Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
Admete - Śro 10 Wrz, 2014 19:22
Dobry jest ten czwarty odcinek Muszkieterów, w większej części poważny. Króla ogarnia szaleństwo, a list może skompromitować księżniczkę. Moim zdaniem jest całkiem Muszkieterowo choć inaczej
Aragonte - Śro 10 Wrz, 2014 19:25
A ja czekam z Muszkieterami, aż ich więcej się zbierze.
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 19:26
Jak go wymacały!
Niech Anusia szybko wraca do zdrowia! I jej mama też. Nie chorujcie.
| Aragonte napisał/a: | Ja zjadłam ostatnio taką zupkę, ale dorzuciłam szczypior i nieco kimchi z rzepy. Dobre było |
No ba, na bogato! Ja lubiłam wrzucić jajo jeszcze.
BeeMeR - Śro 10 Wrz, 2014 19:37
| Agn napisał/a: | Jak go wymacały! | i jeszcze sobie mogły tłumaczyć, że im kazali dla dobra dramy
Ja z Muszkieterami czekam na napisy - mam co oglądać w międzyczasie
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 19:42
| Cytat: | i jeszcze sobie mogły tłumaczyć, że im kazali dla dobra dramy |
Dla dobra dramy też bym to chętnie zrobiła.
(Dokko podnosi mój nastrój bardzo skutecznie. Przypomnijcie mi, proszę, bym wysłała Zooshe kwiatki za zgwałcenie mnie tą dramą.
Ojoj, Dokko szarżuje w noraebangu - i coś mu pikawa szwankuje.)
Admete - Śro 10 Wrz, 2014 19:42
Mnie się nie chce czekać na napisy, właściwie po doświadczeniach z polskimi tłumaczeniami chyba wolę angielskie. Choć te od Muszkieterów są przyzwoite. Zerknęłam na My Spring Days. To pewnie drama nie dla mnie,ale Pan Prokurator, który jest tam Panem Lekarzem wygląda o-błę-dnie
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 19:45
| Admete napisał/a: | To pewnie drama nie dla mnie,ale Pan Prokurator, który jest tam Panem Lekarzem wygląda o-błę-dnie |
FOTĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ładnie proszę.
Admete - Śro 10 Wrz, 2014 19:47
Nie umiem robić screenów. Sorry
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 20:04
Oj, szkoda...
Chwila na zejście na ziemię - no, poniekąd. Kiedy już uda mi się kiedyś polecieć do Korei, by ją sobie pozwiedzać, to już wiem, gdzie wynajmę mieszkanko na ten czas.
Patrzcie!
http://wkorei.blogspot.co...l-blissinn.html
A teraz Dokko-alert!!!
Był już Peter Jason, teraz jest Lee Myung Min. Nastawiam radary na te przeróbki i cieszę się z nich jak głupia.
Dokko przenosi żabkę-Ae Jeong przez bramkę. Słowem się nie zająknę, że w tym garniturze wyglądał po prostu bosko. Tak zgrabnie i ponętnie, że proszę siadać...
Swoją szosą miał świetnie dobrany krawat. I w ogóle...
Admete - Śro 10 Wrz, 2014 21:37
faktycznie dobry ten Czytający z twarzy - dobrze zagrany i ma piękne zdjęcia. Jutro obejrzę resztę.
BeeMeR - Śro 10 Wrz, 2014 21:42
| Agn napisał/a: | | teraz jest Lee Myung Min. | Przypomnij mi co robił
A tui długie nogi (i reszta ) KWB:
http://www.dramafever.com...in-a-sexy-suit/
Admete - Śro 10 Wrz, 2014 21:45
On to faktycznie wygląda jak alien..trochę tak brrr...
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 21:46
Dokko - alert!!!
Dokko powiedział, że jeśli jego benefis nie będzie dłuższy niż benefis Lee Myung Mina, to nie weźmie w nim udziału.
Na razie kupił adidasy Ae Jeong za 10 000 000 won (po naszemu 314 000 zł). Uruchamiam 8 odcinek, zaraz będą skrzydełka.
BeeMeR - Śro 10 Wrz, 2014 21:58
Ciekawe jak długi był benefis KMM
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 22:16
Nie wiem, ale mnie zastanawia, jak długi musiałby być benefis Dokko, by zaspokoić jego rozbuchane ego.
Aragonte - Śro 10 Wrz, 2014 22:23
| Agn napisał/a: | Nie wiem, ale mnie zastanawia, jak długi musiałby być benefis Dokko, by zaspokoić jego rozbuchane ego. |
Dłuuuugi jak nogi CSW
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 22:43
| Aragonte napisał/a: | Dłuuuugi jak nogi CSW |
...i cała reszta.
Właśnie oglądam scenę podpisywania zdjęć - najpierw Dokko kapkę błaznuje, nagle spowalniając pisanie swoich trójkątowo-serduszkowych autografów, byle posiedzieć dłużej z Ae Jeong. Ale potem nastrój się zmienił i zaczęli ze sobą całkiem normalnie rozmawiać. CSW uśmiecha się normalnie, nie wydurnia a'la Dokko... a ja mam tak maślane oczy, że już chyba bardziej nie można.
Aragonte - Śro 10 Wrz, 2014 23:27
A ja włączyłam sobie powtórkowo TCH. Gdzie się udaje, włączam angielski sos, bo polski naprawdę jest okropny Płeć bohaterów pomylona, logiki często nie ma, totalny chaos. Brrrrr!
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 23:34
Ja w sumie... leciałam przez TCH i na pewno przestałam to wszystko zauważać. Może dlatego, że nie pierwszy raz widziałam dialogi, których nie da się zrozumieć, bo tłOmacz coś spartolił. No nie pamiętam tych błędów za choinkę. A pomylona płeć - zaprawionam w bojach, że tak powiem.
Kłaść się spać czy obejrzeć 9-tkę z Dokko? Łóżeczko i miła podusia czy kolejny odcinek? Bo to chyba jest odcinek, w którym urządzonko Dokko się rozmagnesuje i będzie chciał sprawdzić, czy aby wszystko jest w porządku z urządzeniem, sercem i jego uczuciami względem Ae Jeong.
*Agn dywaguje, a jej rąsia sama włącza dramę*
Aragonte - Śro 10 Wrz, 2014 23:47
Mnie to o tyle wnerwia, że chętnie bym przetestowała tę dramę na kimś znajomym, kto z koreańskimi serialami nie miał wcześniej do czynienia, ale te napisy są takie, że nie wiem, czy to dobry pomysł
Powtórka TCH, odcinek 2.
Mi Rae właśnie przedefilowała przed Jo Gukiem i asystentem na basenie i zamierza właśnie dokonać prezentacji w kostiumie kąpielowym, tzn. demonstracyjnie odrzucić ręcznik
BTW obaj panowie fajnie wyglądają Czy aktor grający asystenta grał jeszcze w czymś, co znacie i polecacie?
Agn - Śro 10 Wrz, 2014 23:59
| Aragonte napisał/a: | | Czy aktor grający asystenta grał jeszcze w czymś, co znacie i polecacie? |
CITY HUNTER!!! Grał bardzo ważną i bardzo, bardzo fajną postać - prokuratora. Mniam, mniam. Polecamy za każdym razem, ilekroć ktoś wspomni tę dramę. ^^
A panowie obaj zgrabni, że serce pika bum-bum, bum-bum.
Jestem właśnie po cameo Żabula.
Aragonte - Czw 11 Wrz, 2014 00:20
To on grał ulubieńca Admete z CH? No to mam kolejny argument, żeby w końcu obejrzeć City Huntera Ale może najpierw którąś kostiumówkę dokończę, mam dwie obejrzane do połowy, Chuno i Iljimae.
Agn - Czw 11 Wrz, 2014 00:38
| Aragonte napisał/a: | To on grał ulubieńca Admete z CH? |
No a jak!
Skończ sobie kostiumówkę, bo CH poleci hurtem. Serio.
W tej dramie jest mnóstwo argumentów za tym, by ją obejrzeć - prokurator, LMH w roli głównej, cała historia, idealny misz-masz gatunków (sensacja, miłość, polityka - miodzio), fajna główna bohaterka, ale i fajna bohaterka drugoplanowa, wzruszająca historia rodzinna... Ech, każcie mi się zamknąć, bo nie przestanę jej reklamować.
Admete - Czw 11 Wrz, 2014 08:15
| Aragonte napisał/a: | | To on grał ulubieńca Admete z CH? No to mam kolejny argument, żeby w końcu obejrzeć City Huntera |
Ano grał i postać była Dla mnie oczywiście Tragiczna, samotny rycerz walczący z niesprawiedliwością, bo LMH to był bardziej mściciel
Agn - Czw 11 Wrz, 2014 10:17
Wątek mściciela i samotnego rycerza jest świetny - i współpraca, i zabawa w kotka i myszkę. Uwielbiałam ich obu. Prokurator to naprawdę znakomita postać.
|
|
|