masz filmik??? ), ale z wrapem - pewnie. To kolejny dowód na to, że on czyta posty na soompi. Trzeba się będzie zachowywać i przestać perwić. |
A o co chodzi z tym filmikiem? I czemu jest to dowód, że Junki czyta posty na Soompi? Napiszcie coś więcej
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 10:36
Pewnie soompianki wyraziły chęć zobaczenia, jak Jun Ki robi sobie wrapa i go zjada - właśnie taki filmik nakręcił Jun Ki ku uciesze fanów Sałata, kawałek mięsa, czerwona pasta, jakaś mała kiszonka (coś zielonego), zawinięte i do buzi, wszystko okraszone ślicznym uśmiechem do kamery. Sztuczki - obracanie różnych rzeczy w placach tak, żeby "znikały" - Jun Ki ćwiczył do roli w CM - zdjęcia się pokazały, bardzo ładne

Admete - Śro 19 Lip, 2017 10:44
To może rzeczywiście czyta on, albo jakiś jego sekretarz - asystent
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 10:47
Tutaj link do mojego tumblra:
https://mowilka.tumblr.com/
Podejrzewam, że ktoś dla niego czyta, bo Jun Ki na bank nie ma sam czasu przedzierać się przez setki postów na soompi
Admete - Śro 19 Lip, 2017 10:54
Też tak sądzę I przefiltrowuje
Agn - Śro 19 Lip, 2017 10:57
| Aragonte napisał/a: | | A o co chodzi z tym filmikiem? I czemu jest to dowód, że Junki czyta posty na Soompi? Napiszcie coś więcej |
Bo wiesz, na wątku na soompi zaczęłyśmy się bawić w listę rzeczy do odfajkowania, które mamy nadzieję, że Junki zrobi w dramie. I m.in. wyraziłyśmy chęć zobaczenia, jak sobie jego bohater chodzi w deszczu. Pofantazjowałyśmy na ten temat, jaka to by była miła dla oka scena... bang! Następnego dnia Junki na swoim IG publikuje video, jak sobie chodzi z parasolką w deszczu.
A teraz jak bumerang wrócił temat, że z niego taka chudzina, że mamy nadzieję, że nie głoduje itp. itd. I co? Pojawia się video, jak Junki wcina zdrowego, pysznego wrapa. Uznałyśmy, że to nie jest przypadek.
Obecnie oglądam spoilerową 5-minutówkę z CM, uznając, że już większe zaspoilerowanie mi nie grozi.
Trzykrotka - Śro 19 Lip, 2017 10:58
Mały filmik z Best Hit skupiający się na romansie - niech was za przesłodzona muzyka nie zwiedzie - drama jest bardzo dynamiczna
https://www.youtube.com/watch?v=1Wm1EA4cTls
Admete - Śro 19 Lip, 2017 11:01
| Cytat: | Obecnie oglądam spoilerową 5-minutówkę z CM, uznając, że już większe zaspoilerowanie mi nie grozi. |
Tam i tak są sceny, które w większości już były - poza paroma Podobno imię Shi Mok znaczy "firewood". Na soompi ktoś tak podał.
Agn - Śro 19 Lip, 2017 11:03
| Admete napisał/a: | | Tam i tak są sceny, które w większości już były - poza paroma |
Mówiłam o CM, nie o FoS. FoS oglądam dramę, bez dodatkowych fanowskich filmików itp.
Admete - Śro 19 Lip, 2017 11:12
Wklejałam tylko filmy samej telewizji, to oni zlepiają te filmiki. Fanowskich nie widziałam. Jest 5 minutowy zwiastun CM?
Agn - Śro 19 Lip, 2017 11:15
Tak, ale tylko online na stronie tvnaver, który nienawidzi połowy świata i nie pozwala odtwarzać, albo w zahasłowanym dropboxie koleżanki z soompi. Ale spoko, zaraz będzie u nas "na wschodzie".
Admete - Śro 19 Lip, 2017 11:17
A to fajnie, bo właśnie znalazłam i link nie był dostępny w twoim kraju - nie rozumiem tego podejścia.
|
|
|