To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Alicja - Sob 08 Maj, 2010 16:17

któraś z was ogląda nadal Flashforward? jest przy odc. 1.16 i mam ochotę potrząsnąć Olivią . Zadziwiła mnie też Janis.
BeeMeR - Sob 08 Maj, 2010 16:27

Ja oglądam - ale nie mogę powiedzieć żebym się przejmowała bohaterami :P
Natomiast w następnym, 17 odcinku rzecz się dzieje w prześlicznych górach :love_shower: :love_shower: :love_shower:

Caitriona - Sob 08 Maj, 2010 16:55

Alicja napisał/a:
któraś z was ogląda nadal Flashforward?

Tak, zdaje się że tak - ja na pewno ;) Ale chyba więcej postów na ten temat jest w dziale Fantastyka ;)

O odcinkach 17 i 18:
Spoiler:

Ja się ucieszyłam, że agenta Noh dali radę uratować, a historia Janis mnie powaliła na łopatki ;) Jestem ciekawa jak się to potoczy dalej. Pracować na dwie strony nie jest pewnie łatwo. Musi gdzieś popełnić większy błąd.

aneby - Sob 08 Maj, 2010 18:11

Ja też oglądam regularnie :wink: Drażni mnie, ze na siłę wpychają Olivię w ramiona tego drugiego ... jak mu tam ... :mysle:
Admete - Sob 08 Maj, 2010 20:54

Nie na siłę - to przeznaczenie. Trochę to chyba wyjaśnią. Olivia powinna być z tym, jak mu tam ;) Mnie się ten serial bardzo podoba - o wiele bardziej niż V, do którego straciłam zapał.
Caitriona - Sob 08 Maj, 2010 21:09

aneby napisał/a:
ze na siłę wpychają Olivię w ramiona tego drugiego ... jak mu tam ...

Lloyd Simcoe ;) I uwielbiam jego, tzn Davenporta, głos... On w sumie jest jednym z powodów, dla których zainteresowałam się tym serialem. V też póki co odstawiłam, może latem nadrobię ;)

No i pojawił się Gaius Baltar z BSG :)

Admete - Sob 08 Maj, 2010 21:15

No właśnie - Gaius z BSG ;)
aneby - Sob 08 Maj, 2010 21:31

Przeznaczenie, jak widziałyśmy, można zmienić. Demetri miał zginąć, a żyje, ten agent, który popełnił samobójstwo również zmienił przeznaczenie swoje i innej osoby.
Jeszcze nie tak dawno Olivia była gotowa zrobić wszystko, by wizja się nie spełniła. Tak szybko o tym zapomniała ? Już mąż jest be ? Przecież nic jej złego nie zrobił :?
Nie wiem czy dobrze pamiętam to malowidło Frosta na ścianie. Od danego zdarzenia prowadziły 2 ścieżki, czyli 2 możliwości dalszego rozwoju wydarzeń. Ludzie zobaczyli jedną z nich, ale to chyba nie znaczy, że ta druga jest mniej prawdopodobna ... Olivia wybrała inną uczelnię, spotkała innego mężczyznę, wyszła za niego za mąż - czyli zaistniała ta druga możliwość. Moim zdaniem rozwalanie tego na obecnym etapie jest naciągane.
Co innego gdyby Mark faktycznie zaczął pić i dlatego by go zostawiła. Na razie nie widzę powodu. :roll:

Edit: rozpisałam się trochę i chyba namieszałam :rumieniec:

Admete - Sob 08 Maj, 2010 21:59

Podobno Demetri wczel nie jest bezpieczny ;) I niektóre wersje rzeczywistości mają większą moc od pozostałych ;)
Alicja - Nie 09 Maj, 2010 19:42

aneby napisał/a:
Drażni mnie, ze na siłę wpychają Olivię w ramiona tego drugiego ... jak mu tam ...

święte słowa
aneby napisał/a:
Jeszcze nie tak dawno Olivia była gotowa zrobić wszystko, by wizja się nie spełniła. Tak szybko o tym zapomniała ? Już mąż jest be ? Przecież nic jej złego nie zrobił

racja, jeszcze nie dawno chciała się wyprowadzić z LA i twierdziła, że zrobi WSZYSTKO by ratować małżeństwo. Wyrzekała się żaba..., nie minął chyba nawet tydzień a ona sama pędzi do Lloyda do domu :shock: :roll: zwalajac przy tym winę na Marka za to co się dzieje z jej małżeństwem. U niej niestety słowo "przeznaczenie" można wymienić na "pożądanie" i to tylko wymówka dla sprawienia sobie przyjemności :roll:

Admete - Nie 09 Maj, 2010 19:59

A mnie się ten wątek podoba :-P Przeznaczenie i wszechświat mają swoje sposoby ;) Widać to wyrażnie po ostatnim odcinku. Pisałąm o nim w serialach fantastycznych.
Alicja - Nie 09 Maj, 2010 20:20

może ta dyskusję można przenieść do Fantastyki? :-)
ja chyba za bardzo lubię Marka :wink: ciekawi mnie też co się stanie z Janice, jestem przed odc.18 i nadal zastanawiam się po której stronie jest przemądrzały Simon :mysle:

Admete - Nie 09 Maj, 2010 20:44

Simon jest po swojej stronie - zawsze i wszędzie ;) No i kocha siostrę, to pewne. Z Janice wcale nie jest tak, jak Ci się wydaje ;)
Ja lubię tam wiele osób, niezaleznie od tego po której stronie są ;) Strasznie mi się podoba, jak rozwijają wątek tej Japonki. Chyba zaczynam się domyślać, dlaczego Nicol może być podtapiana w swoim flashforward...Ale to strasznie naciągane domysły, dlatego nie napiszę ;)

Fibula - Nie 09 Maj, 2010 21:09

Admete napisał/a:
Chyba zaczynam się domyślać, dlaczego Nicol może być podtapiana w swoim flashforward...Ale to strasznie naciągane domysły, dlatego nie napiszę ;)

Jeśli nasze podejrzenia idą tym samym torem, to nie są aż tak naciągane ;) .

Admete - Nie 09 Maj, 2010 21:10

Sprawdzimy przy końcu. Niestety marne są szanse na drugi sezon, więc mniej więcej dowiemy się wszystkiego.
Sofijufka - Pon 10 Maj, 2010 09:10

dziewczyny, a tu moznba po kawałku obejrzeć "Panią de Monsoreau" - francuską, z rosyjskim lektorem
http://www.youtube.com/watch?v=6VZ-dYfk234

oraz nową - rosyjską z Domogarowem tez po kawałkach
http://www.youtube.com/watch?v=VEeWpfwV7No

Alicja - Pon 10 Maj, 2010 21:04

Admete napisał/a:
Strasznie mi się podoba, jak rozwijają wątek tej Japonki.

bardziej w dwie srony nie mozemy sie rozjechac :wink: ja z kolei wide Bryca w objęciach pielęgniarki :-) wolałabym, by Japonka ułożyła obie życie z kim innym :-P
Admete napisał/a:
Z Janice wcale nie jest tak, jak Ci się wydaje

że niby jednak nie robi za podwójną agentkę ?

aneby - Pon 10 Maj, 2010 21:09

Alicja napisał/a:
ja z kolei wide Bryca w objęciach pielęgniarki :-) wolałabym, by Japonka ułożyła obie życie z kim innym :-P

Ja też. Bryce szuka nie-wiadomo-kogo, kiedy fajną dziewczynę ma tuż pod nosem. I nawet coś zaiskrzyło między nimi.

Admete - Pon 10 Maj, 2010 21:35

Cytat:

Myslałam, że jeszcze nie doszłaś do tego, że Janice wysługuje się też CIA.

Alicja - Pon 10 Maj, 2010 21:37

za bardzo mnie wciagnął ten serial bym sobie darowała poszukiwania :wink:
BeeMeR - Wto 11 Maj, 2010 09:02

Admete napisał/a:
Chyba zaczynam się domyślać, dlaczego Nicol może być podtapiana w swoim flashforward...Ale to strasznie naciągane domysły, dlatego nie napiszę ;)
Napisz, tylko najwyżej w spoilerze - ciekawam bardzo :kwiatek:
BeeMeR - Wto 11 Maj, 2010 09:03

Alicja napisał/a:
Admete napisał/a:

Tylko potrójną? :P
praedzio - Wto 11 Maj, 2010 10:37

:co_stracilam:

Muszę w końcu odkopać ten serial.

Calipso - Wto 11 Maj, 2010 20:18

A za czem ta kolejka ? :mysle:
praedzio - Wto 11 Maj, 2010 23:12

No, właśnie jeszcze nie wiem. :mrgreen: